Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Lasse Candé
elo 28, 2020, 19.02
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Se tunne, kun opetettava alkaa näyttämään omiaan
Vastaukset: 14
Luettu: 19754

Se tunne, kun opetettava alkaa näyttämään omiaan

Sitä voi miettiä mitä tuollaisessa olisi pitänyt tehdä. Mutta jos noin tapahtuisi, vaikea siinä olisi mitään järkevää keksiä. Jos on syytä olettaa tarkoitukselliseksi, voisi käyttää hallituksen kautta erottamisen seurasta. Jos seuran meininki on enemmän villiä länttä, niin lyö takaisin. Ja jos jotain siitä välistä, niin sitten ottaa vähän kovempaa jossakin sparrissa.

En katsonut äänillä Andyn laittamaa, mutta näyttää feikiltä itsellenikin.

Jotta asiasta saa silti jotakin varsinaiseen aiheeseen, niin jos tuossa oli tarkoitus asettua alle ja nostaa toinen, heittäen jotenkin yli, niin ne ovat niitä heittoja joissa mennään demossa mukana. Kyseiset heitot kun rakentuvat siihen että joko toisen liike tai oma petaus on varsinaiselle heitolle suotuisia. Demotessa ei ole paini käynnissä eikä esim lyödä oikeasti. Harjoitellessa pointti on että tuntee minkälainen säkki se ihminen on ja saa onnistumisia tällä säkillä.

Tämä asia on itsestäänselvyys, mutta varsinkin jos täällä on aloittelevia ohjaajia, voi olla hyvä saada tällainen mietintä esiin. Ei tuollaisten tekniikoiden ole tarkoitus toimia demotilanteissa sellaista vastaanpanevaa vastaan joka tietää mitä tulee ja jota ei saa runnoa jollakin muulla. Se että tekniikka "ei tällöin toimi" ei kerro tekniikan tai vetäjän huonoudesta vaan oppilaan mulkkuudesta. Se tosin taas voi johtua vetäjän huonoudesta. Aina voi miettiä kuinka ennaltaehkäistä tuollaisia. Yksi mikä jo jeesaa on pohjalle harjoitteet missä nostellaan ja kallistellaan pareja vaikkapa lämmittelyissä. Kun jengin saa vähän totuutettua siihen ettei seistä jaloilla tukevasti vaan ollaan nosteltavina, on kynnys heitetyksi/kaadetuksi tulemisesta pienempi. Näitä opetuksellisia kikkoja kannattaa käyttää jo ihan muutenkin hyvin rakennetun treenin kannalta. Minäkin olen heittoukena mieluummin vähän siihen lämmitelleenä kuin että kylmiltään joutuu heiteltäväksi.
Lasse Candé
joulu 1, 2019, 21.43
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Se tunne, kun opetettava alkaa näyttämään omiaan
Vastaukset: 14
Luettu: 19754

Se tunne, kun opetettava alkaa näyttämään omiaan

Joitain sekoiluja olen nähnyt, monia kuullut ja joitain kokenut. Kerran jossain harjoitteessa missä tekijät eivät tunteneet toisiaan edes kovin hyvin, yksi tyyppi alkoi kuulemma puremaan. :o

Muistan kun näytin irtautumista halaamisotteesta takaapäin käsien yläpuolelta, että yksi melko liikunnallinen tyyppi ei antanut minun näyttää demottavaa tekniikkaa vaan laittoi painiksi. Oikeastaan aika käsittämätön ratkaisu, kun pitäisi demota tehtävää tekniikkaa, joka on tietenkin paininomaisessa tilanteessa vain yksi ratkaisu mikä tehdään silloin kun onnistutaan. Hyvä että oli liikunnallinen, niin sai heitettyä sitten vähän laajemmassa kaaressa. Toisella yrityksellä sain sitten demota sen oikean tekniikan.

Varmaan osin myös johtuu siitä että olin vain jotain 24-26 -vuotias ja hän ehkä pari vuotta nuorempi. Sitä ikäluokkaa...



Mitä taas avaukseen tulee, ei kuulosta kaikin osin ihan terveeltä touhulta, jos lyödään tajua kankaalle. Jostain tähän kaikkeen liittyvästä pitäisi kuulla hieman lisää. En osaa oikein edes sanoa mitään järkevää tai järjetöntäkään tuohon. Oman esimerkkini pieni viskely on vain reipasta meininkiä hyvin lämmitelleenä, mikä hieman toki varjostaa kyseistä treenitilannetta. Mutta tajun kankaalle lyöminen on jo vähän muuta.

Mutta siis oliko se pääpusku hidastettu vai oliko tilanteen tarkoitus olla hidastettu ja vaaraton, ilman mitään pääpuskuja... ja sitten tyyppi pisti pääpuskun... ja vieläpä niin kovaa että se sattuu? Ja siis demoamistilanteessa? :o