Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

MarkkuT
huhti 21, 2017, 18.53
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ryhti
Vastaukset: 57
Luettu: 11098

Ryhti

No, laitetaas se lainaus tuohon, että voidaan sitä sitten tässä tulkita. Tulkitseminen onkin hauskempaa, kuin esim. kysyä mestarilta itseltään. :D
Mjölnir kirjoitti:Mä vedin eilen pitkän tauon, ykkösmaksimien treenaamisessa, jälkeen 210 kg, joka sivusi ennätystäni. vieressä ollut tyyppi sanoi, että selkä pyöristyi aika paljon. minä siihen, että ei ole oikeasti ykkösmaksimi, jos pystyy pitämään selän tiukkana :D
Pysyn kannassani, että oli se vähän tuhmasti sanottu, vaikka myönnettäköön, että Mjölnir puhui omasta selästään ja tuskin tarkoitti tuota minään yleispätevänä ohjeena.
MarkkuT
huhti 16, 2017, 11.30
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ryhti
Vastaukset: 57
Luettu: 11098

Ryhti

JariMarjamaa kirjoitti:Mjörln taisi joskus sanoa,että se ei ole maksimia, jos se on kaunista :)
Minun mielestä se oli Mjölniriltä vähän tuhmasti sanottu. Varmasti on helppo löytää videoita, joissa potku loppuu takareisistä ja pakaroista, mutta selkä pitää. Itse en sellaisia jaksa nyt kaivella.
MarkkuT
huhti 13, 2017, 19.05
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ryhti
Vastaukset: 57
Luettu: 11098

Ryhti

flammee kirjoitti:No kyllähän selkänostoonkin saa sitä pitempää liikerataa kun hallitsee tekniikan..
Faaaak, kun teki pahaa katsoa. :x :D

Mutta siis kyllähän tuossakin nostossa ojentuivat sekä lantio että jossain määrin myös polvet. Etureidet ojentavat polvia ja lantiota ojentaa takareisi-pakaraosasto. Tankoa selkälihakset eivät tuossakaan liikuttaneet, vaan päinvastoin antoivat kuorman alla periksi. Pilkun viilaustahan tämä on, kun olen painonnostovalmentajienkin kuullut puhuvan selällä nostamisesta. Huono termi se minusta kuitenkin on.
MarkkuT
huhti 13, 2017, 13.38
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ryhti
Vastaukset: 57
Luettu: 11098

Ryhti

Ile kirjoitti:Tulipa pitkä juttu lämpimikseen... :)
Mullakin on vähän tylsää... :D

Joo, eihän selällä mitään voi oikeasti nostaa. Kokeilkaa vaikka. Eli jos seisoo suorana ja ei koukista itseään lantiosta eikä polvista, vaan kumartuu pelkästään selkää pyöristämällä, niin aika lyhyeksi jää liikerata. Ehkä just ja just saattaa pöydältä ulottua jotain poimimaan. :) Esim. isoja laatikoita nostaessa ryhdin pitäminen voi olla mahdotonta, kun otteen saadakseen pitää kurottaa esineen ympäri. Olennaisinta lienee, ettei selän asento noston aikana muutu.