Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

saarikko
marras 9, 2017, 15.19
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Villisika - tavattaessa rauhoitettava?
Vastaukset: 108
Luettu: 7812

Villisika - tavattaessa rauhoitettava?

Kaivelin vähän ja löysin wikipedian artikkelin, missä selostetaan keski-ajalla possunmetsästyksen menneen kutakuinkin niin, että putte nurkkaan ja sitten tikarilla lopetus. Parhaimmat tapahtumat tuli silloin kun oli kiima-aika ja putet agressiivisia, huh.https://en.wikipedia.org/wiki/Boar_hunting

Lisäksi löysin nykyaikaista heppakeihästystä Espanjasta. Tosimiehet sinne http://www.dw.com/en/spain-spear-huntin ... v-16414895
saarikko
marras 8, 2017, 22.16
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Villisika - tavattaessa rauhoitettava?
Vastaukset: 108
Luettu: 7812

Villisika - tavattaessa rauhoitettava?

Aihki kirjoitti:Toinen tapa keihästää on ollut paljon lyhyempi keihäs, jossa on heti terän takana poikittaiset piikit, hieman kuten karhukeihäissä. En ole päässyt perille kuinka tätä on tyypillisesti käytetty, mutta tuskin suoraan edestä, koska en oikein ymmärrä kuinka 80 kg mies pärjäisi 200 kg karjulle törmäystilanteessa. Paljon pienempiä pekareita kyllä jenkitkin keihästelevät edelleen.

Kyllä kai tuossa puuhassa jonkinlainen tai sabaki on ollut hyvä osata.
Miten minulla on jonkinlainen käsitys, että possumetsästystä harrastettiin hieman paremman tason urheiluna Keski-Euroopassa ratsain. Olen nähnyt siihen tarkoitettuja miekkoja ja pitänyt noin neljän jalan mittaista sikakeihästä kädessä (ei ollut poikkitankoa). Ziis, aivan ihana, liikutat tai heität sitä. Mutta, vaatii kyllä kahden kilon palleja metsästää possua hepalla ja kepillä.