Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva KuvaKuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Haku löysi 2 tulosta

Mika Väyrynen
marras 7, 2008, 10.52
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hankido
Vastaukset: 120
Luettu: 35975

Re: Hankido

Noh noh,

kyllähän näitä "kumpi oli ensin, muna vai kana?"- keskusteluita moodokentälle mahtuu, vaikka niillä ei ole tähän päivään 07.11.2008 käytännössä mitään merkitystä. Jos nyt maahamme on laskeutunut laji, joka on ihan omalla nimellään olemassa (eikä siis minkään toisen lajin/tyylin teknisenä osa-alueena) ja kansainvälisen liiton jäsen - asia on pihvi.Kyllähän noita lainauksia monissa lajeissa on , tyyliin "nämä tekniikat tulevat lajista/tyylistä x". Ristiintreenaus kun on jo vanha ilmiö.

Sen verran pitkään olen minäkin kuvioissa ollut, että kaikenlaista on tullut nähtyä. Pitkässä juoksussa merkitsee vain se, kuinka omistautuneesti treenaa ja opettaa, miten laji leviää ja kehittyy, pystyykö kansallinen organisaatio palvelemaan harrastajia ja ohjaajia jne? Säilyykö hommassa edes jonkinlainen demokratia, vai korvamerkitäänkö laji yhden vahvan johtajahahmon alle ? Kasvaako toiminta, ovatko ihmiset mieluusti kuvioissa mukana ? Se nähdään seuraavan viiden vuoden aikana ja omasta puolestani toivotan vaan onnea Hankidon eteenpäin viemiselle.

Mika Väyrynen
Haedong Kumdo 3.dan
Mika Väyrynen
loka 17, 2008, 16.16
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hankido
Vastaukset: 120
Luettu: 35975

Re: Hankido

Morjens,

Myung:in veljeksiähän oli siis kaksi kappaletta: Jae Ok ja Jae Nam. Hapkidoahan he taisivat aluksi vääntää, mutta sitten tiet veivät eri suuntiin: Toinen perusti HoiJeonMooSoolin ja toinen ilmeisesti Hankidon (Matkan varrella taisi nimi vaihdella jonkin sortin Hapkidosta muuhun). Ilmeisesti Hankidon perustaja tutustui aikoinaan aika perusteellisesti Aikidoon ja ylipäätään oli kiinnostunut pehmeästä tekniikasta. Noista videoista näkee hyvin, että veljeksillä on paitsi yhteistä liiketapaa, myös lajinsa ovat saman suuntaisia. Yhteneväisen näköistä hommaa HJMS:in kanssa siinä mielessä että pystyssä tehty tekniikka voisi olla kumpaa lajia tahansa.

Ympyrätekniikkaa koreasta löytää, aika monenlaista (Kichun, WonHwaDo, HJMS, Hankido, KukSoolWon jnejne.). Jos sitä vanhinta ja omaperäisintä lähdetään etsimään, Kichun (Gicheon) olisi kyllä lähinnä totuutta. WonHwaDolla (jota aikoinaan pitkään treenasin ja opetin, ihan jopa tämän jumalan hylkäämän maan pääopettajana:-) näyttää olevan aika samansorttista tekniikkaa kuin Kichunissa - mikä selviää osin sillä että WonHwaDon perustajan väitetään oppineen lajin perusliike joltakin jepeltä jossakin... Käsien perusasentokin on sama kuin Kichunissa.

Tätä en tosin tiennyt/huomannut aikoinaan kun olin WHD-aktiivi. Törmäsin asiaan myöhemmin, Haedong Kumdon alkuperää metsästäessäni. Kichunissa ja WonHwaDossa ympyrätekniikka alkaa vertikaalisella suunnalla, mikä poikkeaa aika paljon esim HJMS:n tavasta jossa ympyräliike on alussa aika horisontaalinen. Hankidon perustekniikasta en tiedä, mutta aika HJMS-tapaista noiden videoiden perusteella se olisi.

Minulla kävi muuten helkutin hyvä tuuri: ensin WonHwaDoa parikymmentä vuotta ja siirtyessäni Haedong Kumdon pariin huomasin jotta näillä hommilla on yhteisiä nimittäjiä: Kichun. Oli yllättäen aika helppo sisäistää esim asennot HK:sssa, ne kun meni yksi yhteen WHD:ssa tehtyjen kanssa. Samoin käsien yhtäaikaiset liikkeet ja liikkumistapa. Joskus paistaa aurinko risukasaankin:-)

Hyvää viikonloppua potkulaisille. Painun salille ja sitten, vain luoja tietää....:-)

Onnea muuten Hankido-toiminnan aloittamiselle. Tietysti monet tulee rutisemaan että: "mikäs tämä nyt taas on... ? Jotakin uutta?? MacDojang se on, ihan varmana.." Älkää välittäkö, laatu ja aika näyttää pahimmillekin epäilijöille sen mistä lajissa on kyse !

Mika Väyrynen
http://www.haedong-kumdo.fi" onclick="window.open(this.href);return false;