Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva KuvaKuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Haku löysi 6 tulosta

Lasse Candé
maalis 28, 2018, 21.03
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 380
Luettu: 40486

CrossFit

Samaa mieltä Mikan kanssa siitä että keskustelu on hyvää seurattavaa ulkopuoliselle. Kun noita kysymyksiä näkee, ne tuntuvat valideilta ja sitten on hienoa nähdä vastauksia. Nähdäkseni tämä selkeyttää asiaa. Ja sitten jos jokin pohdinta jää pöydälle, kuten antti_lk:n pohdinta vaarallisuuksista, voi asiassa taas olla kehittämismahdollisuuksia.
Lasse Candé
loka 23, 2017, 16.45
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 380
Luettu: 40486

Crossfit

Noihin kolmee kahden joujon leikkaukseen olisi kiva saada tekstiä. Vegaani joka katsoo vain elämäätä on kyllä jo melkoinen kombo...

Mutta joo, aiheen vierestähän tämä menee.

Hyvää neuvoa tuossa yllä hyppynaruhommiin. Jos itse olisin opetellut tuota, olisi varmaan kokeilussa hemmetin monta noista virheistä. :D
Eli Eppu on varmaan hyvä opettajapersoona.
Lasse Candé
loka 24, 2013, 16.05
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 380
Luettu: 40486

Crossfit

Jos tulkitsin lehtijutun oikein niin se ei varoittanut sopivaa treenaamista vastaan vaan juurikin liian usein tapahtuvaa, liian kovaa treenaamista vastaan. Housuunkusemisen syyksi ehdotettiin että lihasten huolto on ryssitty ja kireyttä syntyy. Syyksi tälle ehdotettiin vääränlaista treeniä kovuusasteen suhteen.

Uskon että ketjun video on myötävaikuttanut jutun syntyyn, ellei suorastaan aiheuttanut sitä. Video mielestäni maalaa hieman kieroutunutta kuvaa liikuntakulttuurista. Se ikäänkuin määrittelee "huonosti treenattu" -> "hyvin treenattu". Lehtijuttu sen sijaan etsi ongelman ja tuli about samaan lopputulokseen kuin esim Elina.

Toki jos housuunkuseminen ja lihasepätasapaino tahdotaan nähdä ihanteena, voi niinkin treenata.
En missään kohtaa väittänyt että cf sitä silti automaattisesti olisi. Moiset videot silti maalaavat kuvaa erikoisesta kulttuurista. Uskon että esim suomessa jengi kuitenkin on hieman tuota fiksumpaa.
Lasse Candé
loka 24, 2013, 15.17
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 380
Luettu: 40486

Crossfit

L.K.,

Tuohan tarkoittaa siis sitä että ei pitäisi tehdä kolmea kertaa viikossa! En tiedä cf:n rankkuudesta mutta en olisi aikoinaan halunnut kolmea fudispeliä viikkoon.. En tiedä cf-setin pituutta mutta voin kuvitella että se on rankempaa kuin esim oma pelaamiseni oli, vaikka aika ahkera liikkuja olinkin.

Noin äkkiseltään lehdessä haastatellun setti näyttää perusteluineen (jotka näyttävät hyviltä) ihan järkeenkäyviltä. Haastateltu myös tosiaankin mainitsi korrelaation. Ei se muotoilu nyt ihan pelkkään uskoon nojautuva siis ollut.
Lasse Candé
loka 24, 2013, 15.06
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 380
Luettu: 40486

Crossfit

L.K. kirjoitti: Itsehän nyt hivenen olisin skeptinen tuon IL.n väitteeen kanssa, että "tämänkaltaista treeniä ei pitäisi huippukuntoistenkaan tehdä kuin pari kertaa kuussa" vai mitä siinä nyt lukikaan. Jotain tonne päin...
Siinä ei lukenut mitään tuonne päinkään, sillä ero tuon ja sen välillä on hyvinkin ratkaiseva.
Lasse Candé
loka 23, 2013, 15.19
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 380
Luettu: 40486

Crossfit

Lirautteluun liittyen:

http://www.iltalehti.fi/terveys/2013102117631458_tr.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Tunnollinen treenaaja ei jätä harjoitusta väliin. Tuttu ajatus: "parempi harjoitella täysillä lyhyt hetki, kuin skipata liikunta". Usein vaihde jää päälle ja riittävä palautuminen ja siihen kuuluva kehonhuolto jää kiireessä tekemättä.

Muodikkaat crossfit -treenit ja eritoten viime kesänä Suomeen rantautunut hiitti (high intensity intrerval training) kannustavat liikkumaan lujaa ja lyhyesti. Moni kuitenkaan ei tiedä, että näitä harjoituksia ei suositella edes kovakuntoisimmillekään kuin maksimissaan kerrasta kahteen viikossa.

Liian ja kovan harjoittelun vaikutukset näkyvät usein kehon ylirasitustilana. Kehitys pysähtyy ja lihakset jumittavat.
Tuossa alleviivaamassani voisi olla järkeä. En ole koskaan kussut tuosta syystä housuun, mutta tunnistan kyllä fiiliksen siinä määrin että jos todella kovaa treenaa liian usein, ymmärrän hyvin että kovaa treenatessa voi tuokin tapahtua. Varsinkin jos treeni on sellaista mikä ns pumppaa seutua.
Elina kirjoitti: Tuli muuten mieleen tosta ekasta videosta, että aika huolestuttavaa, jos on lantionpohjan lihakset niin huonossa kunnossa, että lirahtelee. Kertoo vähän huonoa kieltä syvien lihasten kunnosta...
Uskoisin tämän olevan totta. Tuossa iltaroskan tekstissä tuosta juuri sitten puhutaankin. En tiedä mikä on hyvä taso ja mikä huono, mutta pidän täysin mahdollisena että suurimmalla osalla on taso niin huono. Teksti jatkaa siihen suuntaan, kuinka kyseinen ongelma tuntuu korreloivan kovan treenaamisen kanssa.