Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

DeusVult
elo 14, 2012, 10.56
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Ulkomaankomennukset
Vastaukset: 128
Luettu: 39168

Ulkomaankomennukset

Mjölnir kirjoitti:
DeusVult kirjoitti: Uutisoinnin mukaanhan suomalaisia kohti on ammuttu koko selkkauksen aikana joku kolme kertaa, mikä ei ihan vastaa minun käsitystäni "sotimisesta".
Ei pidä paikkaansa, uutisoinnin mukaan pelkästään tänä vuonna 1.6. suomalaisia kohti hyökättiin kahdesti. Nopea googlaus tuottaa tuloksen, että aika paljon tuota taitaa tapahtua. Useimmissa tapauksissa rauhanturvaajat ovat vastanneet tuleen.
Eli siis ei kolme kertaa, vaan ehkä jopa viisi...? Jee. :) Onhan tuo nyt varsinaisesta sotimisesta hei aika kaukana. Vaikka toki siellä varmasti arvokasta työtä tehdäänkin (oletan näin ilman parempaa tietoa), niin kyllä nuo kuolleisuusluvut (jenkit 1,939, britit 424, suomalaiset 2) kertovat aika karusti sen että ketkä siellä sotii ja ketkä tekee jotain muuta.
DeusVult kirjoitti: Mutta anyway liittyy tietenkin siten, että puolustuvoimat kouluttaa vuosittain tuhansia ihmisiä suojautumaan vihollisen tulelta kaikin mahdollisin keinoin, vaikka opettajista vain murto-osa on koskaan edes käynyt kriisialueella,
Meillä on käytössä sellainen Lessons Learned -menetelmä, jossa näiden tulikosketuksissa olleiden kokemukset jalostetaan käytäntöön koulutuksessa, ja kouluttajat koulutetaan opettamaan sen mukainen toiminta. Jos itse jonkun homman tekeminen olisi edellytys sille, että sen osaa kouluttaa, esim poliisiammattikorkeakoulusta valmistunut poliisi ei mitenkään pystyisi käyttämään ampuma-asetta oikeassa tilanteessa, sillä kaikki eivät varmasti ole saaneet opetusta sellaiselta opettajalta, joka olisi oikeasti ampunut kohdehenkilöä tositilanteessa.
Näinhän se toki käytännössä menee, eikä tässä mitään isoa vikaa ole, vaikka toki varmaan parempi tilanne olisi jos jokainen kouluttaja olisi kovaksikeitetty sotaveteraani. Kuitenkin aika jännä juttu kun ajattelee miten erilaisissa tehtävissä ja maastossa vaikka Afganistassakin toimitaan, verrattuna siihen mitä varusmiehille opetetaan joukko-osastoissa ympäri Suomea. Tulee pakosti mieleen, että taitaa kuitenkin suurin osa siitä opetettavasta materiaalista periytyä edelleenkin sieltä talvi- ja jatkosodan kokemuksista...
DeusVult
syys 13, 2010, 16.13
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Ulkomaankomennukset
Vastaukset: 128
Luettu: 39168

Ulkomaankomennukset

Joo itestäkin tuntuu että ainoot ketkä edes tietää missä Suomi on, on muut pohjoismaalaiset. Briteille, jostain espanjalaisista ja muista nyt puhumattakaan "Suomi" on ihan yhtä hämärä käsite kuin vaikka joku Tyynenmeren mikrovaltio. "Oh, Finland...? Great... isn't it quite cold up there?"