Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Lasse Candé
joulu 17, 2018, 20.22
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Peruslyönnit
Vastaukset: 112
Luettu: 20619

Peruslyönnit

Kiitokset maininnasta!

En ole itse aina ihan varma jalkojen rooleista ja kokeilen molemmin päin. Oikeastaan on kyse ajoituksista. Tätä olen jauhanut jossain takakäden falling step -lyönnin suhteen.

Mutta tuo takajalan painavaksi jättäminen kuulostaisi hyvältä vinkiltä tähän. Yksi opettajani puhuu oman universumin keskellä olemisesta ja siinä on ajatuksena sellainen mistä pitäisi seurata ettei liikoja kaadu eteen. Kyseessä sellainen voimantuottoajatus, missä kiinnitetään monia muita ajatuksia vähemmän huomiota siihen mitä on vastassa. Takajalan jättäminen painavaksi, varsinkin yhdessä videon kanssa on tässä foorumiyhteydessä kyllä paljon tehokkaampi ohje. Mutta hyvässä kontaktiopetuksessa tuo mainitsemani setti näyttää myös tuottavan erinomaisia tuloksia.
Lasse Candé
joulu 17, 2018, 15.29
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Peruslyönnit
Vastaukset: 112
Luettu: 20619

Peruslyönnit

Tuostahan vähän puhuttiin DK Yoon ketjussa. Siellä lyönnin kanssa samanaikainen astuminen aiheutti keskustelua. Tuossa näkyy esimerkki siitä kuinka sillä vartalon liikkeellä, joka myös realisoituu astumalla etujalla, korjataan etäisyyttä. Nähdäkseni perussettiä. Toisaalta videolla näkyy myös kuinka kaunttaaja pysyy paikallaan, koska suorittaja lähestyy, minkä mainitsin itse normiasetelmaksi tälle.

Videon painavin pointti (pun intended) mielestäni on takajalan toiminnassa. Itse muotoillut tuota periaatetta asennon kasassapitämisellä myös liikkeessä ja että lantiossa pitää olla aktivaatiota tähän, koska pitää mahdollisena sellaisen liikkumisen mitä tilanne kaipaa. Siis jos ymmärrän pointin oikein siitä, että tuo pitää kurissa settiä, jolloin ennen kaikkea voi paremmin valita kuinka liikkua lyönnin jälkeen, mutta toisaalta myös jättää mahdollisuuksia korjata lyöntiä ja muuta toimintaa mihin tahansa suuntaan mitä tulee vastaan. Siis sen sijaan että hyppää teräsmiehenä ilmaan.

Tykkään tuosta muotoilusta, että pitää takajalan painavana, kun samaa asiaa etsinyt lukuisissa tekniikoissa ja en ole yhtä hyvää kielennystä keksinyt tai kuullut. Itse vain kelaillut, mitä takajalan polven kannattaa tehdä, mutta tuo on paljon vähemmän detaljinomainen ja siis parempi ohjenuora.