Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Peki-
maalis 18, 2015, 18.19
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Run-do, eli pikajuoksu itsepuolustuksena
Vastaukset: 27
Luettu: 2186

Tositilanteiden realistinen harjoittelu

Lasse Candé kirjoitti: Mitä Peki- tuumaat, kumman suoritus heikkenee oleellisemmin korkkareista, pikajuoksun vai itsepuolustustekniikoiden?
Nyt kyllä täytyy sanoa, että mennään mutupohjalta, mutta veikkaisin kyllä juoksua. Itsepuolustekniikoita kun pystyy tekemään melkolailla paikaltaankin. Mutta kuten aikaisemmassa viestissäni totesin, niin sadan metrin juoksua on helpompi treenata. Eli periaatteessa spurtteja voisi harjoitella aina kun on korkkarit jalassa, itsepuolustustreenejä varten tarvitsisi jonkin kohteen.
Peki-
maalis 18, 2015, 17.02
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Run-do, eli pikajuoksu itsepuolustuksena
Vastaukset: 27
Luettu: 2186

Tositilanteiden realistinen harjoittelu

Lasse Candé kirjoitti: Sadan metrin juoksu mainittu poliisin toimesta:
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artik ... ua/4912312" onclick="window.open(this.href);return false;
:peukku:

Sama poliisi sanoo samassa artikkelissa itsepuolustuskurssien antia kyseenalaiseksi koska
1. saliolosuhteet eivät vastaa katuolosuhteita ja
2. oikeasti toimiakseen pitäisi harjoitella säännöllisesti

Käytetäänpä samaa logiikkaa tuohon poliisin suositukseen.
Miten hyvin sadan metrin juoksun harjoitteluolosuhteet vastaavat itsepuolustustilanteen olosuhteita? Entäs sitten tuo hyötyaspekti... Miten paljon sadan metrin juoksua pitäisi harjoitella jotta asiasta koitunut hyöty olisi niin merkittävä että sen ansiosta pääsisi karkuun?

Miten nämä seikat suhteutuvat itsepuolustustaitoihin tähtäävään opetukseen?

Ja vielä poliisi. :roll:
Toisaalta ymmärrän poliisin näkökulman tuossa artikkelissa. Olen itsekin törmännyt ihmisiin, jotka ovat käyneet lyhyen itsepuolustuskurssin ja sen pohjalta ovat sitä mieltä, että osaavat nyt itsepuolustuksen eikä sitä tarvitse harjoitella enempää. Itse kun taas en useiden treenivuosien jälkeenkään osaa kaikkea mahdollista :) Olen kyllä sitä mieltä, että itsepuolustuskurssit ovat hyödyllisiä ja suosittelen lämpimästi kaikille, mutta ei yksi viikonloppu autuaaksi tee, vaan kyllä niitä taitoja pitäisi oikeasti ylläpitääkin.

Saliolosuhteista: vaatteet muuttavat treenamista todella paljon. On aivan eri asia treenata verkkareissa ja sisäpelikengissä kuin minihameessa ja korkkareissa. (Täsmennettäköön sen verran, että itse en käytä minihameita enkä korkkareita, mutta jotkut muut saattavat käyttää vapaa-aikana). Suomessa myös keliolosuhteet vaihtelevat yllättävän paljon, esim. päähän potkiminen on huomattavasti haastavampaa jäätiköllä kuin puisella lattialla.

Sadan metrin juoksu nyt on siinä mielessä hyvä harrastus, että sitä pystyisi periaatteessa helposti harjoittelemaan olosuhteissa kuin olosuhteissa ja täten pystyisi kokeilemaan erilaisilla pintamateriaaleilla. Toki sitäkin varmasti pitäisi treenata paljon. Ja luultavasti hyvä sellaisiin tilanteisiin, milloin hyökkäys ei ole kovin yllätävä vaan lähtee uhkailusta tms. Mutta sitten tilanne onkin toinen, jos hyökkäys on yllättävä.

Omasta mielestäni sadan metrin juoksua parempi itsepuolustuslaji olisi parkour. Siinä lajissa, kun juostaan kovaan ja kiipeillään ties mihin. Kyllä siinä hyökkääjällä mahtaisi leuat loksahtaa, kun yhtäkkiä lähtisikin pakenemaan talon seinää pitkin ylös :) Mutta se sitten vaatiikin aika paljon sellaisia fyysisiä ominaisuuksia, mihin ihan jokainen ei pysty.

Eli periaatteessa sadan metrin juoksu voisi olla ihan hyvä lisäharjoittelu, mutta en kyllä itse sillä korvaisi ip-harjoittelua.