Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Lasse Candé
maalis 11, 2019, 11.48
Keskustelualue: Niksinurkkaus
Aihe: Perinteiset lajit samalle alueelle?
Vastaukset: 17
Luettu: 3096

Perinteiset lajit samalle alueelle?

Tuo "moni" on äänestyksen valossa 2, kun taas nykyisellään pitävien määrä olisi 9.

Tämä tilan säästäminen ei siis tunnu olevan kovinkaan monelle niin tärkeää. Enkä ihmettelekään tätä, koska tilaa ei sinänsä tarvitse vaan selkeyttä. Ja nyt sitä piisaa.

Sitä minä juuri ajoinkin takaa tuossa, että jos tämä tietyn pöhöttyneisyyden poistaminen on tosiaankin pelkästään itseisarvoista eikä sillä siis ole esim aktiivisuutta lisäävää välinearvoa, sitä ei kannata tehdä.

En muutenkaan usko tähän pöhöttyneisyyteen, kun varmaan suurin osa kirjoittajista menee muita reittejä ketjuun kuin klikkaamalla aluetta. (Kovana kandidaattina suoraan etusivun top viidestä uusimmasta.)

Pidän myös tuota parin hassun ip-lajin omaa aluetta suhteessa "perinteisten" yhdistämiseen vakavana periaatteellisena ongelmana. Ja tosiaankin pidän ongelmana myös rajojen suttaantumista suhteessa Saunaan. En ihan oikeasti pidä tuollaista aluejakoa toimivana, vaan sitten pitäisi melkeinpä yhdistää vain suoraan kaikki lajit ja lajiaiheet samalla alueelle, eli kaikki Saunaan ja nimi uusiksi.
Lasse Candé
maalis 11, 2019, 10.18
Keskustelualue: Niksinurkkaus
Aihe: Perinteiset lajit samalle alueelle?
Vastaukset: 17
Luettu: 3096

Perinteiset lajit samalle alueelle?

Minä kannatan säilyttämistä yhä edelleen.

Hyvä puoli näissä arkistoissa on, että ne on nyt jäsenneltyinä. Se on melkoinen palvelus sille joka tulee potkuun ensimmäistä kertaa tai käy harvemmin lukemassa. Ja hyvä se on minullekin joskus, kun en tunnista suoralta kädeltä mikä maa mikä valuutta. Ja ennen kuin joku kysyy, kyllä, sillä on minulle väliä.

Lisäksi toisin kuin foorumeilla monesti, täällä jako on onnistunut siinä merkityksessä että päällekäisyyksiä on hyvin vähän. Niitä on aina joskus, miltä ei voi välttyä, mutta niitä on siis hyvin vähän.

Niin, ja saan itsekin tuosta jaosta joskus irti jotain. Se mahdollistaa sellaisia ketjuja jotka koskettavat lajikulttuurillisia asioita yli lajirajojen. Samaan syssyyn laittaminen olisi vähemmän haitallista, mikäli kaikki ketjut olisivat lajien ketjuja, mutta kun ne eivät ole.

Voi tietenkin olla että japsilajiharrastaja näkee asian enemmän näin, kun maalle ominainen lajikulttuuri on keskeinen ja lähes kaikki japsiaiheet kiinnostavat. Mutta siitähän vasta jengi suuttuisikin, jos Dojo jäisi ja kaikki nuo hiljaisemmat yhdistettäisiin. Itse lähinnä toivon että Dojoa ei pilata tuolla toimenpiteellä.



Ainoa syy mitä keksin tuolle, on illuusio aktiivisuudesta. Se taas ei tuo mukanaan suurempaa aktiivisuutta kirjoitettujen viestien mielessä ja ketjujen avaaminen taas houkuttelee jopa vähemmän. Kyseinen illuusio muuttaisi etusivun layoutin siihen suuntaan että kahvila, basaari ja tekniset asiat jne saisivat enemmän suhteellista näkyvyyttä.

Muutenkin, sitten pitäisi laittaa myös modernit ip:t tähän samaan alueeseen, sillä kyseinen alue ei ole kovin aktiivinen ja perinteinen-moderni -rajaus on keinotekoinen, näiden modernien ollessa samalla tavalla opetusjärjestelmiä. Että ne pari hassua lajia saavat oman alueen kun kaikki muut yhdistetään, olisi melkoinen profiloituminen potkulta.

Pitäisin muutenkin luontevana sitten yhdistää tämä uusi hypoteettinen alue saunaan. Kun vaikkapa Dojolla on nyt ketju idorista, sen aihepiiri ylittää lajirajat, mutta on vahvasti japanilaiseen lajikulttuuriin liittyvä. Jos maakohtaiset alueet poistuvat, idorista ei enää voi sanoa kuuluuko se saunaan vai perinteisten lajien alueelle, koska molemmat ovat melkein sama asia sitten.

Näen siis itse sekä periaatteellisia että käytännöllisiä ongelmia yhdistämisessä, mutta hyötyä en hahmota.
Lasse Candé
tammi 9, 2018, 16.33
Keskustelualue: Niksinurkkaus
Aihe: Perinteiset lajit samalle alueelle?
Vastaukset: 17
Luettu: 3096

Perinteiset lajit samalle alueelle?

Omasta mielestäni nykyinen jako on hyvä. Palvelee todella hyvin heitä jotka lukevat harvemmin. Jengi löytää perille. Ja kun täällä on jo onnistuttu aikaansaamaan tehokas aluejako, niin mitäs sitä korjaamaan sitä mikä ei ole rikki.

Argumentti hiljaisista alueista olisi mielestäni validi vain jos niiden alueiden aihepiireistä saisi enemmän keskustelua yhdistämällä. Tätä en usko. En usko muutenkaan yhdistämisen lisäävän keskustelua. Itse tykkään myös välillä katsella dojon ketjuja läpi ja uskon monen muun tykkäävän samasta. Tämä ei toimisi sitten jatkossa yhtä hyvin.

Henkilökohtaisesti minua ei haittaisi jos vaikka kaikki muut alueet laitettaisiin yhteen paitsi dojo, mutta pidän dojoa lajikulttuurisessa mielessä hienona tekeleenä.

Toisekseen en pidä jakoa perinteisten ja muiden välillä yhtä tehokkaana kuin nykyistä.