Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 12 tulosta

Layne
maalis 4, 2009, 18.31
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Uniketju
Vastaukset: 801
Luettu: 54924

Uniketju

Elina kirjoitti: Viisi neljän tunnin peräkkäistä yötä aiheuttavat ongelmia:

http://www.iltalehti.fi/terveys/2009030 ... 6_tr.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

Itsehän en selviä edes yhtä päivää kunnialla millään neljän tunnin unilla.
Helppohan tuo on uskoa. Kun intissä oltiin koulutuspurjehduksella, joka kesti vajaa 6 viikkoa, univaje nousi melkoiseksi. Laivastossahan merillä ollessa on neljä vahtiryhmää, ja yön vahtivuorot ovat 20-24, 0-4 ja 4-8. Tämä johtaa siihen, että joka neljäs yö on vahdista vapaa, mutta vahtivuorot sotkevat 3 yötä 4:stä ainakin jossain määrin. Satamissahan sitten olisi pystynyt paremmin lepämään, mutta silloin oli parempaakin tekemistä ( :partyman: ) ;) . Itselläni tämä johti siihen, että siinä reilun neljän viikon jälkeen nousi korkea kuume ilman mitään muita oireita. Seuraavan vuorokauden aikana nukuin sitten n. 23 tuntia, ja seuraavana päivänä oli kuume poissa. Uskon, että kuume johtui yksinomaan univelasta, koska mitään flunssan tai ruokamyrkytyksenkään oireita ei ollut. Toki edellisenä päivänä oli ollut ihan kevyttä merisairautta, mutta sekään ei ollut mitenkään erikoista, koska 78-metrisellä aluksella myrskyt Atlantilla ovat... no, mielenkiintoisia.
Layne
syys 1, 2008, 23.53
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Uniketju
Vastaukset: 801
Luettu: 54924

Re: Uniketju

Mie olin viime yönä sotimassa. Venäjä hyökkäsi Suomeen, ja oma reaktioni oli lähinnä tyytyväinen, kun pääsi vähän päästämään höyryjä pihalle. Sodan kulusta en missään vaiheessa tiennyt yhtään mitään, mutta jossain vaiheessa olin sissinä vihollisen linjojen takana ja ammuin pari upseeria. Vähän myöhemmin taas vanha merimies pääsi elementtiinsä,kun onnistuin kaappaamaan vihollisen sukellusveneen. Suurimmat huolenaiheeni unen aikana olivat ensin se, kun ihmettelin, että mitä ihmettä tässä nyt oikein pitäisi pakata mukaan, ja vähän myöhemmin se, kun en löytänyt mistään hyvää tuliasemaa.
Layne
touko 15, 2008, 12.54
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Uniketju
Vastaukset: 801
Luettu: 54924

Minä olen nähnyt nykyään paljon unia, joissa ajankohta ja puitteet vaihtelevat paljonkin, mutta perusidea on aina sama: Kokoonnutaan vanhojen kavereiden kanssa ryyppäämään. Erikoisinta tuossa on se, että välillä osa näistä kavereista on lähinnä puolituttuja, joiden kanssa tosielämässä tuskin lähtisin viettämään aikaa. Edellisen yön unessa oli myös lievästi sanottuna erikoinen loppu: Luin lehdestä, että edellisenä yönä oli tapettu paljon ihmisiä, ja lehdessä oli myös uhrien nimet ja kuvat. Kaikki uhrit olivat vanhoja tuttuja. Lisäksi oma reaktioni uutiseen oli täysin neutraali tyyliin: "Jaa että sellaista sattunut..."
Layne
loka 16, 2007, 09.03
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Uniketju
Vastaukset: 801
Luettu: 54924

Näin tuossa viimeyönä taas vaihteeksi intti-aiheisen unen. Unessa olin jonkin sortin kertausharjoituksissa, ja porukkana oli meidän vanha AuK:n laivastolinjan porukka. Hauskaksi homman teki se, että jostain syystä meillä oli joukkueenjohtajana sama "sympaattinen" luutnantti, joka oli alokasaikana oma joukkueenjohtajani. Kyseinen kaveri ei nyt laivastoa ihan hirveästi rakastanut, ja unessa olikin odotettavissa varsin vauhdikasta menoa. Luutnantti olikin ihan erilainen kuin oikeassa elämässä, ja aika varsin letkeää. Harjoitus piti sisällään lähinnä rötväämistä kasarmilla (mikä toki ei tietenkään voita rötväämistä laivalla 8) ).
Layne
heinä 19, 2007, 13.37
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Uniketju
Vastaukset: 801
Luettu: 54924

flammee kirjoitti: Unissahan on joskus jotain puolen elämän pituisia tarinoitakin, uskottavasti se vaan tiivistää juttua ja nopeasti ne tarinat sitten vissiin etenevät.. Muistelen itekin kirjoitelleeni useamman a4:n täyteen tekstiä parhaimmillaan, se on hassu kun alussa ei muista kuin pari sanaa ja sitten sitä tarinaa vaan alkaa muistamaan lisää ja lisää, kun luulee jo kohta selvinneensä kirjoitusurakasta.. :p
Tästä tulikin mieleen, kuinka joskus intin loppupuolella näin unen, jonka aikana kävin läpi kutakuinkin koko vuoden palveluksen. Oikeasti uni kesti 10 minuuttia, sillä olin nukahtanut aamulla herätyksen (0630) jälkeen ja heräsin, kun kuulutettiin järjestyminen aamuvahvuuslaskentaan (0640).
Layne
heinä 16, 2007, 00.05
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Uniketju
Vastaukset: 801
Luettu: 54924

Näin tuossa viime viikolla sellaista unta, että unessa pääosin nukuin tai vähintäänkin makasin hereillä tismalleen samassa sängyssä, jossa nukuin oikeastikin. Unessa kuitenkin heräilin varsin tiuhaan tahtiin, ja aina herätessäni samassa huoneessa nukkunut serkkuni pelasi vieressäni flipperiä. Heräsin kuitenkin välillä ihan oikeastikkin ja silloin havaitsin, että serkku nukkuu sängyssään kaikessa rauhassa ja että huoneessa ei edes ole flipperiä. Sen jälkeen nukahdettuani ja nähdessäni saman unen uudestaan kykeninkin sitten tiedostamaan kyseessä olevan uni.
Layne
touko 7, 2007, 11.52
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Uniketju
Vastaukset: 801
Luettu: 54924

remo kirjoitti:
Elina kirjoitti:Toissa yona nain unta, etta Jegguh ja EskoR joutuivat armeijaan, laivastoon. Muut seisottiin sitten rannalla ja katseltiin, kun Jegguh istui pitkan soutuveneen paassa ja huusi soutajille tahtia, ja EskoR luuttusi jattikokoiset Aku Ankka -vaatteet paalla ison purjelaivan kantta.

tekis kyllä hyvää molemmille...KURIA...mä sanon...KURIA... :D
Kurilla ja laivastolla ei ole mitään tekemistä keskenään ;)
Layne
huhti 22, 2007, 00.11
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Uniketju
Vastaukset: 801
Luettu: 54924

Alioppilas kirjoitti: Kieltämättä aika sikaa itsepuolustusta.
Silloin, jos ollan laivalla, perässä ainakin kasi eri terroristijärjestöä ja halussa materiaalia ydinaseen valmistukseen, ei ole olemassa sellaista asiaa kuin hätävarjelun liioittelu 8) .
Layne
huhti 21, 2007, 20.11
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Uniketju
Vastaukset: 801
Luettu: 54924

heian kirjoitti: Näin ihan ihme unia viime yönä. Ensimmäisessä unessa oltiin miehen kanssa agentteina jollain isolla risteilyaluksella. Siinä jotain tyyppiä jahdattiin ja yritettiin saaha kiikkiin. Onnistuihan se lopulta ja estettiin tyyppiä räjäyttämästä koko laivaa.
Tämähän kuulostaa tutulta. Itse näin hyvin samankaltaista unta jokin aika sitten. Unessa olin ruotsinlaivalla ihan normaalilla risteilyllä. Jostain syystä samalla risteilyllä oli kuitenkin myös jotain terroristeja sekä heidän salakuljettamaansa uraani-isotooppi 235:ttä (ydinaseuraani). Jossain vaiheessa aluksella olleet salaiset agentit ottivat minut puheillensa ja pyysivät minua avustamaan uraanin etsimisessä. Rehtinä miehenä tähän tietenkin suostuin ja löysinkin uraanin BBQ-ravintolan keittiöstä. Ottaessani uraanin haltuuni terrostit kuitenkin äkkäsivät minut ja lähtivät perääni. Pääsin kuitenkin karkuun ja toimitin uraanin agenteille, jotka paljastuivatkin toisiksi terroristeiksi. Tilanteen selvittyä Lähdin jälleen karkuun, tällä kertaa mukanani pistimellä varustettu rynnäkkökivääri. Paranoian vallassa tapoin jokaisen vastaantulleen ihmisen brutaalisti pistimellä (luotejahan piti säästää aarimmäiseen hätätilanteeseen). Aluksen päästyä satamaan (ja minun tapettuani todennäköisesti jokainen terroristi sekä suurin osa rehdeistä matkustajista, joista kaiken huipuksi yksi oli hyvä kaverini) sain toimitettua uraanin viranomaisille. Samalla selitin, kuinka kaikki tapot olivat sikaa itsepuolustusta.
Layne
huhti 4, 2007, 18.52
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Uniketju
Vastaukset: 801
Luettu: 54924

Jutoka kirjoitti:
Layne kirjoitti:Mitenköhän tuollainenkin uni pitäisi tulkita?
Sinä olet koukussa Travianiin.
No sehän nyt oli selvää muutenkin :oops: . Itseäni enemmän häiritsivät ne hiivatin jousipyssyt!
Layne
huhti 4, 2007, 12.12
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Uniketju
Vastaukset: 801
Luettu: 54924

Viimeyönä näin varsin vaiherikasta unta. Näin nopeasti muistan ainakin olleeni vyökokeessa, josta jouduin lähtemään armeijaan ennen kuin edes kuulin, oliko koe mennyt läpi. Armeijassa meillä oli ase- ja ampumakoulutusta leikkijousipyssyillä (imukuppinuolet ja kaikki 8) ) kaverini ampui koulutuksen pitäjää, ja kostoksi tämä heitti meitä kivellä (ei osunut). Päästyäni koulutuksen jälkeen reserviin pelasin unessa Traviania ja huomasin, että kyläni oli raidattu :cry: . Mitenköhän tuollainenkin uni pitäisi tulkita?
Layne
maalis 30, 2007, 09.11
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Uniketju
Vastaukset: 801
Luettu: 54924

masentavin uni, jonka olen ikinä nähnyt, sattui armeija-aikana. Kyseinen uni ei ollut varsinaisesti mitnkään erikoinen, itseasiassa peräti tylsä. Olin nimittäin unessa 1. apupäivystäjä. Unen päätteeksi ei vain ollut yhtään mukava herätä siihen, kun oikea 1. apupäivystäjä tuli kahdelta herättämään minut 2. apupäivystäjäksi. :(