Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

Lasse Candé
heinä 26, 2019, 11.21
Keskustelualue: Dojang
Aihe: ATA Martial Arts
Vastaukset: 47
Luettu: 17630

ATA Martial Arts

Eizei kirjoitti: heinä 25, 2019, 23.58 Luulen, että olisi riittänyt kyseisen karkelon voittoon kondis lämmittelemättä.
Varmasti, jos olit kerran itse karkelon tuomari. :D
Lasse Candé
heinä 25, 2019, 04.26
Keskustelualue: Dojang
Aihe: ATA Martial Arts
Vastaukset: 47
Luettu: 17630

ATA Martial Arts

Uskon aika vahvasti trikaamiseen junnuiällä, mutta peruspelailua pitää treenata myös. Etäisyyksiä jne. Ja vanhaa kunnon perustekniikkaa.

En tiedä miten kamppailulajeissa valmennusohjelmat menee junnuissa, mutta karkeasti se meni fudiksessa omissa koulutuksissani niin, että ennen 12v pääpaino leikissä, siitä alkaen pari vuotta motoriikassa ja sitten 14-16 -eteenpäin voimahommeleita mukaan.

Ja jalkapallolliset sisällöt tähän sopiviksi.

Taktinen puoli jokseenkin eri raide, jossa voi nähdä eri tavalla vaiheita, mutta oli niin perustason valmennuskoulutusta, ettei näin vaikeisiin pedagogisiin kyssäreihin oikein voinut lähteä vaan siihen annettiin vain hyviä konkreettisia työkaluja harjoitteiden muodossa. (Oli mitä oli...)



Palauttaakseni pointtiini, sopii tähän, että kersat trikkailemaan! Ja siis että esim fudiksessa aikuisena aloittavaa ei todellakaan viedä tuota reittiä, vaan siitä tehdään pelaaja heti.

Perinnelajeissa reilusti yli kaksikymppisenä aloittavan tie on haasteellinen kun puuttuu taustat. Toisaalta taas ihan kersana aloittavan tie on haasteellinen, koska tyypillinen kurrikulumi on todella tylsä. Ei olekaan järkeä pidättäytyä siinä vaan leipoa sisään vaikka mitä hyppypotkuja ja sitten edellyttää peruskatasta täydellistä suoriutumista. Oletan BTW että takessa ymmärtävät tämän setin paremmin kuin meidän kakeilijoiden junnuvalkut.

Jopa Tetsuhiro Hokama karatemestarikaartista taisi Jalamon kirjassa peräänkuuluttaa tällaista. Että kun lapset tykkää ja haluaa hyppypotkuja, niin antaa niiden. Olen samaa mieltä, koska onhan nyt hyppypotkujen treenaaminen fyysisesti siinä tilanteessa kun ei jaksa hienovaraista tekniikkavalmennusta oikeasti ihan hemmetin järkevää. Se, joka osaa tänään fyysisen hyppypotkun karkeasti oikein, osaa tulevaisuudessa kuunnella ja oivaltaa aika paljonkin asioita potkimisesta.
Lasse Candé
tammi 18, 2019, 18.57
Keskustelualue: Dojang
Aihe: ATA Martial Arts
Vastaukset: 47
Luettu: 17630

ATA Martial Arts

Joo, Andy, juuri sinun teksteistäsi sain tuon datan, että ATA:n liikesarjat ovat heidän omiaan.

Ja siis toin tämän pointin siihen, että kuinka oikeutettua tai järkevää lajia on kutsua karateksi/taekwondoksi.

Näkisin että kun perustekniikat ovat pinnallisesti katsottuna karatessa ja takessa täysin samat ja paritekniikat tyylikohtaisia, niin jos liikesarjat eivät ole sen kummemmin takesta kuin kakestakaan tuttuja, lajia voi hyvällä omatunnolla kutsua kummaksi tahansa.



Tutustumatta yhtään settiin, pidän itse asiassa ihan järkevänä lähtökohtana kasata ihan uudet liikesarjat ellei vanhojen alkuperäistä sisältöä kuljeteta kiinteästi mukana. Meillä Wadossa on joidenkin katojen suhteen käynyt silleen säkä, että ne toimivat meidän uusilla sisällöillämme jotakuinkin täydellisesti. (OT: parhaat esimerkit ovat imho Pinan nidan ja Naihanchi.) Samassa koen itse henk koht että muutamissa vain aika randomisti tehdään liikkeitä jotka toki kuljettavat hyviä sisältöjä, mutta ei ole järkevimmällä tavalla systematisoitu ja kata ei ole järkevä kokonaisuus.

Tästä voisin jauhaa enemmänkin, mutta aiheeseen tämä liittyy sitä kautta, mikäli ATA:n itsekonstruoidut poomset/katat eivät ole pelkkää bisnestä vaan hyvän bisneksen lisäksi myös sarjoja joilla pyörittää toimintaa tehokkaammin. Wadossa varmaan voisi korvata 9 kataa noin viidellä/kuudella ja pitkän Kushankun mittaista ei tarvitsisi, mikäli perustajamme olisi innostunut tekemään näin aikoinaan. Ja tällä tavoin välittää Wadon mukaista kamppailuoppia tehokkaammin. Onko mahdollista että ATA tekee juuri näin ja kun Andy ainakin kehuu tasoa, osa perustuisi siihen että nämä poomset/katat eivät ole samalla tavalla rasitteita tekemiselle vaan tukevat sitä paremmin?
Lasse Candé
tammi 18, 2019, 09.43
Keskustelualue: Dojang
Aihe: ATA Martial Arts
Vastaukset: 47
Luettu: 17630

ATA Martial Arts

Tuosta ATA:n taekwondo vs karate -nimenkäytöstä...

Jos historiallisesti taekwondo on karatea siinä missä Ashihara karatekin (uusiksi konstruoitu sisältö japsikarateyhteisöjen oppien pohjalta uusin painotuksin), niin nyt jos ATA on taas itse konstruoinut taekwondon pohjalta uudet harjoitteet, se kai teki vastaavat taekwondolle kuin taekwondo karatelle? En osaa laittaa tätä mitenkään järkevästi oikeaan kontekstiin, joten en tiedä missä määrin näin on. Enkä tietenkään tiedä myöskään miten tyypillistä taekwondoa ATA on.

Mutta näen mahdollisuuden siihen, että on ihan jokseenkin mielekästä kutsua sitä kummaksi tahansa tai ei kummaksikaan: Lyöntipotkiskelua, samoja torjuntoja kuin molemmissa lajeissa ja molemmista poikkeavat uusiksi konstruoidut liikesarjat. Tähän liittyen kyselisinkin jos joku tietää, onko ATA:lla tyypillisiä taekwondo-poomseja (ITF tai WT) menullaan vai onko kaikki uutta? Tai onko heillä toisaalta tyypillisiä minkään karatetyylin katoja?
Lasse Candé
tammi 16, 2019, 00.18
Keskustelualue: Dojang
Aihe: ATA Martial Arts
Vastaukset: 47
Luettu: 17630

ATA Martial Arts

Jumaleissön, että oli muuten hieno seremonia! :o
:D