Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 6 tulosta

Lasse Candé
tammi 14, 2019, 16.43
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Juko ryu
Vastaukset: 70
Luettu: 10506

Juko ryu

Tässä Ale on asian ytimessä. Otsikon aiheen kannalta faktuaalinen tausta on huomattavasti mielenkiintoisempaa kuin kuitata kaikki sillä että Sacharnoski on oletetusti valehtelija.

Puoliksi ymmärrän Timoa, mutta kun Andy nosti tuon Okinawa-juonteen tähän ketjuun ihan uutena, on asia joillekin hitusen sitä mielenkiintoisempi, että Sacharnoski on kusettaja, joten totuudella ei ole väliä. Timon keississä olisi sataprosenttisesti järkeä, jos kusettamisesta mystisesti seuraisi ettei totuudella ole väliä. Timon ei itse tarvitse olla kiinnostunut, mutta Juko ryun kannalta tietenkin siihen liittyvillä tosiasioilla on ensisijaisen paljon väliä.

Omasta mielestäni jonkun henkilön karkea leimaaminen ja juupas-eipäs siitä on ehkä kaikkein vähiten mielenkiintoista. Elikäs se, että tässä nyt kukaan edes kävisi vääntöä siitä, onko hän nyt kusettaja vai ei. Jos ei kukaan ilmoittaudu tähän keskusteluun, kenenkään ei varmaan tarvitse sitten yrittääkään vakuuttaa muita siitä että vesi on märkää tai karhu passkantaa metsään. Mielenkiintoisempaa olisi vaikkapa perkaa todellista ja väitettyä taustaa ja debunkata yksittäisiä asioita tai vahvistaa niitä.

Miten muuten Sacharnoski suhteutuu eurojujutsuun laajemmin? Mistä Sacharnoskin jujutsu tulee? Mikäli S on keskeinen hahmo, jälkimmäinen kysymys on harvinaisen relevantti kaikille modernista jujutsusta kiinnostuneille.
Lasse Candé
tammi 13, 2019, 23.23
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Juko ryu
Vastaukset: 70
Luettu: 10506

Juko ryu

Kyllä varmaan muuten, mutta tuota sävyä en ihan ymmärrä, kun edeltävässä viestissä todettiin myös Shimabukuro-yhteyden puuttuminen. :D

Sinänsä tuossa iässä ei ole mitään ihmeellistä. Luulisin vaikkapa Aihkin ja Villen välillä olevan isompikin ikäero. :D
Lasse Candé
tammi 13, 2019, 22.45
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Juko ryu
Vastaukset: 70
Luettu: 10506

Juko ryu

On muuten Andyn linkkaama wikipedia-sivu hitusen erikoisesti väsätty, kun faktaruutu tyylissä käsitteleekin yhtäkkiä tyylin henkilöä. Tämänhän Ale jo kyllä mainitsikin, mutta olisiko sitten väärinkäsitys tästä johtuvaa?

Joka tapauksessa, Shimabukuro ei ole sen myötä käsittääkseni enää relevantti, kun hänellä ei ole minkään perusteella mitään tekemistä mainitun organisaation kanssa vaan ainoastaan sen Toman kanssa.

On tässä silti ketjun aiheeseen liittyen ihan mielenkiintoista, että mahtaakohan tuo mainittu 9. dan olla keksitty vai organisaation todellinen dani. Ja jälkimmäisessä tapauksessa että minkälainen arvo ja minkälainen organisaatio tarkalleen.



EDIT: Andyn aiemmin linkkaamalla sivustolla on ehkä paremmin tähän juonteeseen osuva sivu...
http://www.jukokai.com/the-legacy-of-sh ... arate.html
Lasse Candé
tammi 13, 2019, 20.27
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Juko ryu
Vastaukset: 70
Luettu: 10506

Juko ryu

Timo, viittasin tuossa pelkästään Alen vastaukseen minulle.
Lasse Candé
tammi 13, 2019, 20.00
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Juko ryu
Vastaukset: 70
Luettu: 10506

Juko ryu

Eipäs ole käsitelty tuota asiaa ja siksi kai Andy sen toi ketjuun. Mutta jos noin äkäisesti reagoidaan erikoisin oletuksin, niin eipä tässä sitten kai muuta.
Lasse Candé
tammi 13, 2019, 19.17
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Juko ryu
Vastaukset: 70
Luettu: 10506

Juko ryu

Täytyy sanoa, etten ihan ymmärtänyt Andyn viestin kuviota, mutta en myöskään näe miten tässä on oletettu Andylla olevan kaikenlaista taustatietoa, mitä tällä foorumilla ehkä jollain parilla bujinkanistilla ja Timolla on jossain muistin sopukoissa puolentoista vuosikymmenen takaa.

Itse en ole kuullut tuosta tyypistä, ellei nimi sitten lue Niinikedon vanhassa kirjassa ja sen luin vissiin 90-luvulla viimeksi. Mitään noista organisaatioista en tiedä ja näkisin ketjuun tuodun hämmästelyn ihan oikeutettuna, vaikka voisikin olettaa että Shimabukuro ei ole mitään oikeasti myönnellyt.

Nyt minulle on epäselvää onko tällaista väitettäkään vai onko eri organisaatiot, mutta jos tällainen mietityttää, tottakai sitä pitää miettiä täällä porukalla. Jos ei muuta, niin tuli ainakin esiin aiheelle oleellinen väite 9. danista.