Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva KuvaKuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Haku löysi 4 tulosta

Lasse Candé
marras 3, 2017, 19.34
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kaikki kaikkia vastaan
Vastaukset: 15
Luettu: 1801

Kaikki kaikkia vastaan

Tuohan on sitten mitä ilmeisimmin "jotkut vastaan kaikki". :D

(Nimeä saa käyttää vapaasti, jos hyötyä. :) )
Lasse Candé
marras 2, 2017, 00.25
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kaikki kaikkia vastaan
Vastaukset: 15
Luettu: 1801

Kaikki kaikkia vastaan

Oikeastaan juuri vähäisen informaatioarvon takia ja siksi että sivuraiteiluvaara on olemassa, pyrin jatkuvasti pohtimaan asiaa myös muulta kannalta kuin mitä leffoihin tai kirjoihin on päätynyt.

Hyvällä säkällä jollekulle tulee mieleen jokin tapahtuma historian nurjalta puolelta, mutta sen perään pitää vähän kysellä.

Melkein arvaisin että jossain on peräti joskus järjestetty pakotettu kaikki vastaan kaikki -tappelu jonkun sadistisen johtajan toimesta. Vaikkapa sitten kolmelle tai neljälle hengelle.En oikein tiedä miten lähteä hahmottelemaan tätä aihetta, joka kuitenkin on hyvä. Pelit minullekin tulee mieleen, mutta ei oikein uppoa kategoriaan. Kombassa taas kun upposi asetelmallisesti täysin, olikin kontaktitaso niin olematon, että melkolailla hippatasolla oltiin. Mutta kun ei paljoakaan mitään tule mieleen, voi tietenkin asiasta keskustella myös sillä tasolla, että mikä saisi ihmisiä tappelemaan kaikki vastaan kaikkia tai toisaalta että mikä olisi hyvä säännöstö jollekin lajille tästä jne jne...

Sinänsä pidän myös mainintaa siitä että fiktiossa varmasti oltaisiin tällaisesta kiinnostuneita ihan relevanttina. Ja tästä luonteva jatke on kartoittaa mitä vastaavia juttuja voi olla ja on. Mutta joo, toivottavasti siitä ei tule sivuraidetta.
Lasse Candé
marras 1, 2017, 17.58
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kaikki kaikkia vastaan
Vastaukset: 15
Luettu: 1801

Kaikki kaikkia vastaan

Taas tää juttu... Mun mielestä olette väärässä ja GoNY on todella hyvä pätkä! :D

Palauttaakseni aiheeseen, en itsekään kyllä fanita niitä sen joukkotappeluita. Turhan vähän liikettä ja myös tappelua. Ja mitä taas tulee taistelujen historialliseen pikkansapitävyyteen, muistelisin lukeneeni varmaan kymmenen vuotta sitten että kaupunkia ei tulitettu (ketjun kannalta vähemmän merkityksellinen asia) ja että noissa alueen tappeluissa ei juurikaan käytetty veitsiä vaan olikohan keppejä ja kiviä...

Ei kyllä mitään käryä miten hyvin ovat onnistuneet tunnistamaan omiaan noissa, mistä voisi rakentaa aasinsiltaa ihan oikeaan ketjun aiheeseen. Onko kellään minkäänlaista valistuneempaa arvausta miten ihminen alkaa toimimaan tilanteessa jossa hän on epävarma? Alkaako taistelemaan kaikkia vastaan vai välttämään ketään vastaan taistelua? Jonkin leffan tai sarjan olen muistaakseni nähnyt missä reippaan taistelun päätteeksi tyyppi alkaakin tajuta että lähti omia tällä kertaa ja oli jotenkin ahdistava kohtaus.

Ja sen verranhan voi tietenkin sanoa, että käsikirjoittajat ja kirjailijathan pohtivat kuumeisesti, miten kirjoitetaan järkevästi kaikki vastaan kaikki -karkelot alkamaan. Eikös niissä nälkäpeleissä ollut jotain vähän tämän tyyppistä? Ja kyllä siinä on saanut rakentaa skaboja varten kokonaisen yhteiskunnan ja rinnakkaistodellisen areenan siihen ympärille, jotta saadaan skabat tuotua laajakankaalle. Ja laajassa mittakaavassa tuota vähän vastaavaa on myös näissä apokalyptisemmissa Walking Deadeissa ja jossain melko vastaavassa leffassa mitä näin. Myös porukan jäsenen syömistä on pohdittu varmaan jo melko kauan sitten kirjoitetuissa jutuissa ja jokseenkin samoilla ryhmädynaamisilla jutuilla tehtiin Cube ja sille valitettavasti pari sysipasskaa jatko-osaa. Tällaisia kymmenen pientä neekeripoikaa -juttujahan nämä välillä toisaalta ovat.

Mutta onko kukaan vielä kirjoittanut ketjussa aiotun muodon millään tavalla mihinkään fiktiiviseen tekeleeseen? Kun kaikki mitä itse keksin ovat jonkinlaista hieman aiotusta poikkeavaa settiä... Paitsi tietenkin huumorelokuvien kapakkatappelut villissä lännessä kun piano alkaa soimaan nopeammin ja jengi roikkuu kattolampussa. :D
Sikäli pidän tätä validina kysymyksenä, että voisi hahmotella kuinka ihmiset ylipäätään voisivat päätyä tuollaiseen tilanteeseen.
Lasse Candé
marras 1, 2017, 00.06
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kaikki kaikkia vastaan
Vastaukset: 15
Luettu: 1801

Kaikki kaikkia vastaan

Kombassa tehtiin miitissä kaikki kaikkia vastaan peliä, mutta kontakti oli kosketus niskaan, eli ei kovin kovakouluinen simulaatio. Mutta kyllä siinä tietenkin tulee liikettä joka muistuttaa joukkotappeluita.

Ei tosiaankaan ole mikään tyypillinen skenaario. Jos alan keksimään kuinka tuollainen tilanne voisi toteutua, niin jokin kilpailu pelastumisesta kun on rajallinen määrä pelastuksia tarjolla tulisi mieleen tai sitten jonkun sekopäisen pahispomon järjestämä tilanne.

En usko että on ollut kovinkaan harjoiteltu tai pohdittu asetelma lajeissa.