Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 63 tulosta

Lasse Candé
syys 23, 2019, 10.33
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28582

Jalkapallo

Eilen oli Liverpoolin ja Chelsean välisessä matsissa hylätty paitsiomaali. Uusinnassa eivät näyttäneet edes oikeaa kohtaa, joten oli vähän vaikea arpoa, oliko paitsio.

Vaikkapa mm-kisoissa ei ollut flowssa paljoa valittamista. Voi tietty olla että sarjatasolla joitain ongelmia tulee, koska periaatteessa kansainvälisissä karkeloissa voi olettaa tiimien tason olevan kansallisia kovempi.

Itse olin katsojana, entisenä tuomarina ja juuri sääntö- ja tuomarointikysymyksiä (rajallisesti) seuranneena erittäin tyytyväinen mm-kisoihin. VAR vähentää torikokouksia ja se on ainakin minulle sitä passkinta passkaa niin pelillisesti kuin mittapuuna siitä miten hyvät käytännöt pelissä on.
Lasse Candé
elo 21, 2019, 20.22
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28582

Jalkapallo

Loppuosiosta samaa mieltä. Omasta mielestäni se hienous on jossain varman ja kaikki peliin -setin välissä ja siinä että tekee tässä suhteessa järkeviä valintoja.

Tykkään myös siitä jos jokin temponmuutos aikaansaa hämminkiä. Esim yksilösuorituksessa.Puolen vuosikymmenen takaiselle Espanjalle silti kunnia siitä, että saivat pallonpitämisen vietyä maailman kovalaatuisimmissa peleissä niin älyttömälle tasolle, että rauhallinen meininki jatkui rangaistusalueen rajojen maastossa ja alueen sisällä. Enpä olisi uskonut näkeväni tuota kymmenen vuotta ennen sitä.

Mutta onneksi se onnistuttiin rikkomaan. Jokin puolustuspelissä kehittyi. Yksi mikä mm-kisoissa näkyi konkreettisesti oli pelaajan yläpuolelta puolustaminen. Tämän trendin näkyminen (ja että tuo edes on mahdollista) yllätti itseni myös.
Lasse Candé
elo 20, 2019, 19.11
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28582

Jalkapallo

Tämä ei ole vinoilua, mutta siis niinhän se on, että kun fyysisyys on rajallisempaa, voi helposti seurattavan tyyppinen syöttely helpottua. Naisten peliä voi siis katsoa helpommin heikommin ottimin, niin sanotusti.

Osan silmää on myös miellyttäneet aika ajoin muotiin nouseva pallon pitämisen taktiikka. Espanjan vahva ajanjakso yllätti itsenikin, koska jo vuonna 90 asiantuntijat totesivat kahtiajaon pitkä päätyyn ja perään vs pallon pitämisen välillä olevan kuopattu ja että näitä yhdistelevä taitopelaajalähtöinen setti on jalkapallon tulevaisuus. 20 vuoden ajan olivat täysin oikeassa, jopa yllättävissä määrin, vaikka siis pieniä muoti-ilmiöitä aina sinne tänne on mahtunutkin. Mutta mitään vanhaa "Ajaxia" ei ole enää näkynyt.

Espanjalainen peli silti miellytti monien silmää ja spekuloin että se perustuu siihen, että nämä haluavat nähdä jatkuvia onnistumisia yhdeltä joukkueelta ja helposti katsottavaa jalkapalloa. En väitä omia mieltymyksiäni paremmiksi. Tahdon itse nähdä enemmän kaaosta ja järjestelmällisyyteen pyrkivien joukkueiden pelin rikkomista, mutta ennen kaikkea kovaa tasoa.

Onko Suomen yleisömäärien tiedustelussa jokin pointtikin ja miksi tämä kysymys on minulle suunnattu?
Lasse Candé
elo 19, 2019, 12.43
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28582

Jalkapallo

Kävin Loviisassa katsomassa naisten hallitsevan mestarijoukkueen cup-matsia nelosdivarissa pelaavaa FC Loviisaa vastaan. Elikkäs PK35 Vantaa, joka putosi ilmeisimmin taloudellisten sotkujen takia ykköseen kun liigalisenssiä ei myönnetty.

Vähemmän yllättäen rökittivät kotijoukkueen kunnolla. Lopulta taululla lukemat 1-17.

En tiedä mitä Taijin harjoittaja ajaa tuolla jutullaan tarkalleen ottaen takaa, mutta tämän hallitsevan Suomen mestarin taso on sellainen, että yli 90% miesten nelosdivarissa pelaavista joukkueista rökittäisivät nämä mestarit vastaavin lukemin. Voi tietty olla että liigasta putoamisen seurauksena hyviä pelaajia on siirtynyt liigajoukkueisiin, mutta tämä joukkue johtaa silti nytkin naisten ykköstä.

Sanoin matsin jälkeen 15v jätkälle, jonka kanssa olemme jauhaneet tästä aiheesta (kun muutama muukin heitti noita älyttömyyksiä naisten fudiksen paremmasta tasosta naisten mm-kisojen aikoihin) että hänen keskinkertainen C-junnujoukkueensa voittaisi nuo naiset. Näillä naisilla oli hieman parempi pallonhallinta, mutta nämä keskinkertaiset 15-vuotiaat pojat ottaisivat naisilta kaiken tilan pois ja naisilla ei olisi mitään asiaa fyysisiin kaksinkamppailuihin.

Pari hyvää ja jopa melko kovaa vetoa silti näkyi ja mm tämä ilmensi hyvin rajuja joukkueen sisäisiä tasoeroja, mikä kertoo vähän huonoa kieltä naisjalkapallon yleisestä tasosta.
Lasse Candé
elo 2, 2017, 16.47
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28582

Jalkapallo

Tässä saattaisi olla jollekulle mielenkiintoinen sivu, nimittäin sellainen kuin Stadionbongari. Linkin takana itse asiassa matsi mitä kävin itse katsomassa:

https://stadionbongari.wordpress.com/20 ... -fc-mylly/

Tuo on siis vanha kotikenttäni ja pääsyy koko linkittämiselle on että halukkaat voivat katsoa ja lukea kuvankauniista Virolahden kunnasta. Yhtä kuvaa olen tosin itse rumentamassa.

Tämä Stadionbongari vaikuttaa kyllä harrastuksensa suhteen melko päälliköltä ja hemmetin hyvän rapsankin väänsi. Haha, entinen valmentajani kutsui minua Stadionbongariksi virolahtelaisessa hengessä, missä leikitään epäselvyydellä siitä vitsaillaanko vai epäilläänkö asiaa oikeasti, kun kävin myös eilen katsomassa matsin. :D

Vihdoin ja viimein pääsin siis katsomaan entisen joukkueeni peliä ja oli kyllä ilo nähdä miten osaavia ne oli. Nämä olivat ihan jalkapalloilijoita, kun meistä oli aikoinaan vain muutamat, muiden ollessa urheilijoita, jotka pelaavat jalkapalloa. Hemmetin kovaa peliä ollakseen kutosdivaria. On tainnut joko Suomifudiksen tai Kaakkofudiksen taso nousta kun divari on itse asiassa yhden alempi kuin missä ennen pelasin ja taso näytti hitusen kovemmalta. Ja on kirjuria ja kolmen pallon systeemiä.

Ei silleen laajassa mielessä mitään relevanssia aiheen kannalta, mutta ajattelin kertoa terveisiä tänne. :D
Lasse Candé
loka 28, 2016, 22.21
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28582

Jalkapallo

Kurinpidollisissa asioissa videotuomiot ovat olleet käytössä iät ja ajat. Tämä pitää sisällään pelikiellot, rahalliset korvaukset ja vastaavat. Tässä ei ole ollut virallisia kameroita vaan mikä tahansa kuvamateriaali on (tietenkin) kelvannut todisteeksi. Esimerkki tällaisesta on Suarezin pureskelumeininki.

Pitäisin mahdollisena saada jo nykyraameissa protestilla jonkin kortin sen pelikieltovaikutuksilta perutuksi. Keltaista tuskin voi jälkikäteen myöntää, mutta "punaisen" pelikiellot (eli siis ihan peruspelikiellot) voi siis myöntää.


Tämä reaaliajassa tapahtuva videotuomarointi on sitten täysin toinen asia ja nyt siis nimenomaisesti sitä ollaan kehittämässä.Sanottakoon silleen näiden kahden eri maailman välimaastoon Jörrin viestin innoittamana, että sillä on mielestäni arvoa, että kun peli loppuu ja sillä on lopputulos, tätä lopputulosta ei ihan hirveän helposti muuteta. Onneksi näin myös on. Olisi meinaan aika wittumaista maksaa mansikoita ja kokea peli, jonka tulos sitten romutettaisiin joillain arpajaisilla. Onneksi fudiksessa jälkikäteistoiminta puuttuu lähinnä punaisen arvoisiin rikkeisiin. Kaikille osapuolille on aivan OK että keltaiset menevät vähän miten sattuvat. Ovat niin kiinteä osa ihan normaaliakin peliä.
Lasse Candé
loka 28, 2016, 17.10
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28582

Jalkapallo

Juuri näinhän sen sitten on mentävä. Ongelma tuleekin jalkapallon sääntöjen luonteesta. Videotuomari joutuu pakostikin käyttämään melkoista sovellusvaltaa. Kun telkkarissa näytetään hidastuksia, niin itse toivoisin usein vain uusintoja täydellä nopeudella ihan siitä normikuvasta.

Jos protestoiva kertoo jotain olosuhteista, niin onhan se vähän ikävä asia jos tuomari joutuu nostamaan kädet pystyyn, sanoen että hän ei oikeastaan tiedä vaan nyt joudutaan luottamaan videotuomariin.

Ja käytännössä tästä kaikesta päädytään helposti siihen, että videotuomarit tekevät vain sellaisia päätöksiä joihin heitä ei edes tarvita, mikä turhuus on oikeastaan koko pääpointtini noin muutenkin.

Vaihtoehtoisesti tuomari voi käyttää heitä kyselyihin, tyyliin "osuiko käteen" tai "oliko potku alueella vai ulkopuolella". Jotka ensinnäkin saadaan jo nykyään melko usein pois ja jotka ovat harvinaisia asioita. Käänteisesti taas käsiosuma edellä ei voi lähteä virhettä ratkomaan ja vastaavasti pidemmässä kontaktitilanteessa on aina ratkaistava ensin missä kohtaa se itse virhe tapahtuu, ennen kuin sitä voi vaikkapa tekniikalla sijoittaa maantieteellisesti tarkasti. Vaikkapa jokin ensimmäinen kontakti ei pitkissä tilanteissa ole mitenkään merkityksellinen asia. Ja tällaiset vievät väkisinkin aivan hemmetisti aikaa ja ei jalkapallo ole tässä suhteessa ollut kovinkaan rikki enää pitkiin aikoihin ja ei varsinkaan viime EM-kisoissa. Pahemmin se menee rikki siitä että tulee turhia pelikatkon pidennyksiä joka pelissä!
Lasse Candé
loka 28, 2016, 16.07
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28582

Jalkapallo

Kaipa sitä olisi korkea aika mainita täällä projekti joka IFAB:lla on ollut meneillään jo pitkään, kun se hyppii jatkuvalla syötöllä fb:ssa silmille ja asiasta on ollut täällä puhetta aiemmin.

(IFAB on jalkapallon suurin sääntöelin. Siinä on äänioikeutettuina jäseninä FIFA ja brittien eri jalkapalloliitot ja se on noissa asioissa hierarkiassa kaikkia näitä ylempänä. About kaikki maailman liitot sitten vastavuoroisesti sitoutuvat noudattamaan jalkapallon virallisia sääntöjä.)Videotuomaroinnille haetaan toden teolla kokeiluin ja workshopein toimivaa muotoa. Tämä ei ole mitään pikkuvirittelyä vaan suht korkeilla tasoilla on jo käytetty kokeilunomaisesti videotuomarointia/-tuomareita (Video Assistant Referee, VAR) ja IFAB:n fb-sivut puskevat jatkuvalla syötöllä lähes yksinomaan tästä uutisia. Tähän asiaan laitetaan niin paljon paukkuja, että kyllä sieltä vielä jokin muoto on tulossa.

Pidän tätä kehitystä harmillisena. Tai ainakin, mikäli toteutus jää huonoksi. Yhden videotuomion näinkin videolta ajat sitten ja siinä tuomari kipitti päätyyn katsomaan isolta pädiltä, mitä joku avustaja näytii uusintana tilanteen ja kaikki pelaajat vain odottivat. Lopulta tuomari tuomitsi sen mukaisesti, mitä näki jo persssilmällä. :D Tilanteenhallinnallisesti tuo malli ei ainakaan toiminut yhtään ja hyöty oli nolla. Tätä mainostettiin IFAB:n sivuilla ensimmäiseksi videotuomioksi ikinä, ellen väärin muista.

Siitä ongelmasta ei oikein pääse yli eikä ympäri, että videokuva on hyvä ainoastaan tarkkaan toimintaan. Tilanteen konteksti taas vaatii normaalia kuvaa ja mieluiten sieltä kentän päältä. Videotuomarointi on vähän niinkuin hitaaksi tuomittu juttu. Kommunikaation kannalta tuo pädiratkaisu ei varmasti tule olemaan (ainakaan hemmetti toivottavasti) se malli mikä löydetään vaan luultavammin tuomarointi tapahtuu langattomalla puheyhteydellä. Tästä sitten seuraa että tuomari sanoo "videotuomari sanoi että..." ja kun pelaaja sanoo että "mutta..." niin tuomari ei oikeastaan tiedä yhtään mistä puhuu.

Typerintä tässä on se, että niillä tasoilla millä tähän on resurssit (esim mm-karsinnoissa ei ole näköjään edes lisäerotuomareita) on tuomarit yleensä nykyään jo niin hyviä, että tarve tälle on aikalailla mitätön. EM-kisoissahan oli aivan älytön tuomarointitaso. Alemmilla tasoilla taas videotuomarointia ei yksinkertaisesti tulla näkemään, joten huonoja tuomareita tämä ei vain tule paikkaamaan.

Nyt näiden parin vuoden jälkeen voi jo sanoa että maaliviivateknologia on hyvä juttu. Minun oli vaikea uskoa tätä kunnes näin aivan viimeiset vaatimukset systeemille. Onnistunutta tässä on, että systeemi on automatisoitu ja erotumari saa sekunnin sisällä viivan ylityksestä tiedon. Tämän aikarajan tarpeellisuushan ilmeni juuri siinä Islanti-matsissa, jossa systeemi olisi erotellut ensimmäisen tilanteen toisesta. Kyseistä teknologiaa ei kuitenkaan sitäkään käytetä missään mitättömissä mm-karsinnoissa. Mutta saa nähdä keksivätkö ne lukuisissa workshopeissaan ja kokeilujensa pohjalta jonkin oikeasti toimivan videotuomarointitavan sinne aivan maailman muutenkin parhaille tuomareille. Olen skeptinen.
Lasse Candé
loka 7, 2016, 18.46
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28582

Jalkapallo

Tuosta kuvakulmasta on vaikea sanoa. Mutta se täytyy siis huomioida, että jsv:n potku-whatsappryhmään linkkaaman fb-kirjoituksen mukaan maalintekijä on merkattu tavalla, jossa pallon on tulkittu käyneen sisällä ennen käsistä potkua. Kuten Mikan sanankäänteistäkin voi tulkita.

Harmi kun ei ole vissiin sitten maaliviivateknologia käytössä näiden sysipaskojen maiden karsintakohtaamisissa. Hävinnyttä joukkuetta olisikin tarkoitus lähteä tiirailemaan tässä viikonloppuna. Sikäli olisi varmaan ollut ihan järkevää katsoa matsia, niin tietäisi ainakin kaksi pelaajaa edes nimeltä. :)
Lasse Candé
touko 15, 2015, 20.48
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28582

Jalkapallo

Äijä panosti vähän lainaukseen! :thumbsup:
Melkoista otsikkoa... Kun on tiedossa että järkkärit ovat olleet uhreina niin "löivät myös naisia" ja sitten selviää että kyse on näistä järkkäreistä. Vähän niinkuin että on järkkäreitä ja naisjärkkäreitä...
Lasse Candé
touko 15, 2015, 19.33
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28582

Jalkapallo

Oikein!
Kun HIFK nousi pikavauhtia kakkosesta liigaan se on suurelle yleisölle ollut vähän sellainen tekijä että "joo, eikös se ole kuitenkin aika perinteikäs seura ja niillä on paljon uskollisia kannattajia", niin nyt kun juuri kukaan näitä kannattajia lukuunottamatta ei kuitenkaan tiedä mitä tuo käytännössä tarkoittaa, voi joku ajatella: "ai se olikin tällainen porukka".

Nyt pitää näyttää vahvasti, kun joukkue tulee olemaan enemmän esillä että tämä ei ole se tie minkä haluavat ottaa.


Kävin aikoinaan katsomassa kakkosdivaripelinsä kun kaveri pelasi vastustajajoukkueessa, niin kyllä siellä sateesta huolimatta oli aika hyvinkin jengiä joka vieläpä tunnusti väriä. Vastaavaa nähnyt tuolla tasolla vain Kotkassa, jossa tosin vielä pykälää innokkaammin. HIFK:ihän viime vuonna ihan lopussa hoiti homman kotiin ja KTP ryssi viimeisen peli, jolloin HIFK vei nousupaikan. No, vähän myöhemmin sitten kuitenkin raivaantui tilaa myös KTP:lle. En enää muista miten, mutta ainakin MyPa taisi ajautua lisenssi- tai taloussyistä liigan ulkopuolelle. Mikä on silleen harmi... KTP-MyPa ja MyPa-KTP on melko kova derby. Kierrokset molemmilla joukkueilla näkyy aina nätisti. Jännää miten tuollaiset paikallisjutut vaikuttavat ihan oikeastikin tuon tason pelaajiin.
Lasse Candé
huhti 21, 2015, 18.20
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28582

Jalkapallo

Kyllä voi. Säännöt eivät sano sellaista että tuomarin on ajettava pelaaja ulos, jos ehtii ottaa kortin näkyviin. Sehän olisi aika peloittava sääntökin. :D
Nähnyt joskus videolta kun tuomarille on tullut väärä kortti käteen ja on oikein pontevasti nostanut katsomatta. Totta kai tällaiset virheet pitää olla korjattavissa.
Kuten sanottu, näiden tarkoituksellisessa käytössä kuitenkin sitten mennään harkinnan mukaan. Itse suosittelisin että tuota harkintaa kannattaakin sitten käyttää huolella, varsinkin jos peliä on paljon jäljellä. Kaiken tämän jälkeen voi vielä jäädä jokin tilanne missä tuo mitä videolla nähtiin olikin varsin järkevä ratkaisu.
Lasse Candé
huhti 20, 2015, 23.32
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28582

Jalkapallo

Nico kirjoitti: Mitäs mieltä Lasse tämän tuomarin toiminnasta?
Kuva
Olisiko tuubivideota tai vastaavaa?
En tuosta erota muuta kuin että on jotakin selviteltävää, tuomari kaivaa punaisen kortin esiin ja laittaa takaisin sekä kentällä juoksee taustajoukkoja.

Jos pointti on pelkästään siinä voiko punaista korttia käyttää tuolla tavalla peloitteena, mikään sääntöihin liittyvä ei estä. Mahdolliset estävät periaatteet tulevat enemmän sieltä sellaisen tuomarointitaidon puolelta, enkä siis missään nimessä väitä että siellä olisi nyt puutetta. Nyt jos tilanne on jotenkin ollut kuuma, ratkaisu voi olla ihan hyväkin. Muutenkin nuo kortin käyttöön liittyvät asiat voivat olla jalostuneet tässä vuosien varrella johonkin suuntaan jota minä en ole huomannut ja asiassa voi hyvinkin olla paikallisia kulttuuriin sopivia eroja. Parina viimeisenä tuomarointivuotenani 2004-2006 alkoi pikkuhiljaa yleistyä tapa että tuomarit kaivoivat kortin jo tiukkaan tilanteisiin mennessään esiin. 90-luvun huipputuomari aikakoneesta olisi katsonut muutaman kerran että mitä helvettiä toi tekee, mutta varmaan olisi muutaman tilanteen jälkeen tajunnut että hemmetti, tuohan on oikeastaan hyvä työkalu siellä pakissa. En osaa sanoa josko jostain tällaisesta olisi kyse.

Turvallisuusasioiden johtaminen on tuomaritoiminnassa sitä katsojien silmissä kenties vähiten ymmärrettyä alaa ja sen periaatteet ovat hyvin samankaltaiset kuin järjestyksenvalvonnassakin. Oletan myös että järjestyksenvalvonnan ja kyseisen tuomaroinnin pääpointit on tuolla tasolla yhteistoiminnan kannalta hyvin harjoiteltuja. Tuo aspekti on erittäin tärkeä ymmärtää ja tältä foorumilta onneksi varmasti löytyy ymmärrystä. Normitallaajahan vain luulee että kaikki on ilmaista ja että turvallisuus vain on. Ja että ei erotuomareilla ole mitään roolia siinä. Tämä on kuitenkin aika kaukana todellisuudesta. En vain ole tuon pätkän perusteella varma voisiko tämä liittyä aiheeseen.
Lasse Candé
huhti 1, 2015, 01.41
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28582

Jalkapallo

Mitä ihmettä! Tämä maali olisi pitänyt hyväksyä
http://www.city.fi/blogit/tuomari/mita+ ... sya/129564" onclick="window.open(this.href);return false;
KYSYMYS: Miksi videolla nähtävää maalia ei hyväksytty?
VASTAUS: Kieltämättä outo tilanne nähtiin Championshipin matsissa Cardiffissa 17. maaliskuuta. Kotijoukkue Cardiff City sai vastaan Bournemouthin, joka pelaa tosissaan tänä vuonna noususta suureen ja mahtavaan Valioliigaan. 1-1 päättynyt ottelu sai yllättävän käänteen, kun tuomari ei hyväksynyt Bournemouthin 2-1 johtomaalia.

Hylätty maali oli kierroksen ja saarivaltakunnan puhutuin tilanne seuraavat päivät. Osa puolusti tilanteessa tuomaria, kun taas valtaosa ihmetteli, miksi maalia ei hyväksytty.

Itse päätuomari on katsonut tilanteen nauhalta useampaan otteeseen ja voin todeta, että ottelun erotuomari teki virheen. Maali olisi pitänyt hyväksyä. Jalkapallon sääntökirjoissa sanotaan seuraavaa: epäsuora vapaapotku suoritetaan, jos kenttäpelaaja estää maalivahtia vapauttamasta palloa käsistään. Bournemouthin kärkipelaaja Callum Wilson ottaa etäisyyttä Cardiffin maalivahtiin Simon Mooren, kun veskalla on tilanteen jälkeen pallo hallussa. Ei katso edes maalivahtiin päin, ei tee estämisliikettä, kun Moore laukaisee palloa käsistään suoraan Wilsonin selkään. Pallo kimpoaa yläriman kautta takaisin Wilsonille, joka laittaa sen tyhjään maaliin. Peli on kuitenkin vihelletty poikki ja kaupanpäällisiksi Wilson saa keltaisen kortin.

Ottelun erotuomari Lee Mason ilmeisesti luulee Wilsonin estäneen Cardiffin veskaria. Moorella olisi ollut todella paljon tilaa potkaista pallo pois, ilman että palloa olisi tarvinnut potkaista Bournemouthin hyökkääjään.

Pelin jälkeen Bournemouthin manageri Eddie Howella oli selvä mielipide tilanteesta.

“Sinun täytyy kysyä erotuomarilta, miksi hän ei hyväksynyt maalia. Ei hänellä muutenkaan ollut paras päivä viheltää, mutta se ei käy selitykseksi. Callum oli tilanteessa toisinpäin, hän seisoi kasvot poispäin veskarista, joka on sallittua. Eikä estä millään tavalla avauspotkua. - se on todella outo päätös ja lopulta se maksaa meille kaksi pistettä.”

Toivottavasti Bournemouth on päässyt tilanteesta yli ja jatkaa taistelua suorasta noususta. Toivotaan, ettei episodi vaikuta loppukauden sarjataulukkoon.

" onclick="window.open(this.href);return false;
[video][/video]Täysin oikea tuomio. City-lehden Tuomari-nimellä kirjoittavan henkilön perustelut on ihmeellistä detaljoitua settiä, jossa puhutaan "estämisliikkeestä" ja siitä miten päin pelaaja sattuu olemaan. Samaan vetosi myös joukkueen manageri.

Tuollaiset surkeat argumentit on ammuttavissa alas niinkin helposti kuin kysymällä miksi se pelaaja sitten jäi sinne paitsioon kuppaamaan, mistä on rankkaa juosta pois? Onko tuohon mitään muuta syytä kuin estää/vaikeuttaa maalivahtia vapauttamasta palloa peliin? (Vastaus: ei.) Ei se niin mene että maalivahdin pitää joutua väistelemään asennevammaisia vaan niin että moisesta asennevammasta tulee korttia.

Tuomari-kynänimisen voisi olla paikallaan tutustua jalkapallon sääntöjen aikomusta korostavaan henkeenkin sen sijaan että pelkästään onnistuu lainaamaan jonkin pätkän säännöistä. Noissa helposti oikein nähtävissä tilanteissa se nyt vain yleensä on niin että kovan luokan tuomarit ovat parempia asiantuntijoita siihen miten sääntöjä tulee tulkita kuin tuomioista vihaiset managerit ja City-lehden kirjoittajat. Parempi lähtökohta tällaisen tekstin kirjoittamiselle olisikin että miksi tuomio voisi olla oikein.
Lasse Candé
loka 16, 2014, 19.09
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28582

Jalkapallo

https://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/ea ... 41071.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kun pilkka osuu omaan nilkaan. :nauruhammas:

Vastustajaa ei kyllä kannata suututtaa.