Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 18 tulosta

ka1
marras 18, 2016, 12.48
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28858

Jalkapallo

Näin kävi sitten Suomen parhaimmalle jalkapalloilijalle sitten Litmasen: Roman Eremenko sai kahden vuoden kilpailukiellon dopingkärystä – syynä kokaiini

Rangaistus on kohtuuton. Minusta Uefan ei pitäisi tällaisesta merkityksettömästä jalkapallon ulkopuolisesta asiasta sanktioida pelaajaa ensinkään.
ka1
touko 31, 2015, 13.22
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28858

Jalkapallo

Palataas kabineteista hetkeksi ihan itse jalkapallon pariin.

Eilen illalla nähtiin Espanjan cupin finaalissa mahtava maali, tekijänä Messi.
Tässä gif osumasta: " onclick="window.open(this.href);return false;

Seisovilta jaloilta keskikentältä ja sivurajan tuntumasta täysin ryhmittynyttä puolustusta vastaan. Tällaisen ei pitäisi olla mahdollista, enkä itse muista vastaavaa nähneeni.
ka1
tammi 29, 2015, 20.38
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28858

Jalkapallo

Ehkäpä viimeinen todellinen #10 lopetti uransa tässä pari päivää sitten.

http://www.iltasanomat.fi/jalkapallo/ar ... 63777.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Argentiinalainen futislegenda lopettaa uransa

Juan Roman Riquelme lopettaa pelaajauransa.
Keskikenttäpelaaja Juan Roman Riquelmen ura on ohi. 36-vuotias argentiinalaislegenda ilmoitti viikonloppuna, että kymppipaita jää nyt naulaan.
Liekö klassisten pelintekijöiden aika huippujalkapallossa Zidanen, Ronaldinhon (joka kylläkin vielä höntsäilee) ja nyt Riquelmen menon myötä lopullisesti mennyttä maailmaa?

Niin tai näin, viheriöt ovat nyt huomattavasti harmaampia.
Jos Riquelmen nimi on vieras, no, on kaiketi sanallisesti mahdotonta selittää, mistä on kyse, mutta... Mies toteutti kenties maailman kovatasoisinta urheilulajia sen terävimmällä huipulla aivan omanlaisellaan tyylillä. Atleettisuuteen perustuvan pelin aikakaudella hän lönkytteli kentällä, ja/mutta kontrolloi koko ottelua ja sen tempoa todennäköisesti totaalisemmin kuin kukaan muu modernin ammattilaisjalkapallon historiassa.

Harvoin mitään normaalia tai odotettavaa tapahtui, kun Riquelme sai pallon. Sitä taidetta katsellessa sellaiset asiat kuin ottelun lopputulos alkoivat tuntua vähän merkityksettömiltä sivuseikoilta.

[video][/video]
ka1
syys 4, 2014, 13.36
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28858

Jalkapallo

Tämä on poikkeuksellinen kehityskaari. Muutamassa vuodessa Suomen kolmannelta sarjatasolta maailman suurimman urheiluseuran Mestareiden liigan miehistöön.

http://www.iltasanomat.fi/mestarienliig ... 62503.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Real Madrid nimesi Eero Markkasen Mestarien liigan miehistöön Ronaldon ja muiden tähtien kanssa!

Hallitseva mestari Real Madrid aloittaa tämän vuoden osalta Mestarien liigan 16. syyskuuta FC Baselia vastaan.

Suomalaisittain uusi asia on se, että Carlo Ancelottin luotsaaman joukkueen miehistöön on Mestarien liigan otteluissa nimetty suomalaishyökkääjä Eero Markkanen. Ruotsalaisseura AIK:sta kesällä Espanjaan siirtynyt Markkanen pelaa normaalisti Real Madridin kakkosjoukkueessa Real Madrid/Castillassa, joka pelaa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Segunda B:ssä.
Peliaikaa noissa karkeloissa tuskin on ihan heti luvassa, mutta Realin valmentaja Ancelotti on kyllä todennut, että Markkanen mahdollisesti nostetaan reservijoukkueesta ykkösjoukueen vahvuuteen heti kun se on sallittua, eli ensi tammikuussa.
ka1
maalis 31, 2014, 10.50
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28858

Jalkapallo

Tämähän on "hauska":

World Cup 2022 host Qatar hold tournament for foreign workers[/linkki]
FIFA 2022 football World Cup host Qatar, criticised for the dire conditions of foreign labourers building facilities for the tournament, is holding a competition just for them, organisers said on Saturday.

And the manager of a public relations firm in Qatar said the tournament is aimed at deflating accusations that Doha is mistreating the migrants building the venues for the World Cup.

"We care about the workers because they are the ones building the stadiums and facilities," said Nasser Kuwari.
International Trade Union Confederationin raportin mukaan kuolleiden työntekijöiden määrässä liikuttaneen kesään '22 mennessä siinä 4000 paikkeilla (noin 1000 tällä hetkellä), mutta ei hätää: Qatar järjestää työntekijöille oman jalkapalloturnauksen 3600 euron voittopalkkiolla! :smt005


Vaikka rahaa ja ihmisiä noille aavikoille on jo haudattu luvattoman paljon, näkisin silti ainoaksi oikeaksi vaihtoehdoksi kisojen siirtämisen. Osa kisojen taustalla vellovasta korruptiostahan on jo paljastunut: Jalkapallopomolle maksettiin miljoonia MM-kisoista[/linkki]

Tästä kaikesta huolimatta Fifa on ollut kyllä häpeällisen munaton. Suhmurointi lieneekin vielä esille tullutta paljon laajamittaisempaa.
ka1
syys 27, 2013, 16.05
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28858

Jalkapallo

Aihki kirjoitti: Std toimintaa kaikissa Persianlahden arabimaissa, esim. Dubai rakennettiin ihan samalla menetelmällä, siellä orjat vain olivat Pakistanista ja Intiasta.
Juu, ei tuo "halpatyövoiman" käyttö sinänsä mitenkään yllättävää ole. Tämä koko Qatar 2022 -projekti on vain jotenkin niin hävytön näytelmä.
ka1
syys 27, 2013, 15.09
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28858

Jalkapallo

http://www.hs.fi/ulkomaat/The+Guardian+ ... 0168804883" onclick="window.open(this.href);return false;
The Guardian: Qatarissa jalkapallon MM-kisoja rakennetaan orjatyövoimalla

Nepalilaisrakentajat ovat jääneet ilman palkkaa ja ruokaa jalkapallon MM-kisoihin valmistautuvassa Qatarissa. Kymmeniä kuoli kesän aikana.
Tämä on kyllä aivan helvetin härski hanke. Jalkapallohan on elämää suurempi asia, mutta noin 100 miljardin dollarin syytäminen keskelle aavikkoa (orjatyövoimalla) rakennettavaan about kertakäyttöiseen jalkapalloteemapuistoon on mielestäni totaalisen absurdia.
ka1
touko 30, 2011, 13.49
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28858

Jalkapallo

Nyt kun finaalissa kävi kuten odottaa saattoi ja Barcelona otti rutiinivoiton, voi kai jo viimeistään todeta kyseessä olevan kenties kaikkien aikoijen jalkapallojoukkueen?

Kyseessä on minun nähdäkseni sellainen jalkapallokone, jota on käytännössä tällä hetkellä liki mahdotonta pysäyttää, silloin kun tärkeistä peleistä on kysymys. Tämä on aivan päätähuimaava saavutus ja asia nykyjalkapallossa. Miten pitkälle hiottu taide Barcelonan jalkapalloilu onkaan. Ja kyseessä on joukkue, joka on henkeen ja vereen seurannut omia jalkapallollisia ja taktisia perinteitään ja periaatteitaan. Se on osoittanut, että sen näkemys siitä, miten peliä tulisi pelata, on tällä hetkellä yksinkertaisesti paras oikeiden yksilöiden sitä toteuttaessa. Nämä ovat huikeita juttuja.

Toki, nähtiinhän nytkin esimerkiksi kevään neljässä El Clásicossa hyvää haastoa Mourinhon Real Madridilta - mutta kertonee sekin jo jotain, kun hyvä haasto on jo jotain mistä innostua.
Nyt vaikuttaakin vähän siltä, että Espanjan kaksi jättiä ovat kasvaneet suvereenisti koko maailman kahdeksi jätiksi ja omaan sarjaansa myös kansainvälisillä mittareilla.

Erityisen mielenkiintoista on myös se, että Espanja otti viime vuonna maailmanmestaruuden käytännössä täysin samanlaisella pelifilosofialla, jota Barcelona käyttää. Toistaiseksi muu jalkapalloileva maailma ei ole pystynyt murtamaan tätä pallonhallinnan ja jauhamisen taktiikkaa.
Ainoa jäljelle jäävä kysymys kuulunee, millä tavalla ja milloin Espanjan ja Barcelonan dynastia voi sortua?
ka1
huhti 21, 2011, 03.07
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28858

Jalkapallo

:D

Oli mielenkiintoinen matsi. Eka puoliaika Barcan tyypillisestä ja ainaisesta pallonhallinnasta huolimatta esitteli erittäin äkäisen ja nälkäisen Madridin. Oikeastaan Barca oli lopulta aivan hampaaton - 0 laukausta maalia kohden. Vaan eipä onnistunut Realikaan silloin kun olisi pitänyt. Toinen puoliaika oli sitten ihmeellisesti tyystin erilainen, vai oliko Real todella juossut itsensä niin väsyksiin...? Niin tai näin, Barcelona hallitessa mielin määrin tuli mieleen taas että voiko tuota joukkuetta oikeasti voittaa mitenkään? No, Casillas & Madrid kestivät loppuun saakka... Ja jatkoaika oli taas ihan eri show ja niin vain Madrid sen yhden ainokaisen tarvittavan onnistui iskemään, eikä Barca saanut edes kunnon painetta enää luotua. Kunnia ehdottomasti José Mourinholle. En tiedä oliko se se Pepen peluuttaminen keskikentän pohjalla, mutta täytyy sanoa, että nyt näissä kahdessa nähdyssä pelissä Barca on jäänyt eittämättä ennennäkemättömän aseettomaksi, Xavi ja Messikin aivan pimennossa.

Hieno juttu, että Real Madrid voitti, sillä nythän ja tämän johdosta se mielenkiintoinen vaihe vasta alkaa. Real Madrid lähtee voiton jälkeen varmasti hurjalla vimmalla ja itseluottamuksella Mestarien liigan välieräkamppailuun. Barca vie Espanjan liigan mestaruuden, mutta Realin vietyä cupin, tämähän on nyt todellinen valtataistelu. Se on Barcelonalle todella karvas pettymys jos se Mestarien liigassa tippuu, ja mitä se onkaan jos se tippuu nyt, näiden otteluiden jälkeen, klassisena keväänä, Real Madridia vastaan. Kyllä siinä José Mourinhon porukka tekisi kovan tempun, valtikka siirtyisi Madridiin. Jollain täytyy Pep Guardiolan nostaa Barca tämän illan tappion suosta omalle tasolleen - Villa nyt ei ainakaan siellä kärjessä ole tehnyt viime peleissä yhtään mitään. Entä joutuuko Pepe nyt Ricardo Carvalhon pelikiellon takia putoamaan keskikentältä takaisin puolustukseen kuten Tuomas Virkkunen veikkaili ja koko homma ratkeaa siihen?
Niin tai näin, 2 ottelua henkeäsalpaavaa jalkapallonäytöstä tiedossa...

Ja onhan se toinenkin välierä mielenkiintoinen, miten käy Schalken, pystyykö Mestarien liigan kuningas Raúl jatkamaan maalien tehtailua vielä Manua vastaan vai joko nousee tie pystyyn... aijaiai.
ka1
huhti 17, 2011, 01.31
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28858

Jalkapallo

Klassisen kevään ensimmäinen osa takana!
Nythän siis pelataan se suurin ja kaunein seurajoukkueottelu Real Madrid - Barcelona, El Clásico, käsittämättömät 4 kertaa parin viikon sisällä.
La Ligan kohtaaminen takana ja se päättyi kutkuttavasti tasan 1-1, Messin ja C. Ronaldon rankkarimaaleilla.
Keskiviikkona tämä huima näytelmä jatkuu sitten Espanjan cupin loppuottelulla... sitten Mestarien liigan välierillä. Uskomaton valtataistelu!
:snack:
ka1
helmi 14, 2011, 23.21
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28858

Jalkapallo

No niin... Ronaldo ripustaa nappulakengät naulaan.

http://www.goal.com/en/news/584/brazil/ ... -age-of-34" onclick="window.open(this.href);return false;


Viimeinen suvereenisti maailman paras jalkapalloilija. Voidaan myös pitää, ja aika lailla pidetäänkin, kaikkien aikojen parhaana hyökkääjänä.
Itse en Pelen enkä edes Maradonan pelejä livenä todistanut, ja kaikkien aikojen paras -pystiä on tietysti aina vaikea kellekään yksiselitteisesti myöntää, mutta sanotaanko nyt niin, ettei Ronaldo siitä ainakaan kaukana ole.
Jälkeenpäin katsottuna Ronaldon Barca-kautta voidaan ehkä pitää uran maagisimpana vaiheena.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Näkisin kyllä, että esimerkiksi Messillä tai Cristianolla on vielä matkaa tuohon. Puhumattakaan siitä, että samanlaista karismaa ei näiltä nykytähdiltä löydy alkuunkaan.

Minulle jalkapallo(kin) merkitsee ennenkaikkea tarinoita. Yksikään toinen pelaaja ei tarjoillut sellaisia tarinoita kuin Ronaldo, vaikka ura kokonaisuudessaan pahoine polvivammoineen onkin melko epäonninen. Mutta toki ne comebackit ovat kyllä aivan käsittämättömiä tarinoita (parhaana esimerkkinä varmaan 2002 MM-kisat; Ronaldo lähes pari vuotta loukkaantuneena, Brasilian karsinnat menneet heikosti, joukkueeseen ei juurikaan uskottu - puolikuntoinen Ronaldo liittyy viime hetkellä mukaan... loppuhan on historiaa. Maalikuninkuus kahdeksalla maalilla, joista kaksi MM-finaalissa).
Ronaldon kohdalla se yleisin spekulaation aihe lieneekin, mitä jos loukkaantumisia ei olisi sattunutkaan... Kun jo nyt, lähes puolet urasta sairaspedillä viettäneenä (ja sen jälkeen parhaan terän juoksunopeudesta menettäneenä) mies jää yhtenä suurimmista historiankirjoihin, ja dominoi aivan totaalisesti maailman kehittyneimmässä urheilulajissa...
Semmosta.
ka1
helmi 15, 2008, 02.22
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28858

Voi vattu, loukkaantumisia taas.
Näinkö päättyy Ronaldon ura?
Goal.com kirjoitti: The career of Milan striker Ronaldo is virtually over after it was confirmed that he has completely severed the tendon in his left knee.
Jalkapallon ystäville varsin ikävä uutinen. :cry: Ronaldo oli tämän elämää suuremman pelin parhaimmistoa. Vaikka eihän uran loppuminen vielä ole täysin varmaa, mutta paluu huippujalkapallon pariin vaikuttaa kyllä erittäin epätodennäköiseltä.

On se jännää. Ronaldo on käytännössä viettänyt puolet urastaan loukkaantuneena. Joskus hiipii mieleen, että mitä jos kahta (no nyt kolmea) pahaa polvivammaa ei olisikaan sattunut?

Niin tai näin, Ronaldo tullaan muistamaan yhtenä kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Huippuvuosinaan El Fenomeno oli täysin pitelemätön. Mennee Pelen ja Maradonan kanssa samaan kastiin.
ka1
heinä 3, 2007, 16.28
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28858

Magician kirjoitti: Lisäksi noihin brassipelureihin liittyen, sanoisin että adriano on ollu ihan jäässä viimiset parivuotta, että nämä "ei niin tunnetuissa" liigoissa pelaavat tähdet ainakin adrianon edelle laittaisin ;)

Ja Diegokin alkaa kohta tulemaan siihen vaiheeseen, että voisi alkaa rinnastelemaan kakaan ja ronaldinhoon. Asiaan varmaan vaikuttaa "ei niin nimekkäässä joukkeessa" pelaaminen. Brassien kokoonpanosta päätelen ongelma on taas puolustavien pelaajia määrä, laitapakit hyökkääviä, keskikentällä vain gilberto silva taitaa olla tasokas puolustus suuntaan pelaava.
Ok. :)

Onko Brasilialla joskus sitten ollut ihan kunnolla puolustavia pelaajia? :lol:
Minä jo ajattelin, että kun Carlos ja Cafu ovat lopettaneet eikä Luciokaan ole tässä turnauksessa mukana, niin ehkä Brasilialla olisi ihan oikeasti puolustaviakin pelaajia. Turha toivo? :lol:
Magician kirjoitti: Oma toivo noihin karkeloihin tosin on oman suosikin Argentiinan pärjääminen. Kova ja monipuolinen sakki edelleen kasassa + 5 maailmanluokan kärkeä, ainakin Palaciolle soisi peliaikaa.
Juu Argentiina on meikäläisenkin suosikki.
4-2 voitto napsahti Kolumbiasta viime yönä. Mutta mutta, Crespo taitaa nyt olla loukkaantumisen johdosta ulkona kisoista. Erittäin ikävä juttu. No, hyökkääjät eivät silti lopu Argentiinalta kesken.
Ja Riquelme on loistavassa vedossa, se merkkaa paljon. Maailman paras pelaaja, jos minulta kysytään.
ka1
heinä 1, 2007, 05.28
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28858

Magician kirjoitti:
ka1 kirjoitti:Joukkueen heikoin kohta on jälleen maalivahti.
Abbondanzieri ei ole heikko molari... loistava debyyttikausi myös euroopassa...
Ei varmaan ole heikko, mutta olen kyllä sitä mieltä että Argentiinan joukkueen heikoin kohta silti. Joukkue on vain niin kivikova.
Magician kirjoitti:
ka1 kirjoitti: Brasilia on niin pahoissa vaikeuksissa, kiitos valmentajansa Dungan. Hänen pelaajavalintansa ovat olleet aivan käsittämättömiä. Ja tähän lisäksi vielä se että ilmeisesti Ronaldinho + Kaka eivät pelaa? Brasilialla ei siis käytännössä ole yhtäkään hyvää hyökkääjä/maalintekijää.
Ei ne hyvät brassit noihin rajotu...
Diego, Vagner Love, Jo... en tiedä millä kokoonpanolla brassit on liikenteessä, mutta oletan että ko. kaverit siitä löytyvät.

Ja tulevaisuuden lupauksia on vaikka millä mitalla, jos ne aikusiten tiimiin mahtuvat, Alexander Pato, Kerlon jne...
Brasilian kokoonpano
No, tiedät varmasti paremmin kuin minä, mutta ajattelisin niin, että esim. Jo tai Vagner Love (josta en tainnut olla edes kuullut :oops: ) eivät yllä kuitenkaan esim. Adrianon tai Ronaldon tasolle. Eikä Diegokaan päihitä Ronaldinhoa tai Kakaa. Eli tavallaan jos verrataan näihin Brasilian "supertähtiin" niin eivät nuo nyt niin hyviä ole. Hyviä pelaajia totta kai kaikki tuolla pelaavat ovat.
ka1
kesä 29, 2007, 16.23
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Jalkapallo
Vastaukset: 479
Luettu: 28858

Jaaha, Copa Americaon taas käynnissä. :fball:
Viime turnaus muistaakseni näkyi osittain maikkarilla, tällä kertaa ei näy mittään ilmaisilla kanavilla ja sekös hatuttaa. Minusta Copa on kuitenkin yhtä merkittävä turnaus kuin EM-kisat.

Itse veikkaan voittajaksi Argentiinaa, jolla on taas kasassa sellainen unelmajoukkue että huh huh. Riquelme ja Veron samaan aikaan kentällä. :shock: + Cambiasso ja Mascherano ja vaihdossa vielä Aimar. Maailman kovin keskikenttä melko varmasti. Ja Maxi Rodriguez liittyy myös pian joukkueeseen. Ja hyökkäys nyt on ylivoimaisesti näiden kisojen kovin; Crespo, Messi, Tevez. Puolustus on niin ikään kivenkova. Zanetti, Ayala, Heinze, Milito. Joukkueen heikoin kohta on jälleen maalivahti. Ensimmäisessä ottelussaan Argentiina kaatoi USA:n 4-1. Huh miten nätti tuo vika maali muuten. Riquelme näytti taas neroutensa (nähdäkseni Riquelme oli syöttäjä) ja Tevez niin ikään.
Kakkoseksi voisi tulla Meksiko, mutta tämä ei ole kaavioiden mukaan mahdollista. Paraguaykin on kova, mutta sekään ei valitettavasti pääse finaaliin, koska joutuu kohtaamaan Argentiinan ennen tätä. :p
Finaali voisi olla perinteinen Argentiina-Brasilia, mutta en jaksa uskoa tähän. Brasilia on niin pahoissa vaikeuksissa, kiitos valmentajansa Dungan. Hänen pelaajavalintansa ovat olleet aivan käsittämättömiä. Ja tähän lisäksi vielä se että ilmeisesti Ronaldinho + Kaka eivät pelaa? Brasilialla ei siis käytännössä ole yhtäkään hyvää hyökkääjä/maalintekijää. =D>
Itseasiassa, toivonpa että brassit häviävät vielä seuraavankin matsinsa Chileä vastaan ja tippuvat turnauksesta, ja Dunga potkaistaan näin pihalle joukkueesta. Ja pääsisi Milanissa uudestaan vauhtiin päässyt Ronaldokin takaisin maajoukkueeseen.

Vähän harmi vaan tosiaan ettei näitä kisoja näe jos ei sitten ostaisi Canal+ vähäksi aikaa. Viime kesänäkin kun oli MM-kisat...