Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 28 tulosta

Lasse Candé
huhti 17, 2019, 23.47
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9213

Eduskuntavaalit 2019

Ihan hyvä luonnehdinta ehkäpä Harkimosta, mikäli on niin että hänellä on tuollaisia vaikeuksia ymmärtää miten maailma toimii.

Sen sijaan se että Harkimo ei ole riittävissä määrin poliittinen broileri ei oikein toimi argumenttina hänen pointtiaan vastaan. En ole ihan varma josko se jopa toimisi argumenttina hänen pointilleen...

Mutta ennen kaikkea joku Harkimo on itsessään tässä aika epämielenkiintoinen puheenaihe. Tai mikäs siinä, onhan hän yksi kansanedustaja. Itse halusin silti jatkaa tuolla luupään linjalla ja referoida mitä Harkimolla on puolueista sanottavana. Keskustelu on oikeastaan käsitellyt juuri puolueita alunperin.
Lasse Candé
huhti 17, 2019, 20.00
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9213

Eduskuntavaalit 2019

Ymmärrän Harkimon kritiikin kärjen olevan siinä, että kansanedustajat saavat PUOLUEISSA pelkän kumileimasimen roolin ja äänestävät todellisten tilataksiin mahtuvien johtajien tahdon mukaan.

En, että se olisi se että on väärin että ei joudu sitoutumaan tiettyihin kompromisseihin hallitusohjelman läpi saamiseksi, kun on ensin saanut itse aktiivisesti vaikuttaa tuotteeseen. Harkimo kai meinasi että aktiivisen vaikuttamisen mahdollisuudet ovat näissä puolueissa nolla. Ja minä arvaan että hän liioittelee tuossa, mutta arvaan myös että siinä on totuuden siemen.
Lasse Candé
huhti 17, 2019, 19.01
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9213

Eduskuntavaalit 2019

Täytyy ihan erikseen kiittää jengiä siitä että kaikki kirjoittelevat omia ajatuksiaan, eikä ole uutisvirtaa.

Tämä sanottuna, pidän tätä twitteriä referoivaa uutista sikäli tärkeänä, että Harkimo ja puoluevallan kyseenalaistaminen on uudehko juonne tietyllä tapaa. Ellei siis nähdä Soinin persujen nousua vastaavanlaisena ilmiönä. Itse en näe, vaikka yhteistä toki onkin paljon.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/277834-hjallis-harkimo-vastaa-kokoomus-ihan-itse-syypaa

Kun juttu on lyhyt, lainaan kokonaisuudessaan:
Liike Nytin Hjallis Harkimo vastaa Twitterissä väitteisiin siitä, että Liike Nyt olisi tuhonnut Petteri Orpon tien pääministeriksi.
”Tästä ne nyt puhuu että minä olisin ollut syypää että kokoomus ei ole pääministeripuolue. Kyllä kokoomus on ihan itse syypää siihen. Haluan itse olla uudistamassa politiikkaa”, Harkimo vastaa.

Eduskunnan jättänyt kokoomuksen konkari Pertti Salolainen tulkitsi aiemmin, että Harkimon Liike nyt esti kokoomuksen nousun suurimmaksi puolueeksi eduskuntavaaleissa ja siten Petteri Orpon nousun pääministeriksi.

”Harkimon porukka tuhosi Orpon pääministeritien, saavutus sekin!”, Salolainen tviittasi.

Keskisuomalainen kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo oli samoilla linjoilla. Hän uskoo, että Liike Nyt rokotti kokoomusta eniten Keski-Suomessa.

Vaalitulos oli äärimmäisen tasainen valtakunnallisesti. Sdp sai 40 paikkaa, perussuomalaiset 39 paikkaa ja kokoomus 38 paikkaa.
Vähän hassua itkeä että joku muu on vienyt puolueelta ääniä ottamalla ne omalle ryhmittymälle. :lol:

Harkimolla on sen sijaan tuossa pointtia ja ainakin yksi hänen mainoksensa oli mielenkiintoinen lyhytdokkari siitä mikä politiikassa on pielessä. Siis Harkimon mielestä. Kritiikkiä sai PUOLUEEN ryhmäkuri, joka toimi sillä tavalla että kännykkään tuli viesti mitä pitää äänestää. Mainos taisi alkaa sanoilla jotka ilmaisivat että jokaisen kannattaa katsoa mainos tai että se on tärkein juttu tms. Ja sitten se vielä oli. :D

Ihan viihdyttävää propagandaa, mutta kyllä siinä taatusti on niin vahva totuuden siemen että suosittelen katsomista.

Tämä kaikki kytkeytyy aiempaan keskusteluun ja mm luupään politiikkakritiikkiin. Siinä mielessä puoluekuri on ongelmallinen, että Harkimon väite siitä että Suomen johtajat mahtuvat tilataksiin voi periaatteessa olla puolueiden sisäisten kurien kautta toteutuva. Ja jos me äänestäjät hyväksymme sen että edustaja äänestää kurin (elikkäs esim lehmänkauppojen ja lobbareiden tahdon) mukaisesti, tietyssä mielessä allekirjoitamme luovutussopimuksen vallan suhteen. Puolueessa missä on suuri kuri ja asiat sanellaan ylhäältä, on myös samantekevämpää keitä edustajat ovat. Periaatteessa puoluetta on mahdollista käyttää osakeomistusprosentin tavoin ja vaikka antaa vähän siimaa kurista silloin kun homma joka tapauksessa menee läpi.

Jos Harkimon pointtia uskotaan, koko politiikka toimii tällä tavalla. Itse uskon sen liian usein toimivan tällä tavalla.
Lasse Candé
huhti 16, 2019, 21.55
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9213

Eduskuntavaalit 2019

Minä olisin sitä mieltä, että Keskustan pudotus perustuu paljolti myös siihen, miten korkealla se oli. Edellisten vaalien tuloshan oli ihan älytön huomioiden persujen ja Kokoomuksen melko hyvän tuloksen. Ei tässä mitään sen dramaattisempaa ole kuin normaali suosion hengitysliike.

Ihmeenä pidän lähinnä Kokoomuksen suosion vakautta. Kai se perustuu hyvään markkinointiin ja naamojen jatkuvaan uusimiseen.
Lasse Candé
huhti 16, 2019, 16.32
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9213

Eduskuntavaalit 2019

Andy kirjoitti:
huhti 16, 2019, 14.46
Milloin viimeksi on eduskuntaan valittu kansanedustaja, joka ei kuulu mihinkään puolueeseen? Ahvenanmaan edustajat tietysti poislukien.
Kyllähän sitoutumattomia valitaan silloin tällöin, kuten Tony Halme. Siinä persut toimivat hänelle listana, oleellisesti samalla tavalla kuin Liike Nyt Harkimolle.

En sitten tiedä, poikkeaako tilanne miten paljon siitä että liike olisi puolue. Riippuu varmaan minkälainen puolue ja miten se puoluejäsenyys suhteutuu kansanedustajuuteen. Tällaisissa varmaan suurta vaihtelua puolueesta toiseen. Ja varmaan myös suurta vaihtelua siinä miten sitoutumattomuus suhteutuu puolueeseen.
Lasse Candé
huhti 16, 2019, 00.32
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9213

Eduskuntavaalit 2019

Muistelisin oleellisin osin aikoja reilu neljä vuotta sitten toisin kuin Timpa ja persuilla oli sellainen ääni kellossa että hallitukseen halutaan. Kaikki normaaleilla aivoilla varustetut tiesivät että tämä tarkoittaa kompromisseja. Puolue alkoi toden teolla hajota ja hallitusvastuuta kantavista tuli omien parissa vihattuja. Kun sitten valta otettiin puolueessa taidokkaasti, ei oikein voi puhua enää siinä vaiheessa mistään takin käännöstä. Sinisiin siirtyneet olivat persuista ne vastuuntuntoisimmat.

Tämä liittyy aiheeseen siten, että persujen ei ole tarkoituskaan mennä hallitukseen koska ei se vieläkään sitä kestä. Jos faninsa näkevät edustajiaan ministereinä, alkaa taas samat hillotolppajutut, sitä ei persu kestä ja Halla-aho tietää tämän. Vähän teatteria silti tarvitaan, jotta se on omien silmissä muiden syy että hallitukseen ei päästetä.
Lasse Candé
huhti 15, 2019, 21.56
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9213

Eduskuntavaalit 2019

Näinköhän Harkimo ja PUOLUEET vielä voivat tehdä yhteistyötä? :)
Lasse Candé
huhti 15, 2019, 16.28
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9213

Eduskuntavaalit 2019

fudo kirjoitti:
huhti 15, 2019, 15.51
Realiteetti 4–5 puolueen tasaisesta kärjestä heijastuu varsin monissa politiikkaa ammatikseen seuraavissa tai tekevissä silmissä niin, että sen vuoksi hallituksen kasaamisesta tulee erityisen vaikeaa.

Tietenkin toivon, että maahan saadaan nopeasti toimeenpanokykyinen hallitus.
Oma muistikuvani menneistä vaaleista on sikäli vastaava myös esim sisäpiiritietoja kirjoittelevien journalistien osalta kuin edellä mainitsemani, eli että asiat eivät mene kuten kirjoitetaan.

Usein tuntuu (varsinkin sitten jälkikäteen) että kirjoitteluissa otetaan vahvasti kantaa johonkin suuntaan, koska tässä vaiheessa kun jengiä kiinnostaa niin jumalattomasti, on ihan sama mitä spekulatiivista kuraa kansalle heittää "näkökulmana". Jos sopii omaan agendaan tai jos saa pisteitä siitä kuinka kartalla on, niin jakoon menee somessa.

Olisiko näille näkemyksille silti tarkempaa lähdettä kuin että usein tuo on näiden työkseen seuraavien tai tekevien mielipide? Itse en jaksa vastapainoksi lähteistää muistikuviani täysin perssiilleen menneistä teksteistä, mutta en nyt silleen usko kenenkään kyseenalaistavan sellaisten olemassaoloa.

Toisekseen, en pitäisi tätä tilannetta ihan tyypillisenä muutenkaan, enkä oikein tiedä mihin tätä olisi järkevä verrata.
Lasse Candé
huhti 15, 2019, 15.26
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9213

Eduskuntavaalit 2019

Hallitusarpajaiset ovat silleen hauskaa hommaa, että lähes joka kerta melko hyvinkin politiikasta perillä olevat kuitenkin normikansalaiset arvaavat kokemukseni mukaan kokoonpanot täysin pieleen. Viime kerralla jotkut arvasivat oikein, kun homma oli jo niin hyvin pohjustettu.

Tästä syystä en itse lähde arvailemaan mitään pohjaa. Realiteetti joka kuitenkin voi nopeuttaa, on että viiden kärjessä ei ole valtavia kokoeroja ja kaikilla on syytä olla nöyriä. Lisäksi viime hallituksen kiireelläjuostenkustumeininki sai jo vähän noottia siltä Kokoomuksen naiselta joka jutteli illalla telkussa yhdessä vaiheessa.
Lasse Candé
huhti 15, 2019, 14.26
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9213

Eduskuntavaalit 2019

Mielestäni on kyllä aika naiivisti redusoitu "kansan tahdon mukainen" jos se nähdään niin että meillä on lait ja että aikaansaatu hallitus täyttää ne lait. :o

Varmaan missaan Toten pointista jotakin, mutta siis kuinka tuo "nauttii kansan valitseman eduskunnan luottamusta" tässä tapauksessa poikkeaa tästä?

Hallitusneuvotteluista ennustetaan todella vaikeita, mutta en oikein näe miksi ne välttämättä olisivat sitä. Pitäisin ihan mahdollisena että hallitus olisi kasassa peräti melko nopeastikin.
Lasse Candé
huhti 15, 2019, 07.42
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9213

Eduskuntavaalit 2019

Piti googlata mitä tuo hillotolppa tarkoittaa, kun jotakuinkin saman kommentin näin facebookissa samalla sanalla. Sanasta onkin wikipedia-sivu ja jokainen yhteys mikä siellä mainitaan on persulainen ja sana on Soinin keksimä. Oli muuten pikkusen rikki se Sinisen tulevaisuuden pomo.

Mitä tulee Karin pohdintaan, monet puolueet ovat hokanneet että kannattaa uudistaa rivejään ja jossain vaiheessa oli ennusteen mukaan menossa läpi yli 80 uutta. Tämä varmaan vieläkin totta. Somessa on näkynyt hemmetisti vaalimainoksia ja esim Kokoomuksesta yksi sellainen Frodon näköinen uudeltamaalta mainosti ihan hemmetisti ja pääsi uutena läpi. Ja kun mainokset ovat kohdennettuja, uskon monen kokeneen facebookin ääressä että nämä vaalit ovat mielenkiintoiset. Itsellenikin tuli jokaisen puolueen mainoksia.

Ensimmäisellä kerralla kun Sipilä sanoi vaalihäviäjänä että ollaan laitettu Suomi kuntoon, alkoi vaalivalvojaisissamme kotona huutonauru. Mutta sitten muutkin keskustalaiset sanoivat samaa ja monella tapaa riveistään tuli osaavia ja sympaattisia puheenvuoroja, ehkä varsinkin Vanhaselta. Kyllä ne hommansa osaa.

Hjalliksen kampanjointi oli aika suorasanaista ja vei hänet läpi. Muista pienpienpuolueista ei sitten päässytkään kukaan. Ja voi niitä Sinisen tulevaisuuden rassukoita jotka istuivat suosikkibaarissani Kiiskessä sellaiset vanhanaikaiset pöytäsuomenliput pöydällä.

Se yksi hassu persu joka on huutanut valituksiaan milloin autonratista ja milloin kotoaan pääsi aika odotetustikin läpi, mutta se miten helvetisti se sai ääniä yllätti minutkin. Hienoa että se pääsee nyt laittamaan asioita itse kuntoon.
Lasse Candé
huhti 12, 2019, 16.56
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9213

Eduskuntavaalit 2019

Jos kolmessa vuosikymmenessä on siis syntynyt kaksi uutta puoluetta jotka ovat saaneet yli 10 %:n kannatuksen ja molemmat olleet hallituksessa, voi hieman kyseenalaistaa yleistystä uusista puolueista.

Tämä siitäkin huolimatta että yritelmiä joilla on mennyt huonommin on ollut useita.

Riippuu tietenkin vähän mitä koko pointilla ajaa takaa, mutta itse näkisin pointtisi olevan vaikutusmahdollisuuksissa puolueiden sisällä vs uudessa puolueessa. Persujen suunta meni vähän vinoon Soinin jutuista, mutta muiden puolueiden sisällä noin voimakasta vaikutusta ei olisi saatu aikaiseksi. Persut ovat mainio esimerkki siitä että puolueen perustaminen on ihan validi tapa vaikuttaa suomalaisessa poliittisessa kentässä ja tätä kautta nähdäkseni en ole varsinaisesta pointista ihan samoilla linjoilla.

Täysin toinen juttu sitten saako liberaalipuolue ketään läpi...
Lasse Candé
huhti 9, 2019, 11.52
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9213

Eduskuntavaalit 2019

MATOT ULOS!
Lasse Candé
huhti 1, 2019, 03.32
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9213

Eduskuntavaalit 2019

Siitä ei muuten ainakaan minun mielestäni ole juteltu ehkä riittävästi että pienpuoluemeiningeissä on nyt sellaista oikeastaan aika uudenlaistakin trendiä että näissä on jengiä joka päätyisi isommissa puolueissa eduskuntaan. Mutta he eivät tee sitä vaan sen sijaan vetelevät tätä kautta.

Kokonaisuudessaan näiden suosio jää tietenkin vähäiseksi. Ellei olisi kyse useista paikallisvaaleista, nyt nousisi enemmänkin jengiä. Valitettavasti pienpuolue-edustus jää silti melko alhaiseksi.

Tietyssä mielessä toivoisin näiden piraattien ja ilmestyskirja nytläisten läpimurtoa. Hemmetin vaalisysteemi, joka on ilkeä näille. Hjallis varmaan pääsee läpi tosin ja hyvä niin.
Lasse Candé
maalis 31, 2019, 17.58
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9213

Eduskuntavaalit 2019

:lol: