Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 17 tulosta

Lasse Candé
syys 26, 2021, 23.06
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 110040

Karatepuku

Hayashin Tenno on hyvä varsinkin hintaansa nähden. Ostin aikoinaan Tallinnasta ehkä alle 80 euron hintaan ja palveli tähän nähden kyllä todella hyvin.

Ei silti ole minulla ollut yhtä nappisuoritus kuin nuo Kamikazet.

Minulla ei varsinaisesti ole siitä mitään muuta hyvää sanottavaa kuin että oli puku jota käytin. Kun taas Kamikazeista voin sanoa että istui hyvin, pystyi repimään jne jne.

Jos taloudelliset jutut tulevat tielle, suosittelen hyvin vahvasti Kamikazen Americaa. Jos et kisaa katassa, niin kyllä tuolla paukuttelee riittävän hyvin ja taatusti saat rahoillesi vastinetta.

Ja se soveltuu sitten myös siihen jos joku vähän tarttuu.
Lasse Candé
syys 25, 2021, 19.12
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 110040

Karatepuku

Nimenomaan Jussi on monesti aikoinaan täällä esittänyt, että karatessa ei juurikaan tartuta pukuun, ajaen pointtia että useinkin tartuntojen on parempi kohdistua kroppaan kuin rättiin. Yleisellä tasolla olen samaa mieltä. Karaten osalta taas riippuu siitä kuka opettaa ja mitä.

Itse treenaan mieluiten pitkissä housuissa ja napakassa t-paidassa joka ei tule tielle. Jos salissa on vilpoisaa, niin saattaa tulla kyseeseen jokin pitkähihainen, kunhan ei tule tielle. Yksin treenaan tyypillisesti t-paidassa ja peruskurssipuvun housuissa jotka istuvat hyvin eivätkä ole vieläkään hajonneet. Mulla on ehjiä kakehousuja moninkertainen määrä takkeihin nähden. :(

Joitain juttuja voisi tehdä kengät jalassa myös, mutta paljasjalkaisuus avaa toisia. Kake on kuitenkin melko samaa tekemistyyppiä kuin kiinalaiset lajit ja modernit itsepuolustuslajit.

Pääsyy kakepuvusta tykkäämiseeni on kyllä varmaan univormuaspektissa. Mutta tuolla Sovereignilla kyllä soololeireili niin hyvin ettei siitä helposti voi optimoida. Tähän aiheeseen liittyen, optimaalinen ei siis ole kovin paljoa parempi kuin erittäin hyvä puku.

Soverign myös pakkautuu pieneen tilaan, mistä minä pidän kyllä. Pitää varmaan ostaa toinen sellainen, ellen sitten laita Jessen pukua testiin.
Lasse Candé
syys 24, 2021, 12.45
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 110040

Karatepuku suosituksia?

Sanottakoon että tuo minun päälläni oleva puku on kokoa 185 ja pituuteni on 184. Joidenkuiden silmissä tuo voisi näyttää pieneltä puvulta, mutta itse mieluiten haluankin puvun istuvan about noin. Tämä on Sovereignille tyypillistä, eli jos haluaa isompaa kokoa niin sitten kannattaa ottaa se 5 cm ekstraa.

Henk. koht. en silti suosittele, sillä nuo housut istuvat ehkä kaikista kakehousuistani parhaiten.

Tarkoittaako 1,5 varvia että solmit nauhat selkäpuolella? :niinpa:

Itse olen laiha tai vähintään laihahko, mutta solmin aina edessä. Rusetista vain tulee massiivinen. Sen saa laitettua lenkkien alle sivuille. Eli siis niiden lenkkien, joiden läpi nauhat vedetään, vähän niinkuin normihousuissa vyölenkit.

En tiedä vastaako yhtään tuohon vyötärökysymykseen, mutta haluan sanoa että housut eivät minulla tule esim maegerin tielle ärsyttävästi, kuten monet muut housut.
Lasse Candé
syys 24, 2021, 10.48
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 110040

Karatepuku suosituksia?

irwikissa kirjoitti: syys 24, 2021, 09.01 Onko sulla mitään muuta mitä oisaisit puvista kertoa?
Tässä olisi melko kattava ketju:

https://www.potku.net/forum/viewtopic.p ... 808#p32808


Sieltä kannattaa katsoa ainakin ylle kirjoittaneen Jussi Häkkisen viestejä, sillä hänellä on paljon kokemusta Karatesta ja hän on vaatealan ammattilainen, ilmeisesti juuri tällaisiin kysymyksiin oleellisella tavalla. :jepa:

Ilmoitin avausviestin ja varmaan nämä ketjut yhdistyvät.
Lasse Candé
syys 24, 2021, 08.27
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 110040

Karatepuku suosituksia?

En ole paras henkilö vastaamaan, mutta jonkinasteisesti voin suositella Kamikaze Sovereignia. (Saattaa olla myös nimellä Kaiten Sovereign.)

Yleensä suosittelen heidän America-mallia, mutta se suositus perustuu alhaiseen hintaan ja siihen että kyseinen puku soveltuu hyvin myös tarttumisiin.

Tämä Sovereign silti soveltuu ilman puhkomiseen. Kevyt päällä, mutta silti päästää kilpakataan sopivaa ääntä. Loistava treenipuku myös. Ei tule tekniikoiden tielle.

Treenipäivyrissäni laitoin videon Pinan Godanista ja siinä päälläni on vanha ja jo revennyt Sovereign. Videolta kuuluu puku. Siisteyden puutteesta ei kannata välittää. Oli jo myöhemmät treenit leirilläni, puku on vanha eikä ole silitetty. Se näyttää oikein huollettuna paljon paremmalta.

https://www.potku.net/forum/viewtopic.p ... 98#p963898

Olisiko täällä kilpaskeneä tuntevia ja mitä tuumaatte siinä tapauksessa ideastani? Olisiko vielä parempaa suositusta?
Lasse Candé
touko 30, 2020, 12.44
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 110040

Karatepuku

Toimiikohan tuo oikeasti, että vyö pitää myös housuja ylhäällä?
Lasse Candé
huhti 16, 2017, 23.14
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 110040

Karatepuku

Olisikohan Kamikaze America hyvä vaihtoehto...
Itse olen tykännyt. Maksoi silloin tasan sata euroa. Olen kuullut kehuttavan, varsinkin alhaiseen hintaansa nähden.

Vähän sellainen kovahko puku, mutta se ei ole silleen itseäni haitannut.

Muita mitä mulla on viime aikoina ollut, Tallinnasta ostettu Tenno Elite, Kaiten Sovereign (vissiin vähän niinkuin Kamikaze) ja yksi adidas. Omistin myös aiemmin toisen adidaksen. Voisin sanoa, että ne ovat peruskurssipukujen lisäksi ainoat huonot puvut mitä minulla on ollut, eli varoitus kyseisestä merkistä...
Lasse Candé
marras 27, 2016, 22.17
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 110040

Karatepuku

Kuulemma ihan hyvä, mutta muistaakseni myös hieman tyyris.
Valitettavasti en muista keskustelua kovin hyvin.
Lasse Candé
heinä 4, 2016, 16.16
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 110040

Karatepuku

Ketjusta Shureido NW-3 karatepuku Raatihuoneelta, jota tyhjennetään.
http://www.potku.net/forum/viewtopic.php?f=22&t=4681" onclick="window.open(this.href);return false;

Ketju menee juuri lukkoon ja siirtyy sellaisenaan tämän alueen perukoille, mutta tästä voi tietenkin jatkaa tässä. Alla ketjun kaikki viestit, jotka on kirjoitettu 2006-2007.
Jussi Häkkinen kirjoitti: Shureido NW-3 on Shureidon "New Wave" (NW) -linjan raskain puku. Shureidon suositusten mukaan puku soveltuu erityisesti katakilpailijoille sekä erityisen kestävää ja laadukasta pukua tarvitseville.



Kangas:

NW-3 -puvun kangas on erittäin laadukasta, nypytöntä ja hyvin viimeisteltyä. Kankaan väri on japanilaisille huippukaratepuvuille tyypillisesti ns. lumivalkoinen, eli kauniisti sinertävä valkoinen.
Materiaali poikkeaa karatepukujen tyypillisestä 100% puuvillakankaasta. NW-sarjan pukumateriaalissa polyesterikuitu toimii langan ytimenä tuoden kestävyyttä rakenteeseen. Ytimen ympärillä on puuvillainen pintakuitu, jolla saadaan aikaan miellyttävä ihotuntuma.
Kankaan kudos on karatepuvuille tyypillinen, erittäin tiukka kanvaasikudos. Paksuudeltaan materiaali vastaa n. 12oz puuvillakangasta. Pintatuntuma on sileä ja silkkimäinen.

Vaikka kangas on hyvin sileä, kevyehkö ja miellyttävä, se on samalla hyvin jäykkä - lähes paperimainen (tärkkiä ei tarvita). Tämän myötä puku näyttää huomattavasti todellista painoaan raskaammalta ja paksummalta. Puku pysyy erinomaisen hyvin irti ihosta, tuntuen tätä myötä viileältä ja miellyttävältä. Sekoitekankaan etu on myös nopea kosteuden haihdutuskyky. Tämän myötä puku kuivuu nopeasti pesun jälkeen - en ollut ennen törmännyt karatepukuun, joka on kuiva kahden tunnin kuluttua pesusta. Silityskuiva puku on n. 1,5 tunnissa. Silitystä myös kaivataan, ellei pukua venyttele tasaiselle pinnalle kuivumaan, koska kankaan ohuus ja jäykkyys ovat sangen vinkeän määrän pikkuryppyjä tuottava yhdistelmä.
Suoraan koneesta poimittuna puku on lähes jumalattoman jäykkä. Housut saa tuolloin laitettua lattialle seisomaan ilman tukea. Kuivumisen myötä ominaisuus onneksi hieman vähenee.

Sekoitekankaan etu on myös pieni kutistuma. Omalla kohdallani tämä toi pienen yllätyksen mukanaan, koska pukua mitoittaessani laskin kutistuman n. 8-10% mukaan (tyypillinen puuvillakanvaasin kutistuma). Todellinen pesukutistuma neljän 90°C pesun jälkeen oli jotakuinkin 2-3%. Otti hetken tottua odotettua tilavampaan pukuun, mutta ero ei kuitenkaan sietämättömän suuri ole (pidän muutenkin tilavista puvuista). Jatkossa kannattaa pukua tilatessa kysyä kankaan kutistumisprosentti yllätysten välttämiseksi.

Kaikenkaikkiaan New Wave -sarjan kangas on paras toistaiseksi näkemäni ja kokeilemani karatepuvun kangas. Materiaali on hieman samankaltainen kuin Kamikaze Sovereign -puvun kangas, sillä erolla että siinä missä Sovereign tuntuu koskettaessa lämpimältä, New Wave tuntuu viileältä. Syynä tähän on todennäköisesti kankaan polyesteriydin, Sovereignhan on täyspuuvillainen puku.



Leikkaus:

Oma pukuni tehtiin toimittamieni mittojen mukaan ja näin ollen ei kelpaa esimerkiksi New Wave -sarjan yleisestä leikkauksesta. New Wave -sarjassa on kuitenkin joitakin uudistuksia karatepukujen tavanomaiseen leikkaukseen nähden.


Takki:

New Wave -sarjan takkien hartiavuoraus on selästä avoin, jolloin takki ei "tarraudu" olkapäihin. Ajattelin ensin, että näin toteutettu vuoraus rullautuisi tai muutoin tuntuisi epämiellyttävältä, mutta en toistaiseksi ole havainnut mitään ongelmia. Tällä ratkaisulla päästään myös eroon selän poikki menevästä ompeleesta, joten kokonaiskestävyys paranee samalla hieman.

Takin helmassa on myös aiempia Shureidon pukuja leveämpi taite/vahvikealue (8 tikkausta kolmen sijaan). Tämä jäykistää puvun helmaa. Ratkaisu on viime aikoina markkinoille tulleille katapuvuille tyypillinen. Puvun hihojen ja lahkeiden suuosassa on tyypillinen kymmenellä tikkauksella kiinnitetty jäykkä vahvikenauha


Housut:

New Wave -sarjan voimakkaimmin aiemmista Shureidon puvuista erottavat ominaisuudet löytyvät housuista. Vyötärönauhakanavaa on laajennettu ja materiaali vaihdettu liukkaammaksi. Myös nauhan materiaali on itse pukumateriaalista poikkeava. Tätä myötä karatepuvuille tyypillinen nauhan jumiutuminen on saatu häviämään. Kyseistä ongelmaa ei tule ikävä.
Shureido olisi mielestäni voinut muuttaa vyötärörakennetta enemmänkin. Vastikään Shobun pukuihin tullut ulkopuolinen nauharatkaisu (näyttää lähes normaaleilta vyölenkeiltä) on toistaiseksi ehkä paras näkemäni vyötäröratkaisu, jonka mielellään näkisi myös muiden valmistajien puvuissa. Silti, New Wave -pukujen vyötärö on suuri harppaus parempaan suuntaan.

Housujen leikkauksen suurin muutos on kuitenkin sivusaumojen katoaminen. Tämä on saatu aikaan uudella haarakiilaratkaisulla, jossa tavanomaisen "yksi kuusikulmio ja kaksi kolmiota" -ratkaisun sijaan on käytetty WTF-taekwondopukujen tapaista "kuusikulmio ja kaksi nauhaa" -ratkaisua. Tällä on saatu aikaan tavallista kolmiulotteisempi leikkaus. Nyt sitten odotellaankin vain sitä päivää, jolloin karatepukujen kainaloalueen J-leikkaus pistetään uusiksi...
Myös vyötärön seudulla on tehty muokkausta aiempaan - eteen on lisätty laskokset tuomaan tilaa reisien seuduille ja sivuilla on pienet sisäänotot. Näin nauhalla ei tarvitse kuroa kasaan aivan järjetöntä määrää kangasta.



Työn jälki:

Työn jälki on ensiluokkaista jokaista yksityiskohtaa myöten. Saumat ovat suoria ja tasavälisiä. Pikatuotantoon viittaavia "oikoteitä" ei ole havaittavissa missään. Viimeistely on pikkutarkkaa ja huolellista. Kulutusalttiit alueet on asianmukaisesti vahvistettu, vaikkakin takin nauhat on edelleen kiinnitetty "perinteisellä" tavalla - tarkoittaa sitä, että ensimmäisen repeämisen jälkeen saan kiikuttaa takkini ompelijalle joka kiinnittää nauhat siten, kuin ne mielestäni pitäisi alun alkaenkin kiinnittää (kotikoneella on turha yrittääkään ommella 5mm paksun kaulusmateriaalin + nauhan läpi, siksi ompelija).

Nimibrodeeraukset on tehty kauniisti. Takin helmaan nimi on kirjottu ennen takin ompelua, näin on vältytty "negatiivikuvalta" helman nurjalla puolella. Kirjailufontti on klassisen kaunis ja selkeästi luettavissa oleva.



Treenitoimivuus:

Lyhyesti ja ytimekkäästi: Puku toimii lähes täydellisesti. Muutama karatepuvun perusongelma on jäljellä - vyötärönauharatkaisua voi ehkä hieman parantaa (kuminauha ei ole ratkaisu) ja takin kainaloiden J-leikkaus pitäisi suunnitella uusiksi, mutta näitä lukuun ottamatta leikkauksen osalta ei ole napisemista.
Puvun yleistuntuma on viileä ja kevyt, mutta ei missään määrin rättimäinen. Kangas pysyy irti ihosta ja antaa viileän ilman vaihtua puvun sisälläkin. Hiki haihtuu todella nopeasti, eikä puku näytä kosteanakaan läpikuultavalta.

NW-3 on myös helkkarin äänekäs puku. Tämä ominaisuus on todennäköisesti katakilpailijoille iso bonus, joskin itse pidän pukua melkein liiankin äänekkäänä. Voi olla, että äänekkyys vähenee ajan mittaan (kuten puuvillapuvuissa)...tai sitten kuuroudun jonakin kauniina päivänä erityisen onnistuneen shuto uken seurauksena.



Loppusanat:

Shureido NW-3 on helposti paras koskaan näkemäni karatepuku. Jotakin parannettavaa edelleen on - takin nauhojen kiinnitys, kainaloleikkaus ja ehkäpä housujen vyötäröratkaisu - mutta nämä ovat yhteisiä ongelmakohtia lähes kaikille markkinoilla oleville karatepuvuille.
Puvun kangas toimii täydellisesti, vaikkakin voisi olla helpommin silitettävää/itsesiliävää. Tähän ehkä päästäisiin lisäämällä pieni määrä elastaania kankaaseen. Elastaanin myötä kuitenkin menetettäisiin mahdollisuus pestä puku 90°C ohjelmalla.

Puvun hinta on tyypillinen korkealaatuisen japanilaisen puvun hinta. Hyllykokoinen puku maksaa n. 150€ + kuljetus- ja tullauskulut. Jos pukuun haluaa kirjailut, ne maksavat n. 1,5€/merkki. Kokonaishinta pyörii siis n. 200€ pinnassa (halpa hinta huippulaadukkaasta urheiluasusta).
Mittatilauspukujen hinta määräytyy tapauskohtaisesti. Hyllykokoisten pukujen hihojen ja lahkeiden lyhennys on maksuton. Kahta eri kokoa olevat housut ja takki tuovat hieman lisähintaa hyllykokoon nähden.

Shureidon palvelu oli erittäin ystävällistä ja hyvää. Pieni ongelma tuli vyötilauksen myötä - tilasin pukuni kanssa vyön valkoisilla kirjailuilla ja paketissa olikin perusvärillä, kullanruskealla, kirjailtu vyö. Ilmoitin tästä Shureidolle ja sain ilmoituksen, että minulle lähetetään uusi vyö mahdollisimman pian. Aiemmin lähetetyn sain pitää. Uuden vyön myötä tulikin sitten erittäin kaunis ukiyo-e -kalenteri hyvityksenä, parin muun bonuksen kera (sanotaan vaikka niin, että ei jää epäselväksi, mistä seuraavankin kerran pukuni hankin, heh...). Nyt on sitten kaksi kaunista 350cm vyötä (sikälikin hyvä juttu, että olin miettinyt, josko haluaisin tuollaisen kullanruskeasävyisenkin). Loistava palvelu.


Shureidon englanninkieliset sivut ovat hieman vanhentuneet. Suosittelen katsomaan valikoiman ja hinnat japaninkielisiltä sivuilta ja ottamaan tuotekyselyjen osalta yhteyttä englanniksi sähköpostitse.


Kuvia puvusta myöhemmin (kunhan niitä jostain saan) tähän samaan säikeeseen.
Ale kirjoitti: Nyt kun puku on ollut toista vuotta käytössä ja lienee pikkuhiljaa sisäänajettu niin onko puku kutistunut enemmän tai onko ilmaantunut yllättäviä vikoja.

Ajattelin tilata itselleni samanlaisen joululahjaksi ja mietin että, pitäisiköhän sitä ottaa 190cm vai 195cm kun mittaa istellä on 187cm.

http://www.kuroobiya.com" onclick="window.open(this.href);return false; ainakin pukua välittää, tuleeko muita välittäjiä mieleen?
Jussi Häkkinen kirjoitti:
Ale kirjoitti: Nyt kun puku on ollut toista vuotta käytössä ja lienee pikkuhiljaa sisäänajettu niin onko puku kutistunut enemmän tai onko ilmaantunut yllättäviä vikoja.
Ei lainkaan kutistumaa edelleenkään. Loistava puku, eipä juuri huomautettavaa. :)

Ajattelin tilata itselleni samanlaisen joululahjaksi ja mietin että, pitäisiköhän sitä ottaa 190cm vai 195cm kun mittaa istellä on 187cm.
Riippuu ihan mausta istuvuuden suhteen. Käytän itse mieluusti hieman "ylikokoisia". Suosittelen kuitenkin kokoa 6 tai 6 1/2, osuvat todnäk. lähelle. Lahkeet & hihat lyhennettynä maun mukaan (laita mailiisi mitat olkasaumasta hihansuuhun ja lantiosta lahkeensuuhun).

http://www.kuroobiya.com" onclick="window.open(this.href);return false; ainakin pukua välittää, tuleeko muita välittäjiä mieleen?
Suoraan Shureidolta vain. Jap. sivuilla myös NW-3 -malli, engl. sivut vanhentuneet. Mailaile ja kysele heiltä lisätietoja. Itse tilaan abt. kaikki treenivarusteeni suoraan tuolta.
Ale kirjoitti: Kiitoksia.

Täytyy koittaa räpeltää noitten Shureidon sivujen kanssa. Tulee ainakin pikaisen laskutoimituksen perusteella jokusen kympin halvemmaksi, kun tilaa suoraan.

Miten on mahdollista että, Japanin kaltaisesta huipputekniikan maasta ei löydy laatupukujen valmistajaa, joka osaisi myös ylläpitää kunnolla toimivaan online-kauppaa :roll:
Olisiko tässä kannattava hankinta ja saako näitä vielä? Mitäköhän mahtaisi maksaa, jotakin sellaista reittiä, mitä pitkin on helppo tilailla? Edelleen se about 150e?

Olen ostellut Kamikazeja, kuten Americaa... Kumpi olisi hintalaatusuhteeltaan parempi?
Tahdon puvulta vastaavaa kestävyyttä kuin Americalla. Vaikka käytänkin pukua lähinnä muodolliseen vatkaamiseen, jossa ei repimistä, aina joku dorka kiskaisee ohyo kumite 5:ssä tai 7:ssa liikaa puvusta ja siitä samasta kohtaa jokainen pukuni tästä syystä repeääkin. :(

Ei siinä, Americaa olen käyttänyt parin muun puvun ohella jo vuodesta 2008 ja vieläkin kehtaa käyttää, vaikka ihan hitusen on revennyt. Alkaa kyllä sen aika jo olla takanapäin.

Mutta mites tämä puku?
Lasse Candé
joulu 18, 2014, 06.58
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 110040

Karatepuku

Omat Kamikazeni pienenivät vastoin luvattua. Ymmärtämättä täysin mitä laatikko tässä tarkoittaa ( :) ) ainakin puvun tietty kovuus on ja pysyy. Kohta menee itselläni reilun puolen vuosikymmenen (ollut muita pukuja rinnalla) jälkeen vaihtoon kun kohta repeää meidän ohyo kumiten ja tumpeloiden suorittajien seurauksena, kuten kaikki muutkin puvut oikean olkapään kohdalta. Tuona aikana puku ei ole pehmentynyt merkittävästi, mutta siihen toisaalta tottuu jos muuttuu vastaavasti itse kovemmaksi. :D Jos mitään repimistä ei ole, en suosittele pukua mutta muussa tapauksessa suosittelen nimenomaan sitä. Hankin kohta luultavimmin uuden.

Onko kukaan muuten kokeillut tai kuullut Seishinistä siihen pisteeseen että osaisi arvailla onko siitä mihinkään ja tässä tapauksessa mihin sekä mihin siitä ei ole?
Lasse Candé
loka 24, 2013, 19.50
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 110040

Karatepuku

Niin, miten tuo nyt meni?
Sait puvun ja mietit mitä siitä kannattaa maksaa? :D
Lasse Candé
joulu 30, 2010, 02.55
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 110040

Karatepuku

Jos harkitset Americaa, osta se. Sanoisin että kaappiin kuin kaappiin mahtuu yksi America.

Mutta minä en ole asiantuntija. Olen vain omistanut American about kolme vuotta ja on palvellut hyvin. Suhteessa noihin kahteen muuhun mainitsemaani neuvoisin ketä tahansa aloittamaan siitä, noin hintakin huomioiden. Ostos mitä tuskin katuu.
Lasse Candé
joulu 16, 2010, 23.20
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 110040

Karatepuku

jappaj kirjoitti: Americassa ainoa isompi miinus on se, että housujen nyörikiinnitys "nousee" housujen reunan yli ja kiristää suoraan mahaan. Kamikaze Sovereignia kehutaan näin: "Housujen kiinnitystä parannettu tekemällä eteen kaksi nyörinohjainta normaalia alemmaksi". Korjaisiko tämä ongelman ja onko muita kokemuksia ko. puvusta? Hinta on vähän suolainen kyllä, muitakin vaihtoehtoja saa ehdottaa - tai no voisihan siihen Americaan itse ommella lisää nyörinohjaimia, ei ole paha rasti.
Ehkä tuossa suhteessa Sovereign on ihan hitusen miellyttävämpi, mutta minä olen korjannut asian aina kiristämällä sellaisella tavalla ettei piuha tule mahaa vasten. En ole asiasta kärsinyt yhtään. Sikäli ei ole minulle tärkeä juttu.

Sovereign on minun kolmesta puvusta viihtyisin ja paras kaikkeen missä ei ole repimistä, mutta onkin vähän repeillyt olkapäästä. Aina jos arvelen että on repimistä tiedossa valitsen American niihin treeneihin. Olen sitä mieltä että America on hyvä puku omistaa ja alhaisen hintansa takia kannattava hankinta. Miellyttävyydessä (teknisessä mielessä ja toki muutenkin) Sovereign on ihan eri luokkaa American ja Virosta ostetun Tenno Eliten kanssa.

Ajattelen asian siten että Tenno Elite on jotain American ja Sovereignin väliltä. Se on myös erittäin halpa, varsinkin jos on etupotkija.
...mistä tulikin mieleen että täytyykin tästä lähteä maksamaan (myöhässä tottakai) etupotkijamaksu. :D
Lasse Candé
syys 30, 2010, 00.49
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 110040

Karatepuku

Huvittaisiko kirjoitella about joulun aikoihin tänne piditkö oikean puvun vai olisiko pitänyt vaihtaa isompaan tai pienempään?

Americaa varmaan niin monet punnitsevat (ja kannattaa punnitakin) että ketju palvelee sitten paremmin.
Lasse Candé
syys 29, 2010, 23.32
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 110040

Karatepuku

Älä palauta. Kutistuu pesussa.

Itse olen 184cm, hyvävartaloinen. Mulle 190cm America on nyt muutamien kymmenien pesujen jälkeen sopiva. Sopiva siitä tuli parilla pesulla. Sovereignin kanssa tein juuri sen mokan että luotin kutistumattomuuteen. 185cm puku on jäänyt pieneksi.

Jos vaihdat, vaihda siihen 185cm:iin. Tätä tuskin koskaan katuisit sitten pesujen jälkeen.