Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 16 tulosta

Tyttö
touko 15, 2015, 17.23
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176050

Senshidosta

Ylipotkija: Tässä ketjussa on tarkoitus keskustella Senshidosta, eikä vääntää siitä, miten tekstejä kuuluu lainata ja miten kenenkin kuuluu keskustella.

Joten aiheeseen takaisin, jatkakaa!
Tyttö
maalis 27, 2014, 22.19
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176050

Senshidosta

Lasse Candé kirjoitti:
Tyttö kirjoitti: Ylipotkija: Lasse, onko kaikki hyvin?
No ei nyt sentään, mutta silleen ihan normaalisti.
Pari viimeisintä ja muutamat järjen äänet tuolla välissä viittaa siihen että pointti on mennyt jo perille niissä määrin kuin se voi mennä.
Hyvä, että rauha maassa. :)
Tyttö
maalis 27, 2014, 21.37
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176050

Senshidosta

Lasse Candé kirjoitti: Viimeistäsi en ymmärrä.
Muuten palautteesi minun kirjoitustyylistäni ei kiinnosta.
Minulla ei ole mitään tekemistä Senshidon kanssa, joten ei ole ns penniäkään kiinni.

Minä oletan että kun tulee scheissea yhteen suuntaan ja vastavääntöä toiseen, lukijat osaavat muodostaa paremman mielipiteen kuin jos tulisi pelkkää scheissea yhteen suuntaan. Heitän oman viisitoista senttiäni tänne kuten muutkin ja se riittää mihin riittää, enkä välitä mikä se sitten on kelläkin. Mielikuvan muodostamisen voinee jättää aikuisten omalle vastuulle.

Minun tarkoitukseni ei myöskään ole avata minkään demon ideaa, kuten itse sen tulkitsin. Ainoastaan torpata virheellinen käsitys.
Ylipotkija: Lasse, onko kaikki hyvin?
Tyttö
maalis 20, 2011, 14.32
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176050

Senshidosta

Rojola kirjoitti: Tytön esittämiin useisiin kysymyksiin saa parhaiten vastauksen, kun tulee harjoituksiin tai seminaarille. Kaiken kattavan ja tarpeeksi läpikotaisen vastauksen antaminen foorumeilla voi olla hankalaa.
Kiitos vastauksesta. Kunhan seminaari tms. treenimahdollisuus sattuu sopivasti aikatauluihin, niin tarkoitus on tulla tutustumaan. Mutta en pistä myöskään pahakseni keskustelua keskustelufoorumilla. :)
Tyttö
maalis 20, 2011, 11.22
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176050

Senshidosta

Ôari kirjoitti:
Tyttö kirjoitti: Olisi kiva kuulla lisää, miten Senshido-ohjaajat opettavat työkalujen perustreenaamista, "oikeita" toimintamalleja ja korjaavat mahdollisia reagointivirheitä.
Voiko väärin reagoida?

Sehän on juuri sitä luonnollista toimintaa kullekin, ja itse näkisin ennemminkin asian niin että miten saada se reagointinsa haltuun, eli "fight or flight" valinta jatkolle. Kilppari kai on periaatteessa flight, mutta saman reaktion josta siihen etenee voinee kääntää myös fightiksi.

Ainakin että ei siihen kilppariin jää kuin pakenevaksi hetkeksi, ja sitten tullaankin ottamaan omansa takaisin (jotenkin näin olen ymmärtänyt esim. Defendon kanssa mentävän).

Jos korjataan reagointivirheitä niin silloin minusta mennään siihen aiemmin mainitsemaani tyylisuunnanmukaiseen toimintamalliin kontra henkilökohtainen.

Taas metsässä? :)
Ymmärrän pointtisi.

Jos reaktio jokaiseen hyökkäykseen on kuitenkin esim. selän kääntäminen tai kilppariin meno, niin kyllä mielestäni voisi puhua siitä, että reagoi tilanteessa "väärin" tai ei ainakaan optimaalisesti. Vaikka se olisi kuinkakin luonnollista reagoivalle henkilölle. Mielestäni on ihan fiksua jalostaa reagointia käytännöllisempään ja tehokkaampaan suuntaan.

Sen takia kysyinkin, että onko Senshidossa ensimmäisiä torjuntoja/reaktioita/työkaluja, jotka ovat enemmän oikein kuin toiset. Ja miten harjoittelijaa opetetaan/ohjataan haluttuun suuntaan.
Tyttö
maalis 19, 2011, 23.07
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176050

Senshidosta

YJT kirjoitti:
Tyttö kirjoitti: Ei varmasti olekaan yhtä oikeaa tapaa reagoida, mutta millä henkilö opetetaan reagoimaan "jollain lailla oikein"? Jos se oma reaktio ei olekaan tilanteeseen optimaalinen (vaikka se kilppari). Mietin, miten tilanteesta on tarkoitus selvitä, jos ei opeteta keinoja. Onko tarkoitus opetella yrityksen ja erehdyksen kautta?
Senshido-ohjaajat olisivat parempia henkilöitä vastaamaan tähän, mutta käsittääkseni Senshidossa treenataan myös niitä työkaluja, ja toisaalta rohkaistaan harjoittelijoita hakemaan työkaluja myös muista lajeista. Varmaan taito kasvaa ihan samalla tavalla kuin kamppailulajeissa sparratessa.

En osaa sanoa, kuinka paljon ohjaajat korjaavat huonoja ratkaisumalleja. Varmaan se selän kääntäminen ym. karsitaan sparraamisella tms. keinoilla. Joka tapauksessa pitäisin selvänä, että tuhoisat toimintamallit (esim. se selän kääntäminen) karsitaan pois, mutta se optimaalinen (tai sanotaan vaikka ko. henkilölle luontainen ~ optimaalinen) tapa löytyy ainakin jossakin määrin yrityksen ja erehdyksen kautta.

Koska olen treenannut Senshidoa lähinnä seminaareissa, niissä treenaamisen painopiste on luonnollisesti ollut "Senshidon-omaisessa treenaamisessa", eikä näitä työkalujen perustreenaamista ole ollut. Näin ollen en ole paras henkilö kertomaan, miten Senshidoa treenataan "oikeasti".
Kuulostaa siltä, että parhaan hyödyn Senshidon harjoittelusta saisi henkilö, jolla on työkaluja jo ennestään.

Olisi kiva kuulla lisää, miten Senshido-ohjaajat opettavat työkalujen perustreenaamista, "oikeita" toimintamalleja ja korjaavat mahdollisia reagointivirheitä.
Tyttö
maalis 19, 2011, 22.09
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176050

Senshidosta

YJT kirjoitti:
Tyttö kirjoitti: Vielä täsmennyksen vuoksi haluaisin tietää, onko lajissa ns. oikeita suorituksia (=työkaluja) eri hyökkäyksiin vai onko jokainen tapa, jolla ensimmäinen hyökkäys tavalla tai toisella torjutaan "oikea tapa".
Jokainen tilanne on uniikki, eikä voi ajatella että jokaiseen tilanteeseen olisi etukäteen valittu yksi optimaalinen tapa. Periaatteessa "oikea tapa" on se, jolla keho reagoi vaistomaisesti* hyökkäykseen (koska se on refleksinomainen, se on nopein), ja tilanteen eteneminen määrittelee mitkä tavat jatkaa tilannetta ovat parhaita tai ylipäätään mahdollisia siitä tilanteesta.

*okei, selän kääntäminen ja kilpikonnaan vetäytyminen ei ehkä ole oikea tapa vaikka saattaa tullakin luontaisesti
Ei varmasti olekaan yhtä oikeaa tapaa reagoida, mutta millä henkilö opetetaan reagoimaan "jollain lailla oikein"? Jos se oma reaktio ei olekaan tilanteeseen optimaalinen (vaikka se kilppari). Mietin, miten tilanteesta on tarkoitus selvitä, jos ei opeteta keinoja. Onko tarkoitus opetella yrityksen ja erehdyksen kautta?
Tyttö
maalis 19, 2011, 18.03
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176050

Senshidosta

Ôari kirjoitti:
YJT kirjoitti: Nähdäkseni eräs perustavanlaatuisista harjoituksista on seuraavanlainen:
- hyökkääjä ja puolustaja seisovat vastakkain (tai jossain muussa lähtöasetelmassa, esim. hyökkääjä hyökkää takaa tai puolustaja istuu, tms).
- hyökkääjä hyökkää jollakin etukäteen määrittelemättömällä tavalla täydellä nopeudella, ja puolustaja reagoi hyökkäykseen refleksinomaisesti, etukäteen määrittelemättömällä tavalla
- tilanne jäädytetään välittömästi tähän siten, että liike pysähtyy mutta liikkeen suunta säilyy
- puolustaja tarkastelee tilannetta ja päättää oman vastahyökkäyksensä em. periaatteiden mukaisesti (eli pyrkii hyökkäämään lähimmällä aseellaan lähimpään kohteeseen, käyttämään ei-sähköttävää liikettä, jne). *
- puolustaja kysyy, onko hyökkääjä valmis, ja sen jälkeen puolustaja tekee oman vastahyökkäyksensä, johon hyökkääjä reagoi kuten reagoi
- tilanne jäädytetään uudestaan
- puolustaja tutkii taas tilannetta ja päättää seuraavan vastahyökkäyksensä
- tilanne jatkuu, kunnes se päättyy (esim. hyökkääjä on saatu maahan ja puolustaja pääsee pakenemaan)
- harjoitus otetaan uusiksi joko samasta tai erilaisesta alkuasetelmasta
- taitojen kartuessa tilanteen jäädyttämisaikaa voidaan lyhentää (tai se lyhenee itsestään, kun harjoittelijat oppivat näkemään lukemaan tilannetta ja päättämään vastahyökkäyksensä nopeammin)
Kuulostaa mielenkiintoiselta tavalta, joskin vaikealta (tuo hommaan stoppaaminen ja jatkomahdollisuuksien tutkiminen). Aloitetaanko sitten uudestaan alusta kun eka vastahyökkäys on valittu? Jos ei, niin se "kesken kaiken alusta aloittaminen" kuulostaa taasen hankalalta - tilanne kun ei ole sama, eli enää ei olla oikeasti siinä reagoidussa tilassa, vaan ollaan tavallaan luotu alku sarjataitoon....

Hahmotan varmaan jotain taas päin... noh, Oulu, Rojola ja "Redman suit up!" :)
Vielä täsmennyksen vuoksi haluaisin tietää, onko lajissa ns. oikeita suorituksia (=työkaluja) eri hyökkäyksiin vai onko jokainen tapa, jolla ensimmäinen hyökkäys tavalla tai toisella torjutaan "oikea tapa".
Tyttö
marras 13, 2010, 15.16
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176050

Senshidosta

jepulista kirjoitti: Mutta uskon, että on vaikea ymmärtää miten homma voi toimia ilman, että harjoittelee ensin erilaisia tekniikoita todella paljon ja toistaa niitä miljoona kertaa ennen kuin niitä aletaan soveltamaan.
:smt015
Tyttö
marras 6, 2010, 20.38
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176050

Senshidosta

flammee kirjoitti:
Tyttö kirjoitti:
flammee kirjoitti: http://senshidointernational.blogspot.c ... edder.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kiitosta vaan, mutta lähinnä ajoin takaa asiaa, että miten näitä periaatteita yhdistetään harjoitteluun ja niihin työkaluihin. Kun haluan oikeasti ymmärtää, mistä on kyse.
Noooo, kyllähän siellä linkin takana on vähän muutakin kuin listattuna ne viisi periaatetta, ei se nyt kokonaan avaa periaatteiden sisältöä, mutta kyllä se nyt hiukan raottaa sitä ovea.
Kiitän edelleen, rautalangasta vääntäminen ei ole tarpeellista. brushteeth
Tyttö
marras 6, 2010, 19.58
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176050

Senshidosta

flammee kirjoitti:
Tyttö kirjoitti: Haluaisitko VKA avata tarkemmin teidän periaatteitanne?
Eihän nää oikeasti mitään salaisuuksia ole, koska ne lukee netissä.

http://senshidointernational.blogspot.c ... edder.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Senshido’s 5 principles of physical retaliation these are as follows and in no particular order; Economy of motion, Non-telegraphic movement, Opportunity striking, Tactile sensitivity and Primary target acquisition.
Kiitosta vaan, mutta lähinnä ajoin takaa asiaa, että miten näitä periaatteita yhdistetään harjoitteluun ja niihin työkaluihin. Kun haluan oikeasti ymmärtää, mistä on kyse.
Tyttö
marras 6, 2010, 19.31
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176050

Senshidosta

VKA kirjoitti:
Haluaisitko VKA avata tarkemmin teidän periaatteitanne?
Tämä foorumipostaus printattuna toimii vapaalippuna VKA:n missä tahansa suomessa siviileille pidettävälle Senshido aiheiselle seminaarille. Tämä printti on ainoastaan validi nimimerkillä "Tyttö" Potku -netissä kirjoittavalle henkilölle. Henkilöllisyys tarvittaessa todistettava.

Tervetuloa.
Kiitos. Tulen käyttämään tämän mahdollisuuden.

Tosin papereissa lukee kyllä jotain muuta kuin Tyttö. ;)
Tyttö
marras 6, 2010, 19.02
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176050

Senshidosta

Haluaisitko VKA avata tarkemmin teidän periaatteitanne?
Tyttö
marras 6, 2010, 18.36
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176050

Senshidosta

Eli onko siis niin, että senshidoa ei voi (ainakaan täyspainoisesti) harjoitella, ellei harjoittele jotain muuta? Että senshido ei varsinaisesti ole laji, vaan "treenipaikka", missä sovelletaan muualla opittua.
Tyttö
marras 6, 2010, 18.22
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176050

Senshidosta

DeusVult kirjoitti:
Tuomo kirjoitti: Sitä mä en ymmärrä, et miksi tästä nousi poru? Krav Maga on tekniikka pohjainen, Senshido ei.
Johtunee siitä, että kukaan (tai no, minä ainakaan - en tiedä voiko sen yleistää tarkoittamaan kaikkia) ei pysty alkuunkaan ymmärtämään miten voi treenana kamppailulajia, jossa ei ole lainkaan tekniikoita?
Enkä minä. Käsittääkseni pelkällä periaatteella ei pysty toimimaan kamppailutilanteessa. Jotain välineitä siihen mukaan tarvitaan. Sanooko välineitä sitten tekniikoiksi, työkaluiksi tai keksiikö niille ihan uuden innovatiivisen termin, ei poista sitä tosiasiaa, etteikö joitain välineitä periaatteen lisäksi tarvittaisi.