Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

fuusetsu
joulu 21, 2018, 17.13
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Kyykkytulos
Vastaukset: 145
Luettu: 24468

Kyykkytulos

Tähän en ollut ennen vastannutkaan. Parin kuukauden salijumpan jälkeen kauden viimeiseksi tuli laskennallinen 110 kg (80,0 kg × 11 -> RM1 110,5 kg). Lähtötaso oli n. 86 kg, josta se nousi aika nopeasti sataseen.

Tarkoituksena on koko ajan ollut tehdä "normaalia" takakyykkyä tanko ylhäällä. Jostain syystä tekniikka oli vaihtunut jossain vaiheessa enemmän "voimanosto"-tyyliseksi, vaikkakaan tankoa en ollut tiputtanut lavoille. Tästä syystä alaselkään tuli kipeä ylirasitustila. Kyykky kun oli tarkoitettu etureisiliikkeeksi ja tein alaselkää varten erikseen mm. romanialaista maastavetoa. Rasitusta tuli siis selälle yllin kyllin.

Tällä viimeisellä kerralla korjasin tekniikkaa ja kyykky tehtiin selvästi enemmän reisillä. Laitoin ekaan sarjaan 5 kg vähemmän painoa kuin mitä oli tavoitteena, kun ajattein että laiminlyödyt reidet eivät jaksa nostaa. Ihan hyvin ne kuitenkin jaksoivat, mutta 11 toistoa on jo vähän liikaa kunnollisen yhden toiston maksimin laskemiseen. Edellisellä kerralla "selällä nostetuttuna" meni 85 kg × 7 -> RM1 105 kg. Tuo voisi olla lähempänä totuutta.

Viimeisen sarjan viimeinen toisto jäi minulta ensimmäistä kertaa ikinä alas. Kertonee siitä, että en ole tehnyt kyykkyjä kunnolla loppuun saakka. Normaalisti tuntuu aina siltä, että parin hengityksen jälkeen nousee aina yksi kyykky lisää. Sitten kun on tullut "fiilis", että nyt ei varmaan enempää nouse (tai tekniikka on alkanut mennä liikaa hajalle), niin olen lopettanut. Nyt tein hyvällä temmolla, enkä jäänyt liikoja huilaamaan tai miettimään.