Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 4 tulosta

Lasse Candé
loka 6, 2016, 23.11
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: TRE (Trauma and Tension Exercises)
Vastaukset: 54
Luettu: 8217

TRE (Trauma and Tension Exercises)

KFM,
Minkälainen tekniikka on oskillaatio?
Kun siis oskillaation perisuomenkielinen vastine olisi käsittääkseni värähtely, niin minkälaiseen värähtelyyn tuo viittaa, suhteessa vaikkapa näihin tärinöihin joista puhutaan?
Lasse Candé
loka 6, 2016, 00.12
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: TRE (Trauma and Tension Exercises)
Vastaukset: 54
Luettu: 8217

TRE (Trauma and Tension Exercises)

Menee jo vähän aiheen ohi, mutta onko seisontaharjoitusten kannalta tarkoituksenmukaista täristä?

Ja mitäs flammee, yllätkö miten hyvin pääkoppaan saakka vai jääkö pelkäksi tärinäksi?
Lasse Candé
loka 5, 2016, 23.26
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: TRE (Trauma and Tension Exercises)
Vastaukset: 54
Luettu: 8217

TRE (Trauma and Tension Exercises)

Nuo läpändeerit on vähän sellaista, "totanoinaa..."-osastoa, kun flammee pistää itseään likoon.

Oli mielenkiintoista nähdä, että tuo voi vaikuttaa noin laajaliikkeisesti. Jos KFM lukee tätä ketjua, niin kun mainitsi korkean tärinätaajuuden vuosia sitten, niin onko tuo lähellekään vastaavaa ja mistä mahdollinen ero voisi johtua?

Ja vaikuttaako tuo joskus flammeehen tärisyttävämmin?

Onko tuossa muuten aina tarkoitus maata?
Lasse Candé
syys 14, 2015, 21.55
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: TRE (Trauma and Tension Exercises)
Vastaukset: 54
Luettu: 8217

TRE, eli Trauma Releasing Exercises, eli tärisemällä ressit veks

Täällä Maraton ja henkinen diibadaaba -ketjussa
http://www.potku.net/forum/viewtopic.php?f=35&t=20816" onclick="window.open(this.href);return false;
pohdittiin äänenkäytön vaikutuksia ihmiskehoon ja Elina painotti tarkastelun tärinän vaikutuksiin noin yleensä ja sitten tähän TRE-systeemiin.
Elina kirjoitti: Periaatteessahan tuollainen resonointi edistää hengitystieterveyttä siinä mielessä, että mm. limaa saadaan kuljetettua tärinän avulla isompiin hengitysteihin ja yskittyä pois.

Tärinää käytetään kyllä rentoutumisessa, ehkä tunnetuimmin TRE-menetelmässä, mutta siinä taas teoreettinen pohja on erilainen. Menetelmän harjoitteilla aikaansaadaan rasitusta lonkankoukistajissa, jotka ovat yleensä patoutumien seurauksena kireät, ja laukaistaan stressireaktio, jonka seurauksena ihminen tärisee holtittomasti. Seurauksena on voimakas rentoutuminen.

Luustossa oleva pietsosähköinen jännite on kyllä olemassa ja jotkut luontaisterapeutit sun muut kaiten niitä jännitteitä muka vapauttelee, mutta veikkaan, että kompressiovoimien aiheuttamien jännitysten vapauttaminen luustosta olisi vähän vaarallista hommaa :D
Lasse Candé kirjoitti: Menee jo vähän offtopicicsi, mutta onko kireillä lonkankoukistajilla vähintään epäsuora yhteys joihinkin tapauksiin joissa henkilö tärisee kroonisesti?

Vai pistetäänkö kaikki suosiolla darran ja kahvin piikkiin? :D

(Sanottakoon, että vaikuttaisi olevan niin että lantion asentoa voisi korjata. Tämä asento lienee samassa kytköksissä nilkkojen asentoon ja jäykkyyteen.)
Elina kirjoitti: En osaa oikein sanoa. Reaktio on kuitenkin vähemmän liitännäinen lonkankoukistajiin ja enempi hermostoon, eli jospa taustalla on jotain muuta syytä. Tässä linkki yhteen videoon tuosta TRE:stä:

" onclick="window.open(this.href);return false;
Katselin tuon videon ja idea vaikuttaa mielenkiintoiselta. Pistettäneen kokeiluun nuo harjoitteet mitä tuossa näkyy. Stressiä ollut jonkin verran.

Sen verran lapsellinen olen että kun alussa tuli kuvaa treenisessiosta en pystynyt olla totaalirepeämättä. :lol:

Äkkiseltään olisin suhtautunut tuohon hyvin varauksellisesti, mutta kun Elina pistää, herää aidompi uteliaisuus. (Pahaakin kuullut metodeista joissa kehon kautta mennään pääkoppaan. Lukemassani lähestymisessä päähän syötettiin muisto joka ei ole tosi. Tästä löytyy pitkä teksti kultit ja lahkot -ketjusta jossa tuota kautta luultavasti syytön joutui pedofiliaepäilyjen uhriksi. Tältä videolta ei kuitenkaan ainakaan vielä välittynyt "vartalo kertoo sinulle totuuden"-viboja, mutta olen silti vieläkin skeptinen ainakin asian psykologisen ulottuvuuden suhteen.)

Kysytään nyt kuitenkin, missä määrin tuon toimintamekanismeja tai seurauksia (tuloksia/hyötyjä) on tutkittu?