Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 36 tulosta

KungFuMiäs
syys 12, 2023, 09.13
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56672

Bruce Lee

Jonkin verran hän menee siihen tuossa kirjassa olettaisin, koska haastattelussa koskettivat sitä hieman. Mielestäni mielenkiintoisin osa oli tuo kuinka hänen vanhemmat pitivät häntä jonakin demonina lapsena kun kivekset eivät olleet pudonneet tarpeeksi aikaisin ja pukivat häntä tyttöjen vaatteisiin. Josta myöhemmin hänellä sitten kasvoi valtava draivi todistaa olevansa mies, mm. tappelemalla, josta sitten kasvoi tämä 24/7 pakkomielle kamppailutehoon.
KungFuMiäs
syys 11, 2023, 13.48
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56672

Bruce Lee

Kirjasta en osaa sanoa. Mutta haastattelun kuuntelin, oli paljo uutta knoppitietoa Brucestä jota en aikaisemmin tiennyt. Hän osaa maalata aika hyvin Bruce Leen sielunmaiseman kuvan, perustuen laajasti eri lähteisiin
KungFuMiäs
syys 11, 2023, 11.04
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56672

Bruce Lee

Bruce Leen kamppailullisesta taustasta julkaistu kirja. Taustalla tutkimusta ja Bruce Leen aikalaisilta haastatteluja. Alla podcast jakso jossa kirjailija kertoo lisää.




KungFuMiäs
tammi 2, 2013, 22.57
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56672

Bruce Lee

joksanen kirjoitti:
KungFuMiäs kirjoitti:
joksanen kirjoitti: Et edelleenkään joko lukenut kirjoittamaani tai ymmärtänyt sitä.
Okej, eli et halua keskustella asiasta? Niin puhuit motiivista "itseilmaisuun", että jotain asiaa tehdään juuri sen vuoksi.
Jotenkin musta nyt tuntuu että mainitsemasi defenssilasit päässä joko halutaan kuulua johonkin lokeroon tai halutaan tehdä selväksi ettei kuuluta siihen. Tätä näyttää esiintyvän paljon etenkin kiinalaisten lajien keskuudessa, joten kai sekin joku kulttuurijuttu on.

Minä siis arvelin - keskustelun vuoksi ja täysin ketään kritisoimatta - kuinka paljon kiinalaisia [mestareita] on närästänyt se, että Bruce sanoi tekevänsä kamppailua itseilmaisun vuoksi. Onhan se hyvin henkilökeskeinen motiivi harjoittaa kamppailua. Ja varmasti ulosäpäin näyttää kukkoilulta. Ja kukkoilijaksihan Brucea on monasti sanottu tässäkin ketjussa olleen.

Seuraavaksi kilvan kerrotaan, että jossain seurassa itseä joko ilmaistaan tai ei ilmaista treeneissä. Mutku se ei ollut se juttu mistä puhuin (jolloin tekstiä ei oltu ymmärretty tai sitä ei oltu luettu). Tietysti kaikki ilmaisee itseään monilla eri tavoilla. Mutta harvassa ovat ne ihmiset jotka tekevät mitään ilmaisun vuoksi. Ei siis motiivia itseilmaisulle, vaan kanava itseilmaisun purkautumismuodoksi. Itseilmaisu on se motiivi jollekin toiminnolle.

Vai tuleeko jollekin muulle (Lassen lisäksi) vastaukseksi "ilmaistakseni itseäni" kun esitetään lause: "Harjoittelen kamppailulajia __________"? Ei mulle ainakaan.

Nyt kun mietin, niin voihan olla että tuo Brucen kommentti on pitänyt sisällään piilovihjauksen, että klassisissa lajeissa itseilmaisua ei tapahtuisi. Vihjauksen siitä että ollaan "mun sifu sitä ja sun sifu tätä" -klooneja. Vaikka piiloviestiä ei olisikaan ollut, ehkä se on otettu vastaan niin. Näinhän tekin näytitte mun kommentin lukeneen. Ja siitä jotain harmistustakin taisi tulla.


Kungfumagazinen popularisoimishohhoijaa oli mielestäni vastenmielinen alentuminen. Ei ehkä muuten, mutta asiayhteydessään ja koska artikkelissa ilmeisesti on jotain konkreettistakin kritisoitavaa.
Eikun nyt Jarno sulla tais mennä ohi mun kirjotus :) . En puhunut mistään lajileimoista ja mitä jokin laji sisältää tai ei sisällä. En kirjoittanut lajini näkökulmasta, vaan ihmisenä joka on tällä hetkellä hyvin kiinnostunut näistä ihmisen luonnollisista prosesseista. Sen takia mä tuosta jutusta otinkin kiinni, koska se kiinnostaa mua henkilökohtaisesti. En tiedä ollenkaan mitä muut kiinalaisten lajien treenaajat ovat mieltä tuosta itseilmaisusta ja siitä että Bruce puhui asiasta. Itseilmaisu ei mielestäni tule lajista, vaan se tulee ihmisestä itsestän. Laji voi antaa työkalut joilla sitten alkaa tekemään sitä itseilmaisua, ei sillä lajilla ole väliä, suunnilleen kaikki lajit voivat olla työkalu tähän! Mutta sehän on totta että monet harjoittelijat eivät lähde tähän itsensäilmaisuun, vaan pysyvät kiinni lajissa ja sen luomissa raameissa. EIi eivät lähde oikeasti soveltamaan ja kamppailemaan. Mutta minä näen hyvin vahvaa itseilmaisua sellaisissa ihmisissä jotka harjoittelevat jotain lajia ja lähtevät ulos sieltä dojoltaan kisoihin tai muualle kamppailemaan, laittavat itsensä tilanteisiin missä on pakko soveltaa. Ja he ottavat opiksi näistä tilanteista ja kehittävät omaa tekemistään niiden avulla, miettivät asioita itse, se on mielestäni itseilmaisua.
KungFuMiäs
tammi 1, 2013, 23.47
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56672

Bruce Lee

Andy kirjoitti:
KungFuMiäs kirjoitti: Suurin osa treenistä liikesarja ja miekkatreeniä? Mitenkäs tähän johtopäätökseen ollaan päästy?
Näin en ole koskaan sanonut, minkä jokainen voi helposti tarkistaa edellsiestä viestistäni. Olisi toivottavaa, että et yrittäisi laittaa sanoja suuhuni.
Aivan totta juu, taisin lukea sen defensiivisuojalasit päällä. Eli juu treenimme on suurimmaksi osaksi, jos ei täysin kokonaan erilaista kuin MMA harjoittelu :)
Andy kirjoitti: No onko teidän treeniajastanne sitten valtaosa kamppailu-urheilutyyppistä välineharjoittelua (ei siis tuota mitä videolla oli), pariharjoittelua suojien kanssa, jumppaa, sparria, painia ja tehtäväsparreja? Vai jotain muuta?
Ei toki ole varsinaisesti "kamppailu-urheilutyyppistä". Mutta samantyyppisiä elementtejä, jonkinlaista suojien kanssa pariharjoittelua, jonkinlaista sparria, jonkinlaista välineharjoittelua, jonkinlaista tehtäväsparria. Jonkinlaiseksi jumpaksi voisi laskea sitten kiinalaislajimainen sooloharjoittelu. Tätä sooloharjoittelua eri oppilaat tekevätkin sitten hieman eri tavoilla, jollain voi olla kaiken muun lisäksi ihan perus lihaskuntoliikkeitä, joku heiluttelee kahvakuulaa ym. ym. Toki jos halutaan saiverrella näistä treenimetodeista ja mennä hyvin tarkaksi niin ei me tehdä kamppailu-urheilua, vaan perinteistä kiinalaista kung futa, riippuu kenen kanssa asiasta juttelee....

Se mikä on valtaosa treenistä vaihtelee hyvin paljon ihmisten vaiheiden mukaan. Meidän seuran treeni on hyvin dynaamista ja tilanteen mukaan elävää, ei voi laittaa paperille listaa että näin tehdään aina, kohdasta A kohtaan Ö.
Pitääkö mestari Lü teille siis padeja tai pistareita säännöllisesti esim. joka viikko?
Ei pidä.
KungFuMiäs
tammi 1, 2013, 20.57
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56672

Bruce Lee

joksanen kirjoitti:
KungFuMiäs kirjoitti: Mikä on sitten itseilmaisu? Miten se ilmenee toiminnassa? Vai onko se vain joku tietty toiminta?
Et edelleenkään joko lukenut kirjoittamaani tai ymmärtänyt sitä.

Lasse, :thumbsup:
Okej, eli et halua keskustella asiasta? Niin puhuit motiivista "itseilmaisuun", että jotain asiaa tehdään juuri sen vuoksi. Onko tälläiselle asialle laitettava juuri tämä "itseilmaisu" leima että sitä voidaan tehdä se mielessä. Mielestäni henkilö joka tykkää tapella ja harjoittaa kamppailulajeja tekee juuri tätä "itseilmaisua" sen tappelun kautta, toki ilman että hän leimaa sen "itseilmaisuksi". Tämä on mielestäni sellainen käsite jota monet tekee mutta ei pysty nimeämään sitä, "mua vaan vetää jokin siihen" "mä vaan haluan tehdä sitä". Itseilmaisu on meille jotain hyvin primitiivistä, sielunravintoa.

Kirjoitinko tarpeeksi selvästi vai täytyykö vielä avata?
KungFuMiäs
tammi 1, 2013, 20.29
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56672

Bruce Lee

joksanen kirjoitti:
KungFuMiäs kirjoitti:
joksanen kirjoitti: Bruce tuntui täsmentävän kamppailulajit itseilmaisuun. En ole huomannut samanlaista motiivia muilla, ainakaan samassa mittakaavassa, mitä tuossa be-water-my-friend-haastattelussa sanotaan.--
Mielestäni tämä itseilmaisu tulee esille kaikilla aina kun tehdään vapaata matsaamista
Mä puhuin motiivista harjoittaa kamppailulajeja, en siitä näkyykö ilmaisua treenaamisessa.

"Minä harjoittelen kamppailulajia..
- oppiakseni puolustamaan itseäni
- parantaakseni kuntoani
- kehittääkseni itseäni ihmisenä
- itseilmaisun vuoksi"

Tuota ykköstä ja kakkosta näkyy ja kuuluu ylivoimaisesti eniten. Kolmosta jonkin verran, etenkin traditiolajeissa joissa kamppailutreeni itsessään voi olla lähes zen-harjoite. Mutta en ole ikinäkoskaan milloinkaan kuullut kenenkään muun mainitsevan itseilmaisua motiivinaan. Ainakaan samassa mittakaavassa, mitä tuossa be-water-my-friend-haastattelussa sanotaan. Jolloin "meilläkin sitä tehdään" ei yksinkertaisesti ole mikään vastine.
Mikä on sitten itseilmaisu? Miten se ilmenee toiminnassa? Vai onko se vain joku tietty toiminta?

Omasta mielestäni itseilmaisua voidaan tehdä kaikessa missä on vapautta "soveltaa" omalla luonnollisella tekemisellään. Kuten klassinen taide, ensin opetellaan tekniikat ja taidot, sitten annetaan tulla. Se on mielestäni itseilmaisua, ihan kuten kamppailulajien käyttäminen. Sitä että saa tuoda sitä omaa itseään ulos sen tekemisen kautta.

Moderni taide voisi sitten olla sama kuin että ollaan opeteltu itsenäisesti kamppailua ja sitten mennään soveltamaan ilman mitään perustaitoja :) .
KungFuMiäs
tammi 1, 2013, 16.22
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56672

Bruce Lee

Juu onhan se ihan hyvä että joku kertoo että me ei tehdä MMAta :) . Suurin osa treenistä liikesarja ja miekkatreeniä? Mitenkäs tähän johtopäätökseen ollaan päästy? Kuten sanoin niin noista videoista on vaikeaa saada kokonaiskuvaa siitä mitä tehdään. Videot on hyvin satunnaisista tilanteista kuvattuja.

Jotain tulee opettajalta, jotain ollaan sovellettu itse. Ideat mitä yritetään kehittää tulee tietenkin opettajaltamme, ei mitään tehdä vain tekemisen vuoksi, siinä on aina joku taka-ajatus.
KungFuMiäs
tammi 1, 2013, 16.03
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56672

Bruce Lee

Noniin arvansinhan mä että nettiraati iskee kiinni enemmin tai myöhemmin :D .
Andy kirjoitti: Tämä näyttää vielä vähemmän vapaaottelulta, joskin treenityyli on aika samanlainen kuin tuossa padienhakkaamisessa: " onclick="window.open(this.href);return false;
Tuo on demo esittelypäivästä.
Puhumattakaan tästä: " onclick="window.open(this.href);return false;
Tuossa opettaja näyttää sapelimuodon tekniikoita.

Oliko sulla joku erityinen pointti tässä? Miksi vertaat noita videoita MMA treeniin?
KungFuMiäs
tammi 1, 2013, 14.26
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56672

Bruce Lee

joksanen kirjoitti: Bruce tuntui täsmentävän kamppailulajit itseilmaisuun. En ole huomannut samanlaista motiivia muilla, ainakaan samassa mittakaavassa, mitä tuossa be-water-my-friend-haastattelussa sanotaan. Yleensähän kampitteluja harjoitellaan tappelun vuoksi ja sitten vähän myöhemmi itsensä kehittämisen (kunto tai luonnekehitys) vuoksi. Itseilmaisumotiivi näkyy taas erinomaisesti esimerkiksi jollain tanssijalla.

Onkohan tuo - varsin individualistinen - itseilmaisu sellainen tekijä, joka on herättänyt närää (ja synnyttänyt vastakkainasettelua) etenkin kiinalaisissa?
Mielestäni tämä itseilmaisu tulee esille kaikilla aina kun tehdään vapaata matsaamista, oli se sitten sparria, kilpaottelua tai kadulla. Tai ainakin pitäisi tulla, mitä intensiivisempää tappelua niin sitä enemmän se pitäisi tulla esiin. Jos ei tule niin sitten ollaan jääty metodin vangiksi ja näitähän me nähdään saavan turpiin keskinkertaisilta MMA/thai nyrkkeilijöiltä kun eivät ole matsanneet tarpeeksi. Minun opettaja sanoo että se on "art" in martial art.
KungFuMiäs
joulu 31, 2012, 13.08
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56672

Bruce Lee

Mutta tosiaan haluan vielä toistaa että Bruce Lee oli mielestäni hyvätasoinen kamppailija joka teki sitä mitä kaikkien hyvien tulevien mestareiden tulee tehdä, miettiä asioita itse. Jos hän olisi elänyt pidempään niin uskon että hänestä olisi voinut tulla aikansa parhaita Kung fu mestareita. Eli nämä minun "dissaukset" ovat enemmänkin hänen markkinointiin liittyviä ja sehän on kait suurimmaksi osaksi tullut muilta kuin häneltä itseltään.
KungFuMiäs
joulu 31, 2012, 12.49
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56672

Bruce Lee

STR kirjoitti: Minusta olisi loogista, että jos Bruce kritisoi jotain perinteistä Kungfua, niin sinäkin olisit siitä ärsyyntynyt jos sitä edustaisit. Siksi tarkistin että minkälaista lajia harjoittelet, koska tunnut jotenkin ottaneen omaksesi tämän asian.
Jos se perinteinen laji presentoidaan virheellisesti ja sitten kritisoidaan sitä "olkinukkea", niin minusta on hyvä että asia korjataan.
STR kirjoitti: Oletko sä ihan tosissasi? Että kaikki nämä vuodet on kerrottu virheellistä totuutta ja nyt kun melkein kaikki hänen läheisistä oppilaistaankin on kuollut, totuus tulee jostain jonkun vanhan kungfutyylisuunnan edustajan suusta.
Eihän nämä asiat tosiaan ole mitään uutta. Taas tätä median voimaa siitä mitä ollaan tuotu esille vahvemmin ja mitä ei. Varmaan myös riippuu siitä missä porukoissa on hengannut.
KungFuMiäs
joulu 31, 2012, 12.30
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56672

Bruce Lee

STR kirjoitti: Bruce harjoittelumetodi oli kova fyysinen treeni ja paljon sparrausta + välineitä (pistaria, säkkiä jne..), eli hyvin pitkälle samaa mitä nykypäivän vapaaottelijat tekevät.
Eli jotain tähän malliin? : " onclick="window.open(this.href);return false; . Vapaata sparria filmillä ei ole, mutta sparrimaisia harjoituksia kyllä.
KungFuMiäs
joulu 31, 2012, 12.16
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56672

Bruce Lee

STR kirjoitti: Sinähän tässä olet ilmoittanut olevasi ärsyyntynyt, en minä :D Menin linkistäsi ja katselin sieltä videoita ja kun etulajiksesi olet ilmoittanut Baji, niin eikös ne sitten kuvannutkaan lajiasi?
Ookej, ajattelin vain kun menit oikein niin pitkälle että yritit tehdä jotain taustatutkimusta minusta millä voit argumentoida... Mutta juuri tämän tyyppinen markkinointi edustaa hyvin Bruce Leen jättämää perintöä. Eli laitetaan alas muita jotta saadaan itseään ylös, useimmiten niitä perinteisiä lajeja. Se ei ole minusta oikein.

Videot ovat osia meidän treenistä, mutta kokonaiskuvaa niistä on vaikeaa saada ja sitten vielä päälle se että monet meistä harjoittelee hieman eri tavoilla. Olisi toki kiva saada aikaan joku hyvä video jossa olisi kaikkea mahdollista joka antaisi kokonaisen kuvan lajista, mutta se on osoittautunut vaikeaksi.
STR kirjoitti: Mikä on virheellistä tietoa ja kuka sitä levittää?
Tässä ketjussahan on tullut joitakin esille. Esim. tuo että Brue Lee oli se joka aloitti opettamaan länsimaalaisia, Wong Jack Manin tapaus ja kaikki siihen liittyvä. Sitten yleisesti tuo "perinteiden" kuvaaminen tietyllä tavalla ja miten Bruce Lee irtautui niistä. Se kuka niitä levittää on kait Bruce Leen oppilaat, hänen tytär, perikunta, yleisesti ihmiset jotka ovat nielleet ne tarinat sellaisinaan.
KungFuMiäs
joulu 31, 2012, 11.59
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56672

Bruce Lee

STR kirjoitti: Katselin noita Baji-videoita, niin ymmärrän nyt paremmin mikä KFM:ää kismittää. Bruce siirtyi tuontapaisesta harjoittelusta nyrkkeilyn, painin ja muiden puoleen, koska koki niiden tarjoavan huomattavasti enemmän tappelutehokkuutta ajatellen. Eli ei se ole autuaaksi tekevä asia, että hyppii lajista toiseen tai harjoittelee ristiin useita lajeja. Pitää miettiä mitä harjoittelee ja miten. Bruce harjoittelumetodi oli kova fyysinen treeni ja paljon sparrausta + välineitä (pistaria, säkkiä jne..), eli hyvin pitkälle samaa mitä nykypäivän vapaaottelijat tekevät. Siitä voidaan sitten taas vääntää kättä, että onko siellä UFC-häkeissä touhuavilla nyt sitten oikeanlaiset treenit 1 vs 1 taistelua silmälläpitäen.
Mitä ihmeen Baji videoita? Mitä sinä nyt luulet tietäväsi meidän harjoittelusta? Millä tavalla se nyrkkeily/paini treeni luullaksesi eroaa siitä mitä me tehdään? Onkohan tässä nyt menty johonki herkkään alueeseen sinulla kun tämän tyyppiseen argumentointiin lähdet?

Enkös mä jo selittänyt mikä kismittää? Ihan yksinkertaisesti se että levitetään virheellistä tietoa jonkun henkilön "feimin" kasvattamiseksi. Ei millään Baji videoilla ole sen kanssa mitään tekemistä