Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Mänzy
heinä 31, 2006, 08.35
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: C&R
Vastaukset: 14
Luettu: 3161

Re: C&R

Raimo Lappalainen kirjoitti:
Mänzy kirjoitti: Olen Bujinkan-treeneissä harjoitellut tuontyyppisiä asioita. Useimmin tilanne (skenaario) on ollut sellainen, että kaksi tyyppiä kuljettaa kolmatta ja joutuu viemään tämän maihin ja hillitsemään sidontametodein (esim. käsiraudat).

Mänzy
Päälläistuminen on joissakin tapauksissa aiheuttanut hypoksiasta johtuvan kuoleman... eli voi olla epäterveellistä...

Kuvaamasi kuljetustilanne on lähinnä järjestyksenvalvojan, vartijan tai poliisin työssä käytettyjä menetelmiä. Opettamassani menetelmässä ei käytetä käsirautoja, leposide-eristystä joissakin tapauksissa kylläkin tai vanhuksilla geriatriatuolia.

-Rami-
Olet oikeassa, harjoittelemani jutut ovat lähempänä virkavallan menetelmiä. Kuitenkin, harjoittelu tapahtuu eri intensiteeteillä ja lievemmissä tapauksissa homma on lähempänä ketjun aiheen menetelmiä. Lievemmillä tapauksilla tarkoitan sitä, että maalimies ei raivoa täysillä vaan vastustelee vähemmän ja on vastaanottavaisempi puheelle.



Mänzy
Mänzy
heinä 29, 2006, 02.28
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: C&R
Vastaukset: 14
Luettu: 3161

Re: C&R

Mika kirjoitti: Kuinka laajaa ja kasvavaa tämä alue on Suomessa ja muualla? Luulisi kysyntää ainakin olevan mm. virastoissa ja erilaisissa kaupoissa.
Ystäväni on toiminut erilaisissa tehtävissä sairaalan psykiatrisella osastolla. Hän on kertonut parista tilanteesta, jossa tuontyyppinen koulutus olisi saattanut tulla tarpeeseen. Tilanteissa käytännössä aina istuttiin porukalla riehujan päälle kunnes tämä rauhottui.

Mielestäni tuontyylinen toiminta tarvitsee pohjakseen paljon harjoittelua yhteisesti vakiotyöporukan kanssa, jotta kaikki osaavat saman kuvion ja kaikki ovat samaan aikaan tilanteen tasalla. Ei auta, jos kolme tämäntyylistä hallintaa treenannutta ihmistä alkaa pysäyttää riehuvaa potilasta tms. ja yksi heistä tekee ns. väärällä intensiteetillä ts. eri tahtiin kuin muut.
Mika kirjoitti: Mitä muuta osaatte kertoa aiheesta?
Olen Bujinkan-treeneissä harjoitellut tuontyyppisiä asioita. Useimmin tilanne (skenaario) on ollut sellainen, että kaksi tyyppiä kuljettaa kolmatta ja joutuu viemään tämän maihin ja hillitsemään sidontametodein (esim. käsiraudat).



Mänzy