Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Tyttö
touko 22, 2016, 11.29
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Aloittelijoiden tukipulina
Vastaukset: 460
Luettu: 138317

Aloittelijoiden tukipulina

Tervetuloa!

Meillä jokaisella on erilainen tapa oppia. Ohjaamissani lajeissa olen huomannut, että eri ihmisillä voi olla hyvinkin erilainen hahmotuskyky pystyssä ja matossa tehtävien tekniikoiden välillä ja nimenomaan niin, että hahmottaminen on vaikeampaa, kun mennään maahan pötkölleen. Koska olet kokeillut BJJ:tä vasta pari kertaa, niin sanoisin, että anna itsellesi aikaa ja armoa oppia. Ohjaajat ovat paikalla sitä varten, että tarvittaessa ohjaavat vaikka kädestä pitäen. Eli rohkeasti treenaamaan vaan!
Tyttö
heinä 21, 2011, 12.44
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Aloittelijoiden tukipulina
Vastaukset: 460
Luettu: 138317

Aloittelijoiden tukipulina

Dexter kirjoitti: Wado-ryun harrastaminen maksaa kolmanneksen siitä mitä Krav Maga. Lisäksi Wadoon tarvittavat varusteet löytyy jo entuudestaan. Peruskurssimaksun lisäksi tulisi ottaa ainoastaan kamppailulajit kattava vakuutus. Toisaalta kiehtoo Krav Magan ns. yksinkertaisuus ja suoraviivaisuus.
Krav Magan varusteet eivät paljoa maksa. Peruskurssin voi treenata vaikka verkkareissa (tai niissä karatehousuissa) ja t-paidassa. Aika pitkälle tämänkin jälkeen pärjää magahousuilla, t-paidalla, alasuojilla ja painitossuilla. Ja kerran kun varusteet ostaa, niin niitä ei tarvitse olla hetikohta uusimassa.

Kysyit myös aiemmin pystyottelun aloitusajankohdasta. Siihen ei varmaan ole mitään yleispätevää vastausta. Slow fightia (eli hidasta ottelua/liikkuvaa tekniikkaharjoittelua tai miksi sitä haluaakaan luonnehtia) aletaan harjoitella jo peruskurssilla ja siitä se sitten pikku hiljaa kehittyy kohti varsinaista ottelua. Kevyessä pystyottelussa voi yhdistää kaikkia osaamiaan tekniikoita: lyönnit, potkut, maahanviennit. Ja sitten on erilaisia tehtäväsparreja (esim. pitkä etäisyys, lyhyt etäisyys, toinen parista yrittää maahanvientejä, pelkät kädet, pelkät jalat, tilanne lähtee eri positioista). Ja tietysti ottelu voi olla mallia 1 vs monta. Mitä nyt ohjaaja milloinkin keksii. :badgrin: