Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 7 tulosta

KungFuMiäs
loka 23, 2010, 17.34
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Frantzis
Vastaukset: 33
Luettu: 6517

Bruce Frantzis

Ö
TimoS kirjoitti:
KungFuMiäs kirjoitti: Ne samankaltaisuudet on hieman enemmän pinnan alla kuin liikkuminen. Niistä syvemmistä asioista Frantzis myös puhuu.
Tietämättä sen enempää aikidosta kuin baguastakaan, niin minulle tulee mieleen, että eikö tuollaisten "syvempien asioitten" (mitä ne sitten lienevätkään) toiselle opettaminen vaadi, että opetettavalla on jo opetettavan asian perusteet ja vähuän muutakin hallussa? Toisinsanoen, jos oletetaan, että Ueshiba olisi saanut tuollaista Baguan syvempää opetusta, niin eikö hänen olisi pitänyt olla jo melkoinen tekijä Baguassa (tai jossakin hyvin samankaltaisessa lajissa)? Ja eikö tämän puolestaan pitäisi näkyä jossain? Tai ainakin olla tiedossa, kuka hänelle sitä on opettanut?
Ueshiba taisi olla jo melkoinen tekijä kun hän sitä oppia sai. Hyvä opettaja ei tuhlaa sellaisen henkilön aikaa opettamalla jotain persharjotuksia. Jos on jo jotain niin sitä voi hyvä opettaja kehittää eteenpäin. Kun nyt ei ole kyse mistää järjestelmien hallinnasta vaan taidosta.
KungFuMiäs
loka 22, 2010, 20.53
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Frantzis
Vastaukset: 33
Luettu: 6517

Bruce Frantzis

Lasse Candé kirjoitti: Voisikohan joku Ueshiban tunnustettuja taustoja tunteva avata mistä moinen käsitys johtuisi? Tietenkin viemättä aihetta liikaa sivuraiteille...

Jos noita taustoja tietäisi, joku Baguaa tuntevahan saattaisi youtube-tutkiskelulla löytää jonkin Ueshiban harrastaman (japsi)tyylin missä myös on Bagua-tyyppistä liikkumista?

Kai niitä oli muitakin kuin Daitoryu?
Ne samankaltaisuudet on hieman enemmän pinnan alla kuin liikkuminen. Niistä syvemmistä asioista Frantzis myös puhuu. Että en usko että Aikidossa mitään ympyräkävelyä tai kämmen vaihtoja tule löytymään :D . Kiinasta nämä mestarit on yleensä hakenut sitä syvempää osaamista.
KungFuMiäs
loka 22, 2010, 14.21
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Frantzis
Vastaukset: 33
Luettu: 6517

Bruce Frantzis

Edit. Muuten melko mielenkiintoisen ajatuksen Frantzis heittää ilmoille kun on treenannut Morihei Ueshiban kanssa, hänen silmäänsä kuulemma Ueshiban kehonkäyttö on ollut todella Baguamaista ja mietiskelee sitä että olisikohan Morihei kiinan reissullaan törmännyt baguaan... Ihan kutkuttaa mahasta koko ajatus.
Joissakin Kiinalaispiireissä tuota pidetään ihan faktana. Mutta sitten tämä kiinalais-Japanilais suhteiden kireys on vienyt asioita pimentoon..
KungFuMiäs
loka 15, 2010, 15.47
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Frantzis
Vastaukset: 33
Luettu: 6517

Bruce Frantzis

Congi kirjoitti:
KungFuMiäs kirjoitti: Erikoinen tapa opettaa tällä Liulla, jos olet lukenut tuon yllä mainitun kirjan ;) . Juuri se osio meni aika korkealentoiseksi. Tuli mieleen asioita mitä Kaspinistä ollaan juteltu täällä :) .
Korkealentoiset jutut virkistää mieltä. Laittaisitko muutaman esimerkin sekä korkealentoisista että käytännönläheisistä jutuista niin saadaan jotain käsitystä millä tasolla liikutaan.
Nooohh en tiedä kuinka paljon viitsii forumilla tästä kirjotella että ei tuu "tårta på tårta" leimaa Brucen otsaan :D . Kannattaa lukea kirja niin voi luoda oman käsityksen koko asiasta. Mutta jotain siihen tyylin kun heillä (BKFällä ja Liulla) ei ollut siihen aikaan yhteistä kieltä niin Liu opetti Brucea fiiliksien kautta. Hän antoi Brucen tuntea treenin kautta asioita ilman että verbaalisesti selitti, siirsi sitä tietoa eri tavalla... Bruce pysty tuntemaan tehdessään opettajan haluamat korjaukset. Jotain tämän tyylistä olen itsekin kokenut, se on kun tarpeeksi kauan treenaa hyvän opettajan kanssa niin muodostuu sellaista non-verbaalista kommunikaatiota asioihin, melkein kuulee päässä että miten nyt pitää tehdä. Tässä Brucen tapauksessa homma vaan taisi lähteä käyntiin aika nopeasti ilman vuosien suhteen luomista, myös aikalailla vahvemmilla fiiliksillä.
KungFuMiäs
loka 15, 2010, 13.08
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Frantzis
Vastaukset: 33
Luettu: 6517

Bruce Frantzis

Tämä oppimistausta saattaa olla tuonut tuon havaitun "syvyys / meditatiivisuus"-aspektin.
Juu, hyvä opettaja on toki tuonut perspektiiviä. Yhdessä haastattelussa hän kertoi että tykkää opettaa nykyään enemmän Wu tyyliä terveysaspekteihin ja mielen harjoittamiseen, koska sen sisältö ja tapa harjotella on enemmän siihen suuntaunut.

Erikoinen tapa opettaa tällä Liulla, jos olet lukenut tuon yllä mainitun kirjan ;) . Juuri se osio meni aika korkealentoiseksi. Tuli mieleen asioita mitä Kaspinistä ollaan juteltu täällä :) .
KungFuMiäs
loka 15, 2010, 07.25
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Frantzis
Vastaukset: 33
Luettu: 6517

Bruce Frantzis

Congi kirjoitti:
tohtorismies kirjoitti: Kui?
Mua kiinostaa ihmiset jotka ovat kiinostuneet taijista. Itse en taijia väännä, mutta on mukavaa seurata "sisäisten" lajien touhuja. Pystyisitko sitten myöhemmin kirjoittaa jonkinlaisen arvostelun frantziksen kirjasta sitten kun olet päässyt vauhtiin? Olisi mukava lueskella yi quanin edustajan näkökulmia Wú taijista.
Ei siinä Wu taijista niin paljoa ole. Frantzis on harjoitellut myös Cheniä ja Yangia. Mutta Wu on hänen mielestä syvin ja meditatiivisin näistä tyyleistä. Kirja on jaettu kolmeen osaan, Taiji, Xingyi ja Bagua, välissä paljon tarinaa muistakin tyyleistä ja kohtaamisista. Sitten tuossa uudessa editiossa on vielä neljäs osa taoismista ja sisäisestä työskentelystä. Paljon mielenkiintoisia tarinoita ja syviä laji mietiskelyjä, Bagua osa oli sen verran syvä että siitä en kovin paljoa ymmärtänyt.
KungFuMiäs
loka 14, 2010, 21.36
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Frantzis
Vastaukset: 33
Luettu: 6517

Bruce Frantzis

Niin Wu linjojahan on erilaisia. BK Frantziksen Taiji tulee ihan Wu perhe linjasta tietääkseni, eli Wu Chuan-yusta eteenpäin.

Ja asiaan. Suosittelen tähän alkuun BK Frantziksen kirjaa "The Power of Internal Martial Arts" Kuva . Tämä teos sisältää paljon kirjoitusta hänen kokemuksista sisäisissä lajeissa, välillä sielä mennään aika korkealla että peruslukijaa voi vähä huimata :D . Tuon luettua niin ymmärtää miestä enemmän.

Hänhän on Taiji/Bagua/Xingyi taitojensa lisäksi perinyt "vesi" taolaiskoulukunnan täysin. Eli hänellä on todella syvää ymmärrystä sisäisistä lajeista, mielestä ja kehon energioista. Hän ei kuullema enää opeta niin paljon perusmättöä, vaan keskittyy enemmän niihin korkeampiin taitoihin. Hänen oppiin ei kannata mennä alottelijana. Tähän liittyy ne useat autokolarit joissa hän on ollut, kroppa pysyy nykyään kasassa pultein ja ruuvein. Yhden vakavemman kolarin jälkeen hänen selkäranka oli pahasti vioittunut ja lääkärit sanoivat että hän ei enää tule kävelemään, hän sitten paransi itsensä Neigong/qigong menetelmillä ja ihan ok liikkuu nykyään kun ottaa huomioon mitä on käynyt läpi. Hyvä esimerkki sisäisten lajien parantavasta voimasta.