Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

G12
loka 3, 2011, 12.44
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Nivelet kuntoon
Vastaukset: 36
Luettu: 5003

Nivelet kuntoon

mikahj kirjoitti: Ehkä se 18 olisi parempi ikä aloittaa lajien harrastaminen, jotta ei kasvuvaiheessa tuhoaisi itseään väärillä liikeradoilla.
Ei vaan min. 18v aktiivista lajiharjoittelua tulisi olla jokaisella alkeisryhmiä vetävällä. On nurinkurista, että usein tässä kaikkein tärkeimmässä vaiheessa, eli lajin harjoittamisen alussa jossa asetetaan kehittymisen suuntima pitkällä tähtäyksellä, tehdään törkeitä virheitä vain siksi, että vetäjät eivät ole asiansa tasalla.

Harjoittelu ei tee täydelliseksi vaan pysyväksi. Siksi parhaaseen lopputulokseen tähtäävän harjoittelun tulisi olla vastaavasti parhainta mahdollista sillä alussa väärin opittuahan on vaikea jälkijunassa korjata. Joskus jopa mahdotonta jos typerä harjoittelu on hajoittanut paikat. Tässä on vetäjällä suuri vastuu jota harvoin, tuskin koskaan, perään kuulutetaan vaikka pitäisi.
G12
loka 1, 2011, 14.58
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Nivelet kuntoon
Vastaukset: 36
Luettu: 5003

Nivelet kuntoon

Tämä mennee vanhenevan (40v.) miehen jorinoihin mutta sanonpa kuitenkin ...

Olen sitä mieltä, että jos pysyt kamppiuheilupuolella on todennäköistä, että jossakin vaiheessa et pysty treenaamaan enää laisinkaan tai parhaimmillaankin kehnosti lajinäkökulmasta tarkasteltuna. Tämä ennuste ei myöskään lupaa hyvää terveyden kannalta pitkällä tähtäimellä. Olen vahvasti sitä mieltä, että jos treenaaminen itsessään on rampauttavaa siitä tulee pidättäytyä. - Rajat tulee vetää itse omaa järkeä käyttäen omista lähtökohdista. Sinulla nuo lähtökohdat eivät ole kovinkaan yhteneväiset niiden ominaisuuksien kannalta jotka painottuvat kamppisurheilussa. Muunkinlaisia lajeja on, ne ovat vähemmän urheilullisia luonteeltaan eivätkä välttämättä vastaa sitä mitä +parikymppinen lajissa hakee. Sinäkin kuitenkin vanhenet ja siksi voisi olla järkevää avartaa harkintaryhmä kattamaan myös niitä vähemmän "seksikkäitä" vaihtoehtoja jotka ovat terveysvaikutuksiltaan sinun lähtökohdistasi tarkastellen positiivisia.

Jos jotakin pitää vasiten suositella, suosittelen yhdistelmää nyrkkeily ja tai-chi (miellään Chen). Molempia varmasti löytyy Mikkelistä, kummassakin riittää varmasti haastetta ja kumpikin tukee toisiaan paitsi lajillisesti myös terveysvaikutteisesti tavalla jotka sopivat tilanteeseesi nyt ja jatkossa.

Pääasia on se, että olet rehellinen itsellesi ja teet sellaisia ratkaisuja joita et tule katumaan myöhemmin. Tiedän, että se on paljon vaadittu adrenaliinin riivaamalta nuorelta kollilta :karate:

Tsemppiä!

J.