Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

ka1
marras 7, 2017, 14.27
Keskustelualue: Schola Dimicantium
Aihe: Keskiaikamiekkailun eri tyylit
Vastaukset: 104
Luettu: 30779

Keskiaikamiekkailun eri tyylit

Risto R kirjoitti:Tämän tyhjentävämmin ei otsikon mukaista aihetta varmaan voi käydä läpi:

http://www.suhs.fi/julkaisut/julkaisusarja/
Eurooppalaiset-historialliset-kamppailutaidot-Suomessa.pdf

198 sivua tiukkaa tavaraa aiheesta.
Kiitos! Etenkin toinen luku oli itseäni kiinnostavaa tavaraa. Erinomaista tietoa esimerkiksi miekkailuopetuksen historiasta Suomessa.


Tähän
Urheilunyrkkeilyä olivat nähneet 1800-luvun lopulle tultaessa vain muutamat suomalaiset merimiehet, liikemiehet ja jotkut opiskelijat. Helsinkiläisen tavaratalon perustaja Heinrich Stockmannin vanhin poika Karl Stockmann (1865–1938) opiskeli vuosina 1884–1887 Saksassa ja Englannissa. Hän tutustui jälkimmäisessä maassa nyrkkeilyyn ja toi Suomeen palatessaan tiettävästi maamme ensimmäiset nyrkkeilyhanskat. Hän esitteli nyrkkeilyä muun muassa Helsingin yliopiston voimistelulaitoksella saaden sen jäsenet hetkellisesti kiinnostumaan lajista. Suomalaiset kansanomaiset voimainkoetukset olivat kuitenkin olleet muun muassa erilaisten pelien ja leikkien lisäksi paini sekä kylätappeluperinne. Nyrkkeily ei muistuttanut näitä kansallisia liikuntaperinteitä ja sen kaksintaistelunomainen aseettomaan lyöntikamppailuun perustuva ottelutapa oli suomalaisille vierasta. Nyrkkeily alkoikin Suomessa varsinaisesti vasta 1900-luvun puolella
nyrkkeilyperinnettä käsittelevään kohtaan uskallan esittää pientä tarkennusta. ;)