Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva KuvaKuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Haku löysi 7 tulosta

Lasse Candé
heinä 16, 2015, 05.19
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Tanglang Quan
Vastaukset: 1232
Luettu: 96653

Tanglang Quan

Muistuttakaa kun tulee potku avardssit vuoden vaihteessa että tehdään Alarista muutaman viime vuoden leiriraportoija. Loistosettiä. Näitä tullut plärättyä hyvällä fiiliksellä monet kerrat ja pelkkää kultaa.

Tuohon kiina vs muut lajit...
About ainoa mitä olen kuullut joka hollilta on että jengiä ei silleen kiinnosta ja kaikki laitetaan ristiin jne. Siis verrattuna japsiin. Oma opettajani (japsi) treenasi 70-luvulla (ennen mitään tiedonvälitystä) kiinassa ja taiwanissa (jotain tankulaa siellä) ja kun kyselin juttujen luonteesta oli vastaus tyyliin:
"Heti ensimmäisenä pitää ymmärtää että nämä treenaavat usein kolmea lajia ja sekoittelevat niitä mielensä mukaan." Vähän kärjistän, mutta about noin olen kuullut melko monesta muustakin suunnasta. Japanilainen lajiformaatti on eräänlainen opetusjärjestelmälajien ääriversio. Puoli vuosisataa kun täällä on ollut sitä kulttuuria, ei jengi vieläkään ymmärrä. Ehkäpä itse formaatti on erikoinen, esim suhteessa... ihmiseen.
Lasse Candé
touko 20, 2015, 01.33
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Tanglang Quan
Vastaukset: 1232
Luettu: 96653

Tanglang Quan

Alioppilas kirjoitti: Yleisöpalautteen mukaan aseilla heiluminen on hyvä juttu kohdeyleisöä ajatellen ja siihen kannattaa panostaa, mikäli mahdollista. Sen sijaan perusharjoitteet ovat tylsiä - ja niitä ei normaalissa lajinäytöksessä luultavasti kannattaisi tehdä juuri lainkaan - mutta esimerkiksi ji ben gongien tekeminen sotilaallisessa tahdissa voisi saada niistä hieman kiinnostavampia. Sparriharjoitteet olivat ilmeisesti näytöksen kohokohta ja yleisö tykkäsi; otettiin kiltisti, verta ei lentänyt ja muutamia näyttäviä kaatoja ja maahanvientejä nähtiin. Yleisössä oli myös kuulemma liikkunut toivetta, että miehillä olisi näkynyt enemmän paljasta pintaa. Otetaan kaikki palaute huomioon ja pohditaan sitä seuraavaan näytökseen valmistautuessa.
Ei muuta kuin koko treenaamisen painopisteet uusiksi. Ei perusteita ollenkaan, nyt tärkeimpänä muutoksena. Lopuista voisikin koostaen löytää tulevaisuuden Tang langin ytimen: Sotilaallistahtinen asesparri paljastavammassa vaatetuksessa.

Hyvä että otatte palautteen huomioon!
Lasse Candé
marras 20, 2014, 15.57
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Tanglang Quan
Vastaukset: 1232
Luettu: 96653

Tanglang Quan

Siisti vaimari. :D
Lasse Candé
marras 20, 2014, 00.19
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Tanglang Quan
Vastaukset: 1232
Luettu: 96653

Tanglang Quan

Kovaa meininkiä ja hyvää tekemistä kyllä. Ja on kyllä kohtalaisen iso porukkakin, mitä noita valokuviakin tullut katseltua. Vahvasti maahantuotu laji kaikkinensa. Onnea Suomen tankulalle!
Lasse Candé
marras 26, 2013, 19.41
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Tanglang Quan
Vastaukset: 1232
Luettu: 96653

Tanglang Quan

Olen ehdottomasti sitä mieltä että Shaolinsin kommentit ovat ihan paikallaan, mutta esitystapa oli vähän kömpelö. Meillä samaa ongelmaa kohtaa silloin tällöin. Ei kyllä tunnu polvessa kivalta vastaanottaa huonoon suuntaan vedettyä pyyhkäisyä, joka samasta syystä ei yksittäissuorituksena edes yhtä todennäköisesti tehoa kuin "varpaiden suuntaan" kohdistettu. Silleen vain ottaa päähän että kun sen parikymmentä kertaa antaa toisen potkia harjoitteen mukaisesti vaparina, niin silloin systemaattinen virhe alkaa jo tekemään hallaakin. Pyyhkäisysuuntaa kannattaa todella treenata, ja kyllä siellä jätkillä näkyykin koukkaavaa meininkiä.

Onko noissa tarkoitus saada kohdistettua "varpaiden osoittamaan suuntaan", eli että pitäisi päästä jalan taakse koukkaamaan? Meillä aika hyvä perusohje tuo "varpaiden suuntaan". Silloin ei ole niin korkeudellakaan väliä, mistä seuraa ettei tarvitse katsoa, mikä tietenkin on ihan hyvä perusedellytys sille minkälaista pyyhkäisytekniikan tulisi olla.

Meillä on pyyhkäisyjä, mutta luulen että esim tankulassa treenimetodit ovat pidemmälle kehittyneitä ja näillä tekniikoilla ylipäätään isompi rooli.Noin muuten polvikipuja (muttei pahempaa) hieman kokeneena, arvaisin että sillä saralla on mahdollista tehdä asioita tiedostamattaan väärin ja sitten vain huomata jossain kohdassa elämää että polvi on kipeä. Ettei se aina mene niin että kun tällin vastaanottaa niin juuri silloin sattuu polveen. Tämä ei liity mitenkään tuohon videoon tai tankulaan, vaan lähinnä siihen että Mika mainitsi kirpeät ilmeet ja mustelmat seurauksina, joka ei yleisemmin mielestäni vielä välttämättä kertoisi asian luonnetta. Asian luonteestahan voi ehkä kertoa jotakin se että jotkut pelaavat jalkapalloa, missä pääseekin vastaanottamaan polven alapuolelle melko paljon paukkuja. (Huom jo pallonkin potkimiset.) Siinäkin kyllä sitten joiltain kipeytyy polvet, ei siinä mitään.

Ollut muutamakin kerta kun joku on neuvonut jostakin tekniikasta polvea säästävämmän tavan ja on oppinut sekä polvea säästävämmän tavan että sen ettei tajunnut aiemmin tehneensä polvea mahdollisesti vahingoittavalla tavalla. Kyseessä on sarananivel. Sen muistamisella pääsee usein pitkälle.
Lasse Candé
marras 26, 2013, 18.54
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Tanglang Quan
Vastaukset: 1232
Luettu: 96653

Tanglang Quan

Shaolinsi,

Sitä voi myös miettiä sitä omaa ulosantia kun antaa palautetta. :D Eihän tuosta harjoitteesta nyt voi vielä paljoakaan sanoa. Turvallisuus saadaan aikaiseksi hyvin pienillä säädöillä siinä että mihin suuntaan pyyhkäistään ja miten päin jalka on. Harjoitusmuodossa ei sinänsä kai ole mitään vikaa, vai?
Lasse Candé
kesä 15, 2010, 19.54
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Tanglang Quan
Vastaukset: 1232
Luettu: 96653

Tanglang Quan

Sori, tämä nyt tulee tankulan ulkopuolelta, mutta luulisin että voimaa tärkeämpi perustelu takakädenvalinnalle nyrkkeilyssä on pidempi matka, jolloin tarvitaan enemmän tarkkuutta, jolloin parempi käsi sinne. Tämä tulee ihan oman pähkäilyn tuloksena ja varmasti monet ovat myös eri mieltä. Olen kuullut teoriasta, että laittaisi paremman käden eteen, jotta voimaerot tasoittuisivat kun heikompi saa enemmän vauhtia. Viehättää myös.

Jos rynnitään ja pitäisi kaataa, todella menisin vahvempi puoli edellä, ellei muulta erikseen näytä. Lisäksi muutaman vuoden kun olen seissyt enemmän oikea puoli edellä, alkaa takakädenlyönti vasurilla tuntua melkein luonnollisemmalta.

Paljasnyrkkisissä jutuissa ei ole harvinaista että painotetaan lyömistä etukädellä. Sehän se lähempänä on.