Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 2 tulosta

Mika Väyrynen
loka 19, 2008, 10.32
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Shinson Hapkido Suomessa?
Vastaukset: 10
Luettu: 1583

Re: Shinson Hapkido Suomessa?

Jep,

mutta WonHwaDoa (World WonHwaDo Federationin tyyli, Han Bong Ki:n) ei treenata enää Suomessa. Olin sen pääopettaja täällä (In Hwa 5.dan), joten tiedän asian aika hyvin.

Samuli Kinnusen ja kumppaneiden tyyliä (Wonhwa-do, - perustuu Dr. Joon Ho Seukin näkemyksiin yhdistelmälajista.) treenataan kai vielä Vantaalla, Kuusankoskella jne. Tampereella tietääkseni ei.

Ovat muuten kaksi eri lajia nämä WonHwaDo ja Wonhwa-do, vaikka nimi onkin liki sama. Itse olen treenannut molempia - joten senkin tiedän aika hyvin:-)

Ehdottaisin Sin Moo Hapkidoa myös. Jos seuran meininki muuten miellyttää.

Mika Väyrynen
Mika Väyrynen
loka 18, 2008, 17.45
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Shinson Hapkido Suomessa?
Vastaukset: 10
Luettu: 1583

Re: Shinson Hapkido Suomessa?

Ihan tuntematon laji minulle. Googlasin nopeasti ja noin äkkiä katsottuna lajissa ei näyttäisi olevan varsinaisesti mitään "uutta". Kyseessä lienee yhden mestarin perustama Hapkidosuuntaus/liitto. Paljon lapsia näytti olevan treenaamassa, ja kenties sekin vaikuttaa yleispositiiviseen meininkiin.

Sinuna menisin tutustumaan eri seurojen toimintaan ja katsomaan olisiko jossakin sellainen yleismeininki mistä pidät. Heittoja, lyöntejä, potkuja, hengitysharjoitteita yms. kun treenataan monessa lajissa. Tampereella Nääshalli on pullollaan lajeja, ja sieltä varmaan löytyy sinullekin sopiva laji. Hapkidoa varmaan löytyy (en ole varma, onko Treella SinMoo ym. Hapkidoja?), HanMoodoa kenties jne.

Luulen ymmärtäväni mitä etsit. Kyllä se varmasti löytyy, mutta vaatii hiukan panostusta: etsi, tutki, katsele ja haastattele harjoittelijoita. Käy kokeilemassa ja päätä sitten mihin liityt.

Onnea etsinnälle,
Mika Väyrynen