Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 179 tulosta

airakti
joulu 9, 2022, 20.55
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Valokuvaus
Vastaukset: 819
Luettu: 76593

Valokuvaus

Laitoin Rajalalle kysymyksen vaihtotarjouksesta nykyisestä kalustostani A75r:n, eivät viitsineet edes vastata. Jos jossain asiassa putoaa arvo äkkiä, niin se on kamera. Lisäksi mun linssit eivät sovi enää mihinkään kameran bajonettiin. Bajonett on se kohta jolla millä liität linssin kameraan. Periaatteessa jos maailmassa olisi hyvä tahto ja rauha, niin kaikki linssit kävisi kaikkiin kameroihin. Linssit itsessään eivät ole muuttuneet kymmeniin vuosiin, hyvä lasi on edelleen hyvä lasi. Ja maksaa ihan sairaasti. Tarkennus moottoreita ja sähköisiä osia jokainen valmistaja tekee parhaansa mukaan ja niissä on aina jotain "hienoja" ominaisuuksia. Kaapissani on parhaat linssit joita on ikinä tehty, en taida niistä ihan ilmaiseksi luopua. Joten pidän itselläni :-) Ei enää liity valokuvaus ketjuun, mutta en löytänyt videokuvausketjua, joten laitan tähän. Videokuvaus on alkanut kiinnostamaan, siinä on ihan omat haasteensa, kuvaamisessa, sekä käsittelyssä. Nykyinen Sony kalustoni riittää hyvin 4k videon kuvaamiseen, lisäksi Gopro ja iPhone yhdistelmällä saa mielenkiintoisia tilanteita tallennettua. Karhut on mun suosikki eläimiä, niitä voisi tarkkailla koko niitten hereillä olo ajan.
airakti
marras 5, 2022, 21.13
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Valokuvaus
Vastaukset: 819
Luettu: 76593

Valokuvaus

Kuvaus motivaatio on ollut todella hakusessa viimeisen vuoden aikana. En tiedä miksi. Tykkään olla skutsissa, ihan sama mikä keli, ja jos sattuu näkemään jotain elukoita, niin reissu on aina mahtava, mutta jotenkin on ollut vaikeaa ottaa kameraa mukaan viime aikoina. Tänä vuonna olin Tammikuussa Oulussa kuvaamassa maakotkia, ja Elokuussa Kuhmossa Taiga spiritissä. Meilahden Arboretumissa tuli pari kertaa käytyä, siinä oli oikeastaan kaikki kuvaukset. Euroopassa tuli kierreltyä kesällä, siellä tuli kuvattua lähinnä kännykällä. Olen aina ollut teknologianörtti, nyt Sony on julkaissut kameran joka kiinnostaisi, A7r5, pitäisi vaihtaa myös kaikki linssit, rahaa menisi pienen auton verran, pohdituttaa josko saisi taas kaluston vaihdolla innon nousemaan. Saas nähdä :-)


Kuva
airakti
maalis 19, 2022, 12.28
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Valokuvaus
Vastaukset: 819
Luettu: 76593

Valokuvaus

Samana yönä otin makkarin ikkunasta kännykällä kuvan (Espoossa), oli kyllä komeat roihut. iPhone 13pro:ssa on kyllä käsittämättömän hyvä kamera, riittää maisema kuvaukseen loistavasti.


Kuva
airakti
maalis 5, 2022, 20.18
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Valokuvaus
Vastaukset: 819
Luettu: 76593

Valokuvaus

Kuningaskalastaja. Suomessa elää noin 10-30 yksilöä, ilmaston lämpeämisen takia laji on lisääntymässä. Espoon Soukassa on elellyt pari koirasta muutaman vuoden ajan, jotka tappelevat reviiristä. Akkoja on aika toivoton odotella...Kolme vuotta sitten sain ensimmäiset kuvat tyypeistä, sen jälkeen pari vuotta olen pari vuotta käynyt monta tyhjää reissua ilman merkkiäkään tirpoista, värityksensä vuoksi ovat aika helppoja löytää Suomen luonnosta. Kaikki kuvat on otettu Sonyn RX 10IV kameralla, joka on ns, super zoom kamera. Kamerassa on Carl-Zeiss huippu optiikka, jonka kino vastaavuus on 24-600mm ja suurin aukko on f4. Tarkennus nopeus ei paljon häpeä yli 10k€ maksavia uusia peilittömiä kameroita. Kameran ainoa heikkous on pieni kenno, jonka takia isolla ISO arvolla kuvat ovat rakeisia. Mutta, nyky teknologia ja tekoäly voivat paikata tuonkin puutteen. Olen todella tyytyväinen Topazin AI tuotteisiin, Topaz De Noise, Topaz AI Sharpen ja Topaz Gigapixel AI. Noilla tuotteilla ei p.kasta saa priimaa, mutta jotain korvaamattomia tilanteita jonkun näköisiin kuosiin. Valokuvaus piireissä on tukkanuottaa noitten käytöstä, itselleni ei ole ongelmaa tuossa, teknologia on tehty asioitten parantamiseksi, ja en näe mitään eroa siinä että tehdäänkö parannus yli 10k kamera varustuksella kuvaus hetkellä, vai jälkikäteen softalla joka maksaa muutaman euron kuukaudessa.Pääasia että tulee hyviä kuvia :-)
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
airakti
helmi 12, 2022, 18.19
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Valokuvaus
Vastaukset: 819
Luettu: 76593

Valokuvaus

Näyttäisi olevan koiras ja naaras. Joku on nimennyt ne pohjolan pakukaijaksi, mielestäni aika osuva. Koiras on näyttävän värikäs. Enpä ole noita nähnyt muualla kuin käpypuissa, edes kuvattuna. Joten harvinainen kuva, kun olet saanut ne kuvattua jäällä. Veikkaan että 99% Suomalaisista ei ole koskaan nähnyt, ja vielä harvempi kuvannut. Kenelläkään ei ole niin paha ristipurenta kuin noilla :-) Helsingissä noi vierailee vuosittain Kaivopuistossa ja Meilahden Arborentumissa, Joulu-Tammikuussa, silloin riittää kuvaajia, eivät juuri ihmisiä pelkää. Tänä vuonna ei näkynyt :-(
airakti
joulu 17, 2021, 23.19
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Valokuvaus
Vastaukset: 819
Luettu: 76593

Valokuvaus

Jotenkin on paukut loppu kuvaamiseen. Kaikenlaisia kuvia on tullut räpsittyä. Toivottavasti motivaatio vielä löytyy joku päivä jostain, Aika monta kuvaa on tullut otettua viimeisen kymmenen vuoden aikana, melkein 3k kuvaa jaossakin https://www.flickr.com/photos/airakti/
airakti
elo 27, 2021, 22.38
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Valokuvaus
Vastaukset: 819
Luettu: 76593

Valokuvaus

Thx Lasse palautteesta. On kiva kuulla mistä kukin pitää/ ei pidä. Juurikin tämän kuvan kohdalla huomasin kuinka sitä tulee sokeaksi ja kiittämättömäksi kuvista ja kohteista joita itse pitää "liian" helposti saavutettavaksi / löydettäväksi. Laulu joutsen. Upea lintu, mutta (omaa tyhmyttäni) en juurikaan kuvaile, kun on niin tavis. Tämän kuvan otto hetkellä olin valvonut koko yön ja palellut kojussa odotellessani mahdollista ahmaa. Olin pitkästynyt odottamiseen, joten kuvataan edes joutsenia aikani kuluksi. Olihan tuossa olosuhteet kohdillaan, aamu oli valkenemassa, usva lammella, peilityyni ja joutsenet. Tämä on Lassen tilaama kuva. Mutta lopulta sain melkein itseäni tyydyttävän kuvan, jossa on ahma ja nämä joutsenet samassa kuvassa. Ja Lasse: Oikein jauhoit kolmiulotteisuudesta, toistoilla sitä saa aikaan, eläinten kanssa se vaan on aika hankala järjestää, arpapeliä.
Kuva
airakti
elo 27, 2021, 22.00
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Valokuvaus
Vastaukset: 819
Luettu: 76593

Valokuvaus

Vaikka toi valokuvaus ei enää silleen kiinnosta ja innosta :-) Niin kesälomasta tuli taas vietettyä aika monta vuorokautta piilokojuissa pitkin itä-Suomea. (hienoa mestaa). Norjaa tuli ristiinrastiin ajeltua, upeita maisemia ja vanhoja kaupunkeja, koitin niitä kuvailla järkkärilla ja dronella, eihän niissä maisemissa voi huonoja kuvia edes ottaa, mutta jotenkin noista kaupunki ja maisemakuvista multa jää se "jokin" pois. Takas pöpelikköön ja eläinten sekaan :-) Jos jotakuta kiinnostaa karhujen kuvaaminen, niin Martinselkonen on takuuvarma paikka, oltiin siellä kaksi yötä, ja ikinä en ole nähnyt niin paljon karhuja. Tosin naaraita ja eraus ja tämän vuoden pentuja. Söpöjä kuin mitkä, mutta täys kasvuisia uroksia ei ainakaan meidän käynnillä näkynyt. ja ne on "oikeita" karhuja, ei huvittaisi kohdata metsäpolulla. Loman lopussa lähdettiin Wild life centteriin kuvaamaan susia (maailman paras paikka siihen hommaa) ja lisäksi on yksi maailman ainoista paikoista jossa voi nähdä suden ja karhun samaan aikaan. Tässä yksi kuva, jossa on Sensei Ki-Aikido karhu, yläkoukku ei osu lähellekkään, mutta susi lentää monta metriä :-)
Kuva
airakti
heinä 30, 2021, 18.24
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Valokuvaus
Vastaukset: 819
Luettu: 76593

Valokuvaus

@Mika Olet oikeassa, olen panostanut ehkä liikaa harrastukseen, tuppaa olemaan mun vika kaikissa harrastuksissa, ei mitään järkeä :-) @Lasse Candé Taiteellisella silmällä en tarkoittanut mitään elämää suurempaa, esimerkiksi, Vaimoni harrastaa myös valokuvausta, kun käymme yhdessä reissussa jossain uudessa paikassa, mulla ei ole yhtään kuvaa, Vaimollani on todella upeita otoksia, pitää usein kysyä että olenko mäkin käynyt tuolla :-) Ihmiset näkevät asioita ja maisemia erilailla, joku maisemakuvaaja opas kertoo että katsele asioita niinkuin katselisit linssin läpi, mun linssi on tylsä. Toinen asia, kun olen nähnyt kuvia ihan oikeilta maisemakuvaajilta, niin itselleni laittama rima on ehkä liian korkealla ja lannistaa. @AlexMachine Lentävät linnut on hienoja, onnistunut kuva palkitsee. Siinäkin nyky tekniikka auttaa, focus osuu usein kohdilleen ja sarjatulella kun ampuu, niin onnenkantamoisella joku onnistuu. MV-kuvista pidän, tårta på tårta olen niittenkin ottamisessa, mutta tykkään katsella. City scapes vois olla kanssa mielenkiintoista, mutta sitten kun kelit menee huonoksi. Sunnuntaina lähden Norjaan, ihmeelllisesti reppu on täynnä kameroita, vaikka homma ryydyttääkin :-) Ja sitten on jo päässä alkanut suunnitelma itää, Utajärvelle kotkia kuvaamaan ruskassa.
airakti
heinä 24, 2021, 21.28
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Valokuvaus
Vastaukset: 819
Luettu: 76593

Valokuvaus

Viimeiset puolitoistavuotta (koronaaika)olen viettänyt kaikki lomani piilokojuissa kuvailemassa Suomen eläimistöä. Älyttömän hienoja kokemuksia on ollut. Suomen suurpedoista olen nähnyt kaikki muut paitsi ilveksen. Potkun metsästäjille pyyntö: Ammu itsesi, älä ilvestä. Kojukuvaus on mielipiteitä jakava business. Suomessa on pitkät perinteet metsästys reissujen järjestämisessä, olen ilokseni kuullut usean entisen noitten reissujen järjestäjien suusta kuullut, että elävä eläin tuottaa enemmän kuin kuollut. Sterotypia on että mene kojuun, eläimet tulee annetulle haaskalle ja ala napsimaan hienoja kuvia. Eläimet tottuu ihmiseen ja tulee kaupinkeihin ja hyökkää ihmisten kimppuun. No ei. Suomessa taitaa olla vain yksi koju jossa on "aika" varmasti joka kerta karhuja, Martinselkonen. He ovat pitäneet kojuja yli 20v, monet karhut ovat kasvaneet heidän maastossa, ovat kesyjä. Ainut kertainen paikka. Kävelin noin 10m päässä yli 10 villin karhun katsellessa mua vähintään samalla mielenkiinnolla kuin mä niitä. Useassa monessa muussa kojussa olen istunut, palellut, nälissäni, hirvee tårta på tårta, monta vuorokautta, eikä yhtään kuvaa. Mutta silti hienoja reissuja, yksin omien ajatusteni huonossa seurassa, aikaa, ei kiire, useimmiten parhaimmissa kojuissa ei edes kännykkä toimi kun ne sijaitsee rajavyöhykkeellä. Nyt alkaa olemaan kuvaus motivaatio olla aika huonossa hapessa, jotenkin tuntuu että olen jo kuvannut "kaiken". Tuo väitehän on suunilleen yhtä absurdi kuin että väittäisin että osaan kamppailussa kaiken. Mitä seuraavaksi kuvaisi? Makro? Hieno ja erittäin vaativa homma, taidan olla liian laiska. Maisema? Pitäisi olla taitelijan silmää, mun silmä on se ruskea kalsareissa. Ihmiset? Ei voisi vähempää kiinnostaa.Ehkä tää menee oman pippelin kuvaamiseen. Kuvia tulossa :-D

Kuva

Kuva

Kuva
airakti
marras 28, 2020, 20.57
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Valokuvaus
Vastaukset: 819
Luettu: 76593

Valokuvaus

Koronasta johtuen lomaa olisi aika monta päivää käyttämättä, mitähän tekisi? Duunissa stressiä pukkaa ja loma olisi paikallaan. Laitoin loma anomuksen Marraskuun vikalle viikolle. Voisko olla p@skempaa ajankohtaa pitää suomessa lomaa :-) Ajattelin että otan kämpän airbnb:n kautta Kuusamosta, jos ei muuta niin poltan takkaa ja luen kirjoja. Jossain takaraivossa kummitteli että olin lukenut että Kuusamossa on kotkakoju, selvittelin asiaa ja varasin kuvauspäivän, odotukset ei olleet kovinkaan korkealla. Maakotka on jäänyt multa kuvaamatta, erittäin arka lintu, täällä se voisi olla mahdollista. Kojun pitäjä oli pitkän linjan lintuharrastaja Helsingistä joka oli hypännyt vuonna 2003 pois oravanpyörästä ja muuttanut Kuusamoon lintukuvaus yrittäjäksi, hirveä höpöttäjä, joita en yleensä siedä, mutta tällä kertaa tuli koko ajan ja monta tuntia tekstiä tarkoilla päivämäärillä ja faktoilla, hyvällä huumorilla höystettynä, mukava oli kuunnella, yhteisiä tuttujakin löytyi useita. Hieno päivä.


Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
airakti
syys 11, 2020, 22.46
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Valokuvaus
Vastaukset: 819
Luettu: 76593

Valokuvaus

Selailin kuvakansiota 2020, 6700 kuvaa, deletoin suunilleen 2/3 osaa aina samantien kun ekaa kerran katson kuvat. Aika monta kuvaa siihen nähden ettei kuvaaminen juurikaan tällä hetkellä innosta. Vaikka olen kuvannut jo "kaiken" niin luonnossa liikkuminen on edelleen antoisaa, ja kameraa ei voi jättää kotiin.... Tämän vuoden hienoin kokemus on ollut kun kuulin että Suomenlinnassa on huuhkajan onnistunut pesintä, tiesin mestan, sinne siis. Tunnin verran istuin hiljaa paikoillani auringonlaskun aikaan, sitten alkoi kuulua huuhkajan poikasen huutelua, löysin poikasen keskikesän yön aikaan, hämärässä, kuvakulma oli huono, joten päätin vaihtaa asemaani, poikasen luokse johti ohut polku linnan reunan vierestä, lähdin kävelemään sinne päin, kun olin noin 100m päässä poikasesta, niin alkoi kuulumaan haukuntaa, luulin että se oli koira, tosin sellaista ääntä en ennen ollut kuullut, jälkeenpäin ajateltuna. Joten eteenpäin ja lähemmäs poikasta.. Yhtäkkiä (pöllöt lentävät äänettömästi) joku löi mua takaraivoon, epäreilusti ja yllättäen, huuhkaja emo löi mua siivellä takaraivoon, varoitti ja meni lähelle huutamaan että älä tule tänne. Uskoin ja otin takapakkia. Huuhkaja on vain NIIN upea, olen iloinen että se on niin yleinen Suomessa, vaikka 99% ihmisistä ei ole koskaan nähnyt sitä.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
airakti
kesä 6, 2020, 21.42
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Valokuvaus
Vastaukset: 819
Luettu: 76593

Valokuvaus

Monta kuukautta meni että ei oikein mitään tarttunut muistikortille, muutenkin ollut vähän motivaatio hukassa kuvaamiseen, tuntui että olen kuvannut jo "kaiken" fiilis on ihan yhtä harhainen kuin että sanoisin että osaan kamppailusta jo kaiken. Ulkomaan matka suunnitelmat meni koron takia uusiksi, ja päätin mennä Lassi Rautiaisen kojulle kuvailemaan, olin lukenut että siellä on mahdollisuus nähdä susi, karhu ja ahma. Susi oli haaveena nähdä villinä, karhu oli prio 2. Lykästi, ensin tuli alfauros, sen jälkeen sen kaksi viime kesän poikasta. Karhuja kävi myös, ja näin karhujen ja susien matseja, sudet kävi karhun kimppuun edestä ja takaa, takaa hyökkääjä puri karhun palleista, voin kuvitella että ei hyvältä tuntunut. Karhu luovutti, katosi suolle, ei mitenkään paennut, vaan arvokkuutensa säilyttäen :-) Itärajalla kun olin, niin myös haarahaukka oli mestoilla, wikipedian mukaan yleinen lintu, mutta mä en ole koskaan aikaisemmin nähnyt. Veikkaan että ei myöskään suurin osa suomalaisista. Mäyrä: Kilsa mun kodista, siellä on hiekka kukkula jossa on "epäilyttävän" näköisiä koloja, paikalliset koiran ulkoilijattajat on sanonut että siellä on mäyriä, tänä vuonna otin tavoitteeksi että näen mäyrän livenä, en koskaan ole nähnyt, aika monta kertaa ja tunteja myöhemmin, vihdoinkin, Mäyrä :-) Samalla kukkulalla istuessani, huomasin että siinä on myös supikoiran pesä, sain pari surkeaa kuvaa niistä, laitetaan tavoitteeksi että ne kuvaan seuraavaksi. Kojukuvaus herättää usein keskustelua, useimmiten arvostelijat eivät ole koskaan käyneet lähelläkään kojua, tiedän että tätäkin lukee muutama henkilö joilla olisi asiaan sanomista, mutta ei mitään kokemusta koko asiasta. Kojukuvauksessa on omat haittansa, en sitä kiellä, mutta itärajan metsästys yrittäjät ovat hyvin oivaltaneet, kuvattu karhu tuottaa monta kertaa vs ammuttu karhu. Mun maailmaan mahtuu paljon enemmän karhuja, susia, ahmoja kuin mitä meillä on nyt.


Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
airakti
huhti 3, 2020, 23.00
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Valokuvaus
Vastaukset: 819
Luettu: 76593

Valokuvaus

Tarkoitus oli lähteä lomailemaan Madeiralle, ja kuvailemaan. Delfiini reissu oli varattu, ja Madeiran monipuolinen saari mielessä mietitty mitä siellä haluan kuvata. Maanantaina piti lähteä, niin Perjantaina joku saatanan pieni virus lopetti matkailun ennenkuin ehti alkamaankaan. Lomat oli jo varattu, ja himaan jääminen ei ollut vaihtoehto. Jotakin tekemistä piti keksiä. Olisi mieli tehnyt taas lähteä Senjalle, mutta aika pitkä matka viikon lomalle, joten auton keula kohti Kuusamoa. Edes lohdutus matka. Tässä vaiheessa koronaa, alkoi olemaan jo Kuusamon Tropiikissa hiljaista, koska mitään kieltoja ei ollut. Olipa mukavaa kun oli niin vähän ihmisiä :-) Tulipa tarvottua Kuusamossa, ja Riisitunturi on aina upea kuvattava.Tässä omasta mielestäni aika tårta på tårta kuva revontulista, mutta Flickr seuraajani ovat pitäneet. Tässä olisi oppimisen paikka. Itse tähtään teknisesti mahdollisimman hyvään kuvaan, mutta suurin osa kuvien katsojista ei ymmärrä hevonpaskaa tekniikasta, vaan vain miltä kuva näyttää.
Kuva
airakti
maalis 6, 2020, 16.34
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Valokuvaus
Vastaukset: 819
Luettu: 76593

Valokuvaus

Kotikulmia Drone perspektiivistä (leppävaara). Kuva otettu Mavic minillä, paljon sitä parjataan alan keskustelupalstoilla, mutta mun mielestä hinta-laatusuhde on kohdillaan. Onhan siinä puutteensa verrattuna 4x kalliimpiin vehkeisiin, mutta itse tykkään sen pienestä koosta, kulkee helposti mukana. Ihan kohtuu kuvaa sillä saa, videoo ei saa 4k:na, mutta 2.7k on ihan jees.
Kuva