Haku löysi 5 tulosta

Lasse Candé
syys 18, 2018, 13.00
Keskustelualue: Ylähuone
Aihe: Systema
Vastaukset: 234
Luettu: 70923

Systema

On pitänyt kirjoitella Eizeille muutenkin tuonne ketjuun lyömisestä korealaisperäisissä lajeissa, niin nappasin tuosta ylläolevasta keskimmäisen kappaleen lainaukseen ja vastasin sinne. Vastasin myös muuhun, esim liittyen vartalon kiertoon ja vastakkaiseen puoleen.

https://potku.net/forum/viewtopic.php?p=924950#p924950

Olisi mennyt liikaa videosta ja Systemasta ohi...
Lasse Candé
syys 18, 2018, 11.27
Keskustelualue: Ylähuone
Aihe: Systema
Vastaukset: 234
Luettu: 70923

Systema

Tuli hyvä video vastaan:
Videolla käsitellään Systeman piirissä olevaa lyöntioppia ja voisi kai sanoa että tähän oppiin kuuluu myös ki:tä vastaavia konsepteja ”energian” virrasta paikkoihin.

Todella paljon hyvää settiä myös siitä miten punnerruksia (pitkäkestoisia) voi käyttää treenimenetelmänä oikeanlaiseen rentouteen.

Ja sitten myös settiä taistelutilanteeseen joutumisesta ja tämän mentaalisesta hyväksymisestä, lähes ilosta.Sanottakoon että tekee punnerruksia kolmella rystysellä, eli Dempseyn power linen mukaisesti ja lyöntineuvo koko pinnasta hieman heijastelee tätä myös... käytännössä. Onko tämä miten laajalti suositus punnerruksissa Systemassa? Entäs ajatus etu- ja keskisormen rystysellä lyömisestä? Ja onko tuo punnerrusten teettäminen isoissa määrin ja asiaa aktiivisesti käyttäminen tuon kaltaiseen opetukseen missä määrin yleistettävissä Systemassa?

(Kysymykset siis kumpuavat siitä kun olen saanut täältä ja keskusteluista kuvaa että Systeman sisältö ja toteutustapa vaihtelee opettajasta opettajaan merkittävästi.)
Lasse Candé
marras 23, 2017, 21.08
Keskustelualue: Ylähuone
Aihe: Systema
Vastaukset: 234
Luettu: 70923

Systema

Atticora ei välttämättä sillä tavalla tarkoittanut, mutta olen nähnyt reagoidun tuohon Sistema-kirjoitusasuun. En osaa venäjää, mutta lajin nimihän on Система ja käsittääkseni tuo "и" on venäläisten i-kirjain äänteen mielessä. Tällöin tuo olisi siis käsittääkseni oikea translitterointi tuon osalta.

Oletettavasti Suomessa yleisemmin näkynyt perustuu translitterointiin englanninkielen suuntaan. Ja toki tuo Hesarin käyttämä varmaankin poikkeaa suomalaisesta käytännöstä, ihan jo siitä päätellen että monet ovat reagoineet asiaan. Jossain kohtaahan translitteroinneista tuleekin ihan uusia nimiä kuten vaikkapa judon kohdalla, jonka nyt luki 100% suomalaisittain ja väärin mielessään ääntäen suhteessa japaninkieleen.
Lasse Candé
huhti 12, 2016, 19.07
Keskustelualue: Ylähuone
Aihe: Systema
Vastaukset: 234
Luettu: 70923

Systema

Systema, tuo Putinin salainen armeija. :D

Lainausta alla.

http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/2016041221405280_ul.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

Paljastuskirja: Putinin salaiset joukot valmiit toimimaan Euroopassa
Tänään klo 14:56
Saksalaistoimittaja Boris Reitschuster kirjoittaa uudessa kirjassaan Putin’s Hidden War, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on perustanut salaisia ja taisteluvalmiita erikoisjoukkoja eri puolille Eurooppaa.

Reitschusterin mukaan joukot ovat valmiita hyökkäämään välittömästi, jos käsky käy. Saksalaislehti Bild on saanut etukäteen osia Reitschusterin kirjasta. Kirja julkaistaan tämän viikon perjantaina.

Reitschusterin mukaan maanalainen armeija on koulutettu venäläisessä Systema-itsepuolustuslajikoulussa. Siellä opiskelijat läpikäyvät lähitaistelukoulutusta ja aseiden käsittelyä.

Salaisen armeijan komentajat on Reitschusterin mukaan värvätty Venäjän armeijan tiedustelusta ja erikoisjoukoista. Hän kirjoittaa, että tämä taistelujoukko on Putinin salaisen sodan selkäranka taistelussa länttä vastaan.

Reitschuster väittää, että viime vuoden aikana Euroopan tiedustelupalvelut tunnistivat noin 300 Systeman miestä ainoastaan Saksassa. Erikoiskoulutettujen joukossa olisi poliiseja, sotilaita, oikeuslaitoksen työntekijöitä ja jopa Saksan turvallisuuspalvelun jäseniä.

Puolisotilaalliset joukot harjoittelevat säännöllisesti Sveitsin Alpeilla ja Tshekin tasavallassa, toimivat vapaasti yli rajojen eri puolilla Eurooppaa ja saavat lisäkoulutusta Moskovassa.

Kremlin värväämät henkilöt on mahdollista aktivoida toimintaan nopeasti. Reitschustet myös muistuttaa kirjassaan, että kyseiset henkilöt on koulutettu tekemään sabotaaseja ja käsittelemään räjähteitä.

Aiemmin tänä vuonna Saksan tiedustelupalvelun on varoittanut Putinin suunnitelmasta epävakautta Saksaa propagandan kautta.

Bildin mukaan Systeman kouluttamat henkilöt toimivat aktiivisesti äärioikeiston ryhmittymissä ja kohdistavat Saksan kansalaisiin informaatiovaikuttamista.

Lähteet: Daily Mail, Ukraine Today

NINA LEINONEN
Lasse Candé
touko 10, 2013, 14.28
Keskustelualue: Ylähuone
Aihe: Systema
Vastaukset: 234
Luettu: 70923

Systema

Olen itse harjoitellut jo pitkän aikaa suureksi osaksi tuolla idealla joka videolla on. Hemmetin hyvää settiä videolla.

Tuollaisten harjoitteiden tarkoitus on paljolti treenata järjestelmällisesti kehon eri raajojen välisiä yhteyksiä tekemällä perustavanlaatuisia liikkeitä. Eli jokainen yhteys pyritään käymään läpi mahdollisimman tehokkaalla tavalla. Näin keho oppii toimimaan luonnollisesti ja saa pienemmällä vaivalla enemmän voimaa tuotettua. Fiilis on että annetaan liikkeiden tapahtua ja tutkiskellaan heikkoja lenkkejä ja luonnollista kehonrytmiä. Opetetaan kehoa ja opitaan kehosta.

Omassa harjoittelussani sekä alkulämmittely että perustekniikkatreeni sisältää vahvoja elementtejä tuosta. Videon setti voisi olla about silta näiden välillä, mutta suosittelen leipomaan tuota settiä sisään sekä lämmittelyyn että perustekniikkaan.


Sanoisin että ne joita video kiinnostaa, kannattaa myös vilkaista Aunkai-ketjua. Siinä on alussa linkkejä todella hyviin teksteihin ja videoihin.
http://www.potku.net/forum/viewtopic.php?f=37&t=15015" onclick="window.open(this.href);return false;

Tämä aihepiiri jos jokin on mielestäni sitä settiä missä lajirajat kumittuvat lähes olemattomiin.