Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 15 tulosta

Illu
heinä 5, 2016, 05.16
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 908
Luettu: 166343

Re: Krav Maga

Vyökoejärjestelmä ei tosiaan sisällä muita lyöntejä kuin nämä, ja yhdessä oranssin vyön tekniikassa tehtävän alakoukun. Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö niitä muitakin voitaisi opettaa treeneissä. Vyökoejärjestelmä näyttää sen peruspaketin, mikä on milläkin tasolla hallittava.

Itse opetan muitakin tekniikoita kun vyökoejärjestelmässä olevia, koska koen, että ne kohottavat harrastajan tappelutaitoa. Korkeimmilla vyöasteilla sitten tätä tappelutaitoa testataan, sillä se on tärkeä osa itsepuolustustaitoa.

Lähetetty minun ONEPLUS A3003 laitteesta Tapatalkilla
Illu
tammi 24, 2016, 14.13
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 908
Luettu: 166343

Re: Krav Maga

Torjunta pyritään tekemään lähellä rannetta, ei tietenkään suoraan terään. Videolla olevassa harjoitteessa voi hyökkääjä tehdä koviakin lyöntejä arkailematta, kun torjunta tulee pistariin, eikä satuta hyökkääjän kättä.
Illu
tammi 24, 2016, 11.25
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 908
Luettu: 166343

Re: Krav Maga

Tarkoitin siis, että hyökkääjällä on pistehanska toisessa kädessä ja veitsi toisessa. Pistehanskaa pidetään maalina pään vieressä ja hyökätään veitsellä.
Illu
tammi 24, 2016, 01.12
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 908
Luettu: 166343

Re: Krav Maga

Kyseessä on Classic Krav Magan vyökoe, ja meidän periaatteiden mukaisesti myös videossa nähty suoritustapa on oikein. Ajatuksena on keskittyä aluksi torjuntaan täysillä ja sen jälkeen tehdä voimakas vastatekniikka silloin, kun se on tilanteen kannalta mahdollista.

Erityisesti alatorjunnassa tämä korostuu, sillä putkinäkö päällä on vaikeaa havainnoida veistä ja lyöntikohteena olevaa päätä yhtäaikaa. Yhtäaikainen vastahyökkäys myös heikentäisi lyönnin ja/tai torjunnan tehoa, sillä a) en voi työntää torjuvan käden olkapäätä eteen sillä silloin lyönti ei pure ollenkaan tai b) en voi liikuttaa lyövän käden olkapäätä eteen, sillä se heikentää torjuntaa. Keskitymme siis tehokkaaseen torjuntaan, jonka jälkeen lyönti täytyisi tulla hyvästä asennosta ja oikealta etäisyydeltä, läheltä esim. kyynärpäälyönnillä.

Alatorjuntaa voi ja kannattaa testata niin, että kaveri lyö täysillä ennalta-arvaamattomista suunnista ja pitää toisessa kädessä pistehanskaa, johon puolustautujan täytyy lyödä täysillä. Ensimmäinen erä yhdenaikaisella vastahyökkäyksellä ja toinen rytmittäen torjunta-lyönti.

Krav Magan periaatteena on mahdollisimman aikainen vastahyökkäys, mikä luonnollisesti on siis esimerkiksi voimakas lyönti päähän ennen kuin hyökkääjä on itse kerennyt lyömään.
Illu
maalis 5, 2015, 00.35
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 908
Luettu: 166343

Krav Maga

Andy kirjoitti: Minusta tuossa suurin vaikutus matchmakingin lisäksi on sillä että ottelijat väsytetään etukäteen jumppaamalla. Jos taitotaso on heikko niin väsyneenä ei saa kovinkaan vaarallisia hyökkäyksiä aikaan kun kielletään muutamia erityisen pahoja tekniikoita kuten polvet päähän. (En siis tunne tuon sääntöjä sen tarkemmin.) Jos taitotaso taas on parempi niin silloin yleensä osaa suojatakin itseään niin ettei pahempia pääse sattumaan.

Noiden varusteiden kanssa pystyisi kyllä murjomaan kaveria pahastikin, jos taitoero olisi iso.
Säännöissä on kielletty mm. kaikki potkut päähän, sekä pyörähtävät potkut ja lyönnit. Tällä pyritään siihen, että ottelijat käyttäisivät niitä tekniikoita, jotka ovat Krav Magan kannalta oleellistä. Polvipotku vartaloon on sallittu, mutta clinchiä ei sallita.

Tarkoitus on nimenomaan saada treenaajille mahdollisuus testata tekniikoita ja omia reaktioita paineen alla ja kilpailla, mikäli on kiinnostusta siihen hommaan. Tuomari vahtii myös sitä, että ottelu ei käy liian vaaralliseksi. Ajatuksena ei ole hakea tyrmäyksiä, vaikka toki silläkin tavalla voi voittaa, vaan tuomari pyrkii keskeyttämään ottelun ennen kuin tyrmäys tapahtuisi. Pääasiallisena ajatuksena on siis turvallisuus.
Illu
maalis 5, 2015, 00.05
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 908
Luettu: 166343

Krav Maga

magamies kirjoitti: Mainio juttu varmasti tuo Network ja kun Saarion Jyrki takana, niin homma toimii, vanhakin voisi tuohon lähteä vielä mukaan, jos vaan sopiva treenipaikka lähellä.
Illu, oletko muuttanut Savonlinnasta Espooseen, miten oma treenauksesi nyt?
Leirille vaan tutustumaan mukaan, tai tarvittaessa järjestetään leirejä pyynnöstä teilläkin päin. Me pyritään aina tarjoamaan meidän leirit sellaisina, että mukaan pääsee muidenkin lajien ja erityisesti muiden Magatyylien harrastajat vapaasti. Meille käy kyllä, että harjoittelee esim. Magaa muualla ja käy meidän leireillä, samaa perhettähän tässä ollaan. Lähtökohtaisesti kaikki Classicin tekniikat on kyllä niin yksinkertaisia, että niitä pystyy harjoittelemaan, kunhan pohjaa on vähän.

Sahaan tällähetkellä ahkerasti Savonlinnan ja Espoon väliä. Savonlinnassa tulee harjoiteltua Krav Magaohjaajien kanssa, sekä treenattua pystyotteluhommia ja Espoossa ollessani käyn Thainyrkkeilemässä, mikä sopii minulle erinomaisesti Magaa ja Defendoa tukevaksi lajiksi. Harjoituskertoja tulee 4-6 viikossa, eli hyvin pääsee treenaamaan. Vähän olen keventänyt viikottaista treeniohjelmaa, kun tuntuu vievän aikaa muilta asioilta, mutta treeni-into jäi päälle vyökokeen valmistautumisjaksosta. On se vaan niin kivaa hommaa :)
Illu
maalis 4, 2015, 12.33
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 908
Luettu: 166343

Re: Krav Maga

Täytyy sanoa, että suosio on vähän yllättänyt meidät. Networkia ei ole markkinoitu yhtään Suomessa, eikä sitä ole lähdetty levittämään tietoisesti. Asenne on ollu ennemminkin, että me harjoitellaan tätä, mukaan saa tulla kuka vaan jos haluaa.

Tällähetkellä Networkia on Lahdessa, Vantaalla, Tampereella, Nokialla, Mikkelissä, Savonlinnassa, Seinäjoella ja Kuopiossa.

Erityisesti vanhemmat, pidempään mukana olleet Magaajat tuntuvat tykkäävän Networkin yksinkertaisuudesta ja tekemisen meiningistä.
Illu
maalis 2, 2015, 13.53
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 908
Luettu: 166343

Krav Maga

dirac kirjoitti: Haluaisin hieman tarkennuksia omiin mielikuviini Classic Krav Magaan (network) liittyen.


1) Calassic Krav Magassa on siis vähemmän tekniikoita. Tämä ilmeisesti tarkoittaa ettei siinä ole enää monia eri tekniikoita lähes samankaltaisiin hyökkäystilanteisiin, vai tarkoittaako?
Kyllä, aivan oikein. Esimerkiksi takasuoran torjuntoja vyökoejärjestelmässä on kaksi kappaletta, joiden erot johtuvat puolustautujan reaktiosta, eli ollaanko valmiina, vai tuleeko vähän yllärinä. Näitä molempia harjoitellaan soveltavissa harjoitteissa, joissa luonnollisesti tulee molempia reaktioita sekaisin, ja harjoittelija tekee sen ratkaisun, mikä tulee luonnollisesti.
dirac kirjoitti: 2) Nettisivuilta olen saanut käsityksen, että Classicissa keskitytään ”tavallista” Krav Magaa enemmän kuntopuoleen. Näkyykö tämä käytännöntasolla suomalaisissa networkkia edustavissa seuroissa, onko eroa todellisuudessa muihin KM:n tyylisuuntiin vai riippuuko seikka enemmänkin vetäjästä/seurasta?
Kyseinen video on Fighting Fit -leiristä ja kilpailusta. Fighting Fit kilpailu on pystyottelukilpailu, joihin sisältyy kunto-osio otteluerien välissä. Lyhyesti siis ottelijoilla on erä aikaa suorittaa kunto-osuus, jonka jälkeen he siirtyvät otteluerään, joka arvostellaan. Jos otteluerä menee tasan, kunto-osuuden nopeammin suorittanut voittaa ottelun. Kunto-osuuden nopeammin suorittanut henkilö saa levätä sen aikaa, mitä toisella kestää suorittaa kunto-osuus.

Kilpailuissa varusteina voi olla mm. kypärä, 16oz nyrkkeilyhanskat, säärisuojat ja rintapanssari, että otteluosuudessa voidaan ottaa kovaa, mutta turvallisesti. Fighting Fit -kilpailut ovat avoimia kaikkien Krav Maga tyylien edustajille. Kesällä taitaa olla seuraavat Unkarissa, ja niistäkin tullaan laittamaan kutsuja Unkarin eri tyylien Magaajille.

Ajatuksena Fighting Fit -kilpailussa on vahvistaa Krav Magan peruslyöntejä ja potkuja, antaa kilpailuhaluiselle harrastajalle mahdollisuus kilpailla oman lajin sisällä ja testata omia tekniikoita ja reaktioita paineen alla. Sykkeet ja stressi on otteluosuudessa tosi korkealla kunto-osuuden jälkeen, ja otteluosuus kestää melko lyhyen aikaa; tässä ajassa tulisi tehdä suoritteita siten, että ottelun voittajasta ei jää epäselvyyttä. Otteluita kilpailupäivänä tulee useita, mikä on omiaan lisäämään väsymystä ja painetta.

Itse harjoituksissa ohjaaja luonnollisesti päättää harjoitusten rakenteen ja mm. sen, miten paljon kuntopuoleen painotetaan. Kuitenkin Classicissa pääpaino on erilaisissa soveltavissa harjoitteissa, joissa on ns. tekemisen meininki. Niissä tulee varmasti hiki, ja ne on omiaan kehittämään myös kuntopuolta. Monesti lyöntien torjuntojakin harjoitellaan laittamalla hanskat käteen ja koppaamalla kaveria päähän. ;)
dirac kirjoitti: 3) Olen saanut tältä foorumilta lukemani perusteella käsityksen, että Krav Magan tekniikat kehittyi nykyiseen muotoonsa 80-luvulla. Nyt siis Classic Krav Magassa palataan takaisin 80-luvun alussa julkaistun kirjan tekniikoihin. En enää muista (flunssa riehuu päässäni) mikä kysymykseni olikaan, varmaankin se, että onko ero tekniikoissa huomattava ja seuraako Classic orjallisesti kirjan oppeja?

Pahoittelut mahdollisesta väärän käsitteistön käytöstä.
Käytämme David Ben Asherin Fighting Fit (1983) -kirjaa pohjana vyökoejärjestelmälle. Se on melko hyvä dokumentti klassisista Krav Magan tekniikoista. Kuitenkin täytyy ymmärtää, että ko. kirjassa esimerkiksi kuvat ovat osittain melko huonoja ja yksittäisistä tekniikoista saattaa olla melko vähän kuvia. Tämä on siis karski dokumentaatio meidän vyökoejärjestelmästä.

Emme siis seuraa sitä orjallisesti, vaan nykyiset Classic Krav Magan harjoitteet ovat kehitetty ja hiottu Networkissa olevan osaamisen pohjalta. Vyökoejärjestelmä luo eräänlaisen ohjenuoran sille, mitä harjoittelijan pitäisi missäkin vaiheessa osata. Sinisellä vyöllä testataan järjestelmän kaikki tekniikat, ja ruskealla ja mustalla kyse on tekniikoiden käytössä paineen alla ja niiden soveltamisessa. Tekniikat itsessään ovat olleet jo silloin kahdeksankymmentäluvulla yksinkertaisia ja soveltuvat erinomaisesti nykyaikaiseen itsepuolustukseen.
Illu
syys 2, 2014, 20.08
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 908
Luettu: 166343

Re: Krav Maga

Ehkä ison ero on tekniikoiden tai harjoitteiden vähyys. Networkin järjestelmässä on vain noin kuusikymmentä tekniikkaa tai harjoitetta, jotka testataan vyökokeissa.

Lähetetty minun GT-I9305 laitteesta Tapatalkilla
Illu
elo 11, 2014, 00.47
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 908
Luettu: 166343

Re: Krav Maga

Networkissa vyöt menee valkoinen, keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea ja musta.

Ohjaajia on neljää tasoa: ryhmäohjaaja, seuraohjaaja, kansallinen ohjaaja ja kansainvälinen ohjaaja.

Ryhmäohjaajat toimivat seuraohjaajien alla ohjaten ryhmiä, seuraohjaaja luonnollisesti pyörittää koko seuran harjoituksia ja toimii seuran vastuuohjaajana. Kansalliset ohjaajat ovat tätä korkeampia ja saavat esim. pitää leirejä ja myös tasokokeita siniseen asti jos omaavat tämän lisäksi mustan vyön. Kansainväliset ohjaajat taas ovat tätä ylempänä, ryhmä liiton huippuohjaajia. Näiden lisäksi käytetään Master Instructor arvoa niistä, jotka ovat opettaneet Magaa kahdenkymmenen vuoden ajan.
Illu
elo 10, 2014, 15.11
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 908
Luettu: 166343

Re: Krav Maga

Networkhan pyrkii tekemään yhteistyötä muiden kanssa järjestämällä mm. Kaikille Krav Magan harrastajille avoimia leirejä. Helppohan noille olisi osallistua, sillä perustekniikat on jotakuinkin samanlaisia Magassa kuin Magassa.

Lähetetty minun GT-I9305 laitteesta Tapatalkilla
Illu
kesä 24, 2014, 04.17
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 908
Luettu: 166343

Re: Vs: Krav Maga

Tamir Gilad kertoi mulle, että Israelilaiset tutustuvat Krav Magaan armeijassa. Siellä Maga voi olla melkein mitä vain, riippuen kouluttajasta ja yksiköstä. Jopa sellaista, että kouluttajat hakkaavat oppilaitaan treeneissä. Hän kertoi, että pääsääntöisesti kuva Magasta on jopa negatiivinen.

Israelilaiset haluavatkin harrastaa muita lajeja monesti mielummin kuin Israelilaista Magaa. Magan opettamisessa Israelissa taidetaankin nykyään panostaa lapsiin ja nuoriin melko paljon, ainakin sellainen kuva mulla on.
Illu
loka 1, 2013, 17.03
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 908
Luettu: 166343

Re: Krav Maga

Kyse on siis yksinkertaisesti mm. Siitä että ollaan palattu ajassa taaksepäin siihen aikaan kun Imi oli vielä elossa. Meidän tasokoetekniikoiden lähdepainoksena voi käyttää vaikkapa Fighting Fit -kirjaa, jossa on ehkä osittain laadullisesti huonohkosti kuvattu tekniikat joita me harjoitellaan. Itselläni on vuoden 1983 painos. Näiden tekniikoiden lisäksi on tietenkin mahdollista treenata muita tekniikoita ja käydä vaikkapa Kmg:n leireillä hakemassa lisätietoa.

Toiminta on melko pientä, eikä kenelläkään ole hirveätä hinkua edes lähteä levittämään lajia joka suuntaan. Tykätään vaan treenata yhdessä vanhaan malliin. Iso osa pääporukasta on ohjaajia jotka on ollu mukana melkein alusta asti Suomen Magatoiminnassa, ja tämä Maga on lähellä sitä mitä he oppivat kun toiminta aloitettiin Magassa. Itehän oon nuori Magaohjaaja, 2011 kävin IKMF:n ohjaajakoulutuksen, mutta oon kyllä löytäny Networkista oman juttuni.

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk 4
Illu
loka 1, 2013, 13.55
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 908
Luettu: 166343

Re: Krav Maga

Tässä ei nyt ole sitä ajatusta, että oltaisiin poimittu "tehokkaimmat tekniikat" jostain. Tekniikat mitä treenataan on ihan perusteita ja niitä on vähän. Perusteita sitten tahkotaan paljon. Meillä ei ole ollenkaan esimerkiksi rynnäkkökivääriuhkatekniikoita.

Kysehän ei ole siitä, etteikö meidän mielestä esim. KMG tai IKMF Maga olis toimivaa. Meidän ajatus on vaan panostaa siihen soveltavaan harjoitteluun, ihan niinkun esimerkiksi Valkeakoskella minun käsitykseni mukaan treenataan.

Me haluttaisiinkin tehdä yhteistyötä Suomen muiden Magatyylien kanssa niin paljon kun mahdollista. Esimerkiksi meidän leirit ovat avoimia kaikille. Networkissa mukana on mm. Saario pääkouluttajana.

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk 4
Illu
loka 1, 2013, 05.29
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 908
Luettu: 166343

Re: Krav Maga

Networkin seurat edustavat ns. Classic Krav Magaa. Me mennään Magan suhteen ajassa vähän taaksepäin, siihen kun tekniikoita oli paljon vähemmän. Me uskotaan että pienemmällä tekniikkamäärällä ja soveltavammalla harjoittelulla saavutetaan itsepuolustuskyky nopeammin, kuin uusien ja erilaisten tekniikoiden treenaamisella. Voidaan ajatella siis, että kyseessä on ehkä yksinkertaistetumpi malli Magasta. Tekniikoita on tasojärjestelmässä n. 60.