Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Jussi Häkkinen
tammi 1, 2018, 18.20
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: EKIEP-Projekti
Vastaukset: 41
Luettu: 13590

EKIEP-Projekti

EKIEP-Projekti kirjoitti:Hei taas!
Jussi: Kyllä ranneotteista irtautumiseenkin kannattaa panostaa paljon aikaa. Ihan siksi, että nekin tulisivat luonnostaan tietyissä tilanteissa.
Niiden opettelemiseen ei tarvitse kovin paljoa aikaa ja ne ovat täysin korvattavissa geneerisemmillä irroittautumisilla. Kaikki spesifisyys pois ja panostus yleispätevyyteen

Tässä alkaa vähän tuntua siltä, että kehitteillä on näennäisesti uusi ja testaamaton ratkaisu asiaan, johon on jo olemassa koeteltuja ja hyviksi todettuja järjestelmiä.
Jussi Häkkinen
tammi 1, 2018, 17.33
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: EKIEP-Projekti
Vastaukset: 41
Luettu: 13590

EKIEP-Projekti

Jörri kirjoitti:En ole mikään modernin itsepuolustuksen opettaja, enempi sellainen pullea vanhan kannan urheiluvalmentaja, mutta särähti tuo parisuhdeväkivallan itsepuolustus ajatus. Ranneotteesta tai kuristuksesta irtautuminen ja käskytys, pakeneminenkin on tuossa erinomaisen vaikeaa ja aivan muista asioista riippuvainen kuin itsepuolustuskyvystä. Voisi helposti jopa ajatella että yksittäinen 'kikka' tosiasiassa vaikeuttaa kokonaistilannetta, eikä helpota ongelman poistamista. Jonkinlaisena 'toimintaterapiana' itsepuolustus harrastus voisi tässä toimia tapahtuman jälkeen uhrikokemusta helpottamassa. Tämä nyt vain yhtenä esimerkkinä niiden asioiden syvyydestä joihin olette katseenne kiinnittäneet...
Tästä täysin samaa mieltä.

Omakohtaista kokemusta löytyy parisuhteesta jossa nainen oli masentunut ja tämän myötä turhautuessaan (ja humalassa) väkivaltainen. Tilanteissa ei ollut sinällään millään tavalla kyse siitä, oliko minulla valmiuksia puolustautua vai ei, vaan aivan muista asioista. Pikaista tilannematematiikkaa käyttäen otin pari kertaa tarkoituksella lyönnit otsalla vastaan, koska aktiivisempi puolustautumismalli olisi eskaloinut käytöksen arvaamattomaksi hysteriaksi.

Sinällään jatkotoimintamalli oli harvinaisen selvä ja tunnetaan nimellä "lusikat jakoon". Väkivallan positiiviseksi puoleksi muodostui se, että päätöksenteko oli helpompi prosessi kuin normaalissa hiertävässä parisuhteessa.
Jussi Häkkinen
tammi 1, 2018, 17.07
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: EKIEP-Projekti
Vastaukset: 41
Luettu: 13590

EKIEP-Projekti

EKIEP-Projekti kirjoitti:Kari osui asian ytimeen: Me pyrimme opettamaan ranneotteita siksi, koska joku toimintatapamalli on hyvä olla olemassa pohjalla, jso tilanteeseen joutuu. Ennemmin ranneotteista irtautumiset kuin lyömiset, juuri sen takia, koska lyömisestä rapsahtaa helposti itselle syyte. Toiseksi lyömisen opettelu on vaikeampaa kuin otteista irtautumiset. Otteista irtautumiset ollaan meidän porukassa huomattu nopemmin omaksuttavimmiksi, kuin lyöminen.
Aivan - omaksuttavuus on nopeaa, mutta onko hyökkäävien ranneotteiden osuus kaavailemassanne kohderyhmässä todella niin suuri, että niihin kannattaa panostaa paljon aikaa? On huomattava määrä muitakin asioita kuin ranneotteet ja lyöminen. Lisäongelmana on myös se, että ranneotteiden mekaniikka ei käänny helposti käytettäväksi muissa irroittautumisissa, kun taas muiden irroittautumisten mekaniikka soveltuu kohtalaisen hyvin sinänsä harvinaiseen ranneotetilanteeseen.
Ranneotteista vielä:Ne ollaan koettu siksi lyömistä tärkeämmäksi, koska moni meidän naispuolinen tuttu on joutunut niin Suomessa kuin ulkomaillakin häirinnän kohteeksi, joissa toinen osapuoli ottaa ranteesta kiinni, yleensä nuo tilanteet ovat syntyneet parisuhdeväkivallassa tai linja-autoasemalla, taksijonossa, yökerhossa.
Mielenkiintoinen tilastovääristymä sinänsä. Ehkäpä näihinkin tilanteisiin kuitenkin toimisi joku geneerisempi irtautumismalli spesifiä paremmin?
Kilpailusta, ei tässä koiteta kenenkään muun kanssa kilpailla, jos joku haluaa jotain LAJIA harrastaa, ne pyrimme sitten ohjaamaan lähimpään seuraan, joka vastaa heidän odotuksiaan.
...mutta olette kuitenkin luomassa lajia (järjestelmää, systeemiä jne.) ammattilaisille ja nähtävästi kuitenkin pyritte samoille tonteille kuin esim. Defendo White? kuulostaa hieman oudolta. Mikä on jutun keskeinen punainen lanka - eli: Miksi?
Jussi Häkkinen
tammi 1, 2018, 14.53
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: EKIEP-Projekti
Vastaukset: 41
Luettu: 13590

EKIEP-Projekti

Akuma kirjoitti:Itellä ei oo hirveästi annettavaa kamppailulajien liiketoimintapuolelle paitsi ehkä yksi oppi jonka oon saanu IT -firmojen startuppien kanssa: Jos joku liikeidea on semmonen että sen voi joku varastaa vaan sillä että sen kertoo toiselle, niin ei se silloin lopulta ole ehkä ihan niin mahtava liikeidea.
Tämä pätee aika tavalla kaikilla liike-elämän alueilla. Hyvin harvoin idea on samaan aikaan sekä niin simppeli, että sen voi pölliä suoraan, että niin uusi, ettei sitä ole jo myyty.

Toisena...niin. Sisältö hämmensi. Mikäli väkivaltatilannetilastoissa ei ole tapahtunut erittäin radikaalia kehitystä, ei ranneotteita vastaan puolustautumisen korostamiseen ole juurikaan perusteita. Ohimenevä huomautus...juu. Tärkeä osa-alue? Ei.

Ja tietenkin projekti auki ja naamat esille, ei tässä mitään tähtialusta olla tekemässä tai markkinoimassa.