Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 4 tulosta

ka1
elo 17, 2017, 13.31
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sotahistoriasta
Vastaukset: 861
Luettu: 43585

Sotahistoriasta

Erilaisista vanhoista soturikulttuureista on julkaistu kirja, saattaa kiinnostaa täällä: https://skskirjat.com/2017/07/05/soturit/
ka1
touko 5, 2017, 13.20
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sotahistoriasta
Vastaukset: 861
Luettu: 43585

Sotahistoriasta

Aihki kirjoitti:Kyllähän myös amerikkalaisten amfetamiinien käyttö WW2 lähtien on ollut hyvin tiedossa. Tuskin itänaapurikaan jätti käyttämättä, mutta sieltä tietojen välityksessä on tunnettuja hankaluuksia.

Eihän kyse ole sinänsä kummemmasta kuin urheiludouppauksessakaan.

Voisin kuvitella isojen maiden erikoisjoukoilla olevan nykyään käytössä kehittyneempi cocktail suoritusta parantavia aineita kuin Vietnamissa, josta on selviä dokumentteja olemassa.

Muistaakseni kauempaa historiasta löytyy tietoja erilaisten aineiden käytöstä (hetkellisen)taistelukyvyn parantamiseksi.
Puna-armeijan kohdalla piristeiden käyttöä rajoittivat tehokkaasti varmaankin ainakin kustannussyyt. Vodkaa kyllä käytettiin.

Eikä huumausaineita muuten tarvitse nykypäivän armeijoista isojen maiden erikoisjoukoista asti lähteä etsimään, kyllä niitä ihan Puolustusvoimiltakin varastosta löytyy.
ka1
touko 5, 2017, 09.16
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sotahistoriasta
Vastaukset: 861
Luettu: 43585

Sotahistoriasta

Ei kai tuossa mitään uutta ole. Hitlerin koktailit olivat aika rankkoja, ja kyllähän vastapuolella Churchillkin piriä satunnaisesti veti. Huumeiden keskeinen rooli toisessa maailmansodassa ja yleisemminkin kaikessa sodankäynnissä läpi historian on ollut siis tiedossa. Se nyt ei tietenkään varmasti pidä paikkansa, että natsi-Saksan kaatuminen olisi ollut yksinomaan suoraa seurausta huumetehtaiden tuhoamisesta.

ka1
huhti 27, 2017, 11.39
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sotahistoriasta
Vastaukset: 861
Luettu: 43585

Sotahistoriasta

MtJ kirjoitti:Minusta tämän osalta kysymys on pikemminkin se, miksi suomalaiset itse haluavat korostaa olleensa osa pahan akselia, sen sijaan, että korostaisivat omaa poikkeuksellista toimintaansa.

Juutalaisten luovutuksista pidättäytymisessä Suomi kaiketi onnistui kokonaisuus huomioiden melko hyvin, mutta minusta Suomen liittolaisuutta natsi-Saksaan ei nyt ole välttämättä mitenkään liioitellusti korostettu.

Menneisyyden eri puolien rehellinen perkaaminen on tärkeää. Minusta sotahistoriaamme liittyy yhä edelleen liiallisia sankarimyyttejä (toisaalta missäpä ei). Esimerkistä käy juurikin vaikka Mannerheim. Jokin aika sitten ihmeteltiin Mannerheimin muistolaatan kaltoinkohtelua Venäjällä. Mutta jos nyt rehellisesti asiaa mietitään, onko venäläisten suhtautumisessa mitään kummallista? Heidän näkökulmastaan korostunee se, että kyseessä oli natsien liittolainen, joka hyökkäsi naapurimaahansa, järjesti etnisen puhdistuksen miehitetyllä alueella sulkien paikallisen "alempirotuisen" siviiliväestön keskitysleireille, myöhempänä tarkoituksena ilmeisesti luovuttaa nämä natsi-Saksaan. Ei tarvinne paljon arvailla, mikä kohtalo slaavilaista alkuperää olevia olisi siellä kohdannut. Tällainen henkilö valittiin muutamia vuosia sitten suurimmaksi suomalaiseksi.