Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 8 tulosta

Lasse Candé
syys 28, 2019, 20.47
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Naisten futiksen MM-kisat
Vastaukset: 68
Luettu: 12583

Naisten futiksen MM-kisat

Taijin harjoittaja kirjoitti: syys 28, 2019, 20.11 Dohan MM-kisoissa tuli juuri sekaviesti:
Kiitokset varoituksesta. Viesti oli helpompi lukea, kun osasi laittaa sen oikeaan kontekstiin.
Lasse Candé
heinä 5, 2019, 12.42
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Naisten futiksen MM-kisat
Vastaukset: 68
Luettu: 12583

Naisten futiksen MM-kisat

Jo ketjun avaus vertaa miesten jalkapalloon ja sitten kolmannessa viestissä tulee sellaista tuubaa jossa verrataan miesten jalkapalloon, ettei asiaan oikein voi olla reagoimatta.

Sitä voi pohtia, kuinka paljon järkeä on naisfudista käsittelevässä ketjussa heittää älyttömyyksiä siitä kuinka muka nuo joukkueet voittaisivat Suomen maajoukkueen tai edes liigajoukkueen. Tai että mitä järkeä on höpötellä tässä yhteydessä omaa egoaan täynnä olevista miljonäärimiehistä, ilman että kukaan on siinä vaiheessa edes mitenkään negatiivisesti verrannut naisia miehiin.

Totta kai tuollaisiin älyttömyyksiin vastataan. Naisfudiksen hienous ei ole noissa asioissa ja jos tuolla tavalla dissaa, on vain hyvä jos se argumentoidaan kumoon. Myöhemmät turinat filmauksesta taas osoittavat tietämyksen puutetta niin filmauksesta kuin myös naisfudiksesta itsestään, joten tuo miesfudiksen pilkkaaminen ei ole oikein kovin tehokas tapa tehdä kunniaa naisjalkapallolle, joka ansaitsee ihan järkevilläkin perusteilla kunniaa.
Lasse Candé
heinä 4, 2019, 12.16
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Naisten futiksen MM-kisat
Vastaukset: 68
Luettu: 12583

Naisten futiksen MM-kisat

Tässä hyvä teksti jenkkien Morganista. Käsittelee samalla melko hyvin naisjalkapalloilun realiteetteja. Todella suositeltavaa luettavaa, mutten osaa järkevästi referoida.

https://yle.fi/urheilu/3-10507624
Lasse Candé
heinä 4, 2019, 11.41
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Naisten futiksen MM-kisat
Vastaukset: 68
Luettu: 12583

Naisten futiksen MM-kisat

TH jatkaa näköjään ihan omien keskustelujensa käymistä. En vain sitten ymmärrä miksi pitää lainailla muita.

Hyytyminen mainitsemassani pelissä oli fakta. Jos siitä haluaa jotain pointtia hakea muuten käytyyn keskusteluun, niin huipputason miespelaajat eivät hyydy yhtä pahasti edes 120 minuutissa. Tästä tässä oli kyse.

Ja kyllä Suomessakin on nähty yli 30 asteen helteitä. Myös jalkapallokentillä. En itse kokenut vaikutuksen olevan kovinkaan vahvasti negatiivinen. Tätä voisi tietenkin kartoittaa sitä kautta että tuleeko vaikkapa sellaisissa maratoneissa kovinkin reilusti yli parikymmentä prosenttia huonompia tuloksia.
Lasse Candé
heinä 3, 2019, 15.38
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Naisten futiksen MM-kisat
Vastaukset: 68
Luettu: 12583

Naisten futiksen MM-kisat

Taijin harjoittaja kirjoitti: heinä 3, 2019, 09.46
Lasse Candé kirjoitti: heinä 3, 2019, 00.42 Katselin enkkujen ja jenkkien matsin toisen puoliajan ja tässä pyörii nyt eka uusintana.
Lasse ja MIka: Suosittelen, että juoksette puolitoista tuntia 33 asteen helteessä ja auringonpaisteessa ja kerrotte sitten putosiko vauhti lopussa.

Tuosta SM-sarjan miesjoukkueiden pelaamisesta - keskimäärin yhtä ottelua katselee 2500 ihmistä ja kolmasosa joukkueista on lähellä konkurssia. Samaan aikaan naisten MM-kisojen otteluissa stadion on täynnä (40.000 katsojaa) ja telkkarissa niitä katselee 13 miljoonaa ihmistä. Oletko ajatellut mitään muuta ratkaisua Suomen jalkapallon huonon taloudellisen tilanteen ratkaisemiseksi kuin naispelaajien arvostelun?
Varsin erikoinen vastaus viestiini. Oletko sinä muuten koskaan kokenut sitä, kuinka kunto saattaa hyytyä jalkapallo-ottelussa, jos pelaa täydet 90 minuuttia? En tosin tiedä mitä väliä sillä on, mitä minä olen kokenut ja mitä sinä olet. Mutta on tietenkin ihan mielenkiintoista sen pointin kannalta, että yrität sanoa naisten jalkapallon olevan kovalla tasolla, että vertaat sen parhaita pelaajia minuun ja Mikaan. (Ihan hemmetisti ihmettelen, miksi revit Mikan tähän ollenkaan. :D )

En tiedä mitä tarkoituksesi on sanoa noilla lukemilla, mutta tuleeko siis esim miesten ja naisten mm-kisojen tasoa verrata sillä kuinka moninkertaisesti miesten kisat keräävät yleisöä? Typerä mittari ainakin omasta mielestäni, vaikka juuri tässä tapauksessa tulokset olisivatkin oikeansuuntaiset.
Lasse Candé
heinä 3, 2019, 00.42
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Naisten futiksen MM-kisat
Vastaukset: 68
Luettu: 12583

Naisten futiksen MM-kisat

Katselin enkkujen ja jenkkien matsin toisen puoliajan ja tässä pyörii nyt eka uusintana.

Nyt kerrankin laji oli fudista ja tekemisen tasossa rajat tulivat lähes pelkässä fysiikassa vastaan. Vähän tyhmiä liukupotkuja napit edellä tosin ja pari muutakin pikkuseikkaa, mutta ennen kaikkea kyse oli fysiikasta.

Mutta kovia syöttöjä jotka meni perille ja järkevää pelaamista, eli tunnistaa oikeaksi lajiksi.



Fysiikka tosiaankin tuli sitten vastaan vähän ikävästikin siinä 70 min kohdalla, kun jengi ei enää jaksanut juosta. Kentälle tuli kunnon aukkoja ja sitten sahattiin kenttää vuoronperään edestakaisin, mikä on juuri se mitä tapahtuu kun kunto loppuu. Kun vissiin kyseessä monien arvioiden mukaan maailman kaksi parasta joukkuetta, voisi pohtia, onko naisten ihan pakko pelata täysiä miesten minuutteja? Tosin sama ongelma oli varmaan aikoinaan miehilläkin, että tässä suhteessa tämän voi tulkita sitten osaksi peliä. Tai muutenkin, jos siltä tuntuu.
Lasse Candé
kesä 26, 2019, 12.22
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Naisten futiksen MM-kisat
Vastaukset: 68
Luettu: 12583

Naisten futiksen MM-kisat.

Aika paljon tässä kaikkea naisfudiksessa näkyvää glorifioidaan, mikä on varmaan ihan hyvä asia kunnes siihen näkyyn totutaan että naiset pelaavat fudista telkkarissa. Varmaan jopa ihan hyvä asia mainita kauneus tässä yhteydessä, vaikka negatiivisesti asioita tiiraileva saattaisi nähdä tuossa jotakin ongelmaa.

Ei naisten fudiksessa filmaaminen ole mitenkään vähäistä. Varmaan tuossa turnauksessa jopa yleisempää kuin B-poikien jalkapallossa. Ja sitä tapahtuu miesten/poikien fudiksessa jotakuinkin suorassa suhteessa tasoon, mikä ei olekaan outoa, kun korkeammalla tasolla viedään tila pois kovalla fyysisellä pelillä, kaikki jännitteet kärjistyvät ja katsomot kasvavat.

Kun naiset pääsevät jokaisessa noista (ja varmaan muutamassa muussa oleellisessa pointissa?) parhaisiin miespelaajiin nähden aika alhaiselle tasolle, niin ei ihme ettei sitten filmata niin paljoa.

Voin sanoa esim omalta kohdaltani, että kun pelasin sen verran matalalla tasolla, että vain jotkut sarjaan nähden paremmat pelaajat osasivat olla takiaisena kimpussa jatkuvasti, niin ei siinä kannatakaan miettiä mitään filmaamista, vaan juoksemista. Tuomarointitaustani tukee tätä myös. Filmaus tuli mukaan korkeammalle tähtäävissä A-junnuissa ja pienenä korostamisena suurin piirtein alkaen kolmosdivarista. Ja siitä tosiaankin lisääntyi korkeammalle mentäessä. Alhaisella tasolla kannattaa oletetusti itsekin melko huonona keskittyä tekemään edes jotakin oikein ihan pelillisissä asioissa, eikä nolata itseään surkeasti toteutetulla dyykkaamisella ilman koti- tai vieraskatsomon tukea.

(Jotkut korkealle tähtäävät saattoivat treenata tälliä korostavaa filmaamista jo varhaisteini-iässä. Sikäli järkevää, että nämä saivat sukille muita enemmän, koska pitivät palloa enemmän. Jossain määrin hyväksyn kyseisen filmaamisen muodon, joka jo tekee tälleistäkin heikompia.)
Lasse Candé
kesä 24, 2019, 20.23
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Naisten futiksen MM-kisat
Vastaukset: 68
Luettu: 12583

Naisten futiksen MM-kisat.

Ei olisi kyllä millään noista joukkueista mitään jakoa Suomen miesmaajoukkueelle. En ole vielä nähnyt tuossa mainittuja Ranskaa enkä Brasiliaa, mutta Norjan ja Australian matsin perusteella voi jo sanoa, että naisjalkapallon taso on niin kaukana miesjalkapallosta, että aika ylivoimaisia pitäisi näiden brassien ja ranskojen olla vaikkapa Norjaan verrattuna, ennen kuin tuossa vertauksessa olisi edes mitään järkeä.