Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva KuvaKuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Haku löysi 4 tulosta

Lasse Candé
tammi 8, 2019, 22.24
Keskustelualue: Niksinurkkaus
Aihe: Aiheessa pysyminen
Vastaukset: 17
Luettu: 4204

Aiheessa pysyminen

OK, nyt ymmärrän tämän ironisesti tässä ketjussa aloittamasi sivuraiteen paremmin. Minulla ei ole tähän juonteeseen silti lisättävää.
Lasse Candé
tammi 8, 2019, 17.14
Keskustelualue: Niksinurkkaus
Aihe: Aiheessa pysyminen
Vastaukset: 17
Luettu: 4204

Aiheessa pysyminen

Siihen ei montaa vastausta tarvittukaan. Vastaavasti myöskään videoita ei tullut sen jälkeen, joten ehkäpä pointti meni perille?

Ihan hyvin kyllä demoat sivuraiteilua tässä. Mikahan ei kirjoittanut ollenkaan samasta asiasta kuin mistä sinä kirjoitat nyt. Minun toiminnallani hän viittaa täysin muuhun kuin mainitsemaasi ja sen ketjun sivuraiteella hän viittaa myös lentorata jne -aiheeseen, eikä metaani arabivideoista.

Jos oltaisiin vielä sitten vaikka hieman tarkempia, vaikka toki tykkäänkin tästä havainnollistavasta demostasi.
Lasse Candé
tammi 8, 2019, 02.53
Keskustelualue: Niksinurkkaus
Aihe: Aiheessa pysyminen
Vastaukset: 17
Luettu: 4204

Aiheessa pysyminen

Sivuraiteiden eliniän odote ei ole kovin pitkä. Ne tukehtuu muutenkin. Olen nähnyt juttelujen jatkuvan jakojen jälkeen ja toisaalta myös loppuvan samoihin aikoihin. Olen muistaakseni nähnyt kuinka ketjujako antaa jengille vapauksia laajentaa ketjua pienestä sivuraiteesta kokonaiseksi aiheeksi.

Voi olla että jokin jako jossain on tuhonnut keskustelun, mutta usein keskustelu on myös jatkunut ja muistelenpa että on ollut tapauksia joissa alkuperäinen ketju on palannut alkuperäiseen aiheeseensa. Ja varsinkin pidemmällä tähtäimellä jako on järkevä.

Olen tässä paljosta Mikan kanssa samaa mieltä. Ketjuja on hyvä rajata jotenkin, mutta en tiedä miten ja kenen toimesta. Se tietenkin riittää melko pitkälle että kaikki ottavat vastuuta omasta tekemisestään.
Lasse Candé
tammi 7, 2019, 09.53
Keskustelualue: Niksinurkkaus
Aihe: Aiheessa pysyminen
Vastaukset: 17
Luettu: 4204

Aiheessa pysyminen

Tuohon videoon viittaaminen on omiaan tekemään tälle ketjulle sen, mistä tässä ketjussa pitäisi juuri nyt puhua. Eihän tuossa aseenkäyttöketjussa ole yhtään tuohon verrattavaa ongelmaa. Sivuraide on selkeä ja selkeästi erotettavissa.

Täällä muutenkin jengi hanskaa jo aiheissa pitäytymiset ja sanankäänteet siten, ettei tuonkaltaista rönsyä tule, vaan sen sijaan sivuraiteet ovat yleensä selkeästi sivuraiteita.

Olen Mikan kanssa samaa mieltä siitä, että eri aiheet voivat joskus olla vähän ikävä juttu. Pahin tietenkin silloin kun jokin oleellinen juonne kuolee pystyyn sivuraiteen takia. Siis vaikka siitä ei voi olla ihan varma onko juuri se syy, vai olisiko kuollut muutenkin.

Tällä foorumilla on yksi merkittävä mekanismi aiheiden ja ketjujen syntymisiin ollut sivuraiteet ja niiden jälkeiset moderointitoimenpiteet. Autenttisista mieleenjuolahtamisista alkaneita keskusteluja joissa innostus on syntynyt spontaanisti ja aihe on saanut löytää suuntansa yhteistyössä. Näistä näkyy todella usein, että jengi viihtyy kirjoitellessa ja avaavat usein sanaista arkkuaan siksi enemmän.

Itse ilmoittelen paljon sellaisia viestejä joiden kohdalta voi vetästä homman poikki ja uuteen ketjuun sekä kerron sitten koskeeko tämä kaikkia viestejä vai onko välissä joitain jotka tulee jättää. Kaikki voivat tehdä näin. Painakaa tuota huutomerkkiä viestin yhteydessä.

Mitä taas tulee tässä näkyvään spekulaatioon lukijoiden preferensseistä, en ihan usko tuota mitä Mika sanoo, että lukijan olo jää hämmentyneeksi ja lukija poistuu ketjusta. Uskon ennemminkin että sopivan laajat käsittelyt (peräti sivuraiteineen) rikastuttavat ketjuja ja lukijat kiinnostuvat. Enemmänkin näen kyllästymisen tapahtuvan yksipuolisuudesta jossa yhtä ja samaa asiaa vatvotaan edestakaisin pääsemättä mihinkään. Tämä perustuu lukuisiin IRL-keskusteluihin, joissa jengi sanoo tämäntyyppisistä ketjuista että ovat lopettaneet lukemisen jo ajat sitten tästä syystä sekä siitä, että toisin kuin sivuraiteet, nämä eivät houkuttele juuri koskaan ketään kolmattakaan keskustelijaa mihinkään väliin kirjoittamaan.

Olen myös kuullut erittäin monien sanovan että sivuraiteet ovat keskustelujen suola ja olen jutellut potkua pelkästään lukevien kanssa, joille tuntuu suurin anti nykypotkussa olevan juuri se, kun tulee jokin spontaani villitys jonnekin aiheen keskelle.

Ja vastatakseni kysymykseen, miksi minä teen näin, teen näin siksi, että näen arvoa tuossa sotahistoriallis-fysikaalisessa puheenaiheessa ja näen tuollaisten syntyvän parhaiten juuri noin. Lisäksi näen keskustelun olevan selkeästi jo oma aiheensa, jolloin siinä ei ole tuota videon riskiä, vaan jutun voi helposti siirtää sopivaan ketjuun.

Muutenkaan koko ketjulla ei ole juurikaan aiheensa puolesta arvoa, kun noita videoita voi selailla mielensä mukaan tuubista satoja tai tuhansia ja naureskella, eikä niissä sen enempää ole mitään juteltavaa, paitsi juuri sivuraiteissa. Aina voi kysyä, että miksi kaikista ase-feileistä juuri kirjoittajan valitsema tulee tuoda kyseiseen keskusteluun. Tästä olen sarkastisesti tarjonnut lisää ehdotuksia kuinka noita videoita löytyy lisää.

Ymmärtäisin paremmin uutislähtöisyyden kuin randomvideoiden laittamisen, joiden aikaa, paikkaa tai mitään muitakaan taustoja ei tiedetä, mutta ymmärrän arvaillen kyseenalaisia motiiveja, että joillekin sopii taas paremmin tuo arabimeininki. Saa vähän samaa meininkiä tänne kuin mitä tuubin kommenteissa on ja nauru pidentää ikää.

Lyhyesti miksi sivuraiteilen: koska uskon sen olevan hyväksi tuossa ketjussa tuolla tavalla.