Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

JariS
joulu 28, 2007, 10.17
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Judon aloittaminen "vanhemmalla" iällä
Vastaukset: 123
Luettu: 31189

Yodhi kirjoitti: Kilpailu judossa kiinnostaisi, mutta minullekin on vähän epäselvää, että miten tuo mahtaa enää näin kypsällä iällä - ja vieläpä naiselle - onnistua. Aiemmin katsastelimme yhdessä kaverin kanssa, että ensi maaliskuussa olisi aikuisten aloittelijakisat, mutta nyt kun Judoliiton sivuja tutkailen, ne näyttävätkin olevan vain nuorille. Vähän epäilyttäisi lähteä suoraan kovempiin kisoihin heiteltäväksi, mutta onkos tässä vaihtoehtoja?
:)
Moi.

Ainakin tällainen tapahtuma olisi tiedossa keväällä, missä ymmärtääkseni voisit kisata (ote E-S alueen tapahtumakalenterista):
la 2.2. , Tampere, Ice Power Cup (B/C/D/E) sekä (M/N: 5.- 2.kyu).

Ainakin 1 meidän seurasta lähdössä. Mietin itekin, kehtaisko. Tuntuu, että kynnys osallistumiseen vaan kasvaa, kun tajuaa miten vähän osaa...
JariS
joulu 20, 2007, 11.47
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Judon aloittaminen "vanhemmalla" iällä
Vastaukset: 123
Luettu: 31189

Ôari kirjoitti:
JariS kirjoitti:Tähtäimessä ruskea vyö ja erittäin hyvä lihaskunto.
Välietappina?
No kun tällä iällä ei enää viitti enemmälti kilpailla ja muulla tavalla ei mun mielestä mustaa vyötä voi ansaita. Ei millään pahalla ohjaajana tai muuten ansioituneille, jotka saavat mustansa muilla kriteereillä.

Ainakin yksissä kisoissa pitää käydä, koska tuli luvattua tyttärelle aikanaan. Kun nimittäin innokkaana yritin kilpailuttaa häntä "ehkä" hieman liikaa, niin tyttö heitti "Koita ite, perk..., niin näet !" :evil:
JariS
joulu 19, 2007, 13.28
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Judon aloittaminen "vanhemmalla" iällä
Vastaukset: 123
Luettu: 31189

Aloitin 43-vuotiaana (nyt 45), mutta takana kaikenmaailman muita lajeja. Ei kuitenkaan kokemusta kamppailulajeista.

Ei mitään isompaa, pikkasen olkapää vihoitellut, se oli jo aikanaan sulkapallossa ongelmana. Korjausliikkeenä siirtyminen hidaripuolen harjoitteluun. Oikea polvi vääntyi kertaalleen jujutsukan kanssa randorissa. Korjausliikkeenä jujutsukalle muistutus, judossa ei saa tehdä polvilukkoja.

Muuten voimakestävyys kasvanut reippaasti ! Aluksi 1 min randorin jälkeen täysin puhki, nyt voi jo ottaa sen puoli tuntia... Helmikuussa vihreän vyön kokeeseen, tekniikatkin voi oppia "vanhalla" iällä.

Yhdessäkään huonossa harjoituksessa en ole vielä ollut. Tähtäimessä ruskea vyö ja erittäin hyvä lihaskunto.