Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 3 tulosta

kattikukkula
syys 12, 2013, 11.28
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsiä vastaan toimiminen
Vastaukset: 154
Luettu: 24623

Shorinji-ryu Renshinkan Karatedo

L.K. kirjoitti: Ihan vaan sivuhuomiona niin yksi suurimmista harhoista kyllä edelleen tuntuu olevan se, että ne veitsihyökkäksiä tekevät ovat jotain edged weapons experttejä. JuuTuubikin on jo pullollaan videoita puukotuksista. Sieltä vaan katsomaan miten montaa "drilliä" siellä tehdään...
...
En kylläkään katsonut edes tuota videota mistä puhutte, mutta jos siellä tehdään jotan hyppypotkuja veitsiä vastaan niin no offense to anyone, mutta en kyllä haluakaan katsoa...
[youtube][/youtube]
'nuff said hyppypotkuista.

Modet varmaan kokoaa tän sinänsä ihan arvokkaan veitsi-itsepuolustusosuuden omaan threadiinsa. Taitaa olla hiukan sivussa topikista.

t.
mika
kattikukkula
syys 12, 2013, 00.11
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsiä vastaan toimiminen
Vastaukset: 154
Luettu: 24623

Shorinji-ryu Renshinkan Karatedo

Editoin vähän, pahoittelen...
Kyynikko kirjoitti: Niin, toihan on huonoimman laatuinen "cop out". Veistä vastaan on niin vaikea puolustautua että ihan sama vaikka tekniikkana opetetaan jotain älyvapaata hyppypyörähdystä?
Ihan periaatteenkin kierrehypyt ovat naurettava idea veitsitorjunnssa, ja ne hyökkäykset kandeis tehdä edes etäisesti oikealta etäisyydeltä.
Joku voi joutua joskus tilanteeseen missä sitä keklua näytetään ja kuolla tuon tasoisen opetuksen takia. Ei kovin todennäköistä mutta mahdollista.
Mua rupes huimaamaan sitä videota katsellessa, etten loppuun asti jaksanut. Siellä oli kai jotain ushiromawaa ja sen sellaista, mutta...
Ikubon versioissa (joita olen eniten harjoitellut silloin ennen ja vähän sen jälkeenkin) hyppykierrot tai pyörähtämällä tehdyt liikkeet liittyvät ymmärtääkseni rankaisuun ja vasta sen jälkeen, kun hyökkäys on väistetty ja ase/käsi otettu kontrolliin. Voidaan tietty GTn ääressä pohtia, että kannattaako silloinkaan pyörähdellä...
Kyynikko kirjoitti: Jännä että Inosanton opettamissa filipino-lajeissa missä veitsenkäyttöä opetetaan myös opetetaan niitä torjuntoja. Ja ihan eri tavalla kuin tuossa klipissä.
No, eikö vaan olekin. Ja mitä minäkin olen Matsuoin kanssa joskus (puu)veitsen kanssa sohinut, niin eniten tuntui suunta vievän kohti kahvipöytää silloin, kun tekemisen meininki oli tätä filippiiniläisperäistä.
Toisaalta niissä tankensabaki-tekniikoissa (Ikubon ja Matsuoin versiot), joita minulle on opetettu on myös korostettu väistön, ajoituksen ja aseen kontrollin merkitystä. Tamotsun tekniikoille ei (Suomessa) valitettavasti annettu oikein mahdollisuutta silloin ennen nakkisotia, joten en tiedä miten Renshinkanissa heidän omista tekniikoista opetetaan.

t.
mika
kattikukkula
syys 11, 2013, 22.32
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Veitsiä vastaan toimiminen
Vastaukset: 154
Luettu: 24623

Shorinji-ryu Renshinkan Karatedo

Pari juttua,

1) Ennen Tamotsu Jr:n saapumista Suomessa treenattiin (Matsuoin johdolla) tyypillisesti viittä tankensabakitekniikkaa. Nämä ymmärtääkseni olivat Ikubon Matsuoille opettamia. Eli siis Ikubon Tankensabakeja. Niissä kyllä näkyy tuo Renshinkan-vaikutus, mutta näkyy myös Ikubon omat jutut.
2) Sitten muistaakseni Imatralla vuonna vähän ennen nakkisotia Tamotsu Jr esitteli ainakin muutaman Renshinkanin oman tankensabakin. Edellä linkitetty video tiivistää näiden sisällön. Lienevät ohjelmassa nykyisillä Renshinkan-harjoittelijoilla.
3) Samaan aikaan Matsuoin oma kehitystyö tuotti 4-6 uutta tai kohdan 1) tekniikoista kehiteltyä/jalostettua versiota tankensabakeista.
4) Matsuoi on myös sillä tuulella ollessaan opettanut Escrimasta oppimiaan/kehittämiään tekniikoita veistä vastaan (sekä paljain käsin, että kepin kanssa).

Eli siis Ikubolta viisi. Renshinkan- ja muita vaikutteita.
Tamotsulta omansa, jotka ovat ns. aitoa Renshinkania (video).
Matsuoilta omat (noin viisi kappaletta +-1, vähän vaihdellut aikojen saatossa). Plus sitten Escrima-systeemit.

Nuo "karate"pohjaiset tankensabakit kyllä tunnistaa "saman puun hedelmiksi".

En jaksa ottaa kantaa toimivuuteen. Tässä vaiheessa omaa harjoitteluani olen todennäköisesti nähnyt, harjoitellut ja unohtanut tuplasti enemmän, kuin mitä enää osaan. Ehkä nuo tankensabakitkin ovat enemmän järjestelmä ja opetustapa, kuin varsinainen kehotus soveltaa niitä suoraan kipsan jonossa aamuyöllä klo 0430. Joku (olisko ollut peräti Inosanto) on sanonut joskus, että jos joku hyökkää veitsellä (ja tietää mitä tekee) niin "Better not be there..." Kuulostaa hyvältä ajatukselta.

t.
mika