Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

MarkkuT
joulu 4, 2018, 13.34
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Liikunnan aloittavan teinin harjoitusmäärät
Vastaukset: 18
Luettu: 5316

Liikunnan aloittavan teinin harjoitusmäärät

Sami Kaipio kirjoitti: joulu 3, 2018, 21.32 Treeni kertoja intensiteetistä riippuen 2-3. Tuollaisella pääsee liikkeelle. Sen lisäksi 1-2 hiit treeniä ja 2-3 perus kestävyys treeniä. Ei voi mennä pahasti pieleen tuolla.
Täytyy nyt vielä kommentoida, että olin suurin piirtein samoilla linjoilla siitä punttiosuudesta. Tästä en kyllä ole yhtään samaa mieltä. Aloittelevalle sopiva treenimäärä 5-8 kertaa/viikko? Yksikköä nyt ei tuossa mainittu, mutta viikkokerroista kaiketi oli kyse?
MarkkuT
joulu 4, 2018, 11.29
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Liikunnan aloittavan teinin harjoitusmäärät
Vastaukset: 18
Luettu: 5316

Liikunnan aloittavan teinin harjoitusmäärät

Sami Kaipio kirjoitti: joulu 4, 2018, 09.34 Perustelen pitkät sarjat sillä,että tekniikan opettelu helpompaa kun tekee enemmän toistoja.
Perustelen lyhyemmät sarjat myöskin tekniikan opettelulla. :D

Kenellä vain alkaa jossain yli 10 toiston pyöriä mielessä kauppalistat ynnä muut. Ehkä hapotteleekin jo sen verran että kyykyt alkavat jullettaa ja maastavedoissa selkä pyöristyä toisto toistolta. Lyhyillä sarjoilla pysyy fokus paremmin tekemisessä ja tekniikka paremmin kasassa. Valmentajan palaute on helpompi kohdistaa, kuin että 15 toiston sarjan jälkeen läähättäessä koutsi tulee kertomaan, että "Yhdeksäs toisto oli tosi hyvä, semmosia teet!".

Repäistään pystymetsästä joku vähemmän lahjakas treenaaja kyykkytelineelle. Treenaajalla ei ole tässä vaiheessa edes tietoa siitä, mikä on oikea suoritustapa, joten valmentajan ohjausta vaaditaan. Tässä vaiheessa kaikki toistot näyttävät kauheilta. 15 toiston sarjoilla aloittaessa hän on tehnyt 15 kauheaa toistoa ennen ensimmäistäkään valmentajan kommenttia. Se kauheiden toistojen osuus siitä kummallakin tavalla sitten pikkuhiljaa pienenee, mutta lyhyillä sarjoilla päästään nopeammalla tahdilla tekemään korjauksia.
MarkkuT
joulu 4, 2018, 08.21
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Liikunnan aloittavan teinin harjoitusmäärät
Vastaukset: 18
Luettu: 5316

Liikunnan aloittavan teinin harjoitusmäärät

Sami Kaipio kirjoitti: joulu 3, 2018, 21.32 1 jakoisella ohjelmalla liikkeenä missä esim 6liikettä plus vatsat. Kyykky, penkki, leuat pystypunnerrus,hauiskääntö ja maastavetoa joka toinen krt. Toistot 8-15 ja sarjat 3-4. Liikkeellä lähtö tarpeeksi pienistä painoista mitä voi vaikka joka kerta lisätä niin kauan että ollaan tarpeeksi lähellä kovia sarjoja. Treeni kertoja intensiteetistä riippuen 2-3.
Muuten samaa mieltä, mutta laajentaisin tuota toistoaluetta alaspäin. Vaikka 5-15 niin, että suurin osa treeneistä olisi viiden toiston sarjoja ja aina välillä jotain muuta. Mutta tämä toistojen määrä ei liene kovin oleellinen juttu.

Missään nimessä mitään maksimeita ei kannata mennä kokeilemaan. Ei sitä intensiteettiä alussa tarvitse prosenteilla laskea. Tekee ensimmäisen treenin vaikka tyhjällä tangolla ja lisäilee joka treenissä pikkuisen.