Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 41 tulosta

thejuha
huhti 27, 2009, 18.06
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 71805

Hoi Jeon Moo Sool

Eizei kirjoitti: Ai hää vai?
Samaa tyyppiä tarkoitin. Onkohan se vielä kuvioissa mukana??

Oli aikoinaan mahdollisuus treenata herran kanssa ja pakko sanoa, että aikas vakuuttava se oli. Vahva tkd tausta näkyi tekniikoissa kuin myös harjoittelussa, mutta niinhän se kovin monen korealaisen kohdalla menee.
thejuha
huhti 27, 2009, 09.29
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 71805

Hoi Jeon Moo Sool

Aikoinaan oli tuolla arabien alueen pääopettajana Master Kyo-Sig Kang. Onko henkilö vielä kuvioissa mukana? Katselin vain noita kuvia ja kyseistä herraa ei näkynyt missään. Joskus oli jotain puhetta tuosta herrasta, mutta nyt ei muistu mitään selkeää mieleen.
thejuha
heinä 7, 2008, 00.09
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 71805

Taitaa sinulle lähin olla Hyvinkää, kun Mäntsälässäkään ei viime tietoni mukaan ole ketään. Seuroja taitaa olla toiminnassa enää:
- Tapiola
- Kirkkonummi
- Hyvinkää
Tuota listaa korjaa joku, joka enemmin tietää.
Tuossahan oli Klaukkalassa ja Lahdessa seurat, joiden toiminta on kaiketi loppunut. Mutta kuulemma toimintaa on alkamassa uusissa kohteissa.
thejuha
tammi 17, 2007, 23.25
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 71805

Toiminta on ollut hyvin hiljaista Lahdessa jo pidempään. Siten ei heitä ole varmasti näkynyt leireillä. Asiasta taisi olla juttua myös tällä foorumilla jonkin aikaa sitten.
thejuha
tammi 17, 2007, 19.57
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 71805

Kiva, että Chris on taas mukana. Hän oli pitkään poissa kuvioista. On mukavaa, että vanhat tuovat kokemuksensa yhteiseen hyvään. Kerrohan terveisiä, treenattiin 1990 luvun alulla välillä yhdessäkin, kun silloin kävin välillä Lahdessa - taisi Chris käydä pari kertaa myös Kuusankoskella. Ompa noista ajoista kovin paljon vuosia kulunut.
thejuha
tammi 17, 2007, 13.20
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 71805

Kukas siellä (Lahdessa) on nykyisin opettajana ?
Toivottavasti seurassa on porukkaa, että jatkossa treenaaminen on kivaa ja monipuolista.
thejuha
tammi 16, 2007, 23.23
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 71805

Juho kirjoitti: Aloitinpa kyseisen lajin.
Aloititkos sie Lahdessa ? Katsoin vain tuota sinun paikkakuntatietoa.
Jos sie aloitit Lahdessa, niin millainen on teidän seuran tilanne siellä. Lahdesta on kuulunut kovin vähän hoijeonmoosoolin osalta. Seura on tainnut olla hiljaisena ainakin pariin otteeseen.
thejuha
tammi 14, 2007, 23.05
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 71805

J.Happoja kirjoitti: ... mikä vyösysteemi niillä on käytössä siellä. Puvut on suurinpiirtein samanlaisia kuin suomalaisilla korkeammilla värivöillä ja mustavöisillä, mutta ...
Lähes kaikissa hoijeonmoosooli kouluissa mitä minä tiedän on käytössä 10 gup järjestelmä. Vyöt menevät eri maissa hyvin eri tavoin, mutta ei kuitenkaan samalla tavalla kuin Suomessa (jossa on esim 3 ruskeaa astetta).

Pukujen osalta on eri maat hyvin erilaiset. Joissakin maissa on jopa kokomustat puvut. Siten puvut ei ratkaise vyöarvoa tai edes onko värivyö tai mustavöinen. Suomessakin tuo pukukuvio on vaihtunut vuosien varrella monta kertaa, mutta itse vyöjärjestelmä on pysynyt aika samana.

Vöiden värit ja niiden järjestys on muuttunut kuten myös vaadittavat tekniikat, vaan se on eri asia, kuin itse vyöjärjestelmä. Aikoinaan myös kyselin miten hyväksytään muualla suoritetut värivyöt tai danit. Suomessa siihen ei vastattu, mutta kansainvälisesti se olisi hyväksytty. Tosin ainoastaan daneista tuli sertifikaatti. Mitähän olisi Suomessa sanottu, jos olisikin tullut hankittua esim 2.dan jossain muualla ??? Tyhmää hypoteettista jossittelua, jonka arvo on graniitin murtumalinjan leikkausvoimien keskustelun tasoa - lopetan tähän.
thejuha
tammi 14, 2007, 22.55
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 71805

Yamazu kirjoitti: Itselleni tuli mieleen aikido.... miten paljon lainaa lajissa aikidosta onkaan?

PS. kurkkailin sitten jotain lajin historiasta, ja hapkido vaikuttaa olleen pohjalla, jonka kerrotaan pohjaavan taas Daitô-ryûhun... siitä saa jonkinlaista aikido-linkkiä, juuh....
Eri paikoissa kirjoitetaan erilaista historiaa, mutta jos tuo näytti aikidolta, niin onhan sille vahvat perusteet. Mutta jos jostain sattuu saamaan Jan Nam Myongin videoita, niin ne on sitten paria pykälää enemmän aikidon suuntaan. Periaatteissa onpaljon eroja ja miten asiat opetetaan. Hapkidoista on muutaman vuoden kokemus ja aikidosta about 3 v, joten voin kuvitella tietäväni jotain aiheesta. Sen verran kaukana tuo on aikidosta, että aikido-opettajani ovat joutuneet koville saamaan minut oppimaan aikidoa.

Historia kulkee hoijeonmoosoolista hapkidoon ja sitä kautta daito-ryuhin, johon aikidokin siis juontaa. Mutta muuten ei suoraa linkkiä ole noiden kahden lajin välillä. Nyt en tosin muista missä vaiheessa Jae Nam aloitti aikidon, mutta sitä kautta kun aikoinaan veljekset kovasti treenasi, on varmaan Jae Ok myös ollut aikidon kanssa tekemisissä. Ei tosin itse ole aikidoa harjoitellut. Siten en usko lainauksia aikidoon olevan kovin paljon. Ennenminkin Jae Ok halusi pehmentää harjoittelemiaan kovia ja suoria hapkidotekniikoita (omien taipumuksiensa suuntaan). Jotain se koitti aikoinaan selittää isälleni, että hoijeonmoosool perustuu siihen, että se sopii erityisen hyvin myös vanhoille ihmisille.

Koitan varmaan yrittään sanoa, että samankaltaisuutta on paljon tekniikoissa hoijeonmoosoolin ja aikidon välillä. Eli tekniikat ovat hyvin pyöreitä. Mutta itse tekniikoiden idea on erilainen. Koitan kertoa oman vaatimattoman kokemukseni mukaan periaate-eron voimakkaasti yksinkertaistaen.
- aikidossa koitetaan välttää vastustajaa kohtaa suurta väkivaltaa tekemällä tekniikat pehmeästi, jossa vastustaja jätetään siihen kuntoon, että se voi itse poistua paikalta
- hoijeonmoosoolissa tehdään tekniikka pehmeästi päättäen se pyörimisien kautta hyvin voimmakkaaseen niveltä tai kehon muuta kohtaa rasittavaan tekniikkaan, jotta vastustaja on kokonaan tai osittain toimitakyvytön jatkamaan hyökkäystään

Koitin tuossa välttää sanaa lukko ihan tarkoituksella. Minulla on ollut mahdollisuus muutaman kerran olla Jae Okin opetuksessa, sekä olen saanut hänen omien oppilaiden opetusta. Hitaasti tehtynä tekniikat vaikuttaa lempeiltä (jopa mukavilta), mutta eipä se niin oikeasti ollutkaan. Moni tekniikka pitää sisällään hyvin ikäviä kohtia, joiden kohdalla on aikidon periaate hyvin kaukana.

Eräs arvostamani opettaja (opettaa myös hoijeonmoosoolia) sanoi erityisen hyvin opetuksestaan "omilla jaloilla seisova vastustaja on suuri uhka". Selitti sitten jotain pehmestä tekniikasta, kunnes tulee se kohta, jossa vastustaja eliminoidaan. Noissa Jae Okin videoissa on nähtävissä hyivn tuota periaatetta, jos vain niitä tietää sieltä etsivänsä.

Nyt sitten voi joku olla eri mieltä. Mutta ei silti aloiteta jotain juupas/eipäs juttua - ei oikein meinaa energia niihin riittää.

Aikidosta vielä loppukaneetti. Hoijeonmoosoolin pääopettajan veli (oi suuri mestari, joka on tosin jo kuollut) oli Korean aikidon keulakuva. Hänen hapkidotyylisuunta oli erityisen mielenkiintoinen. Jospa joku fiksu toisen sen suomeen, siinä oli palaset hienosti paikoillaan. Vaan saattaa olla siellä organisatoorisia haasteita pääopettajan kuoltua.
thejuha
tammi 14, 2007, 15.10
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 71805

Hieman sääli, jos se on tuollaista nykyään. Elementit on hieman väärin opittu, koska toteuttamisessa periaatteet on ... väärin. Kukahan siellä tuota touhua vetää. Kuinkakohan pitkät hjms perusteet niillä on *just wondering*

Ohessa ote siltä ajalta, kun itsekin olin mukana. Tuota sitä olin itsekin katsomassa. On toi Myong ÄIJÄ. Vaikka saakin huonoa arvotelua täällä Suomessa, kun touhut ovat olleet välillä hieman huonoa. Vaan tuosta jos katsoo, niin meno on ihan ok. Muutenkin noita menneitä aikoja on kiva katsella - on siellä PALJON hyvää mukana.
http://www.youtube.com/watch?v=FVRNGkRON4c
thejuha
tammi 5, 2007, 17.26
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 71805

Kyllä Inseon oli tosiaa monta vuotta Otaniemessä kirjoilla. En tiedä kuinka pitkälle opinnot eteni, mutta ei hän kuitenkaan valmistunut.

J.Happoja
Tää osa foorumia on siitä hyvä, ettei täällä synny sekaannusta (ollaan muutenkin syvässä sekannuksessa). Kiva vaan, että kerroit mielipiteesi. Siitähän se eteni eteenpäin. Ja siinä oltiin täysin samaa mieltä, että opiskelemaan Inseon lähti.
thejuha
tammi 5, 2007, 14.29
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 71805

Inseon on ainut, joka vöitä myöntää. Tosin jos seuroja on noin vähän on 1 ihan riittävä hoitamaan tuota.

Syyt muuttoon olivat opiskelu ja tyttö. Muutakin voi olla, enemmän tietävät lisännee - jos haluavat.

Hetsikassa ei ole hjms treenejä. Sali on se verran kallis, ettei hjms porukkaa ole riittävästi maksujen kattamiseen. Salilla on tosin muita lajeja (tkd, hmd ja krav maga). Tosin huhun mukaan hanmoodo myös joutunut lopettamaan Herttoniemen salilla (siirtynyt jonnekin muualle Helsingissä).
thejuha
tammi 5, 2007, 01.37
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 71805

Pitää heti korjata, kun sattumalta tietoa sain.
- Inseon on muuttanut Joensuuhun.
- Inseon vetää hanmoodo-leirejä aktiivisesti Savossa ja Kymen alueella
- Inseon vetää hanmoodo-harjoituksia ainakin Joensuussa

Sorry virheelliset tiedot (tai arvailuni) tuossa aikaisemmin. Nyt pitäisi tiedot olla kohdillaan. Jos meni pieleen, niin varmaakin joku paremmin tietävä korjailee.
thejuha
tammi 5, 2007, 01.21
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 71805

Tuon perusteella taitaa Inseonin päälajina olla hanmoodo. Tosin harrastajamäärn perusteella en ihmettele. Hanmoodo on varmaan 50 kertaa suurempi kuin mitä hjms tällä hetkellä (tuo luku oli ihan yleistämällä sanottu, ei mitenkään laskennallinen).

Jos Inseon ajaa Joensuusta (jos hän nyt siellä sitten asuu) vaikka Kirkkonummelle pitämään leiriä ja vyökoetta, niin kyllä sinne on saatava aika suuri osa harrastajia paikalle, että siitä saa kulut pois ja edes jonkinlaisen palkan.
thejuha
tammi 5, 2007, 01.05
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 71805

Olen saanut aivan vastaavaa tietoa muualtakin. Toiminta on lähes ainoastaan leiriperusteista Inseonin suunnalta. Toisaalta seurat eivät tee juurikaan mitään yhteistyötä. Hjms on jäänyt niin marginaaliseksi, että sen toiminta ei Suomessa ole pääopettajalle kovinkaan merkityksellistä nykytilanteessa.

Eihän tuo mahdoton tilanne ole, jos vain oma seura on hyvä ja toiminta vastaa tarpeeseen. Sehän on se mikä on kuitenkin se ainut merkittävä juttu.

Itse arvostan yhteistyötä seurojen välillä. Siihen olen itse panostanut käytännössä koko oman treenihistoriani. Se on ollut hyvin avartavaa ja lähes aina olen hakenut päälajia tukevaa näkökantaani kehittävää oppia. Tosin olen joskus koittanut löytää myös vaihtoehtoa. Tuo asenteeni on aiheuttanut varmaan useitakin niistä entisistä konflikteista.