Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 10 tulosta

Lasse Candé
loka 16, 2021, 18.42
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28354

Minoru Akuzawa ja Aunkai

Loistava teksti Ellis Amdurilta ja vastine siihen sellaiselta kuin Rob John.


https://kogenbudo.org/akuzawa-minoru-th ... s-a-sword/



Teksti avaa Akuzawan toimintaa ja suhteuttaa sitä ja Aunkaita niin koryu-lajeihin kuin myös moniin kiinalaisiin.

Mikään kohta ei nouse erikseen esiin vaan kokonaisuus on timanttia. Lukusuositus siis jutulle kokonaisuudessaan. :jepa:
Lasse Candé
heinä 26, 2021, 15.01
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28354

Minoru Akuzawa ja Aunkai

Ketju ollut valitettavan hiljainen, mutta Akuzawalta on tullut paljon videoita. Tässä yksi missä näkyy työntelyä. Harvat vinkit ovat ymmärrettäviä, mutta yksi on että ”hara” korjataan leuan avulla. Elikkäs että keskustan (vatsan) ryhti korjataan noin. Lopussa sitten tulee muutamia kaatoja. On tuo kehonkäyttö kyllä melkoista luokkaa...

Lasse Candé
tammi 5, 2017, 07.12
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28354

Minoru Akuzawa ja Aunkai

Noni!
Nyt on treenikokemuskertomusta ja analyysiä Aunkaista ja Akuzawasta, ei keltään vähäisemmältä kuin Ellis Amdurilta.

http://kogenbudo.org/akuzawa-minoru-the ... s-a-sword/

Amdur siis on yksi kovimmista länsimaalaisista koryunimistä ja omaa valtavan kokemuspohjan myös laajemmin. On myös kokenut kirjailija.

Teksti on pitkä, mutta kaikin puolin todella hyvin kirjoitettu.
(Lopussa on kielto lainata mitään ja vaikka käsittääkseni tarkoituksenmukaisia pätkiä saa aina kopioida siinä laajuudessa kuin se on välttämätöntä, en ala itse tätä tekemään.)

Amdur keskittyy paljon Yagyu shingan-ryu -pohdintoihin, kun Akuzawa nähtävästi on ottanut paljon sieltä.

Myös baguaa tekevä bajiopettaja mainitaan... Osaako KFM sanoa, millä todennäköisyydellä Amdur viittaa Lühun vaiko onko sellainen kombinaatio miten yleinen mestaritasolla?

Sanoisin, että linkin teksti on pakollista luettavaa jokaiselle ketjun kiinnostuneelle seuraajalle ja suositeltavaa varmaan monelle muullekin.
Lasse Candé
kesä 5, 2011, 23.47
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28354

Minoru Akuzawa ja Aunkai

tohtorismies kirjoitti: Toivottavasti teitä kiinnostaa edelleenkin, Lasse Cande, muistahan mainita niille ruotsin puolen wado miehille asiasta myös.
Jos saadaan jonkinlainen hinta ja päivämäärä tietoon voin pistää edelleen Ruotsin suuntaan. Hinta näyttää sen verran suolaiselta että voi olla vaikea värvätä ketään. Oikeastaan keksin vain yhden joka mahdollisesti olisi kiinnostunut ja se on opettajani siellä. :) Kesäleiri on 16.-19.6. Ruotsissa ja seuraava leiri on joulukuussa. Oikeastaan siis kesäleiri on ainoa paikka mainostella. Muutamia fb-kontakteja on myös ja opettajaan saan yhteyden sähköpostilla. Jos hän innostuu ehkä hän tietää jengiä joka voisi olla kiinnostunutta. Sitä kautta myös onnistumisen todennäköisyys on surempi kuin että minä mainostaisin.

Suomessa otan myös yhteyttä jengiin jos nuo saadaan tietoon. Karateliiton Wadoleiri on 1.-2.10. ja Naturen/Wado-ryu -liiton leiri 16.-18.9.
Noiden merkitys on se että olen itse näillä näkymin menossa molempiin ja toisaalta se että on erittäin etäinen mahdollisuus saada joku värvättyä sieltä.

Yksi kaverini Virossa luultavasti on kiinnostunut jos pääsee paikalle kalenterinsa puolesta. En usko että hän välittäisi hinnastakaan kovin paljoa, mutta on toisaalta kiireinen. Hän lienee myös tulossa 16.-18.9. olevalle leirille.

Lisäksi voin luopua osasta nykyisellään täydellistä anonymiteettiä eräällä toisella foorumilla ja laittaa tietoa sinnekin kunhan edellämainitut asiat selviävät hieman.

Kaiken tämän jälkeen uskon että saan värvättyä 0-1 henkilöä.



Mutta...
Aika suolaiselta kyllä hinta vaikuttaa joka tapauksessa. Onko kellään tietoa missä mies kiertää? Tuolla hintaluokalla olisin melkein yhtä valmis lähtemään ulkomaille ja maksaa hinnan joka on tuota hieman pienempi.
Ehkäpä tuohon ajankohtaan liittyy jokin sellainen seikka että kyseinen poppoo on jossain Euroopassa niihin aikoihin. Tämä saattaisi kasvattaa tinkimisen mahdollisuutta melko paljonkin.
Jos tämä osoittautuu liian hankalaksi kannattaisi kuitenkin ilmoittaa meidän kiinnostuksesta ja kysellä kiertuekalenteria.

En tarkoita demotivoida. Mukana meiningeissä mahdollisuuksien mukaan. Pitäisin realistisena Mikan ehdottamaa tinkimistä. Tähän kun ei muutamakymmenpäistä porukkaa luultavasti saa mukaan edes satasen hinnalla.

Tarvittaessa olen valmis maksamaan setistä tuon 200, jos vain pääsen paikalle.
Lasse Candé
marras 29, 2010, 01.50
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28354

Minoru Akuzawa ja Aunkai

KungFuMiäs kirjoitti: Sitten on myös olemassa toinen mahdollisuus. Että vaikka ei ole vuotoa niin on mahdollista että keho ei vaan tuota niin paljoa voimaa, eli central energy ei ole tarpeeksi vahva. Got gong fu? Mutta kyllähän se ihan jees vetää.
Onko tämän central energyn puuttuminen eri asia kuin että tekniikassa on vuoto? Vai tarkoitatko vain sitä että mitä kovempaa vetää, sitä kovempaa vetää? :)


Unohdin mainita että kumarrus on myös vastavoima jalan nostolle. Kun jotain nousee jotain myös laskee.
Lasse Candé
marras 26, 2010, 06.14
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28354

Minoru Akuzawa ja Aunkai

Olen samaa mieltä että asiaa kannattaa yrittää lähestyä akateemisestikin ja sitten taas testailla. Siltikin on myös mielenkiintoinen kysymys mistä virheet johtuvat? Kumartuminen potkussa johtuu vastavoimasta suhteessa kehon kallistumiseen. Samalla logiikalla potku voi saada tehoa kumartumisesta. Pepun meneminen taakse johtuu siitä että tämä tapahtuu suhteessa kokonaissuoritukseen. Ellei painopiste liiku eteenpäin, liikkuu lantio taaksepäin - absoluuttisestikin. (Paitsi jos takakenotetaan tms.)

Esimerkiksi etupotkussa kumartumisen puuttuminen ja lantion paikallaanpysyminen johtuisivat koordinoinnista missä ensiksi laitetaan kenoa taakse ja siirretään painopistettä eteen. Sitten hyvin nopeasti kanavoidaan näiden ruumiinosien jarrutusta liikkeeksi sinne jalkaan. Edetään siis pelkästään jalan osalta ja nostetaan se vastustamalla liikkeellelaukaistua takakenoutumista. Koska jalkapohja ei ole äärettömän pieni piste, tämä on mahdollista. (Toki myös muita ohjaavia osaliikkeitä tapahtuu.) Kumarruksen puute on siis sitä että kumartuminen tapahtuu suhteessa kokonaisuudessaan taakse kallistuvaan kehoon. Tällöin ylävartalo pysyy paikallaan. Esimerkissäni alkukuvassa ja loppukuvassa olisi vartalo samalla paikalla, mutta loppukuvassa yksi jalka eteen ojennettuna. Tässä on selvästikin hieman kallistuttu taaksepäin ja edetty.


Sanon usein että päällisin puolin samoissa tekniikoissa on samat rakennuspalikat mutta ajoitukset ja painotukset vaihtelevat. Se mikä on potkiessa virhe ja mikä ei, riippuu yhteydestä ja suorittajasta. Tuolla videollahan teho on riittävä. Toki kaikki voi aina parantua yhä edelleen. Näen vain että asiat mitkä jossain yhteydessä olisivat virheitä ovat tuolla videolla osa selitystä asian onnistumiselle. Esim kumartaminen on tällainen asia. Se nopeuttaa potkua kun ei ensiksi siirretä voimaa kenottamiseen ja sitten jarruteta, kuten selkäsuorassa potkiessa. Elikkäs:

Normaalisti tekniikka on koordinointi missä koko keholla tuotetaan hetkenaikaa joitakin perustavanlaatuisia ikäänkuin vauhtia ottavia toimenpiteitä ja lopuksi puretaan tämä suhteessa omaan kehoon. Esim potkiminen kumarruksella on sitä että ollaan jätetty ensimmäinen vaihe vajaammaksi. Samaten takakeno sitä että "otetaan enemmän vauhtia" ennen purkamista, kuten myös näkyvä eteneminen on. Selvästikin "vauhdinoton" puute nopeuttaa tekemistä!

Suorittajan fysiikan tapauksessa arvioisin että suoritustapa mahdollistaa hyvän onnistumisen. Toinen kysymys on voisiko suorittaja parantua teknisesti ja kehollisesti. Tottakai voisi. Kaikkihan me voitaisiin. :D


Aloittelijoiden katsominen voi antaa analyyttisesti paljon. Yleiset virheet ovat karikatyyreja oikeiden suoritusten rakennuspalikoista. Jos ei ymmärrä jotakin virhettä, kannattaa miettiä. Virheistä on hyötyä suoritukselle. Niiden välttämisestä aika ajoin taas on hyötyä harjoittelulle. Joskus myös suoritukselle. Vaikuttaisi että Aunkai-hommissa maailman tosiasiat tunnustetaan kivalla tavalla ja käännetään ne hyödyksi. Että tavallaan otettaisiin tällaiset "virheet" tarkasteluun ja katsottaisiin mitä ko kehonkäyttölainalaisuudesta voi repiä irti. Mahtaisinkohan olla yhtään jäljillä?
Lasse Candé
marras 25, 2010, 19.07
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28354

Minoru Akuzawa ja Aunkai

marcus kirjoitti: Silmämääräisesti väitän, että hän pystyisi potkimaan vielä kovempaa, jos saisi yhdistettyä paremmin yläkehonsa potkun taakse (esim. selkärangan kaareutuminen näyttää oireelta voiman vuotamisesta liikkeeksi muualle, kuin potkun kohteeseen). Hyvältä tuo siis näyttää, tarkoitan vain, että potentiaalia on vielä tehokkaammaksi.
Tämä taitaa jo mennä Aunkai-aiheesta ohi kun on laajentunut yleisemmin voimantuottojuttuihin ja nyt pyörii jo Shotokai-video...

Kovuudessa täytyy muistaa suhteellinen puoli. Jos vastustaja ei huomaa saapuvaa potkua ei tarvitse kovin kovaa potkaista, kun taas absoluuttisesti kovempi potku on helpompi huomata eikä siksi saavuta täyttä tehoaan. Pelkkä jokseenkin "irtonaisen" säären heitto jättää sisälle kivan tunteen kun ajoitus on sopiva.

Asemointi sellaisella tavalla että selän kaareutuminen jää pois on hitaampaa. Myöskin etäisyys pitää huomioida. Sen korjaaminen tapahtuu liikuttamalla lantiota.

Oikeastaan tässä tullaa siihen että "etupotku on etupotku" ei pidä paikkansa. Jos tuota katsoo silmillä jotka ovat tottuneet näkemään etupotkun pitkän etäisyyden hyökkäysaseena, saattaa jäädä huomaamatta että melko hyvin sähköttämättä mies ehtii käyttää potkua lyöntihyökkäystä vastaan reagoimalla. Tarkoitus on eri kuin hyökkäävässä/vastahyökkäävässä etupotkussa. Samoin helposti myös suoritustapa muuttuu.

Potkumiitissä käsiteltiin Wado-osuudessa yläkerran ja alakerran erottelua, mistä tuossakin on kyse.


Oma mielipiteeni hyvästä harjoitusmetodista on että etupotkua noilla parametreilla kannattaa lähestyä kovan potkun suunnasta vähentäen sähkötystä ja lisäten erottelua sekä erotellun potkun suunnasta lisäten kovuutta. Pitää myöskin tutustua siihen kuinka kovaa voi potkia siten että oma rakenne kestää kasassa missäkin asennossa. Säkki on hyvä tähän. Potkii ihan rennosti siten ettei säkki tönäise potkaisijaa.


Mutta en sitten tiedä onko tällä aiheen kanssa mitään tekemistä...
Lasse Candé
marras 21, 2010, 21.32
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28354

Minoru Akuzawa ja Aunkai

Hienoa että näistä asioista voidaan nykyään jo puhua rakentavasti. Kuhmulla on oikea ote juttuun. Minulla on mielikuva että monesti vastaavat keskustelut ovat vain olleet sitä ettei halutakaan ymmärtää. Paljon parempi kyllä näin.
Lasse Candé
marras 16, 2010, 21.53
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28354

Minoru Akuzawa ja Aunkai

Jos me saadaan mestari tänne eikä mene leirien kanssa päällekäin voin yrittää suurella työpanoksella värvätä myös suomalaisia ja ruotsalaisia Wadokoja paikalle ja jos oikein hyvä säkä käy, saada jopa jonkun yhden tyypin houkuteltua. :)

Olisi varmaan fiksuinta yrittää järkätä tapahtuma johonkin väestöllisen painopisteen paikkeille maantieteellisen sijaan. Paitsi että se houkuttelisi potkulaisia paremmin, se voisi houkutella myös muita.
Lasse Candé
marras 15, 2010, 21.13
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Minoru Akuzawa ja Aunkai
Vastaukset: 163
Luettu: 28354

Minoru Akuzawa ja Aunkai

Eiköhän se käy tässäkin. Mä olen myös mukana jos juttu tapahtuu eikä ole mitään tärkeää leiriä tms pakollista.

"Maybe" siis.