Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 3 tulosta

fuusetsu
heinä 3, 2015, 15.56
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Erikoistekniikat kehässä ja häkissä
Vastaukset: 192
Luettu: 30548

Erikoistekniikat kehässä ja häkissä

Veepee kirjoitti: Treenaatko yhä aktiivisesti taidoa, fuusetsu? Nimittäin ainakin minun koko taidourani aikana -siis vuodesta 2010 asti- manjigerissä ei ole vaadittu kuin pelkästään toisen käden koskettamista maahan. Nykyään näkeekin paljon erilaisia kisaviritelmiä joissa rehellisesti sanoen tehdään suoraa mawaa kaveriin, mutta lasketaan toinen käsi maahan, jotta siitä tulee "manji".
En ole enää aktiivinen missään lajissa (syksyllä toivottavasti aloitellaan jotakin). Sääntöevoluutio on tainnut mennä niin, että ensin on pitänyt olla kumpikin käsi yhtä aikaa maassa, sitten kumpikin käsi jossain vaiheessa ja nykyään sitten kai riittää, että jossain vaiheessa hipaisee kädellä maata. Taidossa kuulin pari vuotta sitten noista muutoksista, mutta kun en kisannut, niin en niitä sen tarkemmin opetellut. Salilla matsasin, niin kuin ennenkin.

Veepee kirjoitti: Toisekseen en välttämättä sanoisi sitä tobi-shajoksi tai tobi-manjiksi, koska se ei vaadi suoraa hyppäämistä vaan lähinnä vain pitkähköä kurotusta eteenpäin.
Kisa-manji ei tosiaan tarvitse ylöspäin hyppyä, mietiskelin tuota nimeä enemmänkin siihen pään korkeudelle tehtävälle potkulle.
Veepee kirjoitti: Minun mielestäni kuitenkin manji on puhdas "manji" vasta silloin, kun molemmat kädet ovat maassa. Ohen fubi... :smt003
Manji on puhdas, kun korvalehti hipaisee maata. :smt003

Veepee kirjoitti: Samaa mieltä flammeen kanssa muuten siitä, että hyppy(etu)kiertari on nykyään ungi, ei erikseen "tobikomisengi". Se, että hyppää ennen pyörähdystä ei muuten oo "taidolle ominainen tapa" tehdä tornadopotkua, vaan yksinkertaisesti pelkästään väärin. :D
Tekniikkahan ei ole taidon perusrpertuaarissa, vaan enemmänkin yleisiä sovelluksia. Ungiksi luokitellaan kaikki hyppypotkut, oli niiden voimantuotto ungimaista tai ei. Hyppyetukiertarin voimantuotto on sengi, joten pitän itse enemmän siitä nimestä enemmän. Olen tuon ungi-nimen kuullut ennenkin, mutta en sitä muistanut.

Takakiertohyppypotkun voi tehdä paikallaan hyppäämällä kamaesta kamaeen, koska potkun voi suorittaa ilmassa yhdellä terävällä lantion liikkeellä. Etuhyppykiertari lähtee kiertämään samaan suuntaan, mutta koska potkaiseva jalka on etujalka, niin kiertoa tarvitaan reilusti enemmän. Hypyllä liikkeelle lähtevä versio kuulostaa siis hieman haastavalta.
fuusetsu
heinä 2, 2015, 18.55
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Erikoistekniikat kehässä ja häkissä
Vastaukset: 192
Luettu: 30548

Erikoistekniikat kehässä ja häkissä

Andy kirjoitti: Venäläistä amatööripotkunyrkkeilyä -tornadopotku.
Kun nyt aloitettiin vertailu taidotekniikoihin, niin tornadopotku on taidotermein tobikomi-sentai-kaijo-geri. Tuolla videolla se tehtiin aika lailla niin, kuin minä olen sen tottunut tekemään. Ilman vauhtiaskelta ja takajalan polvi koukussa lähellä vartaloa tuoden nopeutta ja korkeutta.
fuusetsu
heinä 2, 2015, 16.16
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Erikoistekniikat kehässä ja häkissä
Vastaukset: 192
Luettu: 30548

Erikoistekniikat kehässä ja häkissä

Veepee kirjoitti: Taidossa ei oikeastaan tehdä tuollaista potkua, koska meillä ei tosiaan ole jissenissä pääkontaktia.
"Ottelu-manji" on aika lähellä tuota tekniikkaa. Perus hentai-manji-geri: [video][/video]

Tuon kun tekee hypyllä eteenpäin ja pienemmällä (olemattomalla) alasmenolla, niin päästää ainakin ennen otteluissa suosittuun versioon. Olisiko hentai-tobikomi-shajo-geri kuvaava nimi. Taidon ottelusääntöihin on pitänyt tehdä jopa erikseen maininta siitä, että kummankin käden on osuttava maahan manji-/shajo-gerissä, jotta siitä saa pisteen. Muutenhan potkuista tulee taido-ottelussa juuri tuon thai-videon potkujen kaltaisia, joissa potkun osuessa vain taaempi käsi on maassa.

Olen joskus treenannut tuota potkua juuri tuollaiseen jalasta kiinni ottamiseen. Osuma-alueena toki vartalo.

Kärrinpyöräpotkuksi en tuota sanoisi, koska kärrinpyörä tehdään kyljen suuntaan. Painopisteen ja potkaisevan jalan siirto on täysin eri. Ymmärrän kuitenkin, jos joku muu tuota sellaiseksi sanoo.