Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

DeusVult
huhti 27, 2011, 21.36
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Opiskelumotivaatio ja opintojen vastaaminen toivottua korkeakouluissa
Vastaukset: 51
Luettu: 2077

Opiskelumotivaatio ja opintojen vastaaminen toivottua korkeakouluissa

Totte kirjoitti: Mitä alaa opiskelet, DeusVult?
Tietoteknologia/tietojenkäsittely. En opiskele tällä hetkellä (valmistunut), mutta saatan hakea jatko-opintoihin myöhemmin.
DeusVult
huhti 27, 2011, 20.54
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Opiskelumotivaatio ja opintojen vastaaminen toivottua korkeakouluissa
Vastaukset: 51
Luettu: 2077

Opiskelumotivaatio ja opintojen vastaaminen toivottua korkeakouluissa

Omalla kohdallani opiskelumotivaatio koki nitkahduksen, kun siirryin AMK:sta kahden vuoden jälkeen yliopistoon. AMK:ssa opeteltiin tekemään ja ymmärtämään oikeasti hyödyllisiä alaan liittyviä asioita, ja yliopistossa sitten taas kuunneltiin kerran viikossa joku ympäripyöreä ja parhaimmillaankin vaan löyhästi aiheeseen liittyvät luento, jonka lopuksi sanotiin että luette ton kirjan ja kurssiin lopussa sitten niin ja niin pitkä essee aiheesta X. Niiqu mitä helv? Mitä mä tästä hyödyn? Akaatemisempaa kenties, mutta hyödyllisempää? Ei tod.

Mutta niinkuin tässäkin keskustelussa on tuotu esille, minusta yliopisto vs. AMK on absurdi vastakkainasettelu. Sanotaan, että AMK ei ole riittävän "akateemisesti vaativa". Ei niin, mutta entäs sitten? Se on AMMATTIkorkeakoulu, sen on siis tarkoitus valmistaa opiskelija johonkin ihan oikeaan duuniin, toisin kuin yliopiston, jonka tehtävä on ennemminkin valmentaa opiskelija pätemään nettifoorumeille (joskin yleensä ne pahimmat huutelijat ovat niitä jotka eivät ole vielä valmistuneet sen paremmin AMK:sta kuin yliopistostakaan...). Nojuu tuo on tietysti huumoria, mutta kyllä minusta YO ja AMK kumpikin tuottaa työmarkkinoille hyödyllisiä ihmisiä. Ei niin että "fiksut menee yliopistoon, ja tyhmät menee AMK:uun".