Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Lasse Candé
elo 22, 2016, 13.25
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Askellyönnit Krav Magassa
Vastaukset: 14
Luettu: 9192

Askellyönnit Krav Magassa

Kopioin Ilen viestin lainauksena ja omani tuollaisenaan Wado-ketjuun, mikäli aiheuttaa enemmän keskustelua lajistamme.

Täysin universaalia settiä toki, mutta enemmän tämä menee krav magan askellyönneistä ohi kuin lajistani.

Jos herättää KM-ajatuksia niin tämä on paras paikka jatkaa ja jos taas muuta, niin sitten Wado-ketju on paras paikka jatkaa.
Lasse Candé
elo 22, 2016, 13.20
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Askellyönnit Krav Magassa
Vastaukset: 14
Luettu: 9192

Askellyönnit Krav Magassa

Tuo on täysin totta. Dempsey tarjoaa kirjassaan tälle myös selityksen. Se on muistaakseni about että lyönnin suunnan tulisi olla sama kuin olkapään liikkeen. Jos lyövän puolen olkapää on jo ohittanut toisen, olkapään liike suuntautuu jo viistoon, eli oikean tapauksessa kello 11:aan tai jopa lähemmäs 10:een. Tätä voi korjata tekemällä suorastaan vähän koukkumaisen. Olen myös ymmärtänyt että tällaisen puolesta puhutaan kiinalaislajeissa ("lyöntien pitää aina kiertää vähän") ja meilläkin huiput tekevät "virhettä" jossa kyynärpää vuotaa hieman.

Muistaakseni Dempsey hyvään kirjoitustapaansa esittää tässä suhteessa ideaalilyönnin ja päätyy lopputulemaan että suoran pitäisi olla jotain tämän ideaalin ja suoran-suoran välistä, jotta lyönti sekä toimii että tehoaa. On kyllä melko pitkä aika kun olen kirjaa lukenut, eli referaattini voivat olla täysin päin honkia.

Käytännössä hieman koukkumainen suora myös tarjoaa lyöjälle säätömahdollisuutta torjunnan suhteen. Sen voi vielä painaa erinäisistä torjunnoista ainakin osittain läpi, kun taas sellainen missä kyynärpää on alla ja takana ohjautuu helpommin sivuille, jos se torjutaan sinne.

Meillä on sellainen lyönti, joka ikäänkuin alkaa suorana, mutta päätyy "koukku-suoraksi". Oikeastaan kaksi varianttia. Toinen kiertää suojauksen ulkokautta ja luo kontaktia vastustajan käteen, ollessa enemmän Dempseyn kuvailema ja toinen taas on linjaltaan melko suora, mutta ottaakin kontaktia sisäpuolelta käteen. Periaate jälkimmäisessä on siis sama kuin missä tahansa lyönnissä jossa lyövän käden käsivarrella tai hartialla suojaudutaan samanaikaista samalta puolelta tulevaa kiertävää hyökkäystä vastaan. Voi toimia suoraakin vastaan, kuten se yleensä muodollisesti tehdään, kunhan aloittaa tässä tapauksessa hieman hyökkäyksen alta ja kohdistaa liikkeen käsimanipulaatiota sivulle kiilaten ylöspäin, mikä on "sattumoisin" myös meidän jodanukemme suoritustapa.

Asiassa on myös sellainen aspekti että lyönnin suunnan pieni muutos kusettaa vastaanottajan vastaanottomekanismeja ja onnistuessaan satuttaa tästä syystä enemmän. Terminologiat tämän periaatteen kuvailussa vaihtelevat (enkä ole vielä muistaakseni kuullut sellaista joka on sekä fysikaalisesti oikein että hyvin asiaa kuvaileva), mutta kaikille yhteistä on se, että monenlaisia kehonliikkeitä yhdistetään samaan liikkeeseen, kiertoine päivineen.
Lasse Candé
kesä 23, 2016, 14.31
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Askellyönnit Krav Magassa
Vastaukset: 14
Luettu: 9192

Askellyönnit Krav Magassa

Luonnollinen ajoitus on jo edellä mainittu kävelemisen tapa. Tästä johtuen etukäden lyönti tulee helposti joko ennen tai jälkeen jotain kriittistä hetkeä astuessa. Suosittelen silti itse kokeilemaan kaikennäköisiä ajoituksia. Meillä treenimetodi tähtää siihen että pystyisi tekemään kaikennäköistä mahdollisimman samanaikaisesti valmistuen. Tästä voi sitten helposti muokata muihin suuntiin.

Tärkeä vinkki jos haluaa lisätä luonnollisuutta on pitää kyynärpää alhaalla niin ettei se karkaa sivulle. Tärkeä vinkki toki muutenkin.
Lasse Candé
kesä 23, 2016, 12.18
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Askellyönnit Krav Magassa
Vastaukset: 14
Luettu: 9192

Askellyönnit Krav Magassa

Ainakin japsikaratessa tehdään paljon kokoaskel-etukädenlyöntejä. (Oizuki/Junzuki).
Perusmuodossa lyödään kyljeltä, mutta on myös mahdollista tietenkin lyödä mistä suojauksesta tahansa ja vaihdella ajoituksia.

Tuntuu aluksi luonnottomalta, mutta kyllä se siitä ja sitten monipuolistuu etukäden lyöntitaito. Jos ei tahdo käydä tuota tietä läpi, voi silti olla hyvä idea hahmotella jabia, jossa etujalka astuu hieman eteen päin ja mahdollisesti takajalka seuraa. Tätä kai kutsutaan välillä puoliaskelpariksi.

Pohjimmaisella tasollahan tässä puhutaan sellaisesta setistä mikä ei ole lajiriippuvaista. Uskonkin että nyrkkeilyn puolelta voisi löytyä todella hyvää settiä ihan suoraan tarpeisiin.