Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 3 tulosta

Mänzy
touko 6, 2020, 09.00
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 34764

Matkailu

Pari Finskin varattua lentoa oli tälle vuodelle. Ensimmäisen peruuntumisen jälkeen pistin heti nettisivujen kautta ilmoituksen, että otan rahat ja vain rahat, kiitos. 8 viikon käsittelyaika ei haittaa, jaksan odottaa. Toisen kanssa en ole jaksanut kiirehtiä senkään vertaa, kun on duunireissu kyseessä.

Norskilta oli myös yksi lento varattuna. En elättele toivetta saada sieltä mitään. Kaikki mitä tulee on bonusta.
Mänzy
syys 18, 2017, 09.47
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 34764

Matkailu

taikaviitta kirjoitti:Kertokaahan ja suositelkaa kaikenlaista kivaa ja nähtävää Ateenasta? Parin päivän päästä ois lähtö Kreikan maalle. Tämän syksyn lomakohde päätettiin suunnata sitten. Historiaa siellä ainakin on paljon.
Voi jumpe! Jos antiikin historia kiinnostaa, ei näkeminen lopu! Suunnilleen joka kulmassa on jotkin rauniot.

Kolme tärppiä: Akropolis (tietysti), arkeologinen museo ja Olympoksen Zeuksen temppeli. Kaikki kaupungissa, helposti saavutettavissa julkisilla. Museossa mm. Agamemnonin kuolinnaamio ja Antikythera-laite.

Välissä luonnollisesti syödään tzatsikit, tirokafterit, saganakit yms. herkut. :)
Mänzy
loka 9, 2012, 10.40
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 34764

Matkailu

taikaviitta kirjoitti: Löytyhän tämäkin ketju kun hetken etsi.

Onkos potkulaisilla kokemuksia Portugalista ja tarkemmin Lissabonista? Vietän emännän kanssa ensi viikon siellä lomaillessa ja hyviä vinkkejä otetaan vastaan.. Mihin kannataa tutustua, missä käydä, paikallisia hyviä ravintoloita, baareja, herkkuja.... kaikenlaista??
Käytiin häämatkalla nimenomaan Lissabonissa. Jos tykkää museoista ja vanhoista rakennuksista (minulle maistuvat), niitä kyllä riittää vähän isompaankin kulutukseen, joskin lähinnä vuoden 1755 maanjäristyksen jälkeisiä. Etenkin Torre de Belém, pyhän Jeromen luostari sekä merimuseo Belémin kaupunginosassa ovat huippuhienoja.

Jos eläintarhat eivät ahdista tai ahdistavat vain vähän, oli Lissabonin eläintarha melkoisen mainio. Eläimillä oli, muistaakseni valitettavasti karhuja lukuunottamatta, yleensä näkemääni verrattuna isommat tilat.

Lounasaikaan Lissabonin ravintolat ja kahvilat tarjoavat päivän menua, joka on (alkupala,) pääruoka ja jälkiruoka, kymmenellä eurolla (v. 2010). Halpa ja helppo tapa syödä paikalliseen tapaan. Ruokakulttuuri noin muuten Portugalissa on, noh, melko mitäänsanomaton. Kalaahan tietysti saa vaikka minkäsortin näköistä ja kokoista, mitä kannattaakin hyödyntää, jos kala maistuu. Muuten ruoka on ns. paremmassa ravintolassa tyypillisesti "pistetääs tähän lautaselle kokonainen kala ja mitäs muuta, vaikka appelsiinisiivu ja jokin random-kastike", eli ei mitään kovin ylevää. Portugalin punaviinit ovat tyypillisesti voimakkaan makuisia, mutta pöytäviinilaatukin on yleensä ihan hyvää.

Sitten päästäänkin portviineihin. Mikäli näistä eds hitusen tykkää, on suorastaan pakollinen käyntipaikka Solar do Vinho do Porto, "portviini-instituutti" Bairro Alton kaupunginosassa. Se on olohuoneenkaltainen baari, jossa voi nautiskella portviineistä ja myös ostaa pulloja. Näytti sieltä saavan jotain pientä syötävääkin viinin oheen. Jokatapauksessa sinne vain upottavaan nojatuoliin istuskelemaan ja portviinilistoilta kiinnostavuuksia tilaamaan! Jos on portviinihullu, kuten minä ja vaimoni, ostaa sitten laukun täyteen pulloja plus toki myös paikan sinetillä varustetut portviinilasit.

Adapteria sähkölaitteille ei tarvitse.

Englantia ei välttämättä ihan hirveästi osata, mutta varsinkin jos espanjaa osaa lukea, pysyy melko hyvin kärryillä teksteissä. Puhua espanjaa ei välttämättä suoraan kannata, se saattaa olla loukkaavaa paikallisten mielestä. Hyvin siellä kuitenkin pärjäsi; portugalilaiset ovat mielestäni hieman espanjalaisia ystävällisempiä ja hotellit yms. turistien kanssa toimivat tahot palvelevat kyllä englanniksi.

Metro oli helppokäyttöinen ja viiden päivän lippuja sai ostaa kaikilta asemilta. Ne taisivat muistaakseni käydä myös busseissa.