Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 12 tulosta

DeusVult
joulu 29, 2015, 09.49
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Kaspin-ketju
Vastaukset: 178
Luettu: 61561

Kaspin-ketju

Paanari kirjoitti: Miten sen ottaa, olivat mukana, kattelivat, korjailivat asentoja ja iskivät tarinaa.
Siis he korjailivat teidän asentojanne? Onko siis suomalainen tai saksalainen varusmieskoulutus lähitaistelun osalta niin tehokasta ja korkeatasoista, että he tuntevat 600-vuotta suvussa kulkeneen kamppailutaidon asennot paremmin kuin sen harrastajat itse?
Ne tarinat ja jutut jotka kuulin, kätken muistojeni arkkuun.
Niitä en anna teidän julksesti riepoteltavaksi. Aivan liian hyvää juttuu teille.
Niin tsäännsithän on että nekään jutut eivät eivät välttämättä sitten kuitenkaan kestäisi lähempää tarkastelua, ainakaan mikäli muistat ne itse vähän väärin tai olet pistänyt vähän Lapin lisää päälle. Siellä muistojen lipastossa ne pysyy varmasti kyllä parempina, kypsyvät kuin juusto, kun kukaan ei pääse niitä tökkimään sormella.
Olen tässä tiedon metsästyksen aikana törmännyt moneen vanhaan ja erikoiseen persoonaan.
Ei he kovin helposti ole sanallista arkkuaan avanneet. Sen verran kunnioitan heitä etten nimiä tai paikkakuntia rupee teille heittelemään. Penkokaa itte jos, tiedon kipeitä olette. Kaikki tieto ei löydy googlettelmalla tai hakkaamalla kuollutta Polle parkaa.
Se tieto mitä löytyy "vanhoilta ja erikoisilta persoonilta" ei vaan yleensä ole kovin luotettavaa, joten se onkin parempi usein jättää suosiolla ihan omaan arvoonsa. Tietysti oma fanikuntansa sillekin löytyy, mutta tarun ja todellisuuden sekoittuminen keskenään on huomattava riski kun tietonsa ammentaa kritiikittömästi erikoisilta persoonilta.
tonik kirjoitti: Oskos mahdollista että jäänyt tietotaito karhukeihäästä ja sirpistä
Moni asia on mahdollista, mutta se että onko se oikeasti niin tai edes todennäköisesti, niin onkin sitten jo ihan täysin eri asia. Tämä tuntuu kaspinistien ja välillä muidenkin olevan vähän vaikea ymmärtää.
Paanari kirjoitti: Tässähän on nyt niin että, ainoa mihin Kas-Pins voi puuttua on hauska historiikki.
Siihen kerettiläisen budhalle puhuvan porkkanan purian kannattaakin iskeä koska, muuhun ei kykene.
Potkussa on ymmärtääkseni kielletty toisten lajien tai niiden harrastajien liian suora kyseenalaistaminen, ainakin sikäli mikäli kyseisen lajin harrastajia on Potkussa jäseninä.
Sitten miekasta, Sinappi, Rakuuna patljoona treenas toiseen maailmansotaan asti ratsuväen rynnäkköä ja säilät soi. Saksan hyökätessä Puolaan 39 Puolalainen ratsuväki ratsasti urheasti tankkeja vastaan miekat kätösessä vaikka, vallan hyvin tiesivät miten siinä käy.
Tämä on itse asiassa loistava esimerkki siitä miten nämä nuotiotarinat syntyy ja leviää, kun ne aina uskotaan ilman mitään kritiikkiä ja kerrotaan eteenpäin - ja harvemmin tylsempänä versiona kuin mitä itse kuultiin. Puolalainen ratsuväki ei koskaan ratsastanut urheasti tankkeja vastaan miekat kätösissä, vaan koko juttu on legendaa, joka syntyi kun pari saksalaista panssariautoa yllätti puolalaiset aukealla ja ehti ampua niistä kolmanneksen ennen kuin pääsivät pakoon. Itsekin otin tarinan todesta, kunnes internetissä minulle ihan hiljattain joku kertoi että ei se mennytkään ihan noin.

https://skeptoid.com/blog/2014/03/10/th ... nst-tanks/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://en.wikipedia.org/wiki/Charge_at_Krojanty" onclick="window.open(this.href);return false;
DeusVult
joulu 28, 2015, 19.13
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Kaspin-ketju
Vastaukset: 178
Luettu: 61561

Kaspin-ketju

Paanari kirjoitti: Mulla oli ilo ja kunnia oman Kas-Pin urani alussa treenailla vanhojen rintamamiesten kanssa. Olipa joukossa myös Saksassa toimineita(SS)... Juttua ja tarinaa tuli.
Tämäpä mielenkiintoista. Milloin siis tämä oli? Joskus jo 90-luvun lopussa? Alussa?

Ja siis nuo rintamamiehet treenasivat myös? Oletan että kyse oli jo siinä vaiheessa jonkinlaisesta senioriliikunnasta, eikä mistään varsinaisesta kamppailuharjoittelusta, olivathan nuo jatkosodan parikymppiset nuorukaiset siinä vaiheessa jo seitsemisenkymmentä, osa vanhempia ja muutama kenties paria vuotta nuorempi. Millaista tarinaa he kertoivat, ja miten se liittyy Kaspiniin? Anteeksi tällainen kysymystulva, mutta pitkästä aikaa tämän aiheen ketjussa pyöritään taas todellisen substanssin ympärillä. :smt003
DeusVult
joulu 28, 2015, 19.05
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Kaspin-ketju
Vastaukset: 178
Luettu: 61561

Kaspin-ketju

sinappi kirjoitti: Jostain kumman syystä muualla Euroopassa miekkojen ja karhukeihäiden käyttö lopetettiin, kun metsästämiseen ja sotimiseen tuli saataville tehokkaampia menetelmiä, mutta ei Hankasalmella.
Hankasalmella ei koskaan tullut saataville tehokkaampia menetelmiä... :)
DeusVult
joulu 28, 2015, 15.20
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Kaspin-ketju
Vastaukset: 178
Luettu: 61561

Kaspin-ketju

tonik kirjoitti: Mitäs väliä sillä onko perimätietoa vai mitä? Kaikki lajithan kehittyy.
On sillä väliä, jos väitetään että:
Paanari kirjoitti: Kas-Pin on Valkosen suvussa mukana kulkenut tieto/taito kokoelma.
tonik kirjoitti: Paitsi historiallinen miekkailu. Oisko muuten fiksumpi treenata jotain nykyaikaista, vai pitääkö mennä just vanhojen opusten mukaan? Miksi? Ette kuitenkaan treenaa kun murto-osan mitä oikeat ritarit ja taidot samassa suhteessa :lol:
Vai ehkä kyseessä joku roolileikki ritarikamat päällä, ehkä jopa fetissi :peukku:
Miten tämä liittyy Kas-piniin? Jos aihe kiinnostaa, jatka vaikka jotain jotain historiallista miekkailua koskevaa ketjua niin mielelläni vastailen siellä.
DeusVult
joulu 28, 2015, 15.03
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Kaspin-ketju
Vastaukset: 178
Luettu: 61561

Kaspin-ketju

Paanari kirjoitti: Jos mulla olis monta sataa vuotta vanha "käsikirjoitus" niin se olis visusti valolta suojassa ja sitä en päästäis ketä tahansa käpälöimään.
Niin ne on yleensä olleetkin, eikä sinne olekaan ketä tahansa päästetty. :)
Suomessa ei nyt vaan kirjattu asioita ylös, luku ja kirjoitus taito oli harvinaista herkkua...
Tuskin mainittavasti harvinaisempaa keskimäärin kuin muuallakaan Euroopassa, jos nyt puhutaan vaikka Uudesta ajasta eli renesanssista eteenpäin.
Tiedot taidot siirty suullisesti ja ne pidettiin aika pitkälti omana tietona..
...kunnes nyt sitten Kalle on päättänyt jakaa nämä vuosisatoja vanhat "isältä pojalle" salaisuudet kaikille halukkaille. Vai oliko niitä kuitenkin jaettu ennenkin, tarinathan - siis Kallen tarinat - kertoo kaukopartiomiehistä ja ties mistä hakkapeliitoista, jotka käyttivät Kaspinia menestyksekkäästi sodassa? Jännä vaan että edes näiden kyseisten henkilöiden perilliset eivät tunnu tietävän asiasta eikä salaisuus ole missään vaiheessa humalassakaan päässyt lipsahtamaan ulkopuolisille - ainoastaan Kalle on kuullut kaspinista ja lajia voi oppia vain häneltä.

Vaikka onhan nämä kaikki asiat jo puitu tässä moneen kertaan, kuollutta hevosta lienee turha enää hakata, vaikka onhan silläkin oma viihdearvonsa tietysti. Mutta ainakin "pysyypähän mielessä", sehän oli nyt päivän teema. :)
DeusVult
joulu 28, 2015, 14.03
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Kaspin-ketju
Vastaukset: 178
Luettu: 61561

Kaspin-ketju

Paanari kirjoitti: Tokihan se historiallinen miekkakin on jostakin kirppiksen kätköistä joku rahalle ahnas germaani kaivanu esiin ja photoshopannu jonkun opuksen kasaan ;)
En ymmärrä analogiaa. Mun miekat on tietenkin ostettu ihan kaupasta, ne ei ole edes väitetysti mitään perintökalleuksia. Ja vanhoja kirjoja voi tietysti väittää photoshopatuiksi, tosin väite on sinänsä aika perätön koska olen itse nähnyt ja koskettanut niitä alkuperäisiä teoksia, eikä ne mielestäni ole olleet mitään moderneja väärennöksiä. Periaattessa kyllä tosin joku voisikin yrittää väärentää jonkun vanhan taisteluopuksen jos kuvittelisi sillä saavan esimerkiksi mainetta ja mammonaa, joskaan en tiedä yhtään tapausta jossa näin olisi vielä tapahtunut. Kaspinistahan ei ole olemassa mitään kirjoja, ei shopattuja sen enempää kuin alkuperäisiäkään, nehän oli kaikki siinä jossain arkussa joka sattui sopivasti palamaan poroksi jossain Kallen ullakolla ennenkuin kukaan oppilaistaan ehti niitä ikinä näkemään?
DeusVult
joulu 28, 2015, 13.29
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Kaspin-ketju
Vastaukset: 178
Luettu: 61561

Kaspin-ketju

Paanari kirjoitti: Ensin pidämme mielessä nämä talonpoikais esineet, DV, sulla kun tuntuu olevan tietoa näistä historiallisista esineistä niin, kerroppa tyhmälle mikä on sun mielestä tämän "sormilaudan" tarkoitus?
Mistäs minä sen tietäisin? Joskus 1800-luvulla oli paljon kaikenlaisia vitkuttimia, joiden käyttötarkoitus on nykyään jos ei nyt täysin unohtunut niin ainakin muuttunut sen verran merkityksettömäksi ettei sitä tiedä enää kuin joku paikallishistorian dosentti. Tuollainen "sormilauta" on voinut olla vaikka osa jotain värttinää tai hevosen valjaita tai melkein mitä tahansa muutakin mikä agraariyhteiskunnassa on ollut arkipäivää mutta nykyään on täyttä mystiikkaa. Se että Kalle tietenkin väittää sen olevan joku taistelulajien harjoitusväline ja "jossain" jotkut ukot ja akat "ehkä" tietää myös asiasta joitain ei anna oikein kenellekään mitään konkreettista. Edit: Ja vaikka se oliskin oikeasti joku taistelulajien treenivehje, niin entäs sitten? Miten se todistaa, että Kas-pin on jotain Valkoisen suvussa kulkenutta perimätietoa? Kallehan on voinut ostaa se vaikka jostain kirpparilta. Ja vaikka ei olisikaan ostanut, niin sekään ei silti todista että Kalle olisi saanut sormilaudan käyttöön jotain oppia sukulaisiltaan. Monella suomalaisella on kesämökin tontinlaidalla joku vanha aitta, jossa ties mitä talonpoikaisroinaa joiden käytöstä ei nykyisillä omistajilla ole minkäänlaista käsitystä.
Jos, taasen Kalle on tempassu kaiken hatustaan niin, se vasta kova juttu onkin.
Kauhee kasa aseita ja niille liikesarjat.
Puukko tekniikat.
Myrkky-oppi.
Pimee-oppi.
Ynnä muuta ynnä muuta....
Hurja mielikuvitus jos, kaiken on keksiny itte
Tämä on ihan mahdollista, eikä edes oikeasti mitenkään kovin ihmeellinen temppu, jos intohimoa riittää niinkuin Kallella varmasti riittää.
ja saanu vielä toimimaan.
No toimimaan ja toimimaan, sehän on hyvin subjektiivista. Juurihan tuossa Andykin mainitsi, että tekniikka jota Kalle demosi ei toiminut vaikka Andy seisoi vain paikallaan eikä vastustellut mitenkään. Toisaalta jos vaikka minä keksin aivan päästäni jonkun tekniikan vaikka heinäseipään käyttämiseen taistelussa, niin kyllä sekin "toimii" jos vain laitetaan toimimaan, eli varmasti myös monet Kallen jutuista toimivat.
DeusVult
joulu 28, 2015, 11.46
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Kaspin-ketju
Vastaukset: 178
Luettu: 61561

Kaspin-ketju

Paanari kirjoitti: Pidetään nyt mielessä kuitenkin että, Kas-Pin on Valkosen suvussa mukana kulkenut tieto/taito kokoelma.
Yhtenä pienenä "aihetodisteena" käytetään tässä kohtaa nk. sormilautoja. Niillä vahvistetaan sormia ja opetellaan kaiken näköstä ikävää ja ilkeetä touhuu... Itä-Suomesta ja Pohjois-Karjalasta taitaa vielä löytyy vanhoja ukkoloita ja akkaloita jotka tietää ja taitaa sormilaudan salat.
Tiedän että, tätäkin lukee tyyppejä jotka on törmänneet näihin lautoihin muuallakin kuin Kallen luona.
Pidetään nyt mielessä, että ei ole millään tavalla todistettu, tai edes luotettavasti osoitettu, että kyseessä olisi mikään muu kuin Kallen itsensä keksimä taitokokoelma, joka ei perustu mihinkään muuhun kuin niihin lajeihin joita Kalle itse on treenaillut ennen Kaspinin julkistamista. Se, että Kallella on jotain talonpoikaisesineitä jollaisia muualtakin Suomesta löytyy, ei todista tietenkään mitään.
DeusVult
joulu 22, 2015, 12.21
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Kaspin-ketju
Vastaukset: 178
Luettu: 61561

Kaspin-ketju

sinappi kirjoitti: Muistaakseni myös Hontai Yoshin-ryu jujutsun tantodori no kata voidaan suorittaa terävän veitsen kanssa
Eikö about kaikki katat pitäisi voida suorittaa terävän veitsen kanssa? :o
DeusVult
joulu 22, 2015, 07.03
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Kaspin-ketju
Vastaukset: 178
Luettu: 61561

Kaspin-ketju

Eikö Valkonen sano siinä ikivanhassa moontv:n jutussa jotain sellaista että "Minä olen jo niin vanha etten enää pysty seisomaan, mutta minä voin tällä lailla istualtani opettaa". Ilmeisesti kunto on kohentunut niistä ajoista, koska oikeastaan kaikissa videopätkissä Valkonen opettaa kyllä ihan seisaaltaan? Tai sitten se vanhuus oli alunperinkin vähän niinkuin markkinointikikka, Valkonenhan ei edelleenkään näytä kasvoistaan kovin iäkkäältä, lieneekö edes kuuttakymmentä vielä?
DeusVult
loka 6, 2015, 23.17
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Kaspin-ketju
Vastaukset: 178
Luettu: 61561

Kaspin-ketju

Haulla varmaan löytyy näitä Kaspin-ketjuja, joita lukemalla (pienellä päättelyllä) aika hyvin selviää mistä siinä on kyse ja mitä siinä tehdään. Jotain videopätkiäkin on vuosien varrella ollut, mm. nämä jotkut MoonTV (tjsp) pätkät jossa Kaarlo Valkonen demoaa hipaisutekniikan rastatukkaiselle juontajalle, sekä tekee jonkun vyötekniikan joka kuitenkaan "ei nyt ihan lähtenyt". Sitten on joku huonolaatuinen parin sekunnin pätkä jostain hepusta jossain niityllä joka pyörittää puukkoa käsissään ihan nätin näköisesti, ja jonkun treenipätkäkin olen nähnyt jossa kovin "perussuomalaisen" näköiset nuoretmiehet tekevät jotain tekniikkaa. Tempo tai intensiteetti ei ainakaan siinä näytä erityisen hurjalta.

Sitten löytyy muistaakseni Andyn ja olikohan STR:n leirikertomukset, ja sitten nämä Kaspinin väitettyä historiaa koskevat debaatit joiden punaisessa nurkkauksessa Paanari ja toisinaan Kari Aittomäki, ja sinisessä nurkkauksessa allekirjoittanut, kyynikko sekä monia muita nuivia kaspin-kriitikoita. :)

edit: joku ylipotkija voisikin tehdä jaksaessaan kulttuuriteon, ja koota kaikki kaspin-ketjut jonnekin saman sub-foorumin alle niin että ne olisi helposti jälkipolvien luettavissa... tuo haku kun ei oikein aina toimi niinkuin toivotulla tavalla, etenkin jos lajin nimi on välillä ketjuissa Kas pin, välillä Kas-pin, välillä kaspin tai jotain muuta.

Ylipotkija: Sensuroitu tarpeeton provosointi
DeusVult
loka 6, 2015, 12.23
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Kaspin-ketju
Vastaukset: 178
Luettu: 61561

Kaspin-ketju

Kiinan ja Suomen historiaahan nivottiin yhteen myös muutaman vuoden takaisessa Jadesoturi-elokuvassa. Tekijöillä on varmasti ollut tietoa näistä jutuista.

Ilmeisesti Valkosen kunto on huonontunut entisestään, kun vain istuu kummassakin pätkässä, mutta toisaalta taitotaso on taas vähän uudella levelillä kun pystyy ilman kosketusta pysäyttämään hyökkääjän?