Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 6 tulosta

DeusVult
maalis 26, 2013, 20.53
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 181
Luettu: 28762

Anti-grappling

Mika kirjoitti:
Alioppilas kirjoitti: Näköjään myös vaparipuolella ojennellaan noita sormia tuolla lailla kaverin otsaa kohti.
Niinpä, joten nyt voisivat @kyynikko ja @deusvult kertoa, mikä tarkoitus sillä tässä yhteydessä on. ;)
En tiiä ku en jaksa kattoa neljääkymmentäkolmea minsaa jotain sparraavia iigoreita spotatakseni jonkun sormienojentelukohdan. Heittäkää joku spesifi kohta videosta jos viiltävä analyysi kiinnostaa.
DeusVult
maalis 25, 2013, 15.38
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 181
Luettu: 28762

Anti-grappling

Kyynikko kirjoitti: Ja mitä tulee kommenttiisi Häkkiselle, niin mm. sellaisessa remolajissa kuin vanha amerikkalainen pahapaini opetetaan törkkämäään silmä oikeassa kulmassa ulos. Sama tekniikka on ollut nähtävissä mm jenkkien lähitaisteluoppaassa toisen maailmansodan ajoilta. Semmosta esoteerista Kamaenhinkkausta. Ymmärrän että krav magassa ja muissa nykyään lähinnä potkitaan munille ja punnerretaan mutta kyllä näitä asioita ihan harjoitellaan. Mm. siksi että ne toimisivat silleen oikeesti, ja muuallakin kuin salilla simuloituna kevyellä kosketuksella sitä Pekka Perusinsinööriä vastaan joka haluaa eroon kaljamahasta :D
Niin no tuollahan toisessa ketjussa puhuttiin jostain 50-luvun suomalaisesta lähitaisteluoppaasta jossa opastetaan lyömään tappavia iskuja kämmensyrjällä. Veikkaan että ne jenkit on kokeilleet sitä silmän uloskaivamista käytännössä ihan yhtä monta kertaa kuin herrat kotimaiset laskuvarjopioneerit ovat tappaneet vihollisia kämmensyrjälyönneillä.

***

Näistä "herkille alueille" hyökkäämisistä saa kyllä potkussa aina parhaat väännöt aikaiseksi. :D Ja vastaväitteet on aina mallia "ei toimi koska UFC" tai "mä kerran potkasin / mua kerran potkastiin munille - ei toiminut." :smt003
DeusVult
maalis 22, 2013, 08.06
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 181
Luettu: 28762

Re: Anti-grappling

Vanhakankea kirjoitti: Eikös jotkut pystyukot hioneet juuri sprawlin iskuun aikojen alussa?
Jos siis sprawli on se missä heitetään jalat taakse ja lysähdetään siihen shoottaajan selän päälle, niin ainakin todistettavasti jo 1400-luvun saksalaiset pystyukot tunsivat tekniikan... :D
DeusVult
maalis 21, 2013, 12.46
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 181
Luettu: 28762

Anti-grappling

Presenter kirjoitti: Yksi kysymys tietysti on, että kannattaako huonoja hyökkäyksiä vastaan treenata erikseen, kun samalla vaivalla voisi treenata myös hyviä hyökkäyksiä vastaan. Siis vastauksena tähän "ei ne siellä kadullakaan UFC-mestareita ole" -argumenttiin.
Peruskuviohan menee niin että joku tekee videon vaikka siitä että miten hänen lajissaan blokataan lonkkaheitto (o-goshi). Sitten joku tulee pätemään että "hei, jos joku olympiajudoka tulee sulle vetää lonkkaheiton ni sä et todellakaan voi tehdä siihen yhtään mitään jne", johon sitten vastaus tietysti on että "no onneksi aika harvoin on olympiajudoka vastassa", ja sitten taas että "no miksi treenata p4skoja hyökkäyksiä vastaan kun vois samalla treenaa kunnolla?". Minusta tämä on aika absurdia keskustelua. Ei kait nyt voida realistisesti edellyttää että kaikkia niitä hyökkäyksiä, joita vastaan lajin x tekniikoita demotaan, hankitaan videoille tai leirille tekemään juuri sen kyseisen hyökkäyksen erikoisosaajia?
DeusVult
maalis 21, 2013, 09.34
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 181
Luettu: 28762

Anti-grappling

Jorge kirjoitti: Syöksyykö joku tositilanteessa suoraan jalkoihin?
En pitäis mahdottomana, kun puntilla on käyty ja vaparia telkkarista katsottu. :smt003
Jorge kirjoitti: Ja jos osaa shootata, niin pysähtyykö se liike siihen, kun lyödään?
Riippuu varmaan vähän kaikesta. Missä vaiheessa joku osaa tai ei osaa shootata? Mihin shoottaaja pyrkii? Tunteeko shoottaaja kipua? Jne. Itehän en wingiä harrasta, mutta oon ymmärtänyt että siinä joku 95% tekniikoista on noita lyöntejä ja blokkeja käsillä, joten sinänsä järkeenkäyvää että myös jalkoihin tai halausotteeseen syöksyjät ojennetaan samalla metodilla. Ainakin pienempi jäätymisen todennäköisyys kun ei tarvitse miettiä mitään täysin uutta toimintatapaa tollasten tilanteiden varalle.
DeusVult
maalis 21, 2013, 09.22
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 181
Luettu: 28762

Anti-grappling

Onko nuo videon alussa nähtävät shootit nyt sitten jotenkin tosi paljon hitaampia tai huonompia kuin mitä voisi odottaa tositilanteessa kohtaavansa? (jos nyt oletetaan että vastassa ei ole joku UFC-ammattilainen) Lisäksi näissä videodemoissahan on vähän sellainen juttu että toi silkkihousunen tyyppi ei varmaan halua lyödä kaveriaan oikeasti nyrkillä takaraivoon tai potkia tätä oikeasti naamaan... joten kun puolustusta ei voida demota täysiä niin eihän silloin hyökkäyskään voi olla täysiä?

Mutta mikä itseäni tuossa häiritsee on se että puolustaja seisoo käytännössä yhdellä jalalla kun vastaanottaa shootin, mikä ei tunnu siltä kaikkein järkivimmältä ajatukselta. Mutta mikäs mä olen arvostelemaan. :)