Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Presenter
maalis 26, 2022, 22.10
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Sotilaan ominaisuudet ja vaatimukset ennen ja nyt
Vastaukset: 278
Luettu: 60971

Sotilaan ominaisuudet ja vaatimukset ennen ja nyt

Nykyäänhän ainakin Yhdysvaltain asevoimien käytössä on Android Tactical Assault Kit (ATAK), joka on siis Android-älypuhelimiin saatava karttasovellus. Sillä voi esimerkiksi nähdä missä muut joukot ovat, tehdä muille näkyviä merkintöjä kartalla, lähettää viestejä, tilata vaikka tykistötulta tai ilmaiskuja, ohjata droneja, katsoa yms. Softasta on siviiliversio, Android Team Awareness Kitin jossa ei ole ihan samoja ominaisuuksia kuin sotilasversiossa, mutta jota vaikkapa pelastustoimi voisi käyttää.

Käytön laajuudesta en osaa tarkkaan sanoa, mutta ainakin jenkkien ilmatulenjohtajilla näkyy usein kuvissa (esimerkki alhaalla, lipun alla on puhelin) Android-puhelimia suojaliiveissä kiinni ja tiettävästi he käyttävät juuri ATAKia. Uskoisin että myös monet Yhdysvaltain erikoisjoukot käyttävät ATAKia, sen verran hyödyllisiä ominaisuuksia siinä on.

Kuva

Kattavahko video:

Presenter
marras 24, 2016, 10.07
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Sotilaan ominaisuudet ja vaatimukset ennen ja nyt
Vastaukset: 278
Luettu: 60971

Sotilaan ominaisuudet ja vaatimukset ennen ja nyt

DeusVult kirjoitti:En nähnyt jaksoa ihan alusta asti, mutta mulle jäi ainakin vähän sellainen käsitys, että tässä tehdään nyt tosi-teeveetä ja ex-sas/sbs vetää ns. normijampoille tän hakuprosessin ihan vaan shown vuoksi. Tuskin kukaan tosta ohjelmasta oikeasti mihinkään aktiivipalvelukseen pääsee?
Näin juuri, eikä tuo tietenkään ole täysin oikeaa vastaava muutenkaan, vaan siihen on poimittu tiettyjä elementtejä valintakoeprosessin eri vaiheista. Todellisuudessahan tuo SAS:n/SBS:n valintakoeprosessi kestää useita viikkoja.

Mutta yllättävän hyvin tehty sarja, voittaa helposti nuo jenkkivastineensa jo pelkästään kerronnan ja leikkaustyylin takia. Kakkoskausikin on jo ilmestynyt, löytyy täältä: http://www.channel4.com/programmes/sas- ... /64571-001