Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 13 tulosta

Lasse Candé
Elo 2, 2020, 16.26
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Vastaukset: 151
Luettu: 11377

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Taas oppinut uusia asioita Bloody Marysta, mutta ensin: sidecar:

Sidecariin tulee puolet konjakkia, neljäsosa contreauta (appelsiinilikööri) ja neljäsosa limemehua. Taisi ammattilainen sheikata jäiden kera. Vähän muisti kärsinyt sen jälkeen. :D

Makuelämys on vastaava kuin gimletissä. Baarimikko käytti Larsenin VS-konjakkia.Bloody Maryyn lisätietoa: siihen voi laittaa hieman sokeriliuosta. Sen väsännyt sanoi, että tämä korostaa tomaatin makua. Hyvin sanottu, sillä se on täysin totta. Hän suosi pieniä lasiipulloja tomaattimehua. Sanoi että on parempaa kuin tölkkikama. Mahdollisesti toisessa mestassa myös tämä oli salaisuus parempaan BM:ään kuin mitä itse teen. Mutta vielä lisää tästä ensinmainitusta. Hän rutisti siihen kokonaisen limen sitruunan sijaan, perusteluna hieman makeampi ja vähemmän hapan maku. Toimi hyvin.

Hän käytti shakeria, mutta ei sheikannut, vaan pyöritti sitä.

Yksi tällä Helsingin reissulla juomistani kolmesta Bloody Marysta oli karsea. Kaksi parempia kuin mitä olen itse onnistunut väsäämään, vaikka toisessa mestassa ei ollut edes tabascoa.

Navy Jerry's ei enää tee Bloody Maryja, koska se kestää liian kauan. Vastapäätä Helkan aulabaarista taas sain erinomaisen. Tämä josta tuli neuvoja on Bulevardilla, mutta en muista mestan nimeä. Sellainen että kun ohi kävelee, näkee heti että siellä osataan nämä hommat. En viitsi sanoa sitä huonon BM:n hotellin yhteydessä olevaa mestaa, koska olen pariin otteeseen saanut sieltä hyviä.

Kaikissa mestoissa lasiin tuli jäitä. Vain huonossa ongin ne pois, koska se oli iso ongelma. Paremmissa kahdessa he tiesivät mitä tekivät ja jäät (joita oli hyvin vähän) pelittivät osana kokonaisuutta.Opin myös että vodka martinia ei kannata sheikata, ettei jäät sula siihen. Mestassa laitettiin vermouthia vain yksi osa, kun vodkaa laitettiin kymmenen. Tai siis käytännössä lusikallinen, mutta tuo oli suhdeluku josta puhuivat. Itse olen tehnyt 6 cl + 1 cl, mutta siinä on selvästi pointtia, että määrän pitää olla hyvin pieni. Tuo on nimittäin parempi. Kysyi minulta että stolkkua vai absolutia. Kysyin takaisin että kumpaa suosittelee ja vastaus oli stolkku. Piti absolutia hyvin markkinoituna sekundatuotteena. :D

Vahva suositus kaikille kolmelle mainitsemalleni mestalle, mistä sain jokaisesta ensiluokkaista palvelua ja myös vinkkejä! (Rauhallisen päiväsajan hyviä puolia.)
Lasse Candé
Heinä 27, 2020, 02.02
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Vastaukset: 151
Luettu: 11377

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Olen jauhanut Bloody Marysta jo riittävän paljon, että nyt alkaa resepti hahmottua. Huom, tykkään itse suolasta todella paljon...


Tärkeä pointti tässä on, että se sitruuna on tärkeä.

Se tuntuu kumoavan vodkan huonoja puolia ja tasapainottavan makukokonaisuutta. Ja siis itse kaipaan juuri sitä raakaa ja vahvaa kokemusta, mutta järkevä määrä ytimekästä sitruunaa nimenomaan parantaa tätä.

3+ dl lasi (esim mäkin kokislasi)

Lasin pohja suolaiseksi. Mun myllyllä noin 9 krunts-äänähdystä merisuolaa. Ehkä vastaa yhtä teelusikallista. (?) Muille kuin minulle suosittelen tästä määrästä pudottamista.

Pippuria 40% suolasta. Eli jos pudotatte suolan määrää, tällöin sitten pippuria vaikkapa 70% suolan määrästä?

Onko riittävän sekavasti selitetty tähän asti?

Siis selkokielellä, mahdollisesti teelusikallinen suolaa ja vähän alle sen verran pippuria. Noniin, ja eteenpäin...Worcesteria ei saa olla liian vähän ja näyttää ettei ole kovin paha jos sitä tulee hitusen liikaa. Tällaiseen 4-5cl vodkamäärään ja 3dl lasiin, sitä sopii 3 täyttä teelusikallista.

Tähän määrään tabascoa just alle yksi teelusikallinen. Siis ihan melkein täysi, muttei kuitenkaan.

(Aloitin laittaen vain vähän enemmän worcesteria kuin tabascoa, mutta jopa minulle, tulisen ystävälle, tabascon määrä on pudonnut ja worcesterin kasvanut.)


Sitruunamehua saman verran kuin on tähän mennessä lasissa, eli ei juuri mitään. Mieluiten itse nirhattua antaumuksella, esim leikkaamalla edellä mainitsemallani tavalla ohut viipale ja leikellen. Tästä saa myös hyviä fiiliksiä siitä kuinka tuhlaa aikaa melko tehottomaan toimintaan, kun valmistaa itselleen drinkkiä.

Sitten onkin suurin osa tehty. 4-5cl esim Dry Vodkaa kyytiin sekoittaen ja sen jälkeen tomaattimehut sekoittaen. Sitten pari "krunts"-äänähdystä suolaa pinnalle ja yksi sellainen pippuria. Ja sitten selleriä kyytiin ja Maailma on sun.
Tiivistelmä:


Suolaa: ehkä teelusikallinen?
Pippuria: vähän vähemmän kuin suolaa
Worcester: 3 teelusikallista
Tabasco: 1 teelusikallinen (just alle sen)
Sitruunamehu: vain sen verran kuin mitä on tähän mennessä lasissa, eli hyvin vähän. Itse murhattua mielellään, hedelmälihat messiin

(Sekoitusta ja jatkonirhaamista kun pohjalla on vain alkuaineksia.)

4-5cl Dry Vodkaa ja sekoittamista.

Tomaattimehua se 3,3 dl lasi melkein täyteen koko ajan sekoittaen.

Suolaa vähän päälle ja myös pippuria.

Selleri kyytiin.

Rok.
Lasse Candé
Heinä 25, 2020, 23.44
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Vastaukset: 151
Luettu: 11377

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

AlexMachine kirjoitti:
Heinä 5, 2020, 16.11

Haa! Gin mainittu. Kuten sanottu jossain aikaisemmin, noin 15 eri Giniä ja kymmenkunta tonicia testattu ristiin ja laitettu Exceliin (lisäksi vielä eri koristeet).
Bomabay sapphire on hyvä (infused, eli monia eri yrttejä mukana), mutta vähän tylsä. Hyvä gateway Gin. Saman tyyppinen, mutta hiukan terävämpi maultaan ja parempi.
Perinteinen London Dry gin, sitten on taas katajaisempi, terävämpi ja hyvä edullinen on Tanqueray dry gin. Napue myös, jossa ruis antaa hyvän säväyksen. Toinen hyvä Dry Gin on Berry bros & Rudd no 3, mutta kalliimpi.
Eli molemmat Tanquerayt on hyviä, jos molemmat hyllyssä, on aika hyvin eri tilanteisiin sopivat.
No nyt on ginikin löytänyt tiensä jääkaappiin. Ostettiin Gordon's London Dry Ginia.

Viitsisitkö zoomata excelin niin pieneksi, että koko näkymä mahtuu yhteen kuvaan ja ottaa kuvakaappauksen, jos taas käänteisesti kuvaa zoomailemalla sen sisältö näkyy selvästi? Näitä olisi aivan loistavaa lukea! (Muukin tapa jakaa kelpaisi!)

En ole itse hifistelymielessä GT-miehiä, mutta perusmielessä kyllä. Siinä on drinkki minkä ääressä istuu sopivan kauan ja minkä makumaailmassa on sille pitkähkölle hetkelle potkua. Hifistelemättömyydellä viittaan siihen, että kun kaverini teki Napuesta ja joistain Alkosta ostetuista hienoista tonic-pulloista, niin en huomaa eroa tähän Gordon'siin missä Pirkan tonicia. (Tosin muutama vuosikin tässä välissä, joten ei luotettava arvio.) Ja juuri ennen Pirkan tonicia join ensimmäisen, missä oli Schweppesin Indian tonicia. En huomaa mitään eroa näiden kahden välillä.

Perusreiskalle voin siis suositella halpoja aineksia tältä kokemuspohjaltani. Ja paljon giniä.

Mutta kun AM on vihkiytyneempi, olisi kiva kuulla nouseeko taso miten paljon nostamalla hintatasoa?

Ja siis onko tuo Tanqueray dry gin parempi kuin Gordon's? Entä halvempi? (Jos muistan merkin voin katsella Alkossa itsekin.)


Mitäs muuta. Kesän suosikkidrinkki on mint julep. Helppo ja yksinkertainen mutta hyvä.
Myös Moscow mule voisi toimia ja Gimlet.
Edit. Briteillä on osuvia nimiä oikein halvoille Gineille. Bathtub gin tai gut-rot gin.

Mimmi on myös bongannut tuon gimletin jostain Gilmore Girls -sarjasta ja sitten sitä on pitänyt suunnitella.Hänen gimlet-reseptillään martinilasi (coctail-lasi) sokeroidaan reunoilta.

(Ihmettelin aina miten tämä tehdään, mutta se on niin yksinkertaista, että levittää sokeria vaikkapa lautaselle ja kostealla tyhjällä ylösalas-käännetyllä lasilla ryhtyy esikoululaismeiningeissä vetelemään sokeria reunoille. Oletan että margaritassa voi laittaa suolaa samalla taktiikalla.)

Mimmini heitti DIY-malliseen shakeriin (tupperware-tyyppiseen pakastusrasiaan :D ) jääpaloja, noin 6 cl Dry Vodkaa ja sitten sokeroitua lime-täysmehua (*) en tiedä paljon (ehkä reilun desin) ja sitten helvetinmoista sheikkaamista.

(*) Sokeroitu lime-mehu on sellaista K-kaupasta pienissä pulloissa olevaa nimeltään Realime (limettitäysmehu 100% täysmehutiivisteestä), mutta koska se ei ole sokeroitua, hän keitti vettä ja lantrasi sokrua siihen. Ja sitten sekoitti näitä. Sokeroituja myydään Alkoissa, mutta ei meidän paikallisessa. Tällä taktiikalla tulee kyllä hemmetin hyvää, mutta pitää huomioida että sekoitus pitää tehdä hyvissä ajoin ennen, jotta se ehtii jäähtyä.


Muuta... Olen sittenkin löytänyt sitruunan pointin Bloody maryssa. Keittiöolosuhteissa leikkaan niin ohuen slicen kuin onnistun ja jollakin tavalla jauhan ne veitsillä, haarukoilla, lusikoilla ja lautasilla pieneksi määräksi sitruunatäysmehua. Ja sen pienenpienen määrän heitän sinne lasiin sen jälkeen kun olen laittanut suolat, pippurit, worcesterit ja tabascot. Sitten tosiaankin sitruunan juttuja about yhtä vähän kuin mitä näitä muita oli lasissa yhteensä. Sitten vielä jauhantaa jos ei ole mennyt riittävän silpuksi se sitruuna. Ja sitten alan kaataa votkaa päälle, sekoittaen. Ja sitten tomaattimehua, koko ajan sekoittaen. Lopuksi pari ruuvausta vielä suolaa ja yksi pippuria sellaisilla käsimyllyillä siihen pinnalle ja sitten selleriä kyytiin.

Alan kallistua siihen, että 80% vodka voisi olla optimaalinen aines Bloody Maryyn. En ole vielä onnistunut saamaan samaa makumaailmaa 40% vodkalla kuin alkoholittomana tai 80%:lla, mitä tietenkin tarvitsee vain puolet.Mutta tätä haetaan vielä. Totuuden nimissä en ole vielä ehtinyt kokeilla tuota sitruunajuttua edes laittamalla vodkaa vaan se meni neitsyenä eilen pari kertaa. Sehän sen saattaa jo pelastaa.

Mutta joo: vähäisissä määrin itse rutistettua tms sitruunaa mukaan! Vähäisissä!
Lasse Candé
Heinä 19, 2020, 04.55
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Vastaukset: 151
Luettu: 11377

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Yksi idea Vodka Martiniin!

Mä olen rakennellut ylipäätään Vodka Martinia, niin, että olen maksimoinut vodkan määrän.

Resepti on ollut 6 cl vodkaa ja 1 cl martinia.

Tästä olen pitänyt. Tulee todella oikealla tavalla viinan makuinen setti.Mutta: olen kekannut tavan ihan vähän parantaa!!!

Ensinnäkin tietenkin neljä oliivia siihen tikkuun eikä vain yhtä. Mutta ässänä hihasta, suolaa siihen sekoitukseen. Ainakin siihen mitä minä haluan Vodka Martinilta, tämä sopii!!
Lasse Candé
Heinä 10, 2020, 00.47
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Vastaukset: 151
Luettu: 11377

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Minkälaisia Bloody Maryja teet vai juotko niitä vain ravintolassa?
Lasse Candé
Heinä 9, 2020, 21.39
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Vastaukset: 151
Luettu: 11377

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Itse olen aina ajatellut Koskenkorvan viinan ja Stolichnayan hyviksi vodkiksi (ja tykkäänkin suuresti snapseista), mutta se tuli vastaan Bloody Marya tehdessä, ettei se oikein sovi siihen. Asiantuntijat suosittelivat vastaan ja syy oli se mitä itse arvelin ja olin kokenut: Koskenkorvan viina on hieman makea. Sitten suositus olikin neutraaleissa.

En ole kyllä tuota Dry Vodkaa kokeillut raakana, mutta ostin sen nimenomaisesti tähän tarkoitukseen että sekoitan sitä muuhun. Voisin kuvitella että snapsivodka ja drinkkivodka kannattaa pitää jossain määrin erillään. Tietenkin riippuen drinkistä? Onko kenelläkään mielipiteitä?Minä join yhdessä paikassa Bloody Maryn ensiksi normaalina ja sitten Ginillä. (Ns Red Snapper.) Oli hyvä että join samassa paikassa ja muutoin samalla reseptillä, koska siltä pohjalta voin todeta että omalta osaltani ei toiminut yhtä hyvin ginillä.Bloody Marysta vielä... Vaihdoin tabascon pepperoniin, eli siihen vaalean vihreään maustepaprikaan. Leikkasin ensiksi päähän pienen reiän jotta valuu nesteet ulos lasiin ja sitten pitkittäin saksilla, jonka jälkeen leikkasin pieniä paloja. Ruuanlaitossa huomannut että saa maut paremmin irtoamaan jos leikatut palat eivät ole renkaita vaan puolirenkaita. Mutta ennen viinan ja tomaattimehun kaatamista, jauhoin vielä lusikalla niitä leikattujakin pienemmäksi. Kunhan nyt tämä taukoviikko alkoholista loppuu, niin kokeilen varmaan kahta pepperonia tuohon noin kahteen desiin. Alustavasti tulokset ovat lupaavia, mutta arvelen varovasti, että ei tule päihittämään tabascoa. Saattaa tietenkin olla mahdollista laittaa yksi pepperoni ja puolet aiemmin hyväksi havaitusta tabascosta. Kaikki tästä on kokeiluvaiheessa vielä, mutta kerron kun tiedän jotain.

Pepperoneina parhaat maistamani, eli Royalit, mitä löytyy suurimmasta osasta kauppoja. Tärkeää niissä myös se, että niiden lillumisneste on hyvää.
Lasse Candé
Heinä 4, 2020, 22.40
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Vastaukset: 151
Luettu: 11377

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Vihaan hillosipulia. :) Mutta voin antaa sille mahdollisuuden. Mihin tuo suositus perustuu? Eli millä tavalla tulee parempaa? Vaiko vain että yksinkertaisesti tulee parempaa? :D

Parani muuten ihan ratkaisevasti kun heitin Dry Vodkan hetkeksi pakkaseen ja lasit myös. Vedellään nyt toisia drinkkejämme.

Olen tuota Martinia (eli ginillä vodkan sijaan) miettinytkin, kun lueskelen kaikenlaista drinkeistä parhaillaan. Kun mietin asiaa, niin tuntuu lupaavalta. Onko ginisuositusta sieltä halvemmasta päädystä? Ja mielellään sellaista joka sopii muihinkin tarkoituksiin?Onko kellään suosituksia joistain muista drinkeistä sellaiselle joka tykkää Bloody Marysta ja Vodka Martinista? En ole niin makean perään vaan haluan että maku on joko vahva kuten BM:ssa tai täydellisen hyvän viinainen kuten VM:ssa. (Olen muutenkin sellainen että rakastan ruokaa, mutta jälkiruualla ei tee yhtään mitään. Koen tämän drinkkipreferenssin olevan samaa settiä.)
Lasse Candé
Heinä 4, 2020, 21.22
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Vastaukset: 151
Luettu: 11377

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Nyt kokeilussa Vodka Martini. Tein wikipedian ohjeiden mukaisesti.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vodka_martini

Eli vodkaa 6 cl ja 1 cl kuivaa Martinia. Nämä lasiin ja sitten lusikalla sekoittaen. Ei ole shakeria, niin jäi se osio pois että sheikkaisi jäiden kera (ja jättää jäät pois). Lopuksi lasiin coctailtikku, missä neljä vihreää oliivia.

Kyllä tämä ihan hyvää on. Laseina käytetään pienimpiä viinilaseja mitä on, kun emme omista coctail-laseja. Näytti parhaalta valinnalta. Parempaa olisi tullut, jos olisin arvannut että mimmi tilaa multa Vodka Martinin jo aiemmin, jolloin olisin voinut laittaa lasit pakkaseen etukäteen. Riittävän kylmää tämä ei ole.Minkälaisia vinkkejä on antaa? Tämä lienee sen verran suosittu, että uskon monien voivan kertoa, miten tätä kannattaa tehdä. Laittaako muuten kukaan suolaa? Äkkiseltään tuntuu että voisi sopia pieni määrä. Onko ihan älytön ajatus?

Teinkö jotain sellaisella tavalla väärin, että heti tavat korjaukseen?Puhuimme vodkasta. Vodkaksi on valikoitunut Dry Vodka, koska sen kuvaus oli parhaiten meidän höpötelmiin osuva. Tykkään sekä tässä Vodka Martinissa että Bloody Maryssa. Bloody Maryssa toimii myös erinomaisesti 80%:inen Viru Valge, koska tällöin kaikki muu tulee paremmin esiin. Olen vedellyt myös Virgin Maryja ja siinä on kyllä harvinaisen toimiva alkoholiton drinkki. Siis toimiva siihen, että saa drinkki-tyyppisiä hyviä "sensaatioita".

Onko mielipiteitä tästä Dry Vodkasta näihin hommeleihin?Ihan asiasta kukkaruukkuun, faijani väitti aikoinaan, että Finlandia Vodka oli Dry Vodkaa eri pullossa. Nykyään ei voi olla näin, koska Finlandia on vissiin 37,5% ja Dry Vodka on 40%. Mutta tarkistin tuolloin ysärillä alkon katalogista niiden jotkut tuotenumerot ja ne olivat samat, mikä viittasi siihen että tuo juttu saattoi silloin olla tosi. Osaako joku vahvistaa tai kumota tai spekuloida?
Lasse Candé
Heinä 3, 2020, 13.50
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Vastaukset: 151
Luettu: 11377

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Vähän vastaava kuin sukellusvene (jolle on luultavasti lukuisia muitakin nimiä). Siinä tuoppiin pudotetaan snapsilasi, jossa on viskiä.

Jotenkin en uskaltaisi tabascoa laittaa kaljaan, mutta ehkä pitäisi.

Yksinkertaisuudessaan on ihan OK jos laittaa runsaasti tabascoa kossupaukkuun. Tai en tiedä enää 38-vuotiaana. :D

Yksi mistä olen ehkä pitänyt eniten koskaan, oli Kreikan melko pienellä Milos-saarella, kun rannalla baarimikko laittoi kirsikkatomaatin läpi coctail-tikun ja tämän lepäämään rakipaukun päälle. Sen jälkeen tabascoa kirsikkatomaatin päälle (niin että vähän valuu rakiinkin) ja sitten suolaa siihen päälle. Raki nassuun ja tomaatti jälkiruuaksi välittömästi. Jumaleissön että oli hyvää.
Lasse Candé
Heinä 1, 2020, 04.33
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Vastaukset: 151
Luettu: 11377

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Hahahahaha!
Saattaa olla, mutta ei ehkä kuitenkaan, kun Bloody Maryja hehkuttavat lienevät minua lukuunottamatta laatuihmisiä. MikaM:stä en vielä voi varmuudella sanoa, mutta luulen hänenkin olevan sitä porukkaa.

Toisaalta tuo darrakorjaus Bloody Marylla on klassikko. Joskin omassa tapauksessani: Aloita ryyppääminen aikaisin. Ja tämä ei kyllä ole hyvä idea minulle. :DTuosta boolimaljasta jossa Bloody Marya, puhuttiin kotona kannusta, mutta kun meillä ei ole kannua. Pitää varmaan hankkia, koska tykkään ideasta!
Tomaattimehuista...
Mulla taitaa nyt mennä Marli tai jokin muu K-kaupasta saatava. Ihan hyvä ja arvaan Lidlin mehun myös olevan. Se on siis sellaisenaan parempaa kuin esim S-marketista saatava, joka on hyvää. (Sillä aloittelin ensimmäisiä kertoja, mutta sain jutut kohdilleen vasta kun tein Marlilla.)

Luulisin että tässä kohtaa tullaan aika vahvasti makuasioihin, ellei joku asiaa paremmin tunteva osaa sanoa paremmin. Siis mehuista.
Kerron kyllä kun käydään Lidlissä (joskus) jos huomaan muutoksen.
Ei hemmetti, vodkien kuvaukset olivat aika vähäsanaisia Alkossa. Oli vaikea löytää sopivaa votkaa, mutta silmäilin sillä silmällä Viru valgea ja Dry vodkaa, koska niiden kuvaukset olivat mahdollisimman neutraaleja.

Olenko yhtään oikeilla jäljillä ja voisiko vielä parantaa?

Esim Stolichnaya näytti kuvailultaan melko samalta kuin kossu, mikä vastaa myös omaa kuvitelmaani ja muisteluani siitä että ovat aivan herkkuja snapsijuomia. Mutta vasta nyt ajattelen että votka saa olla passka siinä lajissa, jotta se on hyvä Bloody Maryssa.

Mitä halpoja merkkejä taas tähän olisi suositeltavina?Ja onko 4.33 liian myöhään, jotta väsää vielä yhden? Sitä kukaan tiedä ei...
Lasse Candé
Kesä 29, 2020, 01.45
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Vastaukset: 151
Luettu: 11377

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Taas sen näkee että potkulaiset ovat fiksua porukkaa kun Bloody Marylle löytyy useampikin fani täältä. :)

Valitettavasti en tiedä tuosta sitruunasta itse, kun vain siteerasin. Olen itse asiassa tehnyt ilman sitruunamehua ja saattaa jopa olla että se on hyvä idea.

Minä taas laitan suolaa hemmetisti enemmän kuin kukaan muu.

Yhdessä parhaista Bloody Maryista mitä olen maistanut laittoivat kurkun palan sellerin sijaan ja kyllä se toimi. Mutta pidän kyllä selleristä enemmän.
Lasse Candé
Kesä 27, 2020, 18.58
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Vastaukset: 151
Luettu: 11377

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Sain hyviä lisäohjeita kun kyselin hieman. Tallennan ne tänne ja uskon jonkun muunkin hyötyvän.

Loput lainausta:
Itse laitoin worschester soosia reilusti. En mittaa osaa sanoa, mutta jos tiedät ne matalat grogilasit josta usein blodymarya tarjoillaan, niin pohjalle sen verran, että se peittyy. Päälle tabascoa muutamia tippoja riippuen haluaako kuinka tulista. Sitruuna mehua se sentti/pari ja vodka päälle... ja sitten täyttää lasin sillä tomaattimehulla. Idea on se, että sitä worscehesteria on sen verran että se antaa vähän väriä tomaattimehuun..

Ja vodkan merkillä ei sinäänsä ole väliä. Joku perus naturel vodka on jees. Kossussa on vähän sokeria ja se ominaismaku, joten en sitä laittaisi. Jotkut laittavat siihen niitä pippurivodkia, mutta olen itse sen verran Old school ja baari vuosista on kohta melkein 15 vuotta, joten en tiedä mitä höpötyksiä nykyään on. Ton version opin vanhan sling in baarin pojilta..
Lasse Candé
Kesä 26, 2020, 14.23
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Vastaukset: 151
Luettu: 11377

Lemppari/huonoimmat drinkit

Herätellääs ketjua...

Ostin Lidlistä tomaattimehua ja mimmini kysyi että meinaanko laitta Bloody Maryja. Olin vähän että eeen varmaankaan, iiihan vaan juon tälleen. Kysyi että miksi en (kun tiesi että tykkään niistä) ja sitten mentiinkin seuraavaan kauppaan selleri-, soossi- ja votkaostoksille.

Laitoin niitä muutaman ja alkaa jo löytyä minulle toimiva tapa. Kyselin vinkkejä Pointilta ja toiselta asiasta tietävältä ja vilkuilin yhtä reseptiä.
Toivottavasti Point tai joku muu löytää tiensä tänne, mutta olisiko niin, että minimissään Bloody Maryyn kuuluu:

- vodkaa
- tomaattimehua
- worchester-kastiketta
- tabascoa
- suolaa
- mustapippuria
- selleriä

??


Yhdessä mestassa korvasivat sellerin kurkulla ja yhdessä oli chilivotkavariantti. Ylipäätään tarkka resepti vähän vaihtelee.Joka tapauksessa kyselin vähän neuvoja asiaan ja kaveri kehoitti laittamaan enemmän Worchesteria kuin Tabascoa. Hän on ammattilainen ja laittanut muistini mukaan jaetulla sijalla Helsingin parhaan Bloody Maryn.

Point antoi myös hyvän neuvon että ei mitään ravisteluja. Kokeilin juuri ja hän on kyllä ihan asian ytimessä.Tällä hetkellä teen niin, että laitan kokonaisen teelusikallisen Worchesteria, puolikkaan Tabascoa ja rutkasti suolaa. Sitten laitan votkaa aika vähän. Pointin neuvoa noudattaen, sekoitan koko ajan kun kaadan sitten tomaattimehut siihen päälle.


Point sanoi whatsapp-ryhmässä että ei missään nimessä jäitä drinkkiin tai mitään sheikkailuita... vetistävät vain turhaan drinkkiä. Olen tuosta täysin samaa mieltä. Tähän ei sovi sellainen vetisyys yhtään mitä jäistä tulee.

Point myös sanoi että pitää olla kylmät ainekset.

Toinen frendini antoi melko ilmeisen mutta silti tärkeän vinkin: maistamalla selviää mikä on hyvää.Tämä kaikki oli kullankallista. Nyt jo laitan ihan OK Bloody Maryja kun vasta eilen aloitin ja olen kaikkinensa kai ehtinyt tehdä neljä.Kysymys silti:
Onko vodkamerkki miten kriittinen? Minkälaisia tulisi suosia? Koskenkorvan viinalla koen itse että jos laittaa liikaa, kärsii maku. Tosin en ole vielä ehtinyt testata noilla mainitsemillani teelusikkamitoilla, josko ongelma onkin ollut esim liian vähässä Worchesterissa. Osaako joku sanoa vodkan laadun ja määrän vaikutuksesta kokonaisuuteen?