Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 49 tulosta

Lasse Candé
touko 23, 2020, 02.04
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 396
Luettu: 104121

Komba

Now we're talking!

6.6. Kombataan ja dokataan?

Tämä oli vissiin Vantaan Koivukylän lähellä? Voin tulla kun kesäloma on jo silloin hyvin alkanut. Jos Jasse tulee myös, niin meitä on jo kolme. Vähintään!

Oli jo miitissä hyvät meiningit ja Jusukin sä olit aika hyvä ryhmän vetäjä, joten kerää mielellään porukkaa niin että saadaan myös niitä samoja joukkojuttuja.

Siitä riippuen miten terassimeiningit pelittää, puistokaljaa / terassia.

Mutta jos tätä saa kokea autenttisesti, olisi upeaa päästä tuolle pihalle ja tsekata kaikki välineet, armorit jne. Joku paikalla olija, oli se sitten Jasse tai Jusukin voi kertoa mulle miten helvetissä on mahdollista heittää puukko ja että siinä on vielä jotain järkeä. :D
Lasse Candé
touko 21, 2020, 17.14
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 396
Luettu: 104121

Komba

Luulen ymmärtäväni mitä tuolla "momentilla" tarkoitetaan. Olisiko se siis englannin kielen "momentum"?

Jos näin, täytyy huomauttaa, että "momentti" ei ole oikea käännös. En huomauttaisi asiasta muuten, mutta kun se on valitettavan harhaanjohtava tässä tapauksessa. Yleensä jos sanotaan pelkkä momentti, tarkoitetaan voiman momenttia, eli vääntömomenttia tai kiertomomenttia.

"Momentumille" oikea käännös on liikemäärä. Noissa tapauksissa joissa pyöritetään, tosin "kerätään" pyörimismäärää, mitä myös kutsutaan liikemäärämomentiksi. Se on englanniksi "rotational momentum" tai "angular momentum".

Englanninkielessä olisi siis ymmärrettävää ja ihan suht hyvää kamppailulajikielenkäyttöä puhua "momentum":sta kattaen sekä liikemäärän että pyörimismäärän. Suomenkielessä on parempi puhua liikemäärästä. Sopivan hyvää kielenkäyttöä on myös sanoa että "kerää (massalle) liikettä", mutta jos sanoo että "kerää momenttia" se kuulostaa pseudotieteelliseltä ja virheelliseltä.Vai ymmärränkö jotakin väärin?
Lasse Candé
touko 20, 2020, 17.27
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 396
Luettu: 104121

Komba

Ehkä Jusukin jossain vaiheessa avaa hinnaston laadintaperusteita. Mutta minä ainakin ymmärtäisin sen että ei ole valmis vetämään jotakin koulutusta vaikkapa 500 eurolla, mutta että tonnilla on valmis. Se, että lisäkoulutettavat nostavat hintaa vain 20 e myös omaan silmääni viestii siitä että bisneksestä ei ole sen kummemmin kyse. Jos olisi ja olisi oletettavissa että joku maksaa tonnin, niin kai se lisäkoulutettava nyt nostaisi hintaa satasilla eikä kympeillä.Niin, mitä kamppailullista annettavaa kukaan on esittänytkään Komballa olevan? Niiltä osin kuin joku on esittänyt, olisi mielekkäämpää rajoittua pohtimaan sitä. Tietenkin on mahdollista pohtia vaikkapa että mitä kamppailullista annettavaa valssin tanssimisella on, mutta tarkoitan itse sitä, että imho järkeä siinä on vain niiltä osin kuin joku sellaista väittää eikä yhtään sitä laajemmin.
Lasse Candé
touko 20, 2020, 15.21
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 396
Luettu: 104121

Komba

Se "tyly tuomio" on rakentavuuden mielessä paras kohdistaa asioihin eikä kokonaiseen lajiin. Tässä ketjussa onkin ihan hyvin kerrottu että sparri ei oikeasti mennyt niin hirveän hyvin ja vastustaja himmaili, että palvelualan koulutukseen ei oikein siitä setistä ole mitä nähtiin jne. Siis vastaavasti kuin että Yellow Bamboon etätyrmäykset eivät toimi ja jos jotakuta huijattiin, niin sitten että jotakuta huijattiin.

En muista nähneeni kenenkään tässä ketjussa sanovan mitään sinne päinkään että tällaista rakentavaa palautetta ei saisi antaa vaan enemmänkin päin vastoin, sitä peräti antaa melkein jokainen.

Jotkut sitten kertovat lisäksi itsestään jakelemalla jonkin näköisiä kokonaisarvioita lajista jota eivät tunne. En ole ihan vakuuttunut onko tämä taas hyvä asia, mutta ainakin se tuntuu olevan näille henkilöille tärkeää.
Lasse Candé
touko 20, 2020, 11.20
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 396
Luettu: 104121

Komba

Tietenkin Kuhmun kysymystä voi käsitellä myös jostakin lähtökohdasta jonka sitten itse valitsee. Ja koska kysymys on kaikille osoitettu, voin minäkin vastata omien tietojen pohjalta.

Jos kutsutaan kokonaisvaltaista Taichia joka kattaa sekä terveysliikunnan että lajin kamppailusovellukset ja pariharjoittelun kamppailutaichiksi ja sitten taas pelkkää modernin taichin liikesarjan vatkaamista puistossa puistotaichiksi, laittaisin neljä lajia järjestykseen seuraavalla tavalla "eniten kamppailulajista" siihen mikä on "vähiten kamppailulaji". (Perustuu mielikuviini.)

Kamppailutaichi
Komba
Capoeira
Puistotaichi

Kahden viimeisen osalta voi mielestäni perustellusti olla sitä mieltä että järjestys pitää kääntää. Mutta minun mielestäni kaksi ensimmäistä on sijoitettu oikein.

Tämä "kamppailutaichi" on selkeästi kamppailulaji, jossa on myös terveysaspekteja. Se ei ole muistaakseni edes Oscarin (tätä harrastava potkulainen) mielestä pelkkää kamppailua, minkä takia se on tuolla listalla. Samaa voi argumentoida lähes jokaisesta perinteisestä lajista muutenkin, mutta se on jo toinen kysymys miten niitä järjestellään tuolla spektrillä.

Komba ei ole minun silmissäni selkeästi kamppailulaji, vaan se on laji jossa on kamppailun harjoitteita, tehdään kamppailutekniikoita ja jonka harjoitteilla nähdään yhteyksiä kamppailuun. Kamppailun harjoitteisiin lukeutuu niskapaini, veitsen heitto ja lyöminen. Näistä kaksi viimeistä on tekniikoita (joita tehdään vaikka niitä ei vissiin ole listattu vrt Senshido) ja sisällöillä nähdään yhteyksiä esim kamppailutilanteiden vuorovaikutukseen ja omien tuntemuksien tarkkailuun. Tästä voisi jatkaa enemmänkin, mutta kaikki on jo sanottu ketjussa.

Capoeirasta tiedän vähiten kommentoidakseni, mutta olen käsityksessä että sen harrastajat eivät miellä sitä ainakaan täysin kamppailulajiksi ja että lajin nähdään myös olevan tanssimuoto. Yhteistä Komballa ja Capoeiralla on että on olemassa sparrimuoto jonka kamppailullisuuden aste ei ole kovin kova. Ketjussa vastikään nähty Komban niskapaini on kuitenkin Capoeiraa paljon kamppailullisempaa ja Komban kytkökset kamppailuasioihin minun silmiini selkeämpiä.

Puistotaichi taas on terveysliikuntaa, minkä liikkeiden tausta on kamppailulajeissa. Yksin sellaisenaan ilman mitään kamppailullisia motiiveja harrastajalla, se päätyy minun rankkauksessani tämän listan hännille.Jos tämä "onko Komba kamppailulaji" tuntuu jostakusta jotenkin tärkeältä puheenaiheelta, ehdotan että jos asiasta on mielipiteitä, kirjoittaja kertoo mielipiteensä siitä miten hyvin kokee minun onnistuneen järjestämään tuon listan ja perustelemaan tämän. Ja sitten kun vaikkapa nuo lajit on järjestelty miten haluaa järjestellä, tästä keskustelija ilmoittaa mihin väliin itse piirtää sen rajan.

Tästä asiasta on ihan oikeastikin mahdollista keskustella, mutta se pitää sitten aloittaa ja se saattaa vaatia keskustelijalta hieman yrittämistä.
Lasse Candé
touko 20, 2020, 10.06
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 396
Luettu: 104121

Komba

Olen lukenut kaikki ketjun viestit ja muutamaan kertaan selaillut ketjua satunnaisesti. Kaikkia videoita en ole jaksanut katsoa.

Minun mielestäni Jusukin on parhaansa mukaan avannut sitä, kuinka hän näkee Komban suhteutuvan kamppailuun. Yksi hyvä tapa nähdä joitain otteita tästä on laittaa ketjun hakukenttään tuonne ylös sana "kamppailu". Tästä tulee tuloksia joissa näkee miten Jusukin on tuota suhdetta kuvaillut.

Ei ole mielestäni haitallista että kuka tahansa kysyy kuinka Kuhmu tarkoittaa kamppailulajikysymyksensä, kun tosiaankin sitä kamppailun ja Komban välistä suhdetta on tässä ketjussa tiedusteltu ja avattu melkein 400 viestin verran. Voi olla että Kyynikko ja Kuhmu ymmärtävät tuon kysymyksen samalla tavalla, mutta monet muut eivät.

Vai onko tuossa taustalla sellainen ajatus, että ketjun pitäisi mennä sitä kohti että se lopulta vastaa kysymykseen, onko Komba kamppailulaji? Minä en itse ajatellut asiaa näin, mutta jos tämän ketjun melko turhautuneissakin tenttauksissa on takana se ettei siihen ole vielä tullut selkeää vastausta, ymmärrän paremmin.

Jos alkaa olla kiire saada se vastaus, olisi ensisijaisen tärkeää sitten avata sitä kamppailulajisanaa niin että edes se kysymys olisi ymmärrettävissä. Siihen saakka ei ole minun mielestäni edes outoa että Jusukin kertoo Komban ja kamppailun suhteesta. Niin monitulkintaisen avoin kysymys ansaitsee niin avoimen vastauksen eikä oikein voi muuta tietenkään saadakaan.
Lasse Candé
touko 20, 2020, 07.49
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 396
Luettu: 104121

Komba

Mikä sitten vaikuttaa universaalilta totuudelta kamppailulliseen onneen ja mitä tämä edes on? :D

Mitäköhän siinä tarkalleen ollaan edes lähdössä ratkomaan, jos kysytään, onko Komba kamppailulaji? Kamppailulaji millä määritelmällä ja miksi ollaan päädytty juuri tähän määritelmään? Mahtuuko sen määritelmän piiriin samanaikaisesti kilpa-BJJ ja mummojen puisto-Taichi? Entäs Capoeira?

Miten paljon vastaus kysymykseen onko Komba kamppailulaji siis edes käsittelee Kombaa vs sitä miten vastaaja määrittelee käsitteen kamppailulaji? Eihän kysymyksen vastauksesta voi olla varmuudella samaa mieltä, ennenkuin lukitaan määritelmä kamppailulajille.

Ja ymmärsinkö siis oikein, että jos laji on sekä ryhmäliikuntaa että meditatiivista, niin se ei ole kamppailulaji?

Kun sanot että Komba vaikuttaa utopialta, herää taas kysymys että minkälaisella utopian määritelmällä mahdat olla liikkeellä? Itse näen utopian liittyvän enemmän yhteiskuntiin tai niiden tiloihin ja sitä vasten tuo vaikutelmasi näyttää erikoiselta.

Mitä tarkoittaa "Komban sovittaminen kamppailulajien maailmaan" ja minkälaisesta tarpeesta tässä sillä sovittajalla on kyse, jolla on vaikeuksia tämän sovituspyrkimyksensä suhteen?

Siinä en sinänsä näe mitään ihmeellistä, että lajiopetus tällaisessa ketjussa ei ole tehokasta eikä edes lajin olemus avaudu, jos tarkoitit sitä sen avaamisella kuinka hedelmällinen (?) toiminnallinen (?) lisä tuodaan kamppailulajeihin.Viestisi aikaansaa noita kysymyksiä. Se on ehkä hyväkin, jos jaksat vastailla niihin. Muuten tuosta on vaikea jatkaa oikein minkäänlaista keskustelua.


Noin muuten näkisin, että noita asioita on jo käsitelty tässä ketjussa, enkä ihan hahmota millä uusilla kysymyksillä olet liikkeellä. Selasin kolmea ensimmäistä sivua (90 viestiä minun asetuksillani) ja en nyt ole oikein varma, oletko lukenut käytyä keskustelua.

Omalta osaltani annoin vastauksen (jatkokysymykset) tuohon kamppailulajipohdintaan jo viestissä numero 27 ja myöhemmin vastauksena Andyn viestiin jossain numero 70 tai 80 hujakoilla.
Se ei tietenkään ole mikään lopullinen vastaus mihinkään, mutta kun noita samoja kysymyksiä esitetään parikymmentä kertaa ketjussa, olisi hyvä jos kertoisi tässä yhteydessä miltä osin (varsinkin Jusukinin) aiemmat vastaukset eivät ole toimineet. Tässä olisi hyvä esittää kysymyksiä suoraan liittyen näihin vastauksiin. Muuten tulee sellainen vaikutelma että keskustelua ei ole ollenkaan edes luettu. Ja ketjun tallaaminen paikallaan tuollaisesta johtuen on ikävää.
Lasse Candé
touko 19, 2020, 00.53
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 396
Luettu: 104121

Komba

Mika Väyrynen kirjoitti:
touko 18, 2020, 23.46
Hommahan alkaa aueta: ekan kerran about 22 sivun jälkeen löytyy Komban mestari, eli tekninen johtaja jolla on taustaa vaikka missä. Miksi tuo ei ole tullut esiin aiemmin? Tunteeko/tietääkö kukaan Potkulaisista ko pitkän linjan kamppailijaa? Olisikohan mahdollista, kun noita videoita tänne kuitenkin on latailtu Kombasta, nähdä tuon varsinaisen mestarin tekemisiä vaikkapa videolta ilman että pitää raahautua eri puolilta Suomea introtreeneihin? Saisi nähdä Kombaa parhaimmillaan.
En tiedä luenko tässä nyt rivien välejä, mutta ne näyttävät omiin silmiini melko täysiltä. En ihan hirveästi ihmettelisi, jos tuo kirjoitustapa ei olisi kovin menestyksekäs houkuttelemaan videoita ketjuun tai toisaalta edes sellaiseksi tarkoitettu.
Lasse Candé
touko 19, 2020, 00.49
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 396
Luettu: 104121

Komba

Olen henk koht vähän huono katselemaan videoita, mutta tämä kiinnosti kun oli puhetta enemmästä voimasta ja videon otsikko sanoo "with force".
Jusukin kirjoitti:
touko 18, 2020, 19.10
Ja tässä vielä Komban liikemuotoa eiliseltä enemmällä voimalla


Minkälaisella tehtävänannolla tuossa pelataan?

Sellainen kevyt niskapaini, mikä tuo asetelmia monipuolisestiko? Muistaakseni miitissä tehtiin jotakin niskapainia, mutta taisi olla vielä tuosta kevyempää.Kun tuossa selvästi luovutaan Komban voimankäyttämättömyssperiaatteesta, niin miten tämä harjoite sitten suhteutuu Kombaan tai miten se lajin voimankäyttämättömyys tulee tulkita?Sinänsä pidän itse tuollaisesta kevyestä niskapainista, koska siinä saa monipuolisesti käsiasetelmia kevyessä mutta silti fyysisessä sparrissa, jossa ei tarvitse pelätä osumia ja sitä jaksaa takoa melko kauan, jolloin tilanteita tulee useita. Mutta nyt kiinnostaisi tietää miten tämä harjoite liittyy Kombaan?
Lasse Candé
touko 18, 2020, 22.48
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 396
Luettu: 104121

Komba

Yleisesti ottaen voisi tietenkin pohtia koulutusten hinta-laatusuhteita, mutta en enää tiedä liittyisikö se Kombaan. Pitäisin myös aihetta ehkä Kombaa laajempana ja Komba voisi vaikka olla esimerkkinä muiden joukossa.

Omassa tapauksessa hinta (niin kävijänä maksettu kuin mitä olen kuullut vetäjien veloittavan) korreloivat leireillä ja seminaareilla molemmat laadun kanssa, mutta eivät kovin vahvasti. Usein menee paljonkin ristiin.

Tätä taustaa vasten en pidä mitenkään ihmeellisenä oikein koskaan kun näen korkean hinnan jossain. Jotkut myös melko järkevästikin hinnoittelevat korkeaksi, mahdollisesti ns iPhone-efektin takia, eli että hinta jo itsessään on osa ostettavaa tuotetta. Ja vielä järkevämpänä pidän samaa hinnoittelupolitiikkaa, millä olen itse onnistunut väistämään yksityisopetustunteja matematiikan ja fysiikan saralla, eli että hinnoittelen niitä siten että käteen jää normaali opetaksa ja sitten kiinnostus usein laantuu ja se puolet halvempi opiskelija on houkuttelevampi ratkaisu.

Syitä voi olla monia, mutta vain koska joku toinen myy halvalla ei koskaan tarkoita että tietyn henkilön
a) jostakin syystä pitäisi myös tai
b) edes kannattaisi.

Paljon parempi ettei mitään koskaan tapahdu kuin että myy aikaansa alihintaan.
Lasse Candé
touko 18, 2020, 21.27
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 396
Luettu: 104121

Komba

Se että "Komban tekeminen ei maksa mitään" ja että potkulaisille järjestetään ilmainen kurssikerta ei tietenkään vielä tarkoita sitä, että kukaan ei saisi koskaan ikinä ottaa opetuksesta rahaa.

Eihän karatenkaan tekeminen maksa mitään (kunhan vain tekee) ja olen ollut peräti ilmaisella leirillä.

En oikein itsekään usko ihan heti löytyvän tuosta maksavaa, mutta ei se tyhmä ole joka pyytää. Hinnassa ei sinänsä ole mitään kovin ihmeellistä: tavallinen korkea hinta. Siis korkea, mutta tavallinen sellainen.
Lasse Candé
touko 18, 2020, 19.55
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 396
Luettu: 104121

Komba

Hyvä juttu tuo ilmainen esittely potkulaisille. Väyrysellä oli ainakin niin monta kysymystä, että tuo on hyvä sauma saada vähän selkeämpi kuva lajista.

Itse sain ainakin jonkinlaisen käsityksen miitissä, minkä jälkeen olen ymmärtänyt ketjuun kirjoitettuja asioita (toivoakseni) paremmin. Jos satun olemaan huudeilla voisi tietenkin tulla tarkistamaan myös tuon keikan jos se toteutuu. Ihan jo siksikin, että kysymysten paljous ei esim Hokkisen hyvällä ja hyvin järjestetyllä kiukkarileirillä aikoinaan sitten vastannutkaan paikalle ilmaantuvien lukumäärää millään kovin ilmeisellä korrelaatiolla ja nyt on paljolti sama jengi vanhentunut siitä jo yli kymmenen vuotta.
Lasse Candé
touko 16, 2020, 21.28
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 396
Luettu: 104121

Komba

Ensiksi tulee flowsta ja käsitteellä tosiaankin viitataan flow-teoriaan.

Sitten tulee Kombasta ja kamppailusta.

Sitten mainitaan että Kombassa ei ole tekniikkaa. (Merkityksessä tekniikoita.)

Jusukin myös mainitsee mainitsemani kontakti-improvisaation. Ei varsinaisesti vertaa Kombaan mitenkään, vaan toteaa ettei ole hänen juttunsa.

Sitten tulee puhetta jostakin flow artista ja teknisistä suorituksista, kuten lyönnistä ja pyörivistä liikkeistä sekä esineiden käsittelystä.

Voimankäyttö tulee puheeksi. Ja sitten myös hoitopuoli. Jusukin sanoo ettei pysty opettamaan tätä.

Sitten tulee Komban idiksestä jotenkin liikkeen pysäyttämiseen ja ongelmanratkaisuun liittyen.

Sen jälkeen vähän sekavasti jotenkin Komban liikkeestä ja muusta.

Jusukin uskoo että Komba toimii kamppailussa. Siinä kohtaa sivutaan näitä ketjussa puhuttuja testaamisjuttuja.

Tulee esiin että flow-drillillä tarkoitetaan jatkuvaa harjoitusta. (Ilmeisesti rullaavassa ei-katkonaisessa merkityksessä.)

Flow mainitaan moneen otteeseen eri yhteyksissä.Jos kiinnostaa mitä Komba on, on tuo video on tietenkin pakko katsoa koska siinä tätä availlaan. Valitettavasti kuitenkaan videolta ei jää kovin paljon käteen, kun puhe on vähän sellaista tajunnanvirtaa. Tuosta välittyy vahvasti sellainen kuva että Komba on kehitysvaiheessa ja että videolla ei kerrota niinkään mitä Komba on vaan enemmänkin ajatellaan ääneen että mitäköhän tässä touhuillaan.

Yritin pohtia että mitä uutta opin. Ehkä sen että Kombassa ei ole tekniikoita. Muuten tässä keskustelussa on Jusukinin kirjoittamat viestit avanneet lajia oikeastaan paljon paremmin ja potkumiitti konkretisoi tätä kaikkea.
Lasse Candé
touko 15, 2020, 20.20
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 396
Luettu: 104121

Komba

Sitten on vielä flow-festivaali. :D

Mutta siis soitteleeko flown mainitseminen jossain ketjun asiayhteyksissä samoja kelloja sinussa kuin se kuinka sen käsität filippiinilajeissa? Vai otitko vain sanan lähtökohdaksi? Olen siis vähän sen perässä että miten näet tuon liittyvän Kombaan?
Lasse Candé
touko 15, 2020, 13.14
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 396
Luettu: 104121

Komba

Onhan se aika kiinteästi ketjuun kuuluva aihe, että mitä flowlla juuri Kombassa tarkoitetaan milloinkin. Onko flowdrillissä kyse virtaavasta harjoitteesta vai harjoitteesta jolla jokin flow kehittyy? Tai onko flow Csikszentmihályin konseptia vastaava, Eizein tarkoittama jokin (mikä?) liikeflow vai Väyrysen tarkoittama automaatiosta kumpuava setti.

Csikszentmihályin ajattelussa kuitenkin flow edellyttää myös sopivaa haastetta. Tämä kuva on Wikipediasta ja artikkelin mukaan vastaa Csikszentmihályin ajattelua. Mitä olen positiivisen psykologian asiantuntijoiden esitelmissä nähnyt, tuo kuva vastaa sitä, vaikka siinä onkin enemmän sanoja. Joka tapauksessa näkemissäni esitelmissä flow löytyy vastaavasti korkealta taitotasolta yhdistettynä korkeaan haastetasoon. Ja minun käsittääkseni siis molemmat tietenkin suhteessa tekijään, jolloin flow siis ei olisi vain mestareille varattu tila.

Kuvassa vaakatason suure on skill level, lowsta highiin ja pystyakseli challenge level lowsta highiin.

KuvaNiiltä osin kuin tuo soittelee omia kellojani, ei ole vuosien harjoittelua vaadittu, mutta vastaavasti kuin Väyrynen minun nähdäkseni kuvailee, monet flown tuntemuksiin liittyvät asiat löytyvät omasta mielestäni tuossa kuvassa yleensä oikealta, mutta hieman alemmalta. Jos joku tuntee psykologiaa hyvin, onko mahdollista että Csikszentmihályi yritti vain saada vastaavan muotin kuin Vygotskyn lähikehityksen alue?

Miten tahansa, en mitenkään pidä mahdottomana Kombailla itseään mille tuon kuvan alueelle tahansa, joten aivan hyvin Komballa voisi potentiaalisesti päästä Csikszentmihályin tarkoittamaan flowhun.En ihan ymmärrä noita Woodstock-viittauksia tai onko ylipäätään järkevää Komban käsittelyn kannalta sekoittaa omia mielikuviaan lajin ulkoisista asetelmista lajin sisältöön, varsinkaan jos siinä on pilkkaa mukana. Itsekin vierastan osaa termeistä, mutta oikeastaan, mitäpä sitten?

En myöskään ymmärrä tarvetta laittaa Komba johonkin sellaiseen laatikkoon kuin New age roolipeli. Ainakaan minä en edes ymmärrä mikä se on. Kamppailulajina Komba on erikoistapaus monessakin mielessä, mutta mielestäni teknisen kurrikulumin puute nyt ei ole peruste väittää että jokin laji ei olisi kamppailulaji. Taitaa sellainen kurrikulumi puuttua myös vaikkapa Senshidosta ja voisi argumentoida että monista kilpalajeistakin se puuttuu... Jotkut tekniikat vain ovat toisia tehokkaampia voiton saavuttamiseksi.

Hyvänmielen yhdessäoloahan suurin osa kamppailulajeista on, mutta en myöskään ymmärrä tarvetta pelkistää jotakin lajia vain siihen. Toisaalta jo aiemmin ketjussa Jusukin on tällaisten asioiden osalta pyrkinyt vastaamaan kysymyksiin. Löytyisikö ketjusta jotakin joka nostaa kysymyksiä liittyen tuohon hyvänmielen yhdessäoloon vs kamppailuun? Koska ihan aitoa vastauspyrkimystä tuohon on nähty jo satojen viestien verran ja nyt ei taas Väyrynen anna muuta välineistöä kamppailulajikäsitteensä hahmotteluun kuin että pitäisi olla tekninen kurrikulumi (mielestäni ei pidä) tai liikkumisperiaatteita (mielestäni Kombassa on ja niitä on tässäkin ketjussa kuvailtu). Miltä osin jo annetut vastaukset eivät siis ole tyydyttäneet tiedon nälkää?