Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

tmm
kesä 7, 2011, 17.11
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 64928

Fillarit, nuo mainiot mankelit

Älä osta. Meille niitä on tuotu vähän väliä huoltoon. Parhaimmassa tapauksessa takavaihtaja on rävähtänyt irti ja pinnojen väliin puolen kilometrin ajon jälkeen. Ei pelästään tårta på tårta laatua, vaan myös huonosti kasattuja.

Toistan: Älä osta.
tmm
huhti 14, 2011, 15.12
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 64928

Fillarit, nuo mainiot mankelit

MarkkuT kirjoitti: Nuohan ne argumentit juu ovat vannejarruja vastaan. Oletteko koskaan joutuneet vaihtamaan vanteita liian kulumisen takia? Itse en ja oikeastaan kiinnostaisikin, millaisilla kilometrimäärillä kyseisen toimenpiteen voisi edes kuvitella olevan tarpeellista. Nyt on cyclokrossarilla takana kuutisen tuhatta kilometriä säässä kuin säässä, eikä mitään silmin havaittavaa kulumista ole vielä nähtävissä. Enkä ole kovinkaan usein jaksanut pyyhkiä vanteita puhtaaksi kurakelissä ajon jälkeen. Jarrutusteho ja -tuntuma varmasti ovat levyillä paremmat, mutta kelin mukaan ennakoimalla pärjää kyllä.

Itselläni ei levyistä ole kokemusta, eikä tarkoitus ollut hehkuttaa vannejarruja parempana vaihtoehtona. Nämä vain niin helposti, varsinkin pyörämyyjien puheissa, kärjistyvät tuolla tavalla, että vanteet suorastaan sulavat alta pois vannejarruja käyttämällä.
Levyjarrujen eduksi voisi laskea myös "pehmeämmän" jarruttamisen, eli pyörä ei pysähdy ihan seinään. Tämä on ihan hyvä juttu varsinkin äkkitilanteissa.

Mutta yleisesti ottaen levyjarrut ovat hieman huoltovapaammat ja varmatoimisemmat kuin vannejarrut.

Tämä oli nyt pyöräkauppiaan semi-puolueeton mielipide.